25.07.2014
Aktif Kullanıcı :49
Toplam Üye :20973
Toplam Ziyaretçi :10269304

 Konu  Soru Cevap : 32 Cevap 

  Cevap Yaz  

ÇULLUK AVI

29.12.2006 00:16:09 tarihinde  Ali taşkın  yazdı!

Bizler iç anadolu bölgesinde çulluk avı nı çok nadiren yapıyoruz malumu bizim buralarda orman olmadığı için çulluk avına hasretiz.
ama çulluk avını çokta merak ediyoruz olurya yolumuz karadeniz bölgesi ormanlarına düşerse ne yapacağımızı nasıl avlanacağımızı nerelerde bulunduğunu hangi havalarda çok bulunduğunu.kısacası çulluk avının detaylarını pek bilemiyoruz.sitemizdeki usta arkadaşlar bilhassa cem beyden bu konuda detaylı bir yazı bekliyoruz.

ÇULLUK AVI

31.12.2006 08:35:41 tarihinde  Oğuz  yazdı!

siteyi biraz araştır..

ÇULLUK AVI

02.01.2007 22:23:54 tarihinde  VURAL  yazdı!

öncelikle bayramınız kutlu olsun culluk genelde kuzey yerlerde olur en tatlı avzamanıda yagmur gece sabaha kadar devam edip kesildimi otluk yerlerde ve calılık kenarlarında olur saygılar .

ÇULLUK AVI

04.01.2007 19:31:34 tarihinde  Cem GÜLEÇ  yazdı!

Sayın Taşkın,

Çulluk avıyla ilgili yazmak,bir çulluk avcısı için bile kolay değil.Ben zaman zaman dilimin döndüğünce avcı tecrübelerimi sitedeki dostlarla paylaştım.(Ustalarımın müsadesiyle tabi.)

Köpekle yapılan diğer yerden havalanan kuşların avıyla kıyaslandığında en zor,en fazla tecrübe isteyen avdır bence.Çulluk avı ormanda yapıldığından,bulmak,uçurmak,vurmak gibi zorluklarının yanında,araziyi bilmek,havadan,meradan anlamak,özellikle çulluğun yaşantısı konusunda bilgi sahibi olmayıda gerektirir.

Ava yeni başlayanlara mutlaka bu avı bilen biriyle gitmelerini tavsiye ederim.Aynı şekilde eski avcı olupta ormanda çulluk avlama tecrübesini tatmamış olanlarada,bu işin inceliklerini bilen bir ustanın peşine takılmalarını tavsiye ederim.

Çulluk bilindiği gibi bir göç kuşudur.(Ben latince ayrıntılara girip,aklınızı karıştırmayayım.En tanınmış ismiyle çulluk desek yeter herhalde.)

Ülkemiz önemli göç yollarının birindedir.Hava şartları olağan üstü olmadıktan sonra Ekimin ortalarından sonra özellikle,Trakya,Marmara ve Karadeniz bölgeleriyle ilk göçe başlar.

Eskiler 29 ekim için hem çulluk hem bıldırcın curnatası tarihi deselerde,son 10 yıldır bu tarihlere yakın kaydedeğer bir kuş uçuramadım.Göç özellikle saydığım bölgelerde Kasımın 10 undan sonra hızlanır,20 Kasım,15 Aralık arasında hava şartları uygun olursa en verimli zaman dilimidir.

Aralık sonuna doğru göç büyük ölçüde tamamlanır.Bu tarihten sonra ülkemiz içerisinde hava şartlarıyla orantılı sürekli yer değiştirir.

Çulluk avını zorlaştıran etkenlerin başında,çulluğun olağan üstü hareket kabiliyeti gelir.Hava değişimlerini akıl almaz şekilde tahmin eder.Bir gün güzel av yaptığınız,onlarca çulluk kaldırdığınız meradan ertesi gün tek kuş uçuramayabilirsiniz.Bazen yer değiştirme çok uzak mesafeleri içinde olabilir.Ama bazende aynı mera içerisinde bitki örtüsü,ağaç,yükseklik farkıyla bulunabilir.Mesela bir gün altı süpürgelerle kaplı meşelikte bulduğunuz kuşa,ertesi gün gürgenlik içerisinde rastlayabilirsiniz.

Hava değişimlerinde bir birine yakın tepkiler gösterir.Bu avın ustalarını ortalama avcıdan ayıran en büyük fark hangi mevsimde,hangi havada,hangi bitki örtüsünde çulluğu bulacağını bilecek tecrübeye sahip olmasıdır.Bu uzun yıllar alan bir tecrübe ve gözlem gerektirir.Kollar ve bacaklarda yüzlerce çalı,tiken çiziğide usta olmanın ilk belirtileridir sanırım.(Birisi size çulluk sezonunda,çulluk avcısıyım diyorsa özellikle ellerine ve kollarına iyi bakın,çizikler size doğruyu söyleyecektir.)

Çulluk ormanda mevsime göre yer tutar.Göçün ilk başlarında ormanın derinliklerine girmek istemez.Gece göç ettiğinden,yukarıdan baktığında görebileceği yerlerin kenarlarına inmeye özen gösterir.Traktör yolları,asvalt kenarları,kesilmiş kırmalıklar,küçük çayır kenarları göçün başında aranacak ilk yerlerdir.

ÇULLUK AVI

04.01.2007 19:58:14 tarihinde  Cem GÜLEÇ  yazdı!

Özellikle Ekim sonu ve kasım yağmurlu geçerse göç esnasında ilk konduğu bölgelerde daha fazla oyalanır.Sisli,puslu havalarda yer değiştirmez.Göç için özellikle gece ay ışığı olan günleri tercih eder.

Hava şartları ne kadar uygun o merada o kadar oyalanır.Göç devam ederken bile ormanın her yerine yatak yapmaz.(Göç esnasında,özellikle girip uzun süre kaldığı meralara avcılar bu tabiri kullanır.)

İyi bir çulluk avcısı,her mevsimde az çok kuşun bulunacağı yeri tahmin eder.Özellikle daha önce kazanılan tecrübeler,kuşun yatak yaptığı bölgelerin bilinmesi avın verimli olmasında önemlidir.

Lodostan ve ayazdan hiç hoşlanmaz.Kar sonrası gelen ayaz beslenmesinin önünde en büyük engeldir.Bu havalarda beslenemez,çok çabuk zayıf düşer.

(Ben dostlarımın arasındaki kötü şöhretime rağmen,çullukları bu halde gördüğümde avlamayı bırakırım.Merada ne kadar çok kuş olursa olsun,ilk vurduğum kuş zayıf düşmüşse,en kısa yoldan eve dönerim.MAK kararlarına avı serbest olsada Cem kararlarına göre av kapanmıştır.)

Genel bir tarif olacak ama tekrarlamakta fayda var;

Yağmurlu havalarda ormanın derinliklerine girmez,kesilmiş kırma içleri,eski yangın yolu kenarları,ormanla çayırın birleştiği yerlerin hemen yakınında barınır.Genellikle bu havalarda uçurulduğunda ormanın içerisine uçmak istemez,büyük ihtimalle dışarı fırlar.

Sisli havalarda ormanın en yüksek bölgelerine çıkar.Hava ayaza çekerse yine aynı şekilde ormanın yüksek bölgelerinde ve sarptadır.Bu havalarda sabah güneşini ilk alan merada aramak en doğrusu olacaktır.

Lodosta ormanın rüzgar almayan kuytu dere yataklarına çekilir.Fırtına şeklinde lodosla merayı tamamen terk edebilir.

Göç esnasında havalar kurak gider yağmur yağmazsa,derin nemli dere yataklarını tercih eder.Özellikle bu havalarda gürgenlikler,nemli filizlikler iyi kuş tutar.

Kasım ayı bu yıl olduğu gibi kurak geçerse,göç çok hızlı gelişir.Meralarda oyalanmaz,çok çabuk yer değiştirir.Hatta mera ve hava şarlarını beğenmezse,geldiği gece biraz dinlenip yola devam eder.Özellikle gece ayaz ve mehtap varsa sabah pisliği her yerde vardır ama kendisi çok uzaklardadır.(Köpekler yerlerde sürünsede,böyle havalarda tek kuş uçurmadan döndüğüm çok olmuştur)

ÇULLUK AVI

04.01.2007 20:16:55 tarihinde  Cem GÜLEÇ  yazdı!

Karda dere yataklarına ve çamlıklara,altı kar almayan pırnallıklara çeker.Kar yağarken yine yağmurda olduğu gibi ormanın içinde uçmayı sevmez,genellikle kalkar kalkmaz dışarı uçar.

Lodos havalarda ve yağmurda hareketlidir.Genellikle köpeğin fermasında yürür.(Sülün için köpeğin önünde uçmadan çok iyi hızlı yürür derler,ben lodos havalarda köpeğin önünde fare gibi kaçan çulluklar gördüm,en kral horoza rahmet okutacak kadar hızlıydılar)

Çulluk avı derinliği olan bir avcılık türüdür.Genel olarak avcılıkta öğrenmenin sınırı yoksada Çulluk avında her sezon farklı tecrübeler edinirsiniz.

Çulluk avıyla ilgili yazmanın sınırı yok.Çulluk avlayabilen bir tüm kuşların avını rahatlıkla yapabilir.Çulluk avı,köpekle yapılan kuş avlarının zirvesidir.

Şimdilik müsade istiyorum.Başlangıç için sanırım yeterli...

Saygılarımla

Cem GÜLEÇ

ÇULLUK AVI

05.01.2007 15:56:06 tarihinde  Cem GÜLEÇ  yazdı!

Çulluk avında av gününün kaderi tecrübeli bir avcı kadar iyi bir av köpeğine bağlıdır.

Fırsat bulduğumda avıyla ilgili ayrıntılarıda yazmaya çalışacağım.

Saygılarımla

Cem GÜLEÇ

ÇULLUK AVI

05.01.2007 16:34:59 tarihinde  Mutluyıldırım  yazdı!

Sağol dostum çok güzel anlatmışsın ayrıntıları sabırsızlıkla bekliyoruz doğrusu.

ÇULLUK AVI

05.01.2007 17:34:41 tarihinde  ŞAHANKAYA  yazdı!

Sevgili CEM Kardeşim,

Ancak bu kadar olur...

Hiç bilmediğim, yapamadığımız bir avın incelikleri ancak bu kadar detaylı, bilimsel ve açık-yüreklilikle dostlar ile paylaşılır.

Beynine, yüreğine ve eline sağlık.

Şahsım adına sana çok teşekkür ediyorum sevgili kardeşim.

Selam ve sevgilerimle.

ÇULLUK AVI

05.01.2007 21:20:09 tarihinde  Ali taşkın  yazdı!

Ellerine kalemine yüreğine sağlık.Çok teşekkür ederim.Birde merak ettiğim birşey var bu çulluğun avına bıldırcın avı gibi erkendenmi girilir yoksa kuşun oturmasımı beklenir,yani avı için uygun saat ne zamandır. akşama kadar avı sürermi.
saygı ve sevgilerimle

ÇULLUK AVI

09.01.2007 18:57:51 tarihinde  Cem GÜLEÇ  yazdı!

Devam ediyorum,

Çulluklar bir meraya
yerleştiklerinde,gece ve gündüz yer değiştirirler.

Belkide bu uçuş ustası kuşun en büyük zaafı geceyi ormanda değilde,çayırda,sulak açıklıklarda geçirmesidir.
Akşam havanın kararmasıyla ormandaki yerlerinden kalkarak çayırlara,yemlenebilecekleri sulak açık alanlara,bataklık kenarlarına inerler.Bek avı tabir edilen avlanma şekli bu yer değiştirme esnasında yapılır.(Çulluğu köpeğin önünde avlamayı sevdiğimden,bek avına oldum olsası soğuk bakmışımdır.)

Çulluk gece gündüze göre daha aktiftir.Tüm gece yemlenir,özellikle büyükbaş hayvan pisliklerine dikkatli bakıldığında gece yaptığı sondaj çalışmaları rahatlıkla görülebilir.Sulak çayırlıklarda bıraktığı pislikler,gündüz avı için ip uçları verebilir.Yine günün sökmesine yakın bu sefer çayırlardan gündüz saklanacağı ormana uçar.Bir başka bek avıda bu esnada olur.

Hava aydınlandığında çulluk ormanda gündüzü geçireceği yerini almıştır.Bu yer yukarıdada bahsettiğim gibi hava şartlarına,mevsime göre değişir.

Sabah konduğu merada belli bir süre hareketsiz kalır ve dinlenir.Bu süre yine hava şartlarına göre değişkendir.Çulluk avına köpekle çıkmanın standart bir saati olmamakla birlikte,kuşun bu haraketsiz kaldığı sabah saatlerinde bulunması daha zordur.

Ben normal şartlar altında sabah saat dokuzdan önce ormana köpek sokmam.Bu saat havanın durumuna göre değişebilir.Eğer yerde ayaz ve kırağ varsa bu saat bile çulluk aramak için erkendir.Çulluklar gündüzü tamamen hareketsiz geçirmezler,ormanda bulunduğu yerdede hareket eder ve yemlenirler.

Bir av köpeğinin hiç kıpırdamadan kokusunu yaymadan oturan bir çulluğu bulmasıyla,bulunduğu alanda 15-20 mt gezen yemlenen,pisleyen bir çulluğu bulması arasında çok fark vardır.Çulluk avında ormana erken girmemek bu yüzden önemlidir.

ÇULLUK AVI

09.01.2007 19:14:42 tarihinde  TÜRK ÇAKISI  yazdı!

Üstat ellerine sağlık :)

Helal Olsun

Murat Önügören

ÇULLUK AVI

09.01.2007 19:20:58 tarihinde  Cem GÜLEÇ  yazdı!

Çullukların orman içindeki hareketlilik durumuda yine hava şartlarıyla ilgilidir.Hava çok soğuk,ayaz olduğunda girdiği pislikten dışarı çıkmak istemez.Eğer gece yayılımında yeterince beslenememişse,gündüz daha fazla gezer.Yağmurlu ve lodos havalarda genellikle oturmaz,ayaktadır.Köpekle avlanma esnasında fermada uzun beklemediği,yada ferma bile yaptırmadığı havalar genellikle bu tür havalardır.

Öğleden sonra sabah konduğu yerden adım adım uzaklaşır.En fazla koku bıraktığı,avının en keyfli olduğu saatler bana göre bu saatlerdir.Özellikle yavru köpek eğitirken,merada gezmiş çulluğu aratmak en doğrusudur.İz,koku takibi en güzel öğleden sonra olur.

Çulluklar akşam havanın kararmasına yakın bulundukları merada uçabilecekleri açıklıklara,yol kenarlarına yanaşırlar.Genellikle bulundukları meranın yükseklerine çıkarlar.(Aynı şekilde bıldırcınlarda,göç esnasında havanın kararmasına yakın gündüz bulundukları merada yükselir ve açıklıklara yürürler.)

Havanın kararmasına yakın saatlerde(genellikle akşam ezanı saatine denk düşer)yine ormandan çıkarak çayırlara inerler.

Çullukların göç yollarında hemen her sene aynı bölgeye indikleri söylenir.Bir bölgede yoğun avlandığında,yada herhangi başka bir sebeble kırıldıklarında o bölgede göç zayıflar.

Orman içerisindede her bölge çulluk tutmaz.Özellikle gazel dediğimiz kuru yaprak çürüğünün olduğu bölgeleri sever.Altı uzun otlarla,tikenle kaplı ormana girmek istemez.Altı kuru eğrelti kaplı bölgelerde eksik olmaz.

Özellikle Karadeniz,Marmara ve Trakya bölgelerinde göç sonunda(daha önce bahsetmiştim,aralık ayı sonunda göç tamamlanır)yatak yaptığı meralarda bulunur.Bu bölgeler hemen hemen her sene aynı yerlerdir.Orman kesildiğinde ve bozulduğunda yatak yerleride değişebilir.

ÇULLUK AVI

09.01.2007 19:41:07 tarihinde  Cem GÜLEÇ  yazdı!

Çulluk avı akşam havanın kararmasına kadar sürer.Hatta dediğim gibi öğleden sonra gezen,kaçan çulluğu köpekle aramak çok daha keyflidir.

Çulluk avını diğer yerden havalanan kuşların avından ayıran en büyük fark,köpeğiniz çulluğu bulduğunda,ferma yaptığında bile sizin o kuşa tüfek atıp,atamayacağınız henüz belli değildir.Tüfek atmak bir yana bazı durumlarda kuşu görmeniz bile mümkün olmaz.Orman ve çulluk arasındaki muhteşem uyum,çulluğun olağanüstü manevra kabiliyeti,avını zorlaştırdığı gibi,vazgeçilmezde yapar.

Örneğin köpeğiniz bıldırcına,yada kekliğe ferma durduğunda,size düşen sadece yanaşıp tüfek atmaktır.(keklik avında bazen farklılıklar olur)

Ama çulluk avında köpeğiniz kuşu bulduğunda,tüfek atmaktan çok daha önemli olan,avı görebileceğiniz,uygun atış pozisyonu yakalıyabileceğiniz bir yer bulmaktır.Ormanın içinde çok fazla seçeneğiniz genellikle olmayacaktır.

Bir kaç ihtimalden birini seçmek zorunda kaldığınızda,kuşun uçacağı yeri tahmin etmek,çulluk avcılığının pek göze batmayan en önemli ayrıntısıdır.Bu işte size en büyük yardımcı(yanınızda başka bir avcı olmadığını varsayarsak)köpeğinizdir.

Ayrıntılara yazma fırsatım olduğunda devam edicem.

Takip eden,tüm dostlara sevgi ve saygılarımla,

Cem GÜLEÇ
Beykoz/İstanbul..

ÇULLUK AVI

10.01.2007 10:57:08 tarihinde  Mutluyıldırım  yazdı!

Cem dostum devamını sabırsızlıkla bekliyoruz.
Bu arada ilginç birkaç şey buldum internette.
Göktürklerin 619 621 yılları arasında hüküm süren kağanlarının ismi Tu li Kğı han yani Çulluk kağandır.
Amerika kıtası bulunmadan evvel Osmanlı İmparatorluğu döneminde de çulluk eti özellikle İngilizlere satılmaktaydı. Çullukla tanışan İngilizler bu kuşa Türkkuşu (Turkbird) adını takmış Amerika kıtası bulunduktan sonrada amerikaya yerleşen göçmenler yeni tanıştıkları hindiye çulluğa benzettiklerinden dolayı aynı adı vermiş daha sonrada şuan hiç hoşlanmadığımız turkey kelimesi dile yerleşmiştir.
Ayrıca Cocker spanyellerdeki coker ismide bu köpeklerin çulluk avında kullanılmasından dolayı Woodcock (çulluk) dediğimiz kuştan gelmektedir.
Çulluk çığırırsa, yağmur yakındır.
( İrlanda atasözü)
Saygılarımla
Mutlu Yıldırım

ÇULLUK AVI

10.01.2007 16:55:51 tarihinde  körfezli_ibo  yazdı!

değerli arkadaşlar bu engin bilgilerinizi ve tecrübelerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler!! yolunuz Cihangire düşerse mutlaka beklerim.

İbrahim Yılmaz
Cihangir Köftecisi Cihangir/Beyoğlu

ÇULLUK AVI

10.01.2007 17:35:40 tarihinde  Sarıbey  yazdı!

sayın Cem Bey
öncelikle bu muhteşem kuş hakkındaki engin bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.inanın okudukça kendimi merada giib hissediyorum maalesef bu güzel kuşun avına pek gidebildim sayılmaz çünkü köpeğim yok.size bi sorum olacak,çulluk ta hafif bir tüfek tercih edildiğini biliyorum ve hafif tüfeklerin de ağır dolularda tüfeği ve avcıyı fazla sarsacağanı düşünürsek tüfek tercihimizi nasıl kullanmalıyız? daha doğrusu çulluk avında kullanacğımız fişek 32 gr ve üstümü? Çok karıştı galiba :) kısaca bu güzel hayvana kullanacağımız fişek grmı nedir? Teşekkür ederim.
Altan Erdemir
Karacabey/Bursa

ÇULLUK AVI

10.01.2007 18:10:52 tarihinde  Mpenez  yazdı!

Tüm avcı arkadaşlara teşekkürler bildiklerini ve gördüklerini çok güzel ifade etmişler.Çorbada tuzum olsun dedim.Malatya yöresinde köryelve diye anılırdı,şimdilerde çok nadir görülüyor.Görüşüm karakaya barajı yapıldıktan sonra göç yolları değişti ve tarımsal ilaçların aşırı kullanımı yok etti.Hepinizin dediği gibi çok gizemli bir avı vardı.burda kayısı bahçelerinde çalıdan yapılı çitlerin dibinde yığılan yaprak dal ve otların içine kafasını sokarak saklanır köryelve adını bundan alırdı.Her kalkmasında silah atacak ne zaman ne de pozisyon bırakmazdı.Her avcı bu avı yapmazdı.çünkü ayaklarda biriken çamuru taşımak avcıyı bitirirdi.Ama vurulan bir çulluğu uzun gagasından tutup ihtişamını seyretmek arslan avından daha mutlu ederdi bizleri.Onun için avınızın avlaklarınızın kıymetini bilin.BİLİNÇSİZ AVCI olmayın.İleride eski günleri anıp NERDE O ESKİ GÜNLER demeyelim

ÇULLUK AVI

16.01.2007 12:08:13 tarihinde  Cem GÜLEÇ  yazdı!

Sayın Altan bey

Sevgili Ali abimin,tavsiyesi ve teşvikiyle,Çulluk avıyla ilgili tüm ayrıntıları anlatmaya çalıştığım bir yazı dizisi hazırlıyorum.

Sizin sorunuzada cevap olacak yazım,çok yakında sitede yayınlanacaktır.

Saygı ve sevgilerimle

Cem GÜLEÇ

ÇULLUK AVI

16.01.2007 12:24:33 tarihinde  The_Racula  yazdı!

Çeyrek çulluk avcısı bile olamamış biri (ben) için çok faydalı bilgiler. Ellerine sağlık Cem :)

Bu yazı dizisini büyük sabırsızlıkla bekleyen biri var burda ;))))

Herşey için çok teşekkürler...
Kemal UYGUR

ÇULLUK AVI

16.01.2007 12:54:34 tarihinde  Sarıbey  yazdı!

sayın Cem bey
bizi daha da heyecanlandırdınız :)
sabırsızlıkla bekliyorum yazınızı.
iyi çalışmalar.
Altan Erdemir

ÇULLUK AVI

18.01.2007 14:19:22 tarihinde  Sıkıdost  yazdı!

Arkadaşlar ayrıca cem kardeşimin yazdıklarına ilaveten çullukta ön önemli durumlardan biriside sürekli aynı arazi üstünde avlanmaktır.Avlandığınız arazi hava şartlarına göre hareket eden çulukları size edindiğiniz tecrube doğrultusunda mutlak daha kolay bulmanızı sağlıyacaktır.

Ayaz lodos kar vb hava değişimlerinde eğer sürekli aynı arazide avlanıyorsanız size avantaj sağlayacaktır.

Ben bütün bir sezon diyebilirimki aynı arazi üstünde avlanmayı tercih ederim.

Yalnız size düşen hava takibi sonucunda arazi bölümlerini parselleyip iyi envantare etmektir.hem böylece köpeğinizde zorlanmayacaktır.

Bu ava yeni heves salmış avcı arkadaşlara tavsiyem sürekli ve istikrarlı bir şekilde kendilerine uygun bir arazi bulup bu arazinin kuzeyini güneyini batısını sürekli ve inatla hava şartlarını göz önüne alıp araştırmalarıdır.

Örneğin gece ani bir kar yağışı söz konusuysa sürekli avlandıkları arazinin düz tabir ettiğimiz ve ancak bıldırcın curnatası olabilecek alanlarına kaymak ve küçücük bir ot gümesini bile esgeçmeden köpeğinizi yönlendirmeniz size o av gününde herkesten daha fazla şans sunacaktır.ama cemin söylediği gibi düzde dahi çuluğu uçuş akrobasisinde vurmanız zor olacaktır.

Avcılar bu kuşa saygıyla bakarlarki vurdum yada vurduk cümlesinden çok Kuş boldu,yada şukadar kuş kaldırdık diye hitap ederler.

VE

Avgününüzde bir çulluğu elinize aldıysanız o nu okşayıp sevmeden kıtkanıza koymazsınız....

saygılarımla.

ÇULLUK AVI

23.01.2007 12:23:01 tarihinde  Akrep.54  yazdı!

Sevgili CEM GÜLEÇ siteye yeni katıldım ve yazılarınızı yeni yeni okuyup bilgi sahibi oluyorum gerçekten daha önce nasıl üye olmadım nasıl bu yazıları okuyup bilgi sahibi olmadım gerçekten çok üzüldüm.ben yeni yeni tam anlamıyla avlanmaya başladım daha önceleri köyde otururken ava çıkardık ama köpeğimiz olmadığı için der3e kenarlarında veya karlı havalarda dediğiniz gibi kar tutmayan yerlerde dolaşırdım tabiki çok nadir kalkardı ama akşam beki çok yaptım gerçekten çulluk avı çok zevkli bi avdır bazen bırakın tüfek atmayı tüfeği doğrultamıyoruz bile elimizde kuşlastik bile olsa atamayız o yüzden çok zevkli tabi ilk işim bu sene yeni sezonda çok iyi bi köpek bulmak tekra vermiş olduğunuz bu olağan üstü bilgiler için çok teşekkür ederim yaşım 31 benden büyük olduğunuzu tahmin ediyorum o yüzden ellerinizden öperim başarılarınızın devamını ve bizi bilgilendirmezi dilerim sakaryadan YENER SEZER

ÇULLUK AVI

26.01.2007 13:22:10 tarihinde  -GaRciA-  yazdı!

bilmemek değil , öğrenmemek ayiptır Akrep.54

hadi bakayim güneşlenmeye plaja :)

ÇULLUK AVI

26.01.2007 14:05:57 tarihinde  Muratkocas  yazdı!

Cem in sevdiğim yönlerinden biri de işi bilmekle birlikte,bildiklerini aktarabilme yeteneğinin de olması...

Doğrusu bu başlık altında yazdıklarının tartışma bölümünde yüzlerce başlık arasında kaybolup bulunmasının zorlaşmasına gönlüm razı değil.

Cem bu yazdıklarını bir makale haline getirse,sitede makale olarak yer alsa çok sonra bile arşivden kolayca ulaşılabilir diye düşünüyorum.

Selamlar Murat Koçaş

ÇULLUK AVI

26.01.2007 14:22:10 tarihinde  Muratkocas  yazdı!

Kaçırmışım Cem.16 ocakta zaten yazıyı hazırlayacağını beyan etmişsin.Kolay gelsin.Bekliyoruz.

ÇULLUK AVI

26.01.2007 14:35:05 tarihinde  Scolopaxrusticola  yazdı!

Sayın Güleç,

Almanca biliyor musunuz?

ÇULLUK AVI

26.01.2007 15:17:09 tarihinde  Moderasyon  yazdı!

Sayın Koçtaş, Sayın Cem Gülecin çulluk avcılığı ile ilgili yazısı kendisi tarafından toparlanma ve son şeklini alma aşamasındadır. Tarafımıza ulaştığında, sitenin anasayfasında görebileceğiz.
Saygılarımızla
Moserasyon

ÇULLUK AVI

26.01.2007 17:31:07 tarihinde  Cem GÜLEÇ  yazdı!

Sevgili Murat abi,

Çulluk avıyla ilgili yazımın ilk bölümünü site yönetimine gönderdim.Devam niteliğindeki ikinci bölümü bitirmek üzereyim.

Sitede yazan dostların,tartışma ve soru-cevap bölümlerinde zaman içerisinde göz önünden ayrılan çok kıymetli yazıları var.Bu tür yazıların kalıcı olmasını sağlayacak bir sistem getirmek çok faydalı olacaktır.

Sitede bir çok konuda yazı yazabilecek tecrübeli üyelerimiz var.Bir site sakini olarak nacizane tavsiyem,bu uzman dostların ayrıntılı yazılarını site yönetimine göndererek kalıcı olmalarını sağlamalarıdır.
Bu yöntemle,sitede çok sık sorulduğu için sıkıcı olmaya başlayan bazı soruların cevaplarınıda peşinen vermiş oluruz.

Sayın Üner,

Almanca bilmiyorum...

Saygılarımla

Cem GÜLEÇ

ÇULLUK AVI

02.02.2007 20:50:37 tarihinde  Mustafa Atlıhan  yazdı!

uzun süredir (1-2) yıldır siteye herhangi birşey yazmamıştım işten çıktığım bu saatlerde haftanın bir günü olsun yaşama ve kendime zaman ayırabildiğimi düşünürsek bakalım bu hafta sonu neryi arasam sorusu takılıverdi.yazıların büyük bölümünü okudum ama akdeniz ege yöresinden yazan birilerinr rastlamadım. ava ilk başladığım yıllarda çulluğu (lökeşe) büyük mersin ormanlarında arardık şimdilerde eskiden avlandığımız ormalarda değilde sık toruların içinde bulabiliyoruz.şahsen buda benim bu avdan aldığım en büyük hazzı o gürültülü havalanışı sağlamıyor.sormak istetiğim acaba eskiden çulluk çoktuda biz mersinlerde boşamı vakit kaybediyorduk.yoksa mevsimlerden kaynaklı bir şeymi var.

ÇULLUK AVI

03.02.2007 20:02:28 tarihinde  Şahika  yazdı!

Cem, değerli kardeşim
yazın bilgi paylaşımı adına çok mükemmbel. Klevyene, yüreğine, ellerine, sağlık , nice güzel avlar.
Rasgele
Halil DAĞDELEN
SAYGILAR,

ÇULLUK AVI

06.02.2007 15:00:02 tarihinde  kıyıköylü  yazdı!

Çulluk avında, avcı-köpek uyumu şart.

ÇULLUK AVI

06.02.2007 22:32:22 tarihinde  Orion  yazdı!

bir eklemede ben yapayım izninizle tüfek-fişek uyumuda çok önemli!

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16