24.07.2014
Aktif Kullanıcı :77
Toplam Üye :20973
Toplam Ziyaretçi :10264723

 Konu  Soru Cevap : 7 Cevap 

  Cevap Yaz  

Sayın, Cem Güleç Abi 36 calibre hk. ?

29.02.2008 10:48:45 tarihinde  Günen  yazdı!

Sayın, Cem Abi öncelikle avcı olmaya çalışan biri olarak size site içinde yazılarınızdan , mütevaziliğinizden ve verdiğiniz engin bilgilerden dolayı çok teşekkür ediyorum. ve sizi kendime örnek alıyorum. Benim süperpoze ve otomatik tüfeğim var. Ama küçük çaplı bir tüfekle avlanmanın bana ayrı bir haz ve zevk vereceğine inanıyorum. Ayrıca fişeğimi de kendim doldurmak istiyorum. Siz uzun zaman 36 numara tüfek kullanan bir avcısınız. size sorum,12 no gibi etkili menzili 30-40 metre mi bununla üveyik, bıldırcın, karatavuk, çulluk avları rahatlıkla yapılabilirmi.Fişek konusunda kendim doldurmayı düşünüyorum. 12 numara ile 3 tane 36 numara fişek dolumu yapılır mı? Namlu boyunu kaç cm tercih ederziniz.
Ayrıca 36 numaraya göre büyük çap olan 28 numara veya daha küçük olan 9 mm aralarındaki olumlu, olumsuz ilişkiler nelerdir. Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim. İyi günler

Sayın, Cem Güleç Abi 36 calibre hk. ?

29.02.2008 19:06:00 tarihinde  Cem GÜLEÇ  yazdı!

Sevgili İlhan,

Öncelikle yazdıkların için teşekkür ederim.Avcılıkla ilgili bildiklerimi dilimin döndüğünce sitedeki genç arkadaşlara paylaşmaya çalışıyorum.Bildiklerim öyle engin sayılabilecek şeyler değil.Bende sizin gibi her gün yeni şeyler öğreniyorum.Av ve Yaban hayatı,avcılık meraklı olana ve isteyene her gün yeni şeyler öğretir.(Hatta öğrenmek istemeyene bile öğretir,genelde bu şekli acı vericidir.)

Benin avcılık anlayışımda bilgi kadar ahlakında önemli bir yeri var.Av ahlakı,av terbiyesi olmayan,saygısız ,tüfek hammalı adamlardaki bilginin benim için kıymeti yoktur...

Ben genç avcı adayı kardeşlerimin bu konudada kendilerini yetiştirmesi gerektiğine inanıyorum.

Ben yeni nesilden,sizlerden yana umutluyum...

Gelelim sorduklarına,

Ben daha öncede belli seviyeye gelmiş avcıların küçük çap tüfekleri uygun avlarda kullanmalarını savunmuştum.

Küçük çaplı bir tüfekle avlanmak,eğer tüfek yapılan ava uygun,avcı bu çapla avlanabilecek seviyede ise gerçekten keyiflidir.

Bunun dışındaki ihtimallerde,küçük çaplar kolaylıktan çok zorluk getirir.

36 kalibre için bir avcının ya ilk tüfeği yada son tüfeği olur derler.

Bana göre bu çap için tek ve en uygun av bıldırcın avıdır.(Karatavuk avı içinde kullanılabilir,tabi karatavuğu ne şekilde avladığınız önemli.)

Senin saydığın avlar ve senin durumunda olan genç avcılar için benim tavsiye edebileceğim ,20 numara bir tüfektir.(Kalibre yazmıyorum.Nejat abi kızıyor)

Bu çapla o saydığın avları çok daha rahat yapabilirsin.Fişeğini doldurmak,ölçülerini tutturmak 36 çaptan çok daha kolaydır.

36 çap bir fişek ortalama 10-12 gr saçma alır.Sert rüzgarın olduğu havalarda bıldırcın avlarken bile zorlanırsın.20-25 mt den sonra avı vurmak zorlaşır.Bütün zorluklarının yanında bıldırcını bu çapla avlamayı becerebilirsen üstüne tüfek yoktur.

12 numara bir fişeğin malzemesiyle 3 adet 36 numara fişek dolabilir...Ama bu çapta fişek doldurma çok hassas ölçüler gerektirir.

28 numara fişek bulmak,20 numara fişek bulmaktan çok daha zor.28 konusunda daha önce güzel şeyler yazıldı ama ben 20 yada 36 derim...

9mm için hiç bir fikrim yok,böyle bir av tüfeği çapı olduğunu sanmıyorum...Yapılanlara av tüfeği demek zor...

Küçük çaplara başlamak için 20 iyidir.

Sevgilerimle

Cem GÜLEÇ

Sayın, Cem Güleç Abi 36 calibre hk. ?

29.02.2008 20:45:29 tarihinde  VALMENT61  yazdı!

SnCEM bey öncelikle bizlere yaptığınız katkılardan dolayı teşekkür ederim anadoluda bazı bayilerde 9mm tabir edilen tüfeklerden bulunuyor malesef bu tüfekler üzüm kuşumudur arı kuşumudur avı yasaak olan bir kuşu avlamak için kullanılıyor çifçiler bu kuşu zararlı diye bu silahlarla öldürüyor teşekkürederim

Sayın, Cem Güleç Abi 36 calibre hk. ?

29.02.2008 22:59:22 tarihinde  akbabalı sinan  yazdı!

ali birerdinç 36 ile domuz avına gidio siz bi bıldırcına 20 numara diyosunuz hay allah neydi bu başımıza gelenler

Sayın, Cem Güleç Abi 36 calibre hk. ?

01.03.2008 22:06:38 tarihinde  *ASA*  yazdı!

Ama onunki m16 görünümlü domuz neki fili yıkar.
sonrada vinçister....

Sayın, Cem Güleç Abi 36 calibre hk. ?

03.03.2008 10:11:14 tarihinde  Cem GÜLEÇ  yazdı!

Sevgili Sinan,

Sen biliyorsun bilmeyenler için anlatıyorum...

Geçtiğimiz sezon bizim dağlarda 40 yıllık bir domuz avcısı,tüfek attığı bir azılı tarafından hemde atar atmaz saldırıya uğradı.

Yaralı azılı,bir dakikadan az zamanda bu avcıya,70 den fazla dikişle iki ölümcül yara,4 kırık kaburga,doğranmış parmaklarla 1 hafta yoğun bakımda tatil hediye etti.

Yarası çok ağır olmadığı için avcıyı kendi bıraktı.Postada yetişen bir avcı arkadışım domuzu boynundan vurdu.Boynunda kurşun ve sırtında iki kopoyla olay yerini terk ettiği görüldü.

Boynunda kurşunla İki gün yaşadı.Yanına giden avcıları,ağaçlara çıkardı.Köpekleri kaçırdı.İki gün sonunda acılar içerisinde Wilyım Wolıs gibi işkence edilerek öldürüldü.Kesik başı aynı Wolıs gibi şehir şehir hastane hastane dolaştırıldı.Ama yinede uzun bacaklı avcıların beklediği etkiyi yapamadı.Bir çok domuz avcısına tüfeklerini sattırdı,kimi kelebek yakalamaya,kimi kahvede okeye başladı.Kimi kendi içkiye verdi,rüyalarında kan ter içerisinde fırlar hale geldi,artık fare bile görmek istemiyorlar...:)

Hikayesi dilden dile anlatılır oldu...Hikaye efsaneye dönüştü...

m16 görünümlü tüfekli, avcı görünümlü arkadaşlara bir dost uyarısı...

En ucuza sahip olabileceğiniz en kıymetli şey başkasının tecrübesidir.Hele tecrübe acılıysa...

Saygılarımla

Cem GÜLEÇ

Sayın, Cem Güleç Abi 36 calibre hk. ?

04.03.2008 09:15:30 tarihinde  Günen  yazdı!

Sevgili Cem Abi kusura bakma köye gitmiştim. Ancak şimdi cevap yazabiliyorum. Yazdığınız bilgilerden dolayı çok teşekkür ediyorum. 20 numara tüfek konusunda bencede haklısın 20 numara fişekten küçük 36 numara haricinde diğer fişekler her av bayiinde satılmıyor. 20 no almaya karar verdim. Bu tüfekle avlanırken benim gibi ava yeni başlayan arkadaşlarıma sizi anlatacağım. Herşey için tekrar teşekkür ederim. Gelecek sene için rastgele ve iyi günler diliyorum.

İlhan Günen

Sayın, Cem Güleç Abi 36 calibre hk. ?

01.04.2008 21:17:05 tarihinde  Ahmet_cr  yazdı!

Selam ben 14 yaşında bir avcı adayıyım babamda vursan model 2000 deluxe var daha canlı hedefe atış yapmadım ama 45 metreden cansız hedef vurdum neyse ali birerdinçin kullandığı 36 calibrelik t14 m16 safir markalı yivsiz av tüfeği var ama bence şu anda o tüfek okadar kullanışlı değil biraz daha parçaları sağlam yapsalar vursandan sonra en iyi tüfek o olur biraz baştan sağma gibi geldi iğne yi ve şarjor da ki parçayı sağlam yapsalar 10 numara tüfek bende babama o tüfekten aldırmayı düşünüyorum sizce tüfek mesafe bakımından nasıl beni aydınlatırsanız sevinirim ama çok benzetmişler amerikan piyade tüfeği m16 aynısı am olmaz çünkü m16 şu anda 20000 euro ya KIN FİYATI hepinize rasgele..

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16