20.04.2014
Aktif Kullanıcı :16
Toplam Üye :20973
Toplam Ziyaretçi :9894854

 Konu  Soru Cevap : 70 Cevap 

  Cevap Yaz  

winchester pompalı combo için yorum

03.12.2005 19:26:28 tarihinde  Predator  yazdı!

ben senelerdir kuş avı yapıyorum özellikle ördek ve üveyik tercihimdir.ancak bu seneden sonra görünen o ki artık yavaş yavaş domuza döneceğiz.bunların avı açacağı olmadığı gibi önümüzdeki yıllarda muamma.bu nedenle winchester pompalı combo almaya karar verdim.slug namlusu ve diğer namlusunu beğendim.yani tüfek tam bana oturdu.fiyatı 950 €.ancak pompalıya alışmak beni korkutuyor.pompalı kullananlardan ve bilgisi olanlardan yorum rica ediyorum.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.selamlar.
levent kurt

winchester pompalı combo için yorum

03.12.2005 20:36:52 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

levent bey..modelini verirseniz..yorum yaparım..özellikle winchester pumpların bazı modelleri speed pump...o modellerden alırsanız silaha alışmanız çok zaman almaz ayrıca güç gereksinimi yoktur..

winchester pompalı combo için yorum

03.12.2005 20:46:58 tarihinde  Predator  yazdı!

doğrusu modeline dikkat etmedim.
ancak 3' ve üzerinde deer slug yazıyor.ayrıca el kundağının pompada gidiş geliş mesafesi oldukça kısa.aslında başka bir pompalıyı incelemediğim için bu yorum yanlış olabilir.ancak pazartesi günü modeline bakıp yazabilirim.fiyatı konusunda bir yorum yapabilir misiniz?ilginize teşekkürler.

winchester pompalı combo için yorum

03.12.2005 20:57:17 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

yanlız benimde incelemem lazım slugları full yivli..

winchester pompalı combo için yorum

03.12.2005 20:57:51 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

mesafe kısa ise speed pump dır ..bu çok iyi bir özellik..

winchester pompalı combo için yorum

03.12.2005 20:58:51 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

aynı fiyata 66 namlu es-100 beretta y.oto alabilirsin...fakat slug namlusu yok ..full yivli

winchester pompalı combo için yorum

03.12.2005 21:03:07 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

türkiyedemi gördün...slug namlulu pumpı...950 ona vericeğine

bir hafta daha bekle sarsılmaza 250 adet remington 11-87 gelicek..slug namlulu alırsın

winchester pompalı combo için yorum

03.12.2005 21:11:38 tarihinde  Predator  yazdı!

aslında remington 870 istiyordum.dün uğradığım bir av bayisi remingtonların çok ağır olduğunu ve problem çıkardığını söyledi.ama ben yinede bir hafta bekleyip 11-87 leri göreyim.bunların combo su var mı?ördek için de bu tüfeğin çok iyi olduğu söyleniyor.

winchester pompalı combo için yorum

03.12.2005 21:15:36 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

ya kim o problem lki diyen 870 e :)) ağlamak istiyorum..dünyada en fazla satılmış silah ayrıca fişek testleri bu silahla yapılıyor..yazık
ama 11-87 leri bakın çok güel silahlar evet remington ağır bir silahtır tüm modelleri dahil

winchester pompalı combo için yorum

03.12.2005 21:17:59 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

11-87 lerin slug namluları var.sarsılmazda olacak tse mevzuuatı gereği usa dan yazı bekleniyo ürünler gümrükte...

0212 512 95 12
orhan bey ile görüşün..

winchester pompalı combo için yorum

03.12.2005 21:19:32 tarihinde  Avcı  yazdı!

870 ler sorun cıkarmaz bakımsız silah sorun cıkarır...

winchester pompalı combo için yorum

03.12.2005 21:19:46 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

o bayii 870 i niye kötülüyo..?elinde yok herhalde..size başka silah önerdimi ? winchester ı önerdi herhalde..

winchester pompalı combo için yorum

03.12.2005 21:20:57 tarihinde  Avcı  yazdı!

kullanmayı beceremiyen birinin elinde her silah sorunludur... Oda ayrı bir konu tabi... Ha bide av bayinin elinde olmayan silahı kotulemesi gibi nahoş bir durumda olabilir.

winchester pompalı combo için yorum

03.12.2005 21:26:33 tarihinde  Avcı  yazdı!

870 express magnumu 1994 yılından beri envayi cesit fisekle bin turlu hava kosulunda kullandım kendi doldurdugum fisekler dısında (hatalı kıvırmalar) tek kez sıkısmadı.... cakmadı....
Ayrıca agır silah daima iyidir... Hammallık yaptırır ama tepmez ve sahlanmaz.

winchester pompalı combo için yorum

03.12.2005 21:29:06 tarihinde  Predator  yazdı!

bayinin ismini vermeyeyim.yanlış anlaşılmasın.zaten oda önemli değil.ben winchester ı başka bayide baktım.sağolsunlar çok ilgilendiler.sizinde aydınlatıcı bilgileriniz doğrultusunda biraz daha araştırma yapacağım.teşekkürler.

winchester pompalı combo için yorum

03.12.2005 21:30:19 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

özellikle remingtonu eline alıp bırakan bence çok nadirdir silah ve insan uyumu tüm modellerde müthiştir..atım kusursuzluğu ve etkisi tartışılmaz bizim gibi domuz avcılarının ve kaz+ördek avcılarının tek silahıdır..

winchester pompalı combo için yorum

04.12.2005 17:46:12 tarihinde  Tdulger  yazdı!

Selçuk selamlar

Ufak bir yanlış anlamayı düzeltmek istedim. Ben geçen ay İtalya daydım. Biliyorsun Avrupa daki fişek üretimin yüzde 70 i burada yapılıyor. Birçok fişek üreticis ile görüşme toplantı ve incelemelerde bulunduk. Hiç birisinde Remington görmedim. Zaten enerji ve hız testleri piezzo metoduyla yani makinaya bağlı bir namlu ile yapılıyor. Eski tarzda dapılım testlerini yapanlar genelde yarı otomatik yeni tarzda yapanlar ise yine makinaya bağlı sabitlenmiş namlu kullanıyor. Bu sayede insan hatası nedeniyle hatalı sonuç olmuyor.
Sevgiler
Tolga

winchester pompalı combo için yorum

04.12.2005 18:08:30 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

Sevgili Tolga amerika kıtasında bir mühümmatın kullanıma sunun ması için insanlı atış testleri yapılması sart...:)))
Truball un testini hangi silahla yapmışlar......?
tabiiki insansız atım yapılıyor...Ben bpden fiocciden chedditen bahsetmiyorum..:))))

winchester pompalı combo için yorum

04.12.2005 18:10:17 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

3.ay almanyada fuar var pazardaki en büyük ülke amerika..:)))

winchester pompalı combo için yorum

04.12.2005 18:21:59 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

Shot pattern. Top three patterns fired from a Remington 870 12 gauge shotgun fitted with an 18-inch Vang Comp Systems modified shotgun barrel. Distance from muzzle to targets was 10 feet. Bottom pattern (center) is Remington Dove/Quail Load (product # DQ 12-8) containing of 1 ounce of #8 shot from same shotgun at same distance for comparison.

winchester pompalı combo için yorum

04.12.2005 18:23:43 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

http://www.firearmstactical.com/

winchester pompalı combo için yorum

05.12.2005 14:50:47 tarihinde  Borano_52  yazdı!

Sn Predator.
Remington 870 için arıza çıkartır diyen bayii(istisnalar hariç)yalan söylüyordur.Bence Winchester den bile daha sağlam bir tüfektir.Amerika da tüm Ördek ve Kaz avlarında en çok tercih edilen pompalıdır.Kullanmaya alışırsan keyfine diyecek olmaz.Namlu içi kromajı yoktur ama bu yakışta dezavantaj değil avantajdır.Biraz ağırdır ama sarsmaz.Otomatik istersen 1187 de ideal bir silahtır.Slag namluda alırsan(Cambo Modeli)domuzda da kullanabilirsin.
Rastgele

winchester pompalı combo için yorum

05.12.2005 14:58:52 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

Hatta dünyada bugüne kadar en fazla satılan av tüfeğidir...7 milyon adet ile..

winchester pompalı combo için yorum

05.12.2005 18:46:04 tarihinde  Tdulger  yazdı!

Selçuk Selam

Dediğim gibi İtalya ve Avrupa da dağılım testi yapanlar hep genelde kendi ülkelerinin silahlarını kullanıyorlar. Bu tüfeklerinin iyi olmasından değil, reklam, barter vb gibi anlaşmalar nedeniyle oluşuyor. ABD için bu testlerin nasıl yapıldığını Federalden sorarım. CD sini bulamadım ama benim hatırladığım kadarıyla bu ülkedeki standartları belirleyen SAAMI ye göre testlerin insanlı yapılması diye bir zorunluluk değil bununla birlikte hem Avrupa hem de ABD de üreticiler fişekleri hem poligonda hem de avlaklarda tabii ki kişisel kriterlerine göre test ediyorlar. Ama dediğim gibi burada tüfek seçiminde kriter birçok konuya bağlı. Ben konu hakında araştırmayı genişletip sonuçları paylaşacağım.
Umarım hep birlikte yeni bilgilere ulaşırız.
Sevgiler
Tolga

winchester pompalı combo için yorum

05.12.2005 20:50:27 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

tolga bide şu barnes sabotu sorsana..balistik 2005 de yivli şokla atılır yazıyo fakat kutuda sadece full rifled diyo elimde 100 adet var...

winchester pompalı combo için yorum

05.12.2005 20:51:50 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

285 grn.kurşun çıkarmı dersin ben cesaret edip atamadım...:))

winchester pompalı combo için yorum

05.12.2005 23:55:58 tarihinde  Tdulger  yazdı!

Selçuk Sabotlar full rifled da çok iyi performans veriyor. Yivli şok bence çok efektif ve güvenli bi şey değil. Ha atılamaz mı atılır ama eğer rifled namlu olsa çok daha iyi sonuç verecektir.

winchester pompalı combo için yorum

06.12.2005 00:01:21 tarihinde  Tdulger  yazdı!

Gerek Winchester gerekse Remington pompalının sorunsuzca uzun zaman çalışacağını düşünüyorum. Benim kişisel tercihim ise Benelli Nova olurdu. Bu iki markanın hegamonyasındaki bir ülkede acaip başarılı oldu. Tabii Tom Knapp in de tanıtımında görev yapması çok etkili oldu. Benim bir türlü anlamdığım konu gerek winchester gerekse remington un pazarlamanın beşiği olan ABD firması olmasına rağmen çok yenilikçi davranmayıp bu alandaki boşluğu bir Avrupalı olan Benelli nin doldurması. Aslında ABD liler bu pazarlama işini çok iyi başarıyor sürekli yeni bi şey icad edip bunu başarı ile pazarlıyor.

winchester pompalı combo için yorum

06.12.2005 10:18:59 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

novaların namlularını vursan yapıyo..:)))Bence remingtonun bir kaybı yok niye dersen amerika kıtasının en eski silahçısı ve satışları tek...
benim sorduğum güvenilirlik değil şok ile barnes atılırmı..federal 2005 balistik programı atılır diyor....fişek kutusunda full rifled yazıyo...

winchester pompalı combo için yorum

06.12.2005 10:22:44 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

ayrıca remingtonun bir yenilik yapmasına gerek yok dediğim gibi..federal benelli destekçisi :)) ama test atışlarını 870 ile yapıyo..remingtonun satış rakamlarını bir incele istersen anlarsın niye yenilik yapmadığını..Bu firmadan başk
a diğer ne var ne yoksa her sene başka bişeyler .....

winchester pompalı combo için yorum

06.12.2005 11:34:57 tarihinde  Tdulger  yazdı!

Selçuk federal ile telle görüştüm ayrıntılı mail atacaklar. Eski anlaşmadan dolayı bir dönem testlerin kadar remington ile yapılması ve kamuoyuna böyle duyurulması söz konusu ama anlaima hükümleri sona erince yeni anlaşma uyarınca benelliyle testlerim yapıldığı belirtilecek. Buj iş çamaşır makinenizin üreticisi şu deterjanı tavsiye ediyor gibi bir şey. Bunları pazarlama bölümünden öğrendiğim bilgiler ama test merkezinden daha ayrıntılı bilgi verecekler.
Bu arada Nova namluları Türkiye de yapılmıyor. hoş yapılsa da fark etmez bence. Sonuçta Browningin de dünyanın değişik ülkelerinde ürerimi var. Aslında Vursan da kalmadı biliyorsun Stoger oldu ki bu marka da en çok satanlar listesinde. Sonuçta Beretta teknolojisi. Bence üreticiler her ne olursa olsun yeniliklikçi olmaları gerekiyor. Browning buna güzel bir örnek.

winchester pompalı combo için yorum

06.12.2005 11:35:30 tarihinde  Tdulger  yazdı!

Yahu istedikten sonra sabotu smooth barrel ile de atarsın ne olacka ki iş perormans ise başka

winchester pompalı combo için yorum

06.12.2005 11:41:37 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

atan için ve silah için tehlikesi var olan bir mühümmatı niye atayım düz namluyla..cooper solid fişek düz namluyla atılmaz adam üstüne yazmış.....Remingtonda başımıza geldi sarsılmaz tüm stoğu geri yolladı 4 adet namlu patladı...

winchester pompalı combo için yorum

06.12.2005 11:49:13 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

yapılmıyo deme tolga franchiler ve nova pump namluları türkiyede yapılıyor..franchini sitesine gir bak namluların üstünde ne yazıyo..

winchester pompalı combo için yorum

06.12.2005 11:50:37 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

285+385 grn.lik kurşunu düz namlu nasıl atsın

winchester pompalı combo için yorum

06.12.2005 12:22:19 tarihinde  Tdulger  yazdı!

Selçuk ben yanılıyor olabilir miyim diye bir daha telefonla şimdi teyid ettim burada öyle bir namlu üretimi yok olsa bunu gururla söyleyeceklerini belirttiler. Sonuçta Beretta Browning gibi firmalar dünyanın neresindeki fabrikalarında bir şey üretirlerse üretsinler bunlar
1 CIP testlerinden geçecekler
2 Bu şirketlerin kendilerini dünya lideri yapan kendi kalite standartlarına uyacaklar.
Bu soruyu ben röportajda Browning patronu Damiene de sordum adamın dediği de aynı eğer üzerinde Browning Logosu varsa bu şirket kalitesini yansıtıyordur.
Yani şimdi winchester fişek bu şirketin ABD dahil tüm tesislerinde aynı işi yapan kişilerin gözetiminde aynı standartlarda ve makinelerde İtalya da üretiliyor. Sonuçta ben bu fişekten Winc. fişekten beklediğim randımanı alıyorsam isterse evinin bahçesinde üretsin.
Artık global bir dünya var ve büyük üreticilerin dünyanın bir çok ülkesinde tesisleri ve yarı mamül sağlayıcıları var. Ama sonuçta kendilerini büyük yapan kaliteyi hep yansıtıyorlar. Umarım birgün bir Beretta şirketi olan Stoger değil namluyu tüm Benelli tüfekleri burada yapar da hem isdihtam sağlar hem de bizlere gurur verir. Fabrika yöneticilerinin istekleri de bu. Sonuçta aynı fin şirketi Sako gibi Stoger da bir Beretta şirketi. stoger yöneticilerinden Hakan özadalı bizim site ve grubun çok eski üyelerinden kendisi de bu verimli tartışmaya katılacaktır ve sizlere daha ayrıntılı bilgi verecektir. Franchi meselesi ise çok karışık biliyorsun bu tüfeklerin taklitleri yapılıyor Türkiye de aynı logo ve markayla. Buradan bir karışıklık olabilir belki. Hakan daha ayrıntılı bilgi verecektir.
Sevgiler
Tolga

winchester pompalı combo için yorum

06.12.2005 12:29:56 tarihinde  Tdulger  yazdı!

Yivli şokta basıncın düz namludan setlere geçişte artması nedeniyle yani uç kısımda extra bir basınç oluşması nedeniyle bu şokları pek tavsiye etmiyorlar.
Dediğim gibi tüm sabotların etkinliği ve güvenli kullanımı için tavsiye edilen tüfek rifle sluglar. Bu arada Remingondaki namlu sorunları sabot olmayan magnum kurşunda bizim iki arkadaşın da başına geldi. Halbuki tüfek magnum yataktı. Bilmiyorum neden bazen böyle sorunlar oluşabiliyor.

winchester pompalı combo için yorum

06.12.2005 12:31:37 tarihinde  Tdulger  yazdı!

Selçuk bu arada yivli şoktan memnun musun bizle tecrübelerini paylaşıp smooth barrel ile kıyaslar mısın.

Sevgiler
Tolga

winchester pompalı combo için yorum

06.12.2005 13:18:34 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

sevgili tolga buckhammer ve federal sabotlarında sorunsuz atım yapıyorum...yanlız türkiyede atabileceğimiz 2 model federal 1 model remington var brenneke ler var fakat ben güvenmiyor orjinal sitesinde baya ürün tanıtıyor incelersen sevinirim....şok 50mt.grupman çok iyi ama asıl olan paradox namludan daha çok hassasiyet vermesi.....büyük olasılıkla 12 yiv ve set olmasından.paradoxda 6 yiv var.ava gelince vital yada power bir sabot çok uzun mesefelerde iş bitirebiliyor.5 cm ve altı grupman 50 metrede..hatta holo yada red dot ile 50 mt.de nokta atabilirsin özellikle buckhammer ile...

winchester pompalı combo için yorum

06.12.2005 13:53:12 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

bu tarz şok ile atılan mühümmat 50 mt.rede düşüm yapmıyor..150 mt.ortalama 1500 kg kuvet uyguluyor..

winchester pompalı combo için yorum

06.12.2005 15:09:06 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

açıkcası Tolga big tower pc kasalarına 100mt.den ki bu rangefinderla ölçülmüş gerçek uzaklıktır..Hedef yerden 1,5 mt.de sabitledim..3 atım yaptım p154 ss il
308.cal sauerimle daha sonra aynı atışı tekrarladım...evet sonuç çok iyi
12 nin 308 yakın bu mesefade grupmanı var...15 cm yapmışım..7cm 308le

winchester pompalı combo için yorum

06.12.2005 15:21:58 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

aslında daha iyi olur..ben aceleden sıfırlıyamadım...şu trubalları 36,5 mt.dan remingtonla denerim...video çekerim..atış kağıdını ve videoyu sana yollarım...koyarsın sitene insanlarda atış ve grupman görür tom knapp amcanın rekoru elage edildi bu arada:)))))görüşürüz

winchester pompalı combo için yorum

06.12.2005 16:26:48 tarihinde  Tdulger  yazdı!

Sonuçlar inanılmaz iyi bir de aynı testleri rifle slug ile yapmak lazım. Bir de hedefteki enerjileri ölçebilsek çok iyi olacak

winchester pompalı combo için yorum

06.12.2005 16:41:34 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

valla alet var..sürtünmeden buluyo basıncı...bakiim usa dan arkadaşlara
yollayı biliyolarsa alalım 1 adet

winchester pompalı combo için yorum

06.12.2005 16:42:46 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

böle tabanca gibi yala polis el terminal ladarları tarzında bir alet

winchester pompalı combo için yorum

06.12.2005 16:44:02 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

paradox var onla denemeye gerek olmaz..full rifled namlu bulup yada silah deniyelim..

winchester pompalı combo için yorum

06.12.2005 16:46:58 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

şu benim barnes p150 xs yada 151+152 leri sor..balistik 2005 programınızda rifled choke tubele atılır yazıyo kutuda rifled barell diyo..?

winchester pompalı combo için yorum

06.12.2005 19:33:23 tarihinde  Drözden  yazdı!

Selçuk,
Sauer 308 evde dursun sen envai 12 cal fişekle atış testleri yap... Her avdan dönüşünde, kendisini evde bırakmana bir -anlam- veremeyip 308 sana kesin küfrediyordur... Benden söylemesi...Otomatik yivliler yasaklanmadan önce adı bende saklı, Ankarada bir avcı, altına G3 şarjörü adapte ettiği bir Remington 308 ile 12 domuzun dokuzunu 1-2 metre aralıkla aynı mevkiye serdi. herhangi biri 2. atış gerektirdimi bilmiyorum. Bu yüzden avda otomatik yivlilerin yasaklanması bence iyi oldu. 308 üzerinde nasıl bir dürbün var?.
Sevgiler.
drözden

winchester pompalı combo için yorum

06.12.2005 20:12:43 tarihinde  Tdulger  yazdı!

Enerjiyi bulmak için hız ve kütleyi bilmek yeterli bu piezzo sistem ile bulunabilir ama bu sistem de 100 bin dolar civarında şak diye bilgisayarda çıkıyor hız falan tüm balistik datalar. Yeni yazılımlısı 125 bin Usd diyorlar ciddi para. Ama dediğin alet ucuz bi şeyse süper olur.

winchester pompalı combo için yorum

06.12.2005 20:14:21 tarihinde  Tdulger  yazdı!

Doktor bence yarı otomatikleri değil bu extra round şarjörleri yasaklamalılar ki zaten yasak. yoksa bu şahıs normal av otomatiği ile de aynını yapabilir değil mi:)

winchester pompalı combo için yorum

06.12.2005 22:20:52 tarihinde  Drözden  yazdı!

Uygun bir yerde ve elindekide fişek kapasitesi arttırılmış bir 12 cal otomatik 12 ise , kesin yapar Tolga, ama bu iş bolt hareketi ile biraz zor gibi geliyor bana. Belki insan çok çalışırsa onu bile yakalamak mümkün olabilir. Yıllar önce okuduğum bir makalede , pompalı, lever action ve bolt action tüfekleri, otomatikle aynı hızda kullanmanın antremanla mümkün olabileceği anlatılıyor, altındaki fotoğraftada, bolt ile fırlatılan boş kovan tüfekten 20-30 cm ancak uzaklaşmışken 2. fişeği ateşliyen bir atıcı resmi yer alıyordu. Yivli tüfek gurusu, Cooper, boş kovan yere düşmeden 2. yi sürememişsen sen artık ölü bir adamsındır der. Remington otomatikli atıcı örneğini Selçuğun 308 Sauer tüfeğine olan güvensizliğini biraz kırmak için verdim. Kendisi bana yine hem kızacak, hem yazacak bizim burada yarım metre açıklıkta domuz avlıyoruz diye ama olsun. İyi bir dürbün kombinasyonu ile o mesafede de gözünden domuz vurulabilir. Sevgiler.drözden

winchester pompalı combo için yorum

07.12.2005 09:35:27 tarihinde  Avcı  yazdı!

bence orman icinde durbun kullanmak ozellikle kısa mesafede gereksiz hatta sakıncalı bile olabilir. Eye relief denilen (sanırım)goz mesafesini oturtamazsan atısın kotu olması garantidir.
bence en iyisi arpacık gezle atmak ve hatta sıklıkta hayvanın gelisini hazır beklemek en dogrusudur. tufek omuzda ve goz seviyesine yakın tutulmalıdır. Aynen ozel tim polislerinin evlere girerken yaptıkları gibi ... O goz nisan mesafesindeki kısalık size cok sey kazandırır.
Ote yandan 1 308 mermisi 12 cal bir kursundan 4 kat hızlı ama neredeyse bir o kadarda hafiftir. Kursunun tipi ve agırlıgı durduruculugu belirlemekle birlikte asıl konu hayvanın nerden vuruldugu ve kursunun kendini bozabilecek bir kemige denk gelip gelmedigidir. her hangi bir kemige denk gelmiyen yivli kursunu hayvanı delip gecer . Vital atıslarda yuzde 100 oldurur.. Ancak hayvan 100 metre daha kosar...

Saygılarımla

Hulki CURA

Not: MAksat Tartısma senlensin dokulun bildiklerinizi yivliciler :)

winchester pompalı combo için yorum

07.12.2005 10:13:48 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

evet sevgili arkadaşlar..308 in evde durması kısa mesafe atışı yapmak zorunda olmam...ilk atış belki ama devamını getirmek trakyada zor..

winchester pompalı combo için yorum

07.12.2005 10:21:59 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

kızmadım doktorcum sana leupold 12x40mm dürbün kullanıyorum..

winchester pompalı combo için yorum

07.12.2005 10:25:01 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

Hulki bey haklı kullandığım sabotlardan hızlı 308,ama 180grn.308 12 cal.285 yada 385grn.sabot kullanıyorum taş çatlasın 50 mt.atış alanım.Ama açık alan olan yer yokmu var eğer öle biryere gidersen tabii ki 308 alıcam..:)))

winchester pompalı combo için yorum

07.12.2005 10:29:37 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

ayrıca doktorcum keşke şu an serbest olsa y.oto yivliler elimden bırakırmıyım..:))

winchester pompalı combo için yorum

07.12.2005 10:34:31 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

holo sight yada çarpılı bir red dot olur 308e bizim ormanda düşünmüyo değilim..3.ay almanyada fuar var bakıcam ordan

winchester pompalı combo için yorum

07.12.2005 10:48:37 tarihinde  Tdulger  yazdı!

Durun bakalım bi taş da ben atayım kuyuya:) Doktorum bizim trakya avlarında gerçekten ha bolt action kullanmışsın ha bir tek kırma yivli:) Valla eğer ille yivli kullanmak istersem ve yarı oto şansım yoksa bir bolt yerine Avusturyalıların hele ki Ferlach marka bir kiplauf (yazılışı yanlış olabilir) dedikleri alttan fişek sürülen tek kırmaları daha iyi:)
Daha sonra straight action bir Browning Acera ve sonra da Bir lever action BLR veya Hulki nin sevdası gibi bir Remington pompalı yivli gelebilir.
Şu var ki bizim ormanlarda (sanki babamın malı) kullanılabilecek tek optik araç bir red dot. Hele şöyle yakışıklısından bir aim point olsa. Bende bir makale vardı değişik tüfeklerde ortalama ikinici atış süresi bolt actionda 7 saniye yarı otoda 2 saniye pompalı da 4 saniye falan gibimiydi neydi. Bulursam yollarım.

winchester pompalı combo için yorum

07.12.2005 12:47:49 tarihinde  Drözden  yazdı!

Her domuza bir tane attıktan sonra bolt ile otomatiğin farkı olmaz derler.....buuuuuuu biiiiiiiiiiir,
dermişim.
Selçuk bence tüfeğine son zaman modalarından birşey alıp takma. İlk dürbünüm 3.5-10 X42 leupold du. 10 yıl önce 120 -130 metreden ilk atışta en büyük domuzu indirdim, sonra 3.5 büyütmede yamaca çıkan sürüyü bir daha göremedim ( gözümle görüyorum, dürbüne oturtamıyorum , alıyorum tüfeği yüzüme sürü yok oluyor, indiriyorum, karşıda tırmanıyorlar ), köylü sinirinden dilini ısırdı. Ne yaptın hocam sen dedi, ben pişkin pişkin ne olacak en büyüğünü indirdim dedim, ne inmesi hoca kalktı gitti dedi, ben hırsla sürünün diğerlerini ararken, diz çöküp kalan koca domuz kalkıp önce aşağı daha sonra yukarı 1 km gitmiş, kayboldu, arkasında maşrapa ile dökülmüş kan izi bırakarak. Geçen yıl aynı dürbün ile bu kez 10 büyütmede , dürbün kapakları kapalı, tüfek ağızında boş mermi varken 20 metreden kalkan bir tavşanı 100 metre civarında yan geçerken yakaladım, tüfek patladığında iki takla attı. 10 kez daha aynı sahneyi yaşasam 10 kez ıskalarım diye düşünüyorum. Uygun yerleştirilmiş dürbünlerle olmayacak şeyler oluyor. Lafı uzattım, domuz olayından sonra biraz okuyarak ilk seçemimin ne kadar bilgisizce yapıldığını anladım. Sonuçta orman avı için 3.5-10 X42 çok zor bir dürbündü. Fiyatı nedeni ile Alman dürbünleri yerine yine Leupolddan 1.5-5X 20 mm ikinci bir dürbün ve yine şwenk ayak takımı aldım, her şey değişti. Selçuk senin alacağın, fiyat sıkıntın yoksa, bölgeniz için tek dürbün var, S. Bendler 1.25 -4 X 30 mm, Alman- Avusturya dürbünlerinin hepsi iyi, K. Zeiss, S. Bendler, Swaroski, kehles, docter yazılışlarda hata olabilir, ancak fiyatları Amerikan bir inch tüplerin iki katı. Leupold 1.5-5X 20mm dürbünde o ormanda seni çok mutlu eder. 1.5 gerçekte 1.25 büyütmeye isabet ediyor, çıplak gözle attığından daha hızlı atarsın, hiç tereddüt etme mermi yolladığın yere girer. Sevgiler.drözden

winchester pompalı combo için yorum

07.12.2005 13:33:30 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

usa,africa ve bazı avrupa avları düşünerek alınmış bişey..dediğin gibi1,5-5x 20 mm dürbün işimi görebilir ..ama holo sight a taktım özellikle tactical ağırlıklı şu an usanın ırak kullandıklarından bence benim işi görür...Görüş mesafesi dar alanda dürbün zor yada ben yapıcağımı sanmıyorum..

winchester pompalı combo için yorum

07.12.2005 13:38:19 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

ayrıca zeiss ve blaser bu sene ki stantları arkadaşın stantına çok yakın..1 hall da

winchester pompalı combo için yorum

07.12.2005 13:42:25 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

özellikle zeiss e bakıcam....hatta benden bıkıcaklar...Browning e gelince onuda inceliycem ama browning barları görünce üzüleceğim kesin..

winchester pompalı combo için yorum

07.12.2005 14:21:52 tarihinde  Avcı  yazdı!

valla doktorum iyi guzel saymıs markalarıda... fiyatlarını unutmus anlasılan...
zeiss scmidt benlder swarowski bunlar dunyanın en ust duzey durbunleri... Bir markda ben soyliyeyim oldu olacak Kahles... hele 1,5 x 4 - 40 mm gibi ozel bir durbun 1000 eurodan asagı degildir sanırım... En son model en yeni teknoloji aim point ise 470 dolar... daha dusuk modelerinden birinin 2x magnifier ozelligide olması lazım hatta.

ne diim allah herkese gonlune gore versin :)

winchester pompalı combo için yorum

07.12.2005 14:25:34 tarihinde  Avcı  yazdı!

Ek Not: bu arada holo sightlar iki goz acık kullanılması gereken nisangahlar buda dar alanda yada acık alanda olmak farketmeksizin hedefi bulmakta cok buyuk kolaylık saglıyor.

Ve hatta dip not: ben aim point kullanıyorum en eski modellerinden birini .... Simdilik gayet memnun ve bahtiyarım

winchester pompalı combo için yorum

07.12.2005 14:30:38 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

aynen bu yüzden alalım takalım dedeik yivliye:)))
bir swarowski bir tüfek parası..:)))

winchester pompalı combo için yorum

07.12.2005 14:36:10 tarihinde  Tdulger  yazdı!

Selçuk ve doktorum bizim sektörde özellikle dürbüncüler arasında bir erspri vardır. Swarowski ye ne zaman gitseniz hep kapalı olurmuş şirket ve kapısında şöyle yazarmış "kapalıyız çünkü yeterince zenginiz":))) Sağlam para tabii tüfek.

winchester pompalı combo için yorum

07.12.2005 14:36:37 tarihinde  Drözden  yazdı!

Fiyatlar konusunda bende aynı fikirdeyim, o zaman leupold 1.5X5 20 mm ben çok memlunum hafif sağlam, diğerlerinden geri kalan yanı yok, 30 mm tüpler belki alaca karanlıkta bir avantaj sağlar mı bilmiyorum, ağırlığıda bir diğer dez avantajı.

winchester pompalı combo için yorum

07.12.2005 14:39:32 tarihinde  Tdulger  yazdı!

son mesaj eksik gitti tüfek parası aynen:) Bi de optik sektöründe Leica larında fiyat konusunda haklı bir ünü var. Ben Leupold un her zaman tek geçilmesi gerektiğine inanıyorum kalite ve fiyat orantısı ile. Zaten ABD de silah oscarlarında yılın optiği dalında değişik ürünleriyel son 10 yılda 7 birinciliği var çok sağlam bir başarı. kendini ABD pazarında kanıtlamış bir ürüne güvenmek lazım:))

winchester pompalı combo için yorum

07.12.2005 14:50:29 tarihinde  Tdulger  yazdı!

Doktorum Leupold un Alumina ürünlerini denedin mi özellikle yağışlı havalarda kullanmak için RainCote ve akşam için kullanılan modelleri muazzam tavsiye ederim Leupold dürbünleriniz için. http://www.leupold.com/products/accessories_alumina.htm

winchester pompalı combo için yorum

07.12.2005 14:53:11 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

sadece isim ....dürbüne verceğim parayla afrikayı sömürürüm ..:)))

winchester pompalı combo için yorum

07.12.2005 14:55:08 tarihinde  Avcı  yazdı!

cap ne kadar genis olursa durbunde gorus oranı ve suzulen ısık miktarı o kadar fazla oluyor. Ben bir ara gece bekte kullanmak icin 3x9-40 bir durbun almıstım 30-30 tv ekran ki buda 44 mm ile aynı gorusu saglıyordu.... Durbunsuz gormedigim kadar aydınlık gorunuyordu gece aylı havalarda ortam.

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16