22.12.2014
Aktif Kullanıcı :42
Toplam Üye :20973
Toplam Ziyaretçi :10750455

 Konu  Soru Cevap : 16 Cevap 

  Cevap Yaz  

fransız ideal marka tüfeğim nekadar eder?

15.12.2008 23:21:25 tarihinde  Batu81  yazdı!

arkadaşlar rahmetli babamdan kalma fransız ideal marka tüfeğimi satmak istiyorum ama kime nekadara satarım ? yardımcı olursanız sevinirim.

fransız ideal marka tüfeğim nekadar eder?

15.12.2008 23:48:28 tarihinde  TÜRK ÇAKISI  yazdı!

Sayın BATU81,

Değerli bir tüfeğe sahipsiniz. Ucuza vermeyin derim.

Saygılar

Murat Önügören

fransız ideal marka tüfeğim nekadar eder?

16.12.2008 01:07:29 tarihinde  Batu81  yazdı!

teşekkür ederim.değerini bi öğrensem çok sevinicem.rahmetli babamdan çok kişi istemişti o tüfeği.gözü gibi bakardı.bende çeşitli nedenlerle kıymet bilen bir kişiye satmak isterim.

fransız ideal marka tüfeğim nekadar eder?

16.12.2008 10:23:00 tarihinde  Esem  yazdı!

yıllar önce rahmetlinin kullandığı aya piper marka ejektörlü çifte vardı çok av getirirdi, bir sebepten silahını kaptırdı. sonra yerine cifsan marka bir poze aldı, yetmedi huğlu otomatik aldı. Rahmetlinin silahları bende şimdi değerinin 10 katınıda verseler asla satmam zaten satarsam babamın dostları ayıplar.

Benimde satmaya hiç niyetim olmadı avda birkaçkez sopa niyetinde kullandım yere patlattım dipçiğini kırdım yaptırdım ama baba yadigarı asla satmam ne zaman elime alsam manevi duygularım kabarıyor.

Ben derimki satacağın en son şeyin baba yadigarı tüfeğin olsun.

fransız ideal marka tüfeğim nekadar eder?

16.12.2008 14:08:17 tarihinde  Apak  yazdı!

merhaba arkadaslar,bu tufekten babamda da var.onada dedesinden kalmıs.ayrıca benimde ilk av tufegimdi.onunla vurdugum uveykleri ve tavsanları hala unutmadım.babam bu tufegi hala arasıra kullanıyor.16 kalibre,76 namlu,ingiliz dipcikli,dipcik icinde gizli askı kayıslı,hafif ve zarif bir tüfek.bu tüfek hakkında bilgi edinmeyi bende cok istiyorum.bu nedenle verney carron a bir mail attim.tufegin uzerinde yazan yaziları ve tufegin fotograflarini yolladım.gelen cevapta bu tufegin fransiz el yapimi oldugunu ve bilgi veremediklerini ilettiler.
ne yazik ki artik boyle tufekler yok.bunlarin kiymetini bilmek gerekir diye dusunuyorum.allah sattirmasin.

saygilarimla
cavit apak
kirklareli

fransız ideal marka tüfeğim nekadar eder?

16.12.2008 20:57:08 tarihinde  kurthasan  yazdı!

Ben 500 ytl veririmkargoyuda sen ödersen. Saygılarımla.

fransız ideal marka tüfeğim nekadar eder?

16.12.2008 22:23:57 tarihinde  Scolopaxrusticola  yazdı!

Sayın Batu81,

Yazınızdan galiba avcı olmadığınız anlaşılıyor.Yanılabilirim.Bize ilave bilgiler verebilirseniz bir yorum yapabiliriz.Tüfeğin üzerinde ne yazıyorsa bize bildirin lütfen.

Örneğin,12 mi yoksa 16 numara mı,namlu uzunluğu nedir?Yani tüfeği kırdığınız vakit,kırma kenarından namlunun ucuna kadar ölçün eğer avcı değilseniz.Avcı iseniz zaten nasıl ölçüleceğini biliyorsunuzdur.

Bilhassa üstünde bazı işaretler göreceksiniz.Bunlar çok önemlidir.Bu tip tüfeklerin çok önemli bir dezavantajı vardır.O da bunların karabarut devrinde dizayn ve imal edilmiş olmalarıdır.Yani bu tüfekler,bugünün dumansız barutla çalışan fişeklerinin yarattığı gaz basıncına uygun değillerdir.Bu işaretler bize bunu belirtir.

Bu sitede arama motoruna ROBUST yazıp girerseniz,IDEAL marka tüfeğin Fransız Manufrance grubunun pahalı tüfekler sınıfına girdiğini belirten bir yazıyı okuyabilirisniz.Aynı grup,ROBUST,DARNE gibi tüfekleri de imal etmiştir.Dnya piyasasında 1000 Amerikan dolarından 3000 Euro ya kadar fiat istenmektedir.Ama önce bu bilgileri sizden almamız gerekiyor önce bir araştırma yapabilmemiz için.

fransız ideal marka tüfeğim nekadar eder?

16.12.2008 22:30:11 tarihinde  Zorkun  yazdı!

Bu tüfekler hafif ve kibar tüfeklerdir.Kilit sistemleri çok güçlü değildir,çok ağır dolulara gelmezler.Zamanın birinde tek kurşun atılmış ve kubuzu sallanmaya başlamış bir ideali tamircide görmüştüm.Namluyu tetik tertibatının altında bulunan mandalla açarsınız, kendine has klasik yuvarlak hatlara sahip, St.Etienne silah fabrikalarında yapılmış klasik çiftelerdendir.

Değerlidir, kıymetini biliniz.Eğer illaki satmak isterseniz, fiyatları 1500- 2500 ytl arasındadır.

selamlar

Alpay Özkan

selamlarımla

fransız ideal marka tüfeğim nekadar eder?

18.12.2008 14:00:10 tarihinde  Batu81  yazdı!

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Avcılık konusunda değil ama satış konusunda gerçekten acemi sayılırım :) tüfek 16 kalibre 76 cm namlu,çok iyi durumda ve seri nosu :2 herkese saygılarımla.

fransız ideal marka tüfeğim nekadar eder?

18.12.2008 14:04:42 tarihinde  Batu81  yazdı!

http://www.postimage.org/image.php?v=PqzGtY0

fransız ideal marka tüfeğim nekadar eder?

18.12.2008 20:01:44 tarihinde  Silah operatörü  yazdı!

selamlar fransız ideal cifteler temizligine göre fiyatı degişiyor ama şuan türkiyede en az 2000 ytl üzerinde fiyatıvar paraya ihtiyacınız yoksa o silahı elinizden cıkarmayın saygılar

fransız ideal marka tüfeğim nekadar eder?

23.12.2008 15:59:20 tarihinde  Batu81  yazdı!

teşekkür ederim.almak isteyen arkadaşlar olursa mesajlarını bekliyorum.

fransız ideal marka tüfeğim nekadar eder?

25.12.2008 13:02:24 tarihinde  Enezli  yazdı!

syn batu81
İdeal tüfekleri namlu altında,fişek yatağının altındaki HERCULES damgasına göre ve bunun yanında garvür olarakta puanlanarak değerlendirilir.eğer gravür var ise ve 4 hercules damgası varsa tüfeğiniz değerli bi tüfektir. bende bazı ideal resimleri var. ideal 316,396,276 gibi modelleri vardır. bendeki resimlerde 396 modeli için fransada bi sitede 35000 euro isteniyordu ve tüfek eksperinin biçtiği fiyat 45000 euroydu. isterseniz resimleri gönderebilirim.

ERDEM VARDAR
05392515529
erdemv@hotmail.com

fransız ideal marka tüfeğim nekadar eder?

02.09.2009 14:35:53 tarihinde  Avci_mehmet01  yazdı!

bendede dededen kalma fransız ideal tüfeği var.3 hercules damgası var modeli namluda F 314 yazıyor 12 kalibre 71 namlu.Namluda altta ve yanlarda fransızca yazılar bulunuyor .ikinci elden alındığı bilinen tarih 1945 o zamandan beri ailemizde 1945 de 500 liraya dedem almış şu andaki değerini öğrenmek istiyorum ve daha bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen bu tüfeğn yapıldığı tarihi bilmiyorum

fransız ideal marka tüfeğim nekadar eder?

15.10.2010 21:45:43 tarihinde  Arnavut_45  yazdı!

arkadaşım ben tüfeni almak istiyorum tel: 0535244324 lütfen beni ara konuşalım saygılar

fransız ideal marka tüfeğim nekadar eder?

15.10.2010 21:46:33 tarihinde  Arnavut_45  yazdı!

batu81

fransız ideal marka tüfeğim nekadar eder?

15.10.2010 21:47:15 tarihinde  Arnavut_45  yazdı!

telefon numaramı eksik yazmışım 05352443244

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16