01.09.2014
Aktif Kullanıcı :17
Toplam Üye :20973
Toplam Ziyaretçi :10424262

 Konu  Soru Cevap : 16 Cevap 

  Cevap Yaz  

AV TEZKERESİNİ YENİLEME

31.12.2008 14:32:12 tarihinde  Atif  yazdı!

2001 yılında süresi biten av tezkeremi yenilemek için tam anlamıyla ne yapılması gerektiğini bilmiyorum. Mevzuat değişmiş tüfek ruhsatnamesinin dışında birde avcılık belgesi gerekiyor sanırım. AV TEZKERESİNİ yenilemek için daha önce av tezkeresi sahibi olanlar avcılık sertifikası alacaklarmı alacaklarsa nerden kaç günde ne kadar ücretle alınıyor, 7 yıldır yenilememenin bana ek bir maddi külfiyeti var mı?

AV TEZKERESİNİ YENİLEME

01.01.2009 04:20:24 tarihinde  Dr.Çağlar  yazdı!

bulundugunuz yerde orman mudurlugune basvurunuz.acılacak ilk kursa kaydınızı yaptırınız.daha sonra da avlanma pulu almanız gerekli...

AV TEZKERESİNİ YENİLEME

01.01.2009 16:06:25 tarihinde  İhsan  yazdı!

Tam anlamıyla sıfırdan başlamanız gerekiyor. Yani karakola gideceksiniz silah ruhsat dairesinden dosya alıp dosyada istenilenleri tamamlayıp tekrer karakola teslim
edeceksiniz. Ruhsatınız çıkınca sizi tüfeğinizle birlikte karakola çağırıp numara ve tüfek kontrolü yapılacak.
Buradan alacağınız av tüfeği ruhsatı olacak ayrıca ava gitmek istiyorsanız bir kereye mahsus olmak üzere avcılık kurslarına katılıp avcılık belgesi almanız gerekmekte ve bu ikisiyle birlikte orman işletmesine gidip avlanma belgesi almanız zorunludur. ayrıca her yıl avlanma pulu almak(50 ytl civarı) ve vergi dairesine avlanma harcı (yaklaşık 90 ytl )ödemeniz gerekmektedir.
7 yıldır yenilememeniz size ek bir külfet getirmez.
İhsan YAVUZ

AV TEZKERESİNİ YENİLEME

04.01.2009 12:21:25 tarihinde  Atif  yazdı!

Bilgileriniz için teşekkür ederim.Avcılık Kursu sürekli açık olan birşey mi nasıl haberdar olacağız, bu kursun ücretini devlet mi beliriliyor yoksa kursu açanlar keyfimi belirliyor. Devlet memuru olmam dolayısıyla herhangi bir derneğe ve kulübe üye değilim, birde ister ruhsat ister avcılık belgesi çıkarmam için adrese dayalı nufus kayıt sisteminde nerede görünüyorsam orada mı başvurmam gerekir başka bir şehirden ister ruhsat ister avcılık belgesini çıkaramazmıyım?
Süresi bitmiş av tezkeremde tüfeğimin numarası var neden bir daha karakola tüfekle gitmeliyim şart olmaması lazım bunun saygılar?

AV TEZKERESİNİ YENİLEME

05.01.2009 00:05:51 tarihinde  İhsan  yazdı!

Avcılık kursları milli parkların gözetimi altında özel dershaneler tarafından açılıyor.
Malesef sürekli açık değil.kayıtlar alınıyor 40 kişi olunca kurs açılıyor.
Bulunduğunuz bölgedeki milli parklar Md. sorarsanız nerde ne zaman yapılacağı hakkında size yardımcı olacaktır.
Kurs ücretleri dersaneler belirliyor ama öyle uçuk fiat değil tabiki.
Bu belgeyi almak için bir kulube üye olmanız şart değil.ama pul ve vergi öderken dernek üyesi olanlara indirim yapılıyor.
Yasal ikametgahınız nerde ise oraya baş vurmanız gerekmekte.zira nufus idaresindende belge isteniyor.
Yeni ruhsat çıkarırken ruhsatınızı almaya giderken tüfeğinizi götürmeniz şart zira tüfekteki numarayla ruhsattaki numara karşılaştırılıp kontrol ediliyor.
saygılarımla
İhsan YAVUZ

AV TEZKERESİNİ YENİLEME

05.01.2009 21:31:38 tarihinde  Atif  yazdı!

Daha önceki yıllarda av tezkeremi İstanbulun dışında aldım, Şu an İstanbulda yaşamaktayım ve tüfeğim ailemin yaşadığı şehirde. Ben İstanbuldan ruhsat alıp tüfeğimi diğer şehirde başka bir emniyet müdürlüğünde işletebilirmiyim.Yeni bir ruhsatı İstanbulda çıkarabilmek için ikametgahımı mutlaka İstanbula almam mı şart diyelimki ikametgahımı İstanbula aldım bu sefer mutlaka TÜFEĞİDE İstanbula getirip işletmem mi gerekiyor.
Şu sıralar memleketime gidip orda AVCILIK KURSUNA katılmayı düşünüyorum ne yapacağımı şaşırdım. Ben İstanbulda yaşıyorum, tüfeğim İstanbulun dışında Ben bu işi nerde yapacağım.

AV TEZKERESİNİ YENİLEME

05.01.2009 23:18:51 tarihinde  Dr.Çağlar  yazdı!

devlet memuru olmanız avcılık dernegine uye olmanıza engel degil .en son bir arkadasımın kaydını yaptık 100 ytl verdi kurs icin

AV TEZKERESİNİ YENİLEME

06.01.2009 10:10:16 tarihinde  hüseyin_marmaris  yazdı!

lütfen en yakındaki av doğa koruma ve mili parklar şefliği/müdürlüğü ile irtibata geçiniz. saygılar

AV TEZKERESİNİ YENİLEME

06.01.2009 11:55:46 tarihinde  Samsunlu55  yazdı!

arkadaşlar dün emniyetten öğrendim 01.01.2009 da av ruhsatının günü bitipte yeniden çıkaracaksanız 50 ytl cezası var. 31.12.2008 e kadar müracat edip evrak kayıt numarası aldıysanız cezaya girmiyomuş.

AV TEZKERESİNİ YENİLEME

06.01.2009 16:30:26 tarihinde  Atif  yazdı!

İstanbul da birşey yapmak deveye hendek atlatmaktan daha zor, Devlet Hastenesinden rapor almak ölümden beter.Mesela Bakırköy Sağlık Kurulu Başkanlığı veremiyor bu raporu.
Benim sorunum şu tüfeğim İstanbulun dışında av tezkeremin süresi bitmiş ve adrese dayalı nufus kayıt sisteminde İstanbulda görünmüyorum seçimlerde sürekli İstanbulda oy kullanmama rağmen.
Benim yeni bir ruhsata ve avcılık belgesine ihtiyacım var.Zaman kaybı olmaması açısından İstanbul da RUHSAT ALIP BU RUHSATA tüfeğimi memleketimde işletebilirmiyim orada avcılık kursuna katılmayı ve avcılık belgesi almayı düşünüyorum. veya hiç İstanbulda uğraşmayıp herşeyi memleketimdemi yapayım.

AV TEZKERESİNİ YENİLEME

07.01.2009 09:36:36 tarihinde  hüseyin_marmaris  yazdı!

selam kardeş...önce isimlerin anlamlarını belirleyelim. yasal avlanabilmek için üç kalem belgeye ihtiyacın var. bunlar 1- yivsiz silah ruhsatnamesi 2- avcılık belgesi 3- avlanma pulu.
(*) yivsiz tüfek ruhsatnamesini ikametgah adresin neresiyse, ve hangi kolluk kuvvetinin yetki alanına giriyorsa o birimden alacaksın. jandarma bölgesi ise jandarmadan polis bölgesi ise polisten.
(**) avcılık belgesini ise ruhsatını çıkarttıktan sonra bağlı olduğun av doğa koruma ve milli parklardan alacaksın. not : avcılık kurs bitirme sertifikan yoksa avcılık yapamazsın. kurslara katılıp sertifika almanız gerekir.

(***) döneme ait avlanma pulunu da yine milli parklardan alacaksın.

AV TEZKERESİNİ YENİLEME

19.01.2009 20:06:18 tarihinde  Atif  yazdı!

Diyelim ki Şubat ayının 15 inde Avcılık sertifikamı elime aldım. Şimdi Avcılık Belgesi çıkartacağım.
94.500 TL avcılık belgesinin kart parası mı yoksa o yıla ait vergi harcı mı daha önce böyle bir belge almamışım ŞUBAT ta veya MART ta farklı bir para mı faizli mi ödenecek.
Sonra birde avlanma pulu gerek ŞUBAT ta av sezonu bitiyor bu pulun alınma zamanı ne zaman olması gerekir.. Bunun haricinde başka bir para ödenir mi?

AV TEZKERESİNİ YENİLEME

19.01.2009 23:11:22 tarihinde  Erkan .59  yazdı!

sayın atif Bey hüseyin Bey konuyu cok açık bir şekilde açıklamış diyorsunki şubat ayının 15 inde avcılık sertifikamı elime aldım. sen 2009 yılı avlanma vizesi yaptıracagın için senin işlemlerin cezalı olmaz 2009 yılı için vize yaptıracaksın agustos ayındada avlanma pulunu alaçaksın üveyik ve bıldırcın avları ile sezonu acaçaksın .rastgele

AV TEZKERESİNİ YENİLEME

20.01.2009 13:05:31 tarihinde  Atif  yazdı!

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, 657 ye tabi devlet memuruyum AVCILIK derneğine üye olabiliyormuyum. Bir çoğu üye olabilirsin diyor birşey olmaz sakıncası yok gibisinden bu işin aslı tam olarak ne.
Avcılık Belgesi ve avlanma pulu alırken kamu görevlisi olduğunu ispat edenler Dernek üyesi gibi aidat öderler diye bir ibare var, bazı kamu görevlilerine ayrıcalık mı var yoksa tüm devlet memurları bu haktan mı yararlanıyor.

AV TEZKERESİNİ YENİLEME

31.01.2009 20:45:40 tarihinde  Avcı17  yazdı!

Merhaba o sadece derneklere üye olmaları yasak olan kamu görevlileri için geçerli. Silahlı kuvvetler ve Emniyet mensubu gibi..

AV TEZKERESİNİ YENİLEME

03.02.2009 12:17:15 tarihinde  Atif  yazdı!

Ben 657 ye tabi öğretmenim devlet memuruyum avcılık belgesi ve pul alırken Avcılık Derneğine üye olanların ödediği kadar mı harç ve pul parası ödeyeceğim yoksa normal vatandaşlar gibi mi ödeyeceğim, herhangi bir derneğe üye değilim.

AV TEZKERESİNİ YENİLEME

21.02.2009 21:30:46 tarihinde  Kemco_26  yazdı!

değerli kardeşlerim bu işlemleri yeni bitirmiş bir kişi olarak istanbul için yardımcı olmaya çalışayım
1)avcılık belgesi 32 saat kursu var
kartal ve beykoz halk eğitim merkezleri veriyor bu işle ilg
ilenen mehmet bey var orda bütün işlemleri takip ediyor
tel:05394744773
almak isteyenler
175tl kurs ücreti+94,60 vergi ödeyerek belgeyi alıyor
2)sağlık raporu büyükçekmece devlet hastanesi semt polıkliniğinde 52 tl ye veriliyor 1 günde alırsınız sabah erken gidin 3resim kimlik fotokopisini unutmayın ruhsat harç parası 16,50tl
artık eski ruhsatlarda yazan av yapabilir ibaresi yeni ruhsatlarda yok yani avcı belgesi çıkarmak zorunda avcılar
hepinize saygılar sunarım

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16