24.04.2014
Aktif Kullanıcı :12
Toplam Üye :20973
Toplam Ziyaretçi :9904710

 Konu  Soru Cevap : 29 Cevap 

  Cevap Yaz  

HANGİ MARKA SÜPER POZE..

29.11.2007 14:12:20 tarihinde  BORTAÇİNE 05  yazdı!

SAYIN AVCI ARKADAŞLAR..KULLANDIĞIM OTOMATİK VE ÇİFTEM VAR..HEM TEK TETİK HEM ENJEKTÖRLÜ SÜPERPOZE

ALMAK İSTİYORUM..SİZCE YERLİMİ AVRUPAMI,
KULLANIPTA ÇOK MEMNUN OLDUĞUNUZ MODEL VEYA TAVSİYE EDECEĞİNİZ MODEL VARMI.SİZCE HANGİSİ .SAYGILAR..

HANGİ MARKA SÜPER POZE..

29.11.2007 17:21:28 tarihinde  Selim Oruç  yazdı!

Sn.Bortaçine,tercih sizin benim fikrim yada kullanıcısı olduğum için çokta memnunum Browning B 525 tavsiyederim.Kullanın farkı görün.Saygılarımla

HANGİ MARKA SÜPER POZE..

30.11.2007 00:14:39 tarihinde  Alp73  yazdı!

"Hem tek tetik, Hem Enjektörlü" (EJEKTORLU demek istediniz sanırım) Yurtdışında sıkça kullanılan, süperpozelerin içerisinde methini çok duyduğum YILDIZ Light ve daha üst modelleri tanıdığım herkes tavsiye ediyor.

HANGİ MARKA SÜPER POZE..

30.11.2007 09:36:51 tarihinde  BORTAÇİNE 05  yazdı!

sayın alp bey yıldız marka lıght e baktım lıght marka bulamadım..saygılar..

HANGİ MARKA SÜPER POZE..

30.11.2007 09:38:12 tarihinde  BORTAÇİNE 05  yazdı!

yani yıldızın lıght diye bir ürünü yok..

HANGİ MARKA SÜPER POZE..

30.11.2007 13:14:33 tarihinde  Alp73  yazdı!

internet sitesinde L modeli diye geçiyor. Ben bu tüfeği yakından inceledim. Oldukça iyi bir tüfek. En iyisi Yıldız satan bir yerden tüfeği yakından incelemeniz.

HANGİ MARKA SÜPER POZE..

01.12.2007 14:16:45 tarihinde  Syden  yazdı!

sayın bortacine 05
ben yıllardır huğlu kullanıyorum zaman zaman sevgili silah arkadaşlarımında tüfeklerini kullanmak nasıp oldu ama hiç birinden huğludan aldığım zevki ve sağlamlığı alamadım.size huğlu ürünlerini şiddetle tavsiye ederim...
sevgi ve saygılarımla

HANGİ MARKA SÜPER POZE..

02.12.2007 09:49:39 tarihinde  kaan genç  yazdı!

Merhaba eger otomatik tüfek alacam deseydiniz avrupa tüfekleri tercih edin diyebilirdim çünkü yerli üreticilerimizin otomatik tüfek üretimindeki geçmişi ve tecrübesi hala yeterli değil ama sözkonusu tüfek çifte veya süperpozeyse 60-70 senedir tek kırma veya çift namlu tüfek üreten degerli firmalarımız var ve bu zamanda hatalarını görup gelişmelerine yeterlidir diye düşünüyorum ben huglunun özel yapı pozesini kullanıyorum ve tüfegim gercekten avda guven verıyo yanı bu avı baska tufekle olsa vurabılırmıydım acaba diye dusundurmuyo

HANGİ MARKA SÜPER POZE..

05.12.2007 16:53:50 tarihinde  Sekkoturk052  yazdı!

herkeze merhaba ben 11 yıldır yerli süper pozem var çifsan çulluk ördek keklik vurmadıgım av kalmadı çok memnunum fazlada yabancı tüfek meraklısı olma derim sadece nam yapmışlar hepsi aynı vuruyo kaliteli fişek kullandıkmı mvurmicamız av yok derim saygılar serkan türkmen ORDU

HANGİ MARKA SÜPER POZE..

05.12.2007 17:49:30 tarihinde  Ahmetemrahkaplan  yazdı!

sekkoturk052 ye katılıyorum. türkiye de yerli tüfeklerde en az yabancıları kadar kaliteli. yıldız superpoze leri öneririm. iyi atışın yanısıra 27+/-1,5 kg ağırlık aralığı ile uçar avında elverişli olduğunu düşünüyorum. emrah kaplan Samsun

HANGİ MARKA SÜPER POZE..

05.12.2007 21:16:26 tarihinde  Metinnecdet  yazdı!

arkadaşım ben yeni huğlu 103 fe modelini aldım tüfekte yok yok estetiği ejektörü,mobil şoku var ayrıca biraz ağır(3600 GR) ve askı kayışı yeri yok..yalnız tüfeğin çok sağlam görüntüsü var avı da güzel...
ağırlığı sorun değil diyorsan süper bir tüfek 1500 ytl.. hafif tüfeği tercih edersen yıldız veya ata nın süperpoze sini kullananlar çok memnun....saygılar..

HANGİ MARKA SÜPER POZE..

06.12.2007 21:36:59 tarihinde  Durmuş bakıcı  yazdı!

Ardaşlar hangi yerli tüfek avrupa ayırında, huglu tamam nam yapmış ama bir berette, browning, benelli gibi olabilirmi. Ayrıca hiçbir avcı 3600 gr tüfek taşımak istemez. Bizim silah sanayimiz daha avrupanın en az 40 yıl gerisinde 1960 model brescia çifte var arkadaşımda şimdi onu yapacak usta tanımıyorum. 30 yıllık es 56 barettanın üzerine çıkacak yerli bir silah varmı. Bizde amaç para kazanmak kalite degil. Ben çok sayıda yerli silah kullandım. Ama barettanın üzerine silan tanımam. Gerisi bence boş geçen yıl 1000 dolara s 685 beretta süper poze aldım 1500 ytllik hugludan ontane verseler vermem. SAdece kullanan arkadaşlar cevap yazsın lütfen. Aklınızda bulunsun silahın kalitesini ögrenmek için önce ikinci el piyasasını araştırın farkı görürsünüz. Saygılarım avcı dostlarım.

HANGİ MARKA SÜPER POZE..

07.12.2007 10:48:16 tarihinde  Avcıoğlu05  yazdı!

Olaya ben birde farklı açıdan bakalım derim bence bütçenizi zorlamayacak yerli güzel bir tüfek alın yıldız, huğlu yada ata. Birde memlekette avmı kaldı 2000-3000 dolara tüfek alınsın bende s56 kullanıyorum ama Huğlu pozemin yerini asla tutamaz... Saygılarımla rastgele...

Alp Osman Dişli AMASYA

HANGİ MARKA SÜPER POZE..

07.12.2007 15:26:08 tarihinde  Kemal68  yazdı!

arkadaşlar bence yerli markalarda fena değil.

Geçen bir gazetede okudum Konyadan Smith&Wesson a av tüfeği üretiliyomuş.

HANGİ MARKA SÜPER POZE..

09.12.2007 01:03:46 tarihinde  m.mercan  yazdı!

sayın bortaçine..
yukarda diğer Arkadaşlarında tavsiyesi doğrultusunda .. eğer ekonomik durumunuz iyiyse Browning B525 Light yada B525 Hunter ; Beretta Ultraligt , 686 serisinden birini almanı öneririm.. bundan 5-10 yıl önce ayrı bi özellik olan bazı donanımlar ( tek tetik,ejektör,selektör, mobilşok..) bu tüfeklerde standart durumda unutmamak gerekirki.. yerli sanayinin gelişim göstermesi, ithal tüfeklerin türkiyede satılıyor olmasıyla ilişkili bence.. sadece tüfeğin hafif yada ağır olması.. bi tercih sebebi olmamalı.. SONUÇTA tüfek ne olursa olsun AVI vuran AVCIDIR....

HANGİ MARKA SÜPER POZE..

19.12.2007 14:38:05 tarihinde  Avcierkan1  yazdı!

Yıldız superpoze kullanan arkadaslarım var..Cok memnunlar Hafif bir tüfek tabiiki agır tüfek agır sıkı diye bir laf var ama teknolojide gelişti farklı metallerden tüfek yapıyorlar...

HANGİ MARKA SÜPER POZE..

19.12.2007 14:43:30 tarihinde  Avcierkan1  yazdı!

Selim ORUÇ
size birsoru sormak istiyorum
benimde browning B525 bir silahım vardı biliyorsunuz artık browning silahlar belçika değil japonyada miroku fabrikası tarafından yapılıyor.Benim silahımın üzerinde made ın japan yazmıyordu.ama kayıt belgesınde japan yazıyo acaba sizin silahınızda made in japan yazıyormu...çünkü cok ilginc bir durum...

HANGİ MARKA SÜPER POZE..

19.12.2007 16:09:07 tarihinde  Cuneyt_turgut  yazdı!

ata al derim beretta ultraligt ın bire bir aynısını yapmışlar sadece biraz daha ağır birazda reklama ihtiyacı var.

HANGİ MARKA SÜPER POZE..

23.12.2007 18:53:38 tarihinde  Mert44  yazdı!

Huğlu 103 D veya ejektörlü modeli DE ya da ATA poze.

Bu iki marka avrupa her markayla boy ölçüşür. CZ nin çifte ve pozelerini huğlu üretiyor. Bence kalitesi için yeterli referans bu.

HANGİ MARKA SÜPER POZE..

23.12.2007 22:14:29 tarihinde  Alp73  yazdı!

ATA bence önce işçilerine tulum giymesini öğretsin sonra Avrupayla yarışsın

yada

ATA ARMS yazısını doğru dürüst yazabilsin

yada

Normal bir işletme gibi, Fabrikadan değilde BAYİİ den satış yapabilsin

yada

Dipçikleri hatalı tüfekleri show roomlarında müşterilere çıkartmasın, sonrada müşteriye kızarmasın

yada

Standart üretimindeki bir tüfeği 1 ayda teslim etmesin..

ondan sonra AVRUPA yla boy ölçüşsün.

Sarsılmaz ve Huğlu ya lafım yok
Alp-İST

HANGİ MARKA SÜPER POZE..

23.12.2007 22:17:50 tarihinde  Alp73  yazdı!

Ejektör konusuna gelince;

Ejektörlü tüfek kullanan kişilerden kaç tanesi fişeklerini yerden topluyor ?

1 hafta önce aldığım poze tüfeğimi aldığımda satıcıya bunu sorduğum zaman "şebelek" gibi suratıma baktı..

Hani Avcı Doğayı Korur du ??? Ne oldu ?

selamlar
Alp-İST

HANGİ MARKA SÜPER POZE..

23.12.2007 22:18:55 tarihinde  Alp73  yazdı!

Tüfeğim ejektörsüz.

HANGİ MARKA SÜPER POZE..

23.12.2007 23:56:27 tarihinde  Mert44  yazdı!

ATA marocchi firmasına ürettiği otomatikleriyle DÜNYAYA tüfek satıyor zaten. Aslında boy ölçüşmesine de gerek yok.

Reklam konusundaki becerileri ya da beceriksizlikleri onların bileceği iş. Ancak üretimleri kalitesiz olsaydı Edirneden dışarı çıkarmazlardı adamı. Kullananlarda bildiğim kadarıyla memnun bu firmadan.

Fabrikadan satış bir çok firmadan yapılıyor. Doğrudur yanlıştır o ayrı konu. Ama ATA ya özgü değil.

Huğlunun 103 d veya de modeli her avcının beğenebileceği bir modeldir. Ejektörlü ya da ejektörsüz tercihi avcıya kalmış bir konu. Ejektör tekrar doldurmada serilik sağlar hepsi bu.

Ejektörsüz tüfek kullanan avcıların da bu konuda çok hassas davrandıklarını kimse söyleyemez. Acaba kaç tane ejektörsüz tüfek kullanan avcı boş kovanlarını yere atmıyor.

not: Ata sahibi değilim, firmayla hiç ilgim yok tüfeğim de ejektörlü değil.

HANGİ MARKA SÜPER POZE..

24.12.2007 10:41:19 tarihinde  CHALLENGER  yazdı!

Bence ATA CONCORDE

HANGİ MARKA SÜPER POZE..

26.12.2007 12:39:35 tarihinde  VolkanK  yazdı!

Yakın zamanda tüfek üretiminde çalışan bir usta ile sohbetim olmuştu. İtalya ya da ürtiyorlrmış. Soylediğine gore, CIP( o "sip" demişti ) testlerinden geçmek çok zormuş ve geçebilen tufekler malzeme, işçilik ve olculerde oldukça iddialı tufeklermiş.

Marocchi için de aynı kalitede uretilmez mi? Bir de frasız av kanalında da, (saınt ettien olmalı) atölye imalatı yapılıyordu. Zaten sarsılmaz, yıldız, huğlu gibi makine parkları avrupa da bile az raslanıyor diyorlar.

Ben de de bu marka tufek yok. Ama isterdim. Vursan markasının sahiplerine ait olduğunu da ilave edeyim.

HANGİ MARKA SÜPER POZE..

26.12.2007 12:57:14 tarihinde  Marlin  yazdı!

bence BARETTA S56 tek tetik enjektörlü

HANGİ MARKA SÜPER POZE..

06.01.2008 15:38:10 tarihinde  ZALIM hunterr  yazdı!

sevgili arkadaşım maddi durumun elveriyorsa tabiki browwing veya barette tavsiye ederim ben avrupa patentli konyada üretilen arthemis marka süperpoze kullanıyorum genelde domuz avı yapıyorum gerçekten çok memnunum 71 namlu seçim senin şimdiden hayırlı olsun

HANGİ MARKA SÜPER POZE..

15.01.2008 23:54:48 tarihinde  Sheriff.fb  yazdı!

Arkadaslar evet bence herşey bir yana avrupalı gibi dürüst çalışıp kurumsallaşmış şirket veya üretiçilerimiz var mutlaka . Onlarda öncelikle dış pazarda ve iç pazarda (ki önemsemiyorlar çünkü dış pazar hacimleri çok geniş) paylarını gün geçtikçe arttırıyorlar. Kaliteleride sonderece çok yüksek. Bence Yıldız bu işi çok iyi götürüyor. hafif ve estetik silahlar üretiyor. Sarsılmaz benim için ağır bir silah sağlamlığına da lafım yok. selamlar

HANGİ MARKA SÜPER POZE..

16.01.2008 11:53:01 tarihinde  Alp73  yazdı!

Yıldız ve sarsılmaz konusunda size katılıyorum Sayın Sheriff.fb
Ben yakın zamanda Sarsılmaz millenium sp aldım. Çok memnunum, Yıldız sp silahlarıda çok araştırmıştım. 2700gr oldukça sade ve iyi bir tüfek. Millenium 3300 gr. bu işte henüz acemiyim bu yüzden hanım morluklarıma bakıp laf etmesin diye ağır bir silah aldım :)))
Alp-İST

HANGİ MARKA SÜPER POZE..

25.01.2008 14:59:47 tarihinde  Kıvanc  yazdı!

selam bnde huğlu 104a var 4 sene önce aldım hala kullanıyom çok memnunum banamısın demedi çok sağlam silah düştü ıslandı anlıcağan başına gelmeyen kalmadı zavallının :):) ama banamısın demedi bir kere tamirciye götürmedim

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16