02.09.2014
Aktif Kullanıcı :24
Toplam Üye :20973
Toplam Ziyaretçi :10427158

 Konu  Soru Cevap : 16 Cevap 

  Cevap Yaz  

TAHTALI

03.08.2004 15:12:11 tarihinde  Hunterman.1975.  yazdı!

SAYIN AVCILAR HİÇ TAHTALI VURDUNUZ MU?

TAHTALI

03.08.2004 15:48:24 tarihinde  cengiz vural  yazdı!

Tabiki ama 2 sezon önce..

TAHTALI

03.08.2004 16:15:49 tarihinde  isko  yazdı!

Özellikle bulunduğu zamanlarda en sevdiğim ve bir o kadar da zor olan avlardandır.
Et verdiği zamanlarda şahsen kekliğe bile taş çıkartır.Etinin gevrek olması ve 2 tanesinin bir tencereye yetmesi dolayısı ile ben severim.
Ne var ki eskisi kadar benim avlandığım trakya tarafında görülmemektedir.Ayrıca hemcinsi olan ve rengi gri mavi olan gökçe de tahtalı kadar lezzetli ve avı da biraz daha kolay bir av kuşumuzdur.

TAHTALI

05.08.2004 01:47:06 tarihinde  Naci yilmaz  yazdı!

ben tahtali avini zevkle yapiyor ve oldukca basariliyim sanirim .tabiki tr de degil almanya,da benim bu kusun avi icin gerekli olan bütün malzemelerim var olmasa zaten vurmak oldukca zor. ve burada popilasyonuda cok iyi. bilindigi üzere artik tr ye bunlardan göc zamani oldukca az geliyor bunun sebebide dünyada havalarin isinmasi(bu hayvanlarin avrupada kalmasi ) ve bircok göc hayvanini güzergah degistirmesidir eskisi gibi tr üzerinden degilde ispanya üzerinden geciyorlar ben bu konuyu göcmen hayvanlar üzerine yapilan arastirma sonucu olarak bir dergide okudum . avida cok zevklidir ben haftaya insallah avina gidecegim sizelerede simdiden üveyk ve bildircin icin ras gele (bildircin biraz erken ama )

TAHTALI

09.08.2004 13:57:48 tarihinde  Avcihuan  yazdı!

sevgili hunterman tahtalı avını özlediysen bu haftasonu için program yaparken onuda değerlendirelim istersen!!!

TAHTALI

20.10.2004 22:45:51 tarihinde  Avcihasan1  yazdı!

arkadaşla bu hafta sonu kestane toplamak için kazdağına gittiğimde bir iki alay tahtalı gördüm.tahtalı avı hakkında birkaç tüyo almak için bana mail atın

TAHTALI

21.10.2004 12:21:34 tarihinde  Cemalonen  yazdı!

2 hafta önce ben ve arkadaşım birer tane vurduk ve gayette semizdiler.selamlar rastgele

TAHTALI

21.10.2004 18:19:52 tarihinde  Efe09  yazdı!

Slm Naci bey,

Tahtali avina bir kac kez gittim ama bos dondum, benim merak ettigim sey bu av icin gerekli malzemeler nelerdir..Tufek, Fisek, kamulaj elbise disinda??

sevabin icin simdiden tsk ederim.

TAHTALI

22.10.2004 13:30:49 tarihinde  Roxy  yazdı!

Avcihasan arkadaşım.Bende kazdağlarında tahtalı avına gidiyorum ama bu sene daha hiç gitmedim haftaya gitmeyi planlıyorum.Geçen sene iyi tahtalı vardı bu senede arkadaşlar büyük sürüler görmüşler.Siz hangi mevkide gördünüz tahtalıları??Biz geçen sene Beşyol denilen mevkiide iyi av yapmıştır

TAHTALI

22.10.2004 13:40:40 tarihinde  İsfendiyar  yazdı!

Tahtalı Gökçe avını ben de çok severim.
Bilgilerim doğrultusunda sizlerle paylaşmayı uygun gördüm.

Tahtalı ile Gökçenin aralarındaki farklar şunlardır.Tahtalı güvercinden büyükçe boynundaki halkadan tanınır ve özellikle kışın sürü halinde gezer.Gökçe ise tahtalıdan az büyücek ve rengi duman grisidir.Genelde 2 tane gezer.Her 2 ava da yaz aylarında koru kenarlarında rastlanabilir.
Oldukça saçma taşırlar.Bence uzun şok ve 1-3 no saçma iyidir.Tabiki benim kendi fikrim bu.
Etleri gevrek ve lezzetlidir.
Avcılığında plastik mühre kullanılır.Mümkünse göç veya yerli zamanda mührenin gözle görülecek en yüksek yere konması gerekir.
Tahtalı üveyk gibi çok ürkek ve temkinlidir.Ama iyi teknik kullanarak çok verimli avcılığı yapılır.
Kış aylarında kalabalık sürülerle gelen bu av kuşu palamut tane özellikle de mısıra bayılır.
Avlanacak yeriniz mısır tarlaları ise sonunda yüzünüz gülerek av bitirirsiniz.
Ormanlık yerlerde yüksek yerleri seçer.Konacakları yere önce öncü kuşlar gelir konar.İyice tehlikenin olmadığına karar verirlerse gidip sürüyü getirirler.Bu yüzden göç zamanı buna dikkat edip sabredersek av şansımız artar.Aksi taktirde ürkerler ise kesin oraya bir daha gelmezler.
Kışın göç zamanı belli yerlerden geçtikleri için bu gibi oynak rotaları arazide önceden tespit etmekte fayda vardır.Sisli ve rüzgarlı havalarda alçak uçarlar. Eğer birkaç tane vurdu isek bunları da mühre gibi arazinin uygun yerlerine koymakta fayda var.
Ben gerek tahtalı avında gerekse üveyk avında mührenin (iyi ve uygun yere konan) faydasını çok gördüm. Uçarken çok uzaktan en küçük bir hareketi bile seçebilen bu kuş avında çok iyi gizlenme ve kamufle gerekir.İyi yer tutan ve iyi giyinerek saklanan avcının mutlaka yüzü gülecektir.Eti yağsız ama lezzetli ve gevrektir. Her türlü yemeği yapılır.

TAHTALI

22.10.2004 14:19:34 tarihinde  KANTARA  yazdı!

Kıbrısta bazı avcılar sadece tahtalı avlarlar.
yüksek dağların eteklerinde çam ağaçlarının arasına dallardan mevzi
yaparlar mevzinin mazgal deliğini çam ağacının üzerine yaptıkları mekanizmaya baktırırlar iki makara ağacın tepesine ve altına monte ederler ip vasıtası ile ağacın tepesindeki mekanizmayı yukarı aşşağı oynatıllar mekanizmanın üzerine tahtalıyı ayaklarından bağlalar her ipi çektiklerinde tahtalı çamın tepesine konar gibi olur bu şekilde gelen tahtalıları vururlar.

TAHTALI

22.10.2004 14:41:12 tarihinde  Malik  yazdı!

Yani bu canlı mühremi oluyor?

TAHTALI

22.10.2004 15:24:16 tarihinde  KANTARA  yazdı!

evet malik bey canlı tahtalı kulanıyorlar hotbird digital uyduda chasse&peche isminde bir av kanalı var orda devamlı gösterir uydunuz varsa bakabilirsiniz yalnız şifrelidir.

TAHTALI

25.10.2004 19:28:42 tarihinde  Yalnızkurt  yazdı!

selam arkadaşlar
tahtalı güvercin avı ya tesadüfen üzerinize gelen kuşlara tüfek atılır yada bir gün önceden keşif yapılıp tahtalının işledigi yerlerde bek avı olarak yapılır tahtalının uçuş şekli ya üzerinize dogru bindirir yada yıldızdan uçar ben geçen sene şilede çok güzel tahtalı avı yaptım . uzun boylu meşe agaçlarıyla dolu yüksekçe iki tepe bulduk arkadaşım bir tepede ben öbür tepede tepeler arası işleyen güvercine tüfek attık.

saygılarla .birol yazıcı

TAHTALI

25.10.2004 20:34:26 tarihinde  Necati GÜNEY  yazdı!

kantara ouydu kanalın şifresi çözülüyormu?

TAHTALI

26.10.2004 09:23:55 tarihinde  KANTARA  yazdı!

Necati bey günaydın bahsetiğim kanalın şifresi çözülür.www.rdi-sat.com bu siteye girdikten sonra sayfanın üstarafında Viacces diye bir başlık var bu başlığı tıklayın başka bir sayfa açılacak bu açılan sayfayı aşağıya doğru çekin TPS i bulun bütün şifreler orda vardır yalnız uydunuz digital olması lazım çanak hotbird e bakacak .

TAHTALI

26.10.2004 23:13:13 tarihinde  Banelli  yazdı!

tahtalı avı sanıldığı kadar da zor bir av değil gayet zevkli ve kolay bir av ben vurdum eti de çok lezzetli

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16