19.09.2014
Aktif Kullanıcı :9
Toplam Üye :20973
Toplam Ziyaretçi :10498918

 Konu  Soru Cevap : 68 Cevap 

  Cevap Yaz  

3 inch magnum 12 cal

06.05.2006 22:46:51 tarihinde  Drözden  yazdı!

Kaç arkadaşımın domuz avında rutin olarak 3 inch magnum tek kurşun kullandığını merak ediyorum. Deneyimlerini , mesafe, grupman karşılaştırmalarını paylaşırlarsa sevinirim...

3 inch magnum 12 cal

06.05.2006 23:32:36 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

Hakan abi....
Federal... F131 RS...3'..35,44gr.

488 km hız...4216 kg çıkışı...
100 mt. 13,3 cm düşüyor...
100 mt.kuvveti 2248 kg..

Federalin 100 mt. 2 en kuvvetli ürünü şu an...çıkışdan 50 mt. en kuvvetli ürünü..

Yanlız şöyle bir problemi var..2 elden sonra hakimiyet kalmıyor...Slug namlu için...28' lik namlu ilede 4 el zor atılıyor...

Bizim çullukçu Fatihle bugün baya fişek denedik...50 ve 100 mt.
seri atımda 50 mt.tek delik yaptığı grupmanı sen düşün...100 mt..10 atım tek delik..:)))

Yanlız bu günkü testimiz Türkiyede satılan Sabotlar üzerineydi..Ama 10 adet Hollow Point deneme fırsatımızda oldu...Test Tüfeklerine gelince..

Remington 1100.comp.master ve
Browning a-500 Sabotlarda gözle görünür bir fark var açıkcası..

Ayrıca bilimum bozukluk ve boş fişek itina ile vuruldu..:))))

Hatta 308 le de baya atraksiyonlar yaptık..:))))))))

3 inch magnum 12 cal

06.05.2006 23:42:01 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

Magnumları Kudret benelli-slugla baya denedi..Elinde çok kötü grupmanlar..:))))))))var...

Ayrıca sana atışların videosunuda yollaya bilir...

3 inch magnum 12 cal

07.05.2006 00:22:19 tarihinde  Drözden  yazdı!

Ansam,
geçen avlardan birinde 98 metrede ( mesafe ölçüldü ) arkadaşların 2 3/4 tek kurşun remington, federal atışlarını dürbünle izledim, test tüfeğimiz 71 cm Huglu otomatik ve değişik yerli otomatiklerdi :) Göz seviyesinde 10-15 cm beyaz bir taşa kendisine nişan alarak atıyorlardı. Hava sıcaklığı etkilermi bilmiyorum, güzel bir havada taşın kendisini, 10 cm sol, sol üst , alt, üst ,kısımlarını vurdular, bunların hepsi o mesafedeki bir domuz için öldürücü vuruş sayılırdı. Ben bu işten hiç birşey anlamadım. Remington 2 3/4 slugerın kutusunda 75 metrede nerede ise 30 cm ye yakın düşmeden bahsediliyordu. Sende kutusu , dolusu kesin vardır. Benim dikkat çekmek istediğim noktaya sen zaten girdin 2. elden sonra 3 inchlerle hakimiyet kalmıyor diyorsun ( bu arada Cem i konu dışı tutuyorum o RPG ilede avlanabilir ) , o zaman hakim olduğun bir 2 3/4 ( federal, remington olabilir ) daha mantıklı, daha kabul edilebilir değilmi. Her zaman söylüyoruz önemli olan sencede kurşunun yerleştirildiği nokta değilmi, belkide atış şartlarından dolayı ilk mermin değilde 2. belkide 3. mermin en isabetli atışın olacak. Yakın zamanlarda bunu tekrar tekrar test etme imkanım oldu. Bence vuruş noktası herşey...Yeni silahlarda 3inch magnumlara , bunların üzerinde pahalı optik cihazlara, full yivlilere doğru bir kayış var. Peki atışını kontrol edemediğin bir tüfekte bunlardan ne kadar faydalanabilirsin, ne dersin. 3 inch gerçekten gereklimi, yoksa iyi yerleştirilmiş bir 2 3/4 federal sluger en azılısından bir domuza yetermi, yada recoilinden endişelendiğin bir silahla gerçekten 3 inch magnum kullansanda 100 metre üstüne çıkabilirmisin...

3 inch magnum 12 cal

07.05.2006 00:37:57 tarihinde  Drözden  yazdı!

Yivlilerin belirtmeyi hep unuttuğum en önemli özelliği, 12 cal bir tüfekle aynı işi, onun yarısı recoille yapabilmesidir ( 308, 30.06 gibi çaplarda ). Bu nedenle Marko Polo derneğine üye olmayı düşünmiyen arkadaşlarımın ( eğer birini vurursan ölene kadar derneklerine yılda 1000 usd ödemek gerekiyormuş, Sn Ufuk Gürdemir den ) yivlide 300 win Mag. gibi çaplara çıkmasını önermiyorum.

3 inch magnum 12 cal

07.05.2006 00:40:31 tarihinde  Drözden  yazdı!

Sevgili Kudret ,
belkide ilacın 308 cal yivli...neredeyse Benelli ile aynı fiyatlarda...Sevgiler.

3 inch magnum 12 cal

07.05.2006 00:43:25 tarihinde  Porta  yazdı!

71 cm ve 51 cm namlulu iki ayrı huğlu otomatikle 50 metre mesafeye destekli yaptığım atışlarda 71 cm namlulu tüfeğim nişan alınan bozuk para büyüklüğündeki noktanın tam 6 cm altını vururken 51 cm namlulu tüfeğim 14 cm üzerini vuruyor, şoklar silindir şok hava sıcaklığı 18 derece ve fişek F127 rs. namlu boyu sanırım tek kurşunlarda bir dezavantaj.

3 inch magnum 12 cal

07.05.2006 00:54:21 tarihinde  Drözden  yazdı!

Bence şoklar aynı olsada tüfekleriniz bire bir birbirinin aynısı değil.

3 inch magnum 12 cal

07.05.2006 00:58:06 tarihinde  Porta  yazdı!

Aynısı değil derken anlayamadım? Tüfek özelliklerinimi kastediyorsunuz? İkiside Huglu 601 GA sadece biri 51 cm diğeri 71 cm namlulu, sanırım namlu boyları aynı olsada aynı markada olsalar her tüfek birbirinin aynı değildir diyorsunuz?

3 inch magnum 12 cal

07.05.2006 10:21:49 tarihinde  Drözden  yazdı!

Tüfek mağazalarında baktığım aynı model huğlular arasında omuza geliş farkları olabiliyor, iç aksam tamamen aynı olsada ki minimal işcilik farklarıda bulunabilir bu nişanda önemli değişiklikler meydana getirir.

3 inch magnum 12 cal

07.05.2006 15:41:31 tarihinde  Drözden  yazdı!

Sayın Porta,
tüfekler aynı marka ve ayarlanabilir gezli slug namlulu olsa, tüfekleri önce 50 metrede sıfırlasanız, daha sonra 70-100 gibi mesafelerde deneseniz , belki o zaman yapılacak karşılaştırma daha sağlıklı olabilir.

3 inch magnum 12 cal

07.05.2006 22:39:22 tarihinde  Kudretbayramçavuş  yazdı!

Hakan Abi
Bugün Benelli yi tüfeği satan dostumla beraberde kullandık.Magnum F131RS ile recoil etkisi fazla, F127RS de ise sorun yok.Tabii ki recoilden etkilenme kişiden kişiye değişen bir şey, bence F131RS ile (veya Remington Slugger Magnum) ilk atıştan sonra tüfek kontrolden çıkıyor ama bir başka kullanıcı hiç rahatsızlık duymadan peş peşe 4 atış da yapabilir.

Selçuk
Sabot testi hakkında ayrıntılı bilgi verirsen sevinirim.Mesafe, grupman, recoil vs.?
Remington Core-Lokt veya Federal P152XS denenenler arasında var mıydı?

Saygılarımla
Kudret Bayramçavuş

3 inch magnum 12 cal

07.05.2006 23:33:26 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

Hakan abi..Sluggerdan f127Rs daha iyi.....

ben sluggerları rifled choke la atıyorum...100 mt.gibi sıfırlanıyor..ayrıca düz namlu ile atımla rifled atımda sesi dahil değişiyor..kuvvetini sen düşün..hedefden 2 kere ses geliyor...:)))) burda çittiyim:)))tık tık

Dediğin gibi istediğin aparatı tak..kurşunda 3' bence hikaye..(slugger at daha iyi.)100 mt.ye gelince 3' le bence bu mesafede atım heleki 2-3 çok zorlaşıcaktır....

sevgili Kudret ne istiyosun hemen çıkıyım meraya teste..:)))))

Barnes ve core-lokt attım geçen gün 3 er paket..50 mt..5 atım.yanlız seri..arkadan bir 5 daha bir 5 daha..sonuç bir delik oluştu ölçmedim grubu ama bir kalemin yarı uzunluğunda diyebiliriz..

3 li atımlar genelde tek aynı yeri buluyor...

a-500 le 3' fişeklere hakim olamıyorsun ..aynı şekilde sabotlarıda....remington rifledi a-500 e oluyor 3 cm kadar dışarda kalıyor..:)))))))))))))

ama remingtonda ne atarsan at recoil problemi olmuyor..100 mt..tut
5 el at

3 inch magnum 12 cal

08.05.2006 01:08:12 tarihinde  Porta  yazdı!

Sayın Drözden
Peki bu söylediğiniz şartlarda 71 cm ve 51 cm namlu vuruş noktasında bir fark yaratırmı?

3 inch magnum 12 cal

08.05.2006 10:32:19 tarihinde  M.erten  yazdı!

Sayın Drözden,

Tüfeğimin magnum yataklı olmaması nedeni ile bu fişekleri kullanamamaktayım.Benim yıllarca kullanadığım fıoccı 31.5g brenneke mermiler ve çok da memnunum.Arkadaşlarımın tavsiyesi ile remıngton 28g deneyeceğim.Çok tavsiye ediliyor.

Ayrıca meraklı olduğum için,geçen yıl bir bek avında kendim doldurduğum bir mermi ile azılı bir domuzu vurmuştum.Hayvanı incelediğimde kurşunun bütün bir gövdeyi karşıdan karşıya delip geçtiğini gördüm.Mesafe 30m,barut mke tip2,barut hacmi 2.00 ölçekle.

3 inch magnum 12 cal

08.05.2006 11:23:39 tarihinde  Drözden  yazdı!

Sayın Porta,
saçma için bir inch uzunlukta 1-2 feet / sn gibi hız artımı olduğu bununda av şartlarında hiç önemli olmadığı söyleniyor. Ama tek kurşunda sluger veya sabot, yivsiz veya rifled namlu , bence uzun namlunun dönüş sayısını arttıracağı için grupmana pozitif etkisi olması gerekir diye düşünüyorum. Ansam peki rifled şoka ne diyorsun hakikaten 31.5 gr bir sluger ucu gidip son 5 cmde o yivlerle anlaşaçak ve de gerçekten iyi grupman elde edeceksin sana mantıklı geliyormu. son 5 cmnin sabot ucları bile gerçekten etkiliyeceğine inanmıyorum... Senin testleri bir rifled şokla birde impcly ile yaparmısın, rem sluger kullanarak, gitti paraçıkların....M.Erten bey bir vuruş için fişeğiniz hepsinden iyi olabilir, diğer fişeklerle mesela önerdiğiniz fiochi ile ( o fişekten bir çok arkadaşımız çok memlun, keçe tapa 31.5 gr arıyoruz , bulamıyoruz ) 50-75 metre grupmanını bir test edermisiniz...Sevgiler. drözden

3 inch magnum 12 cal

08.05.2006 11:24:55 tarihinde  Drözden  yazdı!

ansam, Full yivlide sabot ona inanırım...

3 inch magnum 12 cal

08.05.2006 13:58:22 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

Hakan abi..kısmet olursa birlikte deniyelim....rifled Şoku sen test et...
Göreceksin atımdaki kaliteyi...uçtaki yiv paketi açıyor amacı bu..ayrıca yivler ters..yani fişek çıkarken tepkiye uğruyor.sağa dönüyorsa çıkarken sola dönerek çıkıyor....

50-100mt...buckhammer yada federal sabotları tek nokta sokarım...

3 inch magnum 12 cal

08.05.2006 14:00:44 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

ayrıca Hakan abi...düz namlu ile kesinlikle ne sabot nede buckhammer atarım ..hatta rifled tube ile slugger attığında gözle görünür farklar oluşuyor....

3 inch magnum 12 cal

08.05.2006 14:05:02 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

brennekeye gelirsek...evet sayın ERTEN kurşun bozulmadığı için avı deliyor geçiyor...Avı ölü ele geçirmeyi zorlaştırıyor...

türkiye malesef olmayan modelleri var..rifled barrel ve rifled tube ile atılanları...
(black magic+gold+emerald)ilk 2 si sabotlara yakın hassasiyette ve kuvvete...öyleki tehlikeli avlar için dizayn edilmiş... black olan 5038 joule...

3 inch magnum 12 cal

08.05.2006 14:34:27 tarihinde  Cem güleç  yazdı!

Sevgili Hakan abi

Ben domuza yeteri kadar yaklaştığımda el bombası atıyorum,RPG 7 den daha iyi sonuç veriyor:))Nişan alma derdide yok,namluymuş,gezmiş,arpacıkmış,Rifleli şokmuş hepsi hikaye kalır.:))

Ben kendimi unutturmaya çalışıyorum abi,sen laf aralarında yine dokunduruyorsun,olmuyor ama:)

Soruna gelecek olursak;

Bence Domuz, hatta tüm av hayvanları(kuşlar dahil) için,avın neyle vurulduğundan çok,neresinden vurulduğu önemlidir.

Bırakalım 12 kalibre,3 inch magnum bir kurşunu,Türkiyenin en büyük domuzu bile 20 kalibre bir kurşunu,50 mt de can alıcı yerinden yediğinde fazla uzağa gidemez.

Ben 20 kalibre bir kurşunun yaklaşık 200 mt de,100 kg bir azılıyı öldürecek enerjiyi hala muhafaza edebildiğini yaşayarak gördüm.

12 kalibre 2 3/4 bir kurşunun,bırakın 150-200 kg domuzları,700-800 kg gelen manda boğalarına(40-50 mt ye kadar)çok acıklı haller yaşattığına bizzat şahit oldum.

Eğer karşınızda dokuz canlı bir domuz yoksa magnum kurşun kullanmak hem tüfek hem avcı için gereksiz bir hammallık olacaktır.

Sevgi ve saygılarımla

Cem GÜLEÇ

3 inch magnum 12 cal

08.05.2006 14:41:45 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

sevgili Cem katılıyorum sana 20 cal.federal 1018 kg 100 mt.redeki kuvveti...yani 00buckın namlu çıkışı...

3 inch magnum 12 cal

08.05.2006 14:46:51 tarihinde  Boğa  yazdı!

sevgili ceme katılıyorum.ama herşeyde olduğu gibi silahtada mermidede her ne hikmetse (ki buna bende dahilim çünkü şuan kafamda 338.win var. türkiyedede gereksiz bir çap aslında.halbuki onun yaptığini 30-06-spr rahat rahat yapar)hep büyüğünün olmasını isteriz.gereksiz olduğunu bile bile.sevgili ceme katılıyorum çünkü domuza gelen yabancıların çoğunda 20.cal oto ve pump hatta çivte.hatta 16cal bile gelen var ama fişekleri kaliteli tabii.sevgilerimle.b.CİVAN.BAŞK.YUSUFELİ.

3 inch magnum 12 cal

08.05.2006 19:06:18 tarihinde  Drözden  yazdı!

Ansam,
rifled şok ile sluger atınca ne sonuç elde ediyorsun ( ben senin belirttiğin detayları, ters yiv olayını bilmiyordum ). Tapası birlikte giden çok iyi tek kurşunlarda var, sluger tipi olmayıp saat 7 den 1 e tek bir eliptik çizgi içeren, Rotwel, fiochi, pellagri gibi mesela...Rem sluger kutusunda en iyi sonucu impcly ile vermekle birlikte rifled şok ilede kullanılabilir yazıyor. Ayrılabilir tapalarda 15-20 metrede kurşundan ayrılıyor.

3 inch magnum 12 cal

08.05.2006 23:28:59 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

Hakan abi...o kurşunların işmi..gualandi...deler geçer o markalar..i.ç olamışın şebebi şluggerların çıkışda kurşunun arkaşını haddeliyor böyleye kurşun şavrulmadan çıkıyor...

şluggerda elde edilen şonuç..25mt.şıfır gider düş namluyla..yivli şokla 75..mt..ayrıça bu benim görüşüm etki daaha faşla...
inşallah birlikte deniyçeşşş....

şelamlar.....

3 inch magnum 12 cal

09.05.2006 02:39:38 tarihinde  Porta  yazdı!

Sayın Drözden
Cevabınız için çok teşekkürler saygılar

3 inch magnum 12 cal

09.05.2006 02:40:29 tarihinde  Porta  yazdı!

x

3 inch magnum 12 cal

09.05.2006 13:24:41 tarihinde  Boğa  yazdı!

sevgili silah arkadaşlarım.yivli sabotlarda birşey diyemem ama yivsiz tek kurşunlarda elimdeki slug namlu winchester 1300 ile diğer bütün kurşunların hepsini denedim diyebilirim yuvarlak tek gülleleri hiç birşeyle değişmem inanın.ama bir şartla:benim özenle vede özel yaptırdığım kalıpla vede ne fazla sert nede fazla yumuşak olan kurşunla dökülen gülleler olmak kaydıyla çünkü fazla yumuşak kurşun namluda kurşun sıvamasına neden oluyor. .sevgilerimle.b.CİVAN.BAŞK.YUSUFELİ.

3 inch magnum 12 cal

09.05.2006 14:14:05 tarihinde  Reşat  yazdı!

Sayın CİVAN BAŞK. Size katılıyorum tüfege ve havaya göre barut hakını verirseniz sonuc mükemmel.
Reşat Atbinici.Söke

3 inch magnum 12 cal

09.05.2006 18:11:19 tarihinde  Muratkocas  yazdı!

Ansam merak ettiğim bişey var..

Bu rifle choke tubes,rifle barrel namlunun işini ne derece görebiliyor?(sabot atıldığında)

Ayrıca bu şokun foster veya brenneke tipi kurşun kullanıldığında bu kurşunlara bir katkısı varmı?

Selamlar Murat Koçaş

3 inch magnum 12 cal

09.05.2006 18:15:47 tarihinde  Muratkocas  yazdı!

Pardon yukarıyı dikkatli okumamışım...

3 inch magnum 12 cal

09.05.2006 18:36:14 tarihinde  Muratkocas  yazdı!

Yine de ilk satırdaki sorumun yanıtını merak ediyorum

3 inch magnum 12 cal

09.05.2006 22:26:59 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

Şevgili murat namludan şabot çıkabiliyoşa...:))))))) yani tüfeye yada atanı yaralamıyoşa...işini görüyor demektir..

3 inch magnum 12 cal

09.05.2006 23:00:05 tarihinde  Mert44  yazdı!

Bildiğim kadarıyla üzerinde yiv olukları olan kurşunların dönüş açısı sağ tarafa olduğu için yivli şok tüpleri bilinçli olarak sola yivliyorlar.

Brenneke nin yivli namluyla atılmak için üretilmiş gold magnum çekirdeği de alışılmışın dışında sola yivli. bu çekirdek te sağa yivli namlularla atılıyor.

Brenekke bu konuda sorulan bir soruya namludaki yivlerin ters tarafa açılı çekirdekleri daha iyi kavradıı cevabının veriyor. Yivli kurşunlarda namlu içinde dönme olayı zaten yok. Namludan çıktıktan sonra havanını tesiriyle bir dönme var. ancak yivli namludan çıkan bir brenneke gold un dakikada 50 bin tur attığını düşünürsek diğerinin ki pek dönme sayılmaz.

3 inch magnum 12 cal

10.05.2006 14:44:11 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

Çok güzel Mert....

Yanlız söyle bir konu var...Brennekelarde ne kadar yivli şok ile atılır densede..şağsen ben kullanmıyorum...Remington şokları..14 yiv 14 setli..Brenneke fosterları..12*12..aşırı sıvaşma yapıyolar çıkarken...Birde browning şokları 8*8 kesinlikle foster kullanmıyoruz sadece sabot atımı yapıyoruz....Browning in extrası 00Buck (9 dan 18 e kadar)atabiliyor...

3 inch magnum 12 cal

11.05.2006 00:19:43 tarihinde  Mert44  yazdı!

Peki yivli kurşunların şoklu namlularla atılmasına ne dersiniz.

Brenneke her türlü namluda atılabileceğini söylüyor. Esas itibariyle brenneke olsun, federal ya da remington olsun dıştakı yivlerin, merminin şoklu namluyla da atılması için yapıldığını okumuştum bir yabancı sitede.

3 inch magnum 12 cal

11.05.2006 00:31:17 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

Bilirşinişki...Tüfek üretiçileri kuşun atımında şon noktayı...mod.şok olarak belirtirler..En dandik kurşun..bile bu şoktan şonraşı tehlike arş eder...

3 inch magnum 12 cal

11.05.2006 13:33:28 tarihinde  Muratkocas  yazdı!

Ansam,

Hiç rifle slug barrel bir namluyla,Rifle choke takılmış bir namluyu aynı fişekle kıyaslama şansın oldu mu?

Aslında bunu şu nedenle soruyorum.Rifle namlu 60 cm. ve pahallı.Tüp 10 cm. ve ucuz:)

Örneğin bir Browning fusion için yedek namlu almakla yedek şok tüpü almak aynı şeyse, bir tüp ve truglu edinmek rifle barrel namlu edinmekten daha kolay bişey...

Selamlar...Murat Koçaş

3 inch magnum 12 cal

11.05.2006 13:57:13 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

Çok oldu....Yanlız namlu bulmak nerdeyse imkansız...Fusiona şok bulmakda...

açıkcası şoku fusionda denemek lazım...sadece browning şokları auto-5 e oluyor...

3 inch magnum 12 cal

11.05.2006 14:08:22 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

Full rifled barrel in güzelliği..şokun atamadığı kurşunları atabiliyor....

Winchester supreme..gold-platium
Remington core-lock--cooper solid
gibi...

Yada Federal barnes sabot..

3 inch magnum 12 cal

11.05.2006 14:49:54 tarihinde  Muratkocas  yazdı!

Ansam şimdi birşey rica edeceğim:

Cabelas ta 222665 item numaralı ürünü bir inceleyebilir misin?

Bu fusion da kullanılabiliyor gibi geldi bana..Yanılıyormuyum acaba...

Zahmet veriyorum ama ...şimdiden teşekkürler..

3 inch magnum 12 cal

11.05.2006 15:47:14 tarihinde  alikerem33  yazdı!

Arkadaşlar rifled namlu tartıması sürüyor ama bu namlular şuan türkiyede yasak. Bence gelin öncelikle bu namluların serbest bırakılması için birşeyler yapalım. Ondan sonra konuşalım randımanlarını, ne dersiniz.Bu konuyu uzun zamandır acmayı düşünüyordum.Bildiğim kadarıyla bu namlular gecen seneye kadar ülkemizde de serbestti. Tr. avcıları olarak neler yapabiliriz.Bu konuyu bu kadar çabuk kabullenmemek lazım. Saygılar.

3 inch magnum 12 cal

11.05.2006 16:38:59 tarihinde  Drözden  yazdı!

Ansam,
sana yolladığım yazıda full rifled namluların ve bunlarla kullanılan sabotların mesafeye güce hiç bir katkısı olmadığı, bu namluların ana amacının 100 yardada daha iyi bir grupman sağlamak olduğu bildiriliyor.... artık sana kaynak göstermeden yazmıyorum. Bence çok önemli bir tespit.

3 inch magnum 12 cal

11.05.2006 20:47:00 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

Hakan abi..Full yivli namlu için dişayn edilmiş fişek..baliştik olarak diğer kurşunlara 10 başar yani..Namlu o kurşunun çıkmaşını şağlıyo...yani 2 şide olmaşı laşım..:))) Anlatamadım..

3 inch magnum 12 cal

11.05.2006 20:57:39 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

Ayrıça her yaşılana inanma..:)) başı dandik şabotları şlug namlu ile atıyoşun..şonuç..?

Hiç bir şey ifade etmiyor..jaçketi ayıraçak..kurşunu döndüreçek namlu yada şok laşım...kurşun şaten ..mişal winheşter şupreme 175 yrd..vuruyo...:)))yada vaşati 100 yrd..

3 inch magnum 12 cal

11.05.2006 21:00:12 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

Şevgili Ali namlu yaşak evet haklışın...Bunu federaşyondan..Mümeşşilerden ..şilah fabrikalarına kadar her keşe şöyledim...Bir çoğu bu namlulardan bi haber...Ayrıça haber olanlarında birşey yapmaya niyeti yok...Ama ilginç bir anetdot var..O namlularla atılan kurşunlar memlekette şerbeşt...onuda yaşaklaşınlar ..

3 inch magnum 12 cal

11.05.2006 21:01:14 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

Şevgili Murat hangi modellere oluyor yaşmamışlar...

3 inch magnum 12 cal

11.05.2006 21:28:56 tarihinde  Drözden  yazdı!

Sevgili Ansam,
sende her yazılana inanma...
win supreme ile domuz 175 yardada 5-10 metrede kalsın. Winchester yivlileri piyasadan kaldırsın....:)

3 inch magnum 12 cal

11.05.2006 21:36:16 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

:)) örnekti...175 yrd..grupman yaptırıyolarya...

Buçkhammer kendi teştim ..100 mt.ölçerle ölçülmüş..30 lık hedefi biçiyorşun..

3 inch magnum 12 cal

12.05.2006 01:51:39 tarihinde  Mert44  yazdı!

Selçuk bey haklısınız ama, brenneke firması mermilerinin her tip şokla atılabileceğini belirtiyor.

Bizde üretilen öz kara kurşunlarının kendi katoloğunda foster tipe benzeyen modellerinin full şok namlu ile 50 metre mesafedeki grupmanları gösteriliyor. Üstelik yivsiz namludan atılan bir kurşun için hiç de fena değil. Balistik jelatindeki etkileri de aynı zamanda.

B&P firmasıda tek kurşunlarının hem 20 kalbire hem de 12 kalibrede full şokla atılabileceğini belirtiyor.

Full şokla ya da mod üstü şoklarla kurşun atmayın tavsiyesi acaba kullanıcıların icatlarından çekinildiği için ortaya çıkmış olabilirmi dersiniz. Anadolu da fişeğin içine birebir uyan çelik bilyayı silindir namluyla atan arkadaşlarına özenip aynı fişeği şoklu namluyla atarak dağılmış namlulara ciddi yaralanmalara neden olan avcılar hepimizi malumu.

Kurşun bilyalarda özellikle şoku dar namlularda aynı sonucu verebiliyor. Doğal olarak içi boş olmadığı ve dışında da ezilmeye çok müsait kanatları olmadığı için namlu ucunda sıkışarak büyük zarar verebiliyor.

3 inch magnum 12 cal

12.05.2006 12:12:33 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

Sevgili Mert..bence fişekleri kes derim..adamlar 12den ufak kurşun yapıyor...şoktan kaynaklanıcak yaralanmaları önlemek için..

Ayrıca brennekenin dediğin gibi bir çok modeli her namlu ile atılıyor..
2 model..sadece yivli namlu ile
super sabot..super magnum

3 inch magnum 12 cal

12.05.2006 12:16:12 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

balistik fele gelirsek..adam kutusunda 870 sentetik çıkarır..namlu 51 cm..full rifled..deer cant.
50 mt.de atış yapar...fişek jeli deler geçer...

3 inch magnum 12 cal

12.05.2006 12:18:19 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

Birde şöyle bişey var...Çok büyük bir firma..mümessili olan tüfeklerden satar..4 adet hediye olarak..core-lok hediye eder...4 tüfek namlusu dağılır...:)))))

3 inch magnum 12 cal

12.05.2006 12:24:05 tarihinde  Cem güleç  yazdı!

Selçuk ne jeli bu full namlunun deldiği?

Bildiğimiz jel se benim 5,5 havalıda deler onu.
Birde kafama takılan tüfek kutudan çıkınca daha mı etkili oluyor:)

3 inch magnum 12 cal

12.05.2006 12:28:55 tarihinde  Cem güleç  yazdı!

Bildiğim kadarıyla Remington core-lok Türkiye ye hiç getirilmedi.

3 inch magnum 12 cal

12.05.2006 12:30:05 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

Sıfır..test için gidip bayiiden alıyorlar..
balistik jel..insan vücudu ve hassasiyetiyle aynı olan..silahlı kuvvetler.polis teşkilkatları..özel kuvvetlerin silah ve mühümmat testlerini yaptığı ..bir nesne..

ayrıca taktik silah ve mühümmat üreticileride testlerde bu feli kullanıyor...

rengi güzel ama yenmiyor malesef

3 inch magnum 12 cal

12.05.2006 12:32:18 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

Geri yollandı....fişekler..

3 inch magnum 12 cal

12.05.2006 12:38:57 tarihinde  Cem güleç  yazdı!

Ben gelmedi biliyordum,yanlış duymuşum demek ki...

3 inch magnum 12 cal

12.05.2006 12:49:54 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

Namlular patlayınca..:)))))))))

ondan sonra ben çevirdim..tüfekleri ve mühümmatları..:))))))

3 inch magnum 12 cal

12.05.2006 13:20:21 tarihinde  alikerem33  yazdı!

Sn. Selçuk Bey sizde cevap yazmasanız inanın yazımın siteye ulaşmadığını falan sanacaktım.(O da ne oluyorsa:)). Arkadaşlar söylediklerim neden ciddiye alınmadı anlmış değilim. Bu namluları yasadışı bulundurmak daha mı iyi oluyor. Ya da "biz serbestken almıştık, şuan olmayanlar düşünsün" gibi bir düşünce mi taşınıyor. Saygılar.

3 inch magnum 12 cal

12.05.2006 13:28:04 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

Aynen sevgili dostum...Bu namluların kullanımı malesef Türk avcısıda bilmiyor...Bilse gidermi domuza düz namluyla..:))))))))
Malesef sevgili Ali
Federasyon başkanı kendi üretip ...ihraç ediyor...:)))))

Şöyle bir şey anlatıyım...browning rifled choku konyaya yolladım..4 fabrika gezdi...maksadım..şoka namlu yaptırmak idi..:))))))4 fabrika gezdi kimse ne olduğu çözemedi..şokun..:))))))))))))))

3 inch magnum 12 cal

12.05.2006 18:18:19 tarihinde  Scolopaxrusticola  yazdı!

Sayın baylar,
Bu konunun bu kadar hit alması çok hoş birşey.Herkes son derece hem faydalı bir şekilde bilgilendiriliyor ve hem de bilgi transferi yapılıyor.Bu bağlamda PARADOX namlu konusunda da bir FAQ yapılırsa herkes ilave bir şekilde bilgilendirilmiş de olur.

3 inch magnum 12 cal

12.05.2006 19:45:24 tarihinde  Mert44  yazdı!

Selçuk bey, emin olun bu yolda dünyanın fişeğini heba ettim.

Dikkatimi çeken bir şeyi söylemek belirtmek istiyorum.

Federal olsun, remington olsun, winchester olsun hatta b&P olsun (Bu fişeğin kurşunu remington ile tamamen aynı gibi geldi bana) foster tipi çekirdekler çapından daha ziyade elle bile yuvarlak biçimi bozulabilecek kadar yumuşak üretiliyor. Kurşuna arkadan baktığınızda çepermerin kalınlığını bilirsiniz. Buna karşılık iki modeli dışında brenneke her tip namluyla atılıyor. ancak, örneğin klasik modeli olan keçe tapalınını keçesini çıkardığnızda karşılaştığınız çeper kalınlığı ve kurşunun foster tipine göre sert olduğu da düşünülürse, bu tip bir çekirdek her namludan atılıyorsa foster hayli hayli atılır sonucunu çıkarıyor.

Yumuşak çekirdekten açılmışken şu kuşkumuda paylaşmak istiyorum. Neticede balistik jelatin de bile foster tipi çekirdeği ilk haliyle görmek mümkün değil. Çekirdek özelliği itibariyle fena halde deforme oluyor. Namlu ağzında çekilmiş bir resmi de yok.

Remonton olsun, federal olsun bu çekirdeğin doldurulduğu fişeklerin en azından 1 cm e yakın kıvırma payları var.

Şimdi üst üste koyalım.

Hızlı yanışlı ve çabuk üst seviye basınca ulaşan barut+üzerinde sert bir tapa kütlesi en uçta 1 cm plastik düz kıvırma ve arada kalmış yumuşak kurşundan çekirdek.

Patlama anında tapanın ittiği çekirdek önündeki kıvırmayı açmak için zorlayacak ve hatta adeta sıyıracak. Peki bu baskı altında çekirdek ne kadar sağlam kalır. Kovan bir tabanca kovanı gibi olsaydı fazla sorun yoktu. Ama çekirdek ister istemez kovanla kıvırma payı arasında sıkışıyor.

Bir diğer gözlemim bu tip çekirdekleri attıktan sonra namlununilk 15-20 cm lik bölümünden çepeçevre barak kaldırıyorum. Kurşun barağı. Üzerindeki kanatları düşünürsek bu şekilde bir sıvaşma olmaması gerekir. Misal brenneke atığımda kurşundaki set izlerinin sıvaştığı yerleri sayabiliyorum bile. Ama yumuşak çekirdeklerde dairesel bir sıvaşma var. Bu konudaki düşüncelerinizi bekliyorum.

Son bir not. Kovanın içerisine çok cüzzi bir miktarda barut koyarak süngere yaptığım atışlarda öz kara kurşununun kıvırmayı açarken setleri üzerinden deforme olduğunu gözlemledim.

3 inch magnum 12 cal

12.05.2006 21:16:12 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

1.foşterin her namlu ile atılmaşı.....Yivli namlu ile şabot atıldığında ..yiwlerde temişlenemiyçek..yada şor temişlençek kalıntılar kalıyor..Bu yüşden şabot var...Yiwli şoka bile 1 şaat harçıyoşun..:)))))))))))

2.Yumuşaklık...avı öldüren çekirdeğin boşulmaşıdır...boşulmayan çekirdek deler geçer avın ölü bulunmaşı şorlaşır..

3.haddelenme ..namludan çıkarken..Remington ve federal foşterları haddelenmeş..öşellikle kurşuna bakıldığında uç ile dik eni farklıdır...öşellikle üretiçiler şöyle der i.ç şok ile atın..dip daha enli olduğundan haddelenir ve namludan kurşunun düş çıkmaşını şağlar

3 inch magnum 12 cal

12.05.2006 21:21:05 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

1.düşeltme...foşter olaçaktı...

Hatta Çemle bugün bu konuyu uşun uşun konuştuk....:))))))))

3 inch magnum 12 cal

12.05.2006 22:06:20 tarihinde  Mert44  yazdı!

Selçuk bey beni düşündüren fişekten namluya geçerken sert plastik kıvırma yüzünden meydana gelen deformasyon. Bahsettiğiniz şeyleri biliyorum. I:C şokla kullanıhmasınını tavsiye edilmesinin de haddeleme olayı olduğu ortada. Benim bilmek istediğim bu derece yüksek hızda namludan çıkan kurşunun fişekten kurtulurken kıvırma payı ile tapa arasında kalarak deforme olması. Dediğim gibi kendi yaptığım denemelerde alt tarafı kapsül ve birazcık barutun ittirmesi ile bile öz kara gibi sert bir çekirdek yivlerin bulunduğu bölümüden kıvırma payını açarken ezilebiliyordu. B&P nin bir model fişeğine dikkat edilirse kıvırma yarım yıldız kapama seklinde yapılmış. Bu nedenle olabilir diye düşünüyorum ben..

3 inch magnum 12 cal

13.05.2006 00:45:21 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

Şevgili Mert şaat 00.40 dışardan geldim...5 adet değişik foşteri keştim..:))))))))Borçluşun bana..:))))))
Remingtonlarda..Federallerde hatta truball bile dediğin olay olmaş..yaklaşış..2-3 çm kafa var kurşunda yivler bu başın altında bulunuyor..ve geriye doğru yükşeliyor...yani..patlama anında fişek kovanı ağşı açıldığında kurşunu haddeliyemeş..öşkara yada eşki adıyla çanyoranda bu olay yok...domuşdan brennekeyi çıkar..uçunun şivri ve yiwlerin ilk başladığı yerlerin eridiği görülür..bu gualandiler içinde geçerli yani şenin dediğin olay doğru...

3 inch magnum 12 cal

13.05.2006 02:58:46 tarihinde  Mert44  yazdı!

Vallahi zahmete ve de masrafa girmişsin sağolasın. Borcum borç öderim birgün:))))

3 inch magnum 12 cal

13.05.2006 18:38:59 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

:))))))))))))

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16