24.07.2014
Aktif Kullanıcı :14
Toplam Üye :20973
Toplam Ziyaretçi :10262722

 Konu  Soru Cevap : 9 Cevap 

  Cevap Yaz  

Fransız Darne

19.02.2008 16:48:46 tarihinde  Kordelya  yazdı!

Değerli arkadaşlar,bu tüfekler hakkında bilgisi olan ve ikinci el fiyatlarını bilenlerler.saygılarımla

Fransız Darne

19.02.2008 22:52:00 tarihinde  Scolopaxrusticola  yazdı!

Sayın Kordelya,

Fransız Darne tüfekleri Saint Etienne ekürisinden klasik tipte tüfeklerden bazı farklı özellikleri olan bir tüfektir.

Özelliği,yivsiz bir çifte olup,12,16,20 ve 28 numara olarak imal edilmişlerdir.Namlu uzunluğu hepsinde standard 27.5 inç olarak yapılmıştır.

Darne ı diğer tüfeklerden farklı kılan(1980 yılı öncesi ve 1880 li yıllara kadar gider) en önemli özellik namlunun kırılarak değil de dipçik ve tetik grubunun kızaklı olarak geriye çekilmesi ile yapılmasıdır.

Fransızlar son derece aşağılık kompleksi olan bir millettir ve herşeyi farklı olarak yapmayı severler.Arabalarında bile herşey ,normalin dışındadır.Ama tabii ki dünya medeniyetine katkıları yadsınamaz.Ama hiç harp etmeden(sadece kolonilerdeki silahsız zavallıları temizlemişlerdir)hep başkalarının yardımı ile savaşmışlardır.Almanlar da onların 2.ci dünya savaşında analarını benzetmişlerdir.Ama bugün çok güzel menfaat kardeşliği yaparlar.

Sarkozy de Macar asıllı olup,anormal bir Osmanlı düşmanlığı kompleksi içinde yetişmiş kısa boylu bir cindir.

Maalesef silah bilgisi yanında bazı gerçekleri da yazmayı ihmal etmiyorum.

Çünkü Darne da çok tuhaf fakat sevilen ve tutulan bir silahtır.Çok tipi var.Bana tipini tam verirseniz size fiatını söylerim.

Ama 1989 dan sonra bizim bildiğimiz tipte hem yanyana ve hem de alt üst namlulu klasik tüfekleri de yapmıştır.

.Ayrıca yivli silahlar da yapmıştır.Ve bunlar lüks silahlardır.Eğer bahsettiğiniz silah yivli ise belki bir servet sahibisinbz.Örneğin yivli Model V Express SxS başlangıç fiatı USD 27 300 dür.

Fransız Darne

19.02.2008 23:21:06 tarihinde  Karadenizli Citillik  yazdı!

Sevgili Kordelya,Avrupa birliği olarak,iki eski ezeli düşman dost oldular,Osmanlının torunlarından bilek gücü ile alamadıkları öçlerini hayali seneryolar üretere yine her zaman olduğu gibi masada kazanma peşindeler.
Böyle düşmana sakın cephane verme,sonra seni vurabilirler.
Yerli malı yurdun malı her Türk onu kullanmalı.
Düşman malı kullanacağına,ne olursa olsun kendi malını kullan.
Benden sana bir abi nasihatı,belki ilerde daha iyi anlarsın.Bırakalım artık Yabancı hayranlığını.Yabancılardan ithal edilmiş domuz mermilerinin içersinde barıt olmadığını hiç duydunmu.Konuyu netleştirirsem durumu bu sitede gündeme getireceğim.İşte bizi bu düşmanlar böyle böyle sömürüyorlar.
Bundan sonra takdir senin.
Selamlar sevgiler sunuyorum.
Fazlı Boz.

Fransız Darne

20.02.2008 01:22:21 tarihinde  Kordelya  yazdı!

Değerli Scolopaxrusticola verdiğiniz bilgiler için sağolun.Sevgili Fazlı ağabey elli yaşında ve tam kırk yıldır av tutkunu biriyim.İlk tüfeğim 1919 model Geco 9mm (filober)makanizmalı halende faal durumda.Yerli tüfek ile Avrupa tüfek arasındaki farkıda çok iyi bilirim.Tahsil durumum ve umumi kültürümde ülkemizin dost ve düşmanlarını tanımaya yeterlidir.Ben sadece bir marka için değerli ustalardan bilgi rica ettim.Bahsettiğiniz konuyu başka bir şekilde açsanız daha şık olurdu.Saygılarımla

Fransız Darne

21.02.2008 09:41:14 tarihinde  Karadenizli Citillik  yazdı!

Sevgili Aydo bey,sizi görgüsüz,bilgisiz biri olarak nitelemedim,zaten haddimde deyil,olamazda.birkere bu durum benim karekterime uymaz.Benim vurgulamak istediğim.MKEK.mumuzun son yıllarda ürettiği silahlar malumunuzdur.200 ün üzerinde yerli silah sanayimiz varken,bunların bir çoğuda dışarıya satış yaparlarken avcı dostların Avrupa silahların reklamını yapması,dolaysıyla yeni avcılığa başlıyan avcı kardeşlerimizin yabancı silahlara yönlendirmesi,özendirilmesi nedenlerinden dolayı bu yazıyı yamıştım.Senin anladığın anlamda deyil.
Kesinlikle yazılarımda,şahıslar veya kişiler hedef alınmamış,yazdıklarım umuma şamildir.İnsanlarıda tenkit etmek haddime düşmez,ben sadece kendi görüşlerimi yansıtmak istedim.Yinede diyorum avrupa hayranı deyilim,Sadece güzel ülkemin hayranıyım.
Bu vesileyle sizleri bilmiyerekte olsa üzmüşsem özür diliyorum.
Avına,avcısına ve de doğasına sahip çıkanlara selam olsun.
Fazlı Boz.

Fransız Darne

21.02.2008 09:44:10 tarihinde  Karadenizli Citillik  yazdı!

Yazımın Başlığı Sevgili Kordelya olacaktı,zuhulen Aydo Bey yazılmıştır.Düzeltir,Her iki dostumdanda özür dilerim.
Saygılarımla.

Fransız Darne

21.02.2008 09:53:04 tarihinde  Karadenizli Citillik  yazdı!

Sevgili Aydoğan beyin odasından atılması dolaysıyla bizleden müsade isteme yazısını okuyordum.Her halde aklıma takıldı.
Yanlışlıktan dolayı her ikinizdende tekrar özür diler saygılar sunarım.
Fazlı Boz.

Fransız Darne

21.02.2008 11:09:45 tarihinde  Salurlu14  yazdı!

sevgili arkadaşlar fazlı abiye tamamen katılıyorum yerli malı yurdun malıdır kullanmak lazım ama fazlı abi ben milli bilinci olan bir insanım herkeste biraz vardır bende fazla mke nin fişeklerini kullanmak istiyorum fakat malesef bayilerimiz bu kadar hassas diiller 30 tane yabancı fişek varken mkenin 1 tane tek kursununu alıyorlar getirtin deyince talep yok diyorlar hangisinde kar fazla ise ona yöneliyorlar gecenlerde mke de bir yetkilinin evine iş için gittim yavuzcan fişek sanayiden yani durumları hakkında sorular sordum oda bana sorular sordu şikayetlerin varmı dedi biz kendimizi geliştirmek için herseyi yapıyoruz sizlerden gelen istek ve şikayetler üzerine calışıyoruz bu konuyla ilgilenen birimlerimiz var dedi yani artık onlarda durumların farkındalar bizim avrupandan hiç farkımız yok faransız tüfeği almak isteyenler atv de karayılan dizi var ben syredemiyorum vakti olursa bir baksınlar geçmişe sonra karar versinler aynı durm italyanlar ... yani sözüm sana diil kordela genel olarak konusuyorum sygılarımla fatih acar ankara

Fransız Darne

22.02.2008 14:48:51 tarihinde  Zekayi  yazdı!

Merhaba;
Tüfeklerin kubuzu domuz kafası biçiminde yapılmıştır.Fişek yatağı 67.5 mm dir.Hafif ve zarif tüfeklerdir.1 puandan 10 puana kadar sıralanırlar.Gravür değeridir bunlar puan artınca değeri de artar.Tüfeğin temizliğine göre değeri ölçülebilir görmek lazım.
zekayi

Fransız Darne

16.03.2008 04:32:53 tarihinde  Atca  yazdı!

arkadaşlar biraz gercekci olalım, onların silahlarını karalamak yerine ,onlardan daha iyi yapabilmenin yollarını bulalım.

türkiyede 170 silah üretiçisi varken fransada kaç şilah üretiçisi var diye sormuştum , bence sorunun cevabı burda.

anlatmak istedigim avrupa hayranlıgı degil sakın kimse yanlış anlamasın. istedigim silah üretiçilerin birleşip kaliteyi artırıp dünya markası olmalarıdır,

saygılarımla.m.t.

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16