02.08.2014
Aktif Kullanıcı :37
Toplam Üye :20973
Toplam Ziyaretçi :10307319

 Konu  Soru Cevap : 3 Cevap 

  Cevap Yaz  

Dipçik Ölçüleri

10.08.2007 09:35:58 tarihinde  culluk59  yazdı!

Merhaba arkadaşlar benim sorunum hediye gelen tüfeğimle ilgili. Huğlu 104 A bir tüfeği bana hediye olarak aldılar fakat tüfeği yüzüme aldığımda namlu ve arpacık yukarıda kalıyor bunu en kolay ve çabuk şekilde nasıl yaptırırım.

Bu sorun dipçiğin kısalığındanmı yoksa uzunluğundanmı kalnaklanır.teşekkür ederim

Dipçik Ölçüleri

10.08.2007 19:39:50 tarihinde  Alper DUMAN  yazdı!

Dipçik kısa veya eğimi yeteri kadar yoksa namlu ve arpacık yukarıda kalır diye biliyorum. Bence av bayisi bir arkadaşıza gidip ordaki tüfeklerden deneyiniz. Hangi tüfek yüzünüze geliyorsa ya o tüfekle takas ediniz yada kendi dipçiğinizi o tüfeğin dipçiği ile uyumlu hale getiriniz.

Dipçik Ölçüleri

10.08.2007 20:34:11 tarihinde  Sistemss  yazdı!

selam çulluk59;
bahsettiğiniz sorunu bende satınaldığım tüfeklerde sıkça yaşıyorum.
sanırım sizinde kol boyunuz uzun ve dipçik size kısa geliyor.

yapmanız gereken dipçik boyunu ara aparatla uzatmak olacaktır.

fakat tüfek size yine dik gelecek olursa ,
yada kol boyunuz kısaysa,

dipçiğin arka üst kısmından ,belli bir ölçü düşürttürmeniz gerekmektedir.
tahmini 2-3 cm civarı.

bunu size tüfek tamircisi dipçik elkundağı ustaları yapabilir.

rastgele sistemss

Dipçik Ölçüleri

12.08.2007 11:03:34 tarihinde  Yener sezer  yazdı!

Sjvgili culluk59 ismini yazmadığın için kullanıcı adınla hitap etmek zorunda kaldım.

Bende yeni bi tüfek aldım benelli crio aynı dert bendede oldu ama tüfeğimin kutusunda aparatları olduğundan biz kendimiz benim ölçülerime göre ayarladım mükemmel oldu tam bana göre yapılmış sanki.

Senin aparatların varmı bilmem ama yoksada bi tüfek ustası sana göre ayar yapar.

Saygılar...

Yener SEZER

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16