23.10.2014
Aktif Kullanıcı :14
Toplam Üye :20973
Toplam Ziyaretçi :10565034

 Konu  Soru Cevap : 20 Cevap 

  Cevap Yaz  

kral süper poze

25.06.2010 00:26:31 tarihinde  atilgan kümür  yazdı!

merhabalar
bende kral süper poze 71 cm namlu var. şu ana kadar 700 fişek attım. 8 ay olmadı alalı. ve tık yok. 100 50gr magnum 80 tane de semi magnum attım. benim ki aliminyum kasa olduğu için magnumlarla attıktan sonra boşları atmak için açtığınızda biraz zorlanıyor. inanırmısınız üst üste 40 fişek attım yarısı magnum. namlu epey kızardı ama iyi tüfek. 16 veya 20 kalibre olanlarını kullanan varmı acaba onların performansı nasıl. şimdiden teşekkürler.

kral süper poze

01.07.2010 19:36:50 tarihinde  Shkr83  yazdı!

Çok süper sallamışsınız,

bahsettiğiniz tüfeği kullandım, üç beş tane 32 gr fişekten sonra çalışmadı iyi kötü tamir oldu tüfeği arkadaşıma verdim sadece bir tane evet yanlış duymadınız sadece bir tane magnum fişek attu ve namlu gözümüsün önünde patladı, arkadaşım şanslıymışki sadece küçük sıyrıklarla atlattı,

namlu resmen çizgi filimlerdeki tüfekler gibi oldu

merka ediyorum siz gerçekten kullanıcımısınız yoksa bu tüfeği üreten yerle bir ilişkiniz varda üstü örtülü markanın reklamını mı yapıyorsunuz

Yalan yanlış bilgilendirmeyin,

Canını sokakta bulan varsa bu tüfeği alsın.

kral süper poze

02.07.2010 10:29:07 tarihinde  atilgan kümür  yazdı!

sayın shkr83
yalan söylemiyorum. her markada çürük elmalar olabiliriz... yalnız bu markada yalan söylemiyorum.. hatta inanmanız için videosunu çekip face book ve you tube ye atacağım. inanırmısınız tüfeği parçalayıp eşeğin heybesine koyuyorum. toz çamur içinde ama iyi çalışıyor. tabi huğlu gibi markalarla boy ölçemezz. şimdi 20 çap veya 16 çap 81 cm çelik kasa bir poze daha almayı düşünüyorum. ben 5- 6 kutu 32 ve altı attım. diğerleri hep 40 gr semi magnum ve 50-52 gr magnum ağır dolular. şu ana kadar 800 fişeği geçti..
videoyu yayınladığım zaman göreceksiniz. saygılar

kral süper poze

02.07.2010 10:39:32 tarihinde  Tahamata  yazdı!

atma recep din kardeşiyiz

kral süper poze

02.07.2010 11:32:34 tarihinde  atilgan kümür  yazdı!

niye atıyım. sen hiç denedin mi ki. atma diyorsun. hem bir av tüfeği bunları yapamıyorsa at gitsin. niye alıyorsun o zaman . bu tüfekler bir nesillik tüfekler. yerli markalar 4140 çelikten tüfek üretiyor. çoğu avrupaya ihraç yapıyor. eğer bunları yapmıyorsa niye ihraç yapıyorlar. hatsan 63 gr lık fişek atan tüfekleri ihraç ediyor. üstelik 3 yıl garantili.. siz hangi alemde yaşıyorsunuz.

kral süper poze

04.07.2010 03:18:23 tarihinde  Abezirganoglu  yazdı!

siz gene de silahınızı fazla zorlamayın, o kadar magnum fişeği üst üste atarken yanınızda ağrı kesici bulundursanız iyi edersiniz, aluminyum malzeme olarak yumuşaktır ani ve yüksek basınçlarda kasa şekil değiştirebilir, sıkıştırma da ondan dolayıdır. siz alumimyım kasa bi tüfeği ağır dolularla fazla zorlamayın derim.

selam ve saygılarımla
aykut

kral süper poze

14.07.2010 09:43:07 tarihinde  atilgan kümür  yazdı!

EVET MAGNUMLARI ATTIKTAN SONRA KASADA BİR ZORLANMA VAR. AÇIKÇASI BİRAZ AŞINMIŞ DA. DEDİĞİNİZ GİBİ 52 GR 40 GR VE HATTA36 GR LAR BİLE BAŞ AĞRISINA YOL AÇIYOR. ZAMANLA TETİK BASMA KORKUSU OLUŞUYOR İNSANDA. 12 ÇAPI ARTIK BIRAKACAĞIM. 16 VEYA 20 Yİ DENEYECEĞİM. BENCE 12 KAZ AVI VE DOMUZ AVI İÇİN İDEAL. BAŞKA AVLAR İÇİN YARAMAZ.

kral süper poze

14.07.2010 09:54:57 tarihinde  Kadir79  yazdı!

Ben bir şeyi merak ediyorum.yerli tüfeklerimizin avrupaya ihraç ettiği malum.ama iç piyasaya sunulan tüfeklerle ihraç ettikleri aynı kalite demi.ben bundan şüpheliyim...

kral süper poze

14.07.2010 10:22:27 tarihinde  Abezirganoglu  yazdı!

selamlar

dışarıya ürün ihraç etmek çok farklı bir olay her sipariş ve ürün niteliği birbirinden farklı olabilir! ancak iç piyasaya özel yapım istemezseniz standart ürünlere bakmak durumundasınız ki bu da ihraç mallarından farklı olacaktır! eğer ihraç edilen malın daha kaliteli olduğunu düşünüyorsanız bayiden değil üretici firmadan arayıp istediğiniz niteliklere uygun bir tüfek yaptırırsınız! ancak Türkiye pazarına sunulan silahlar hangi markaya bakarsanız bakın birbirine benziyor seçim sizin ekonominize kalıyor genelde hangi markaya bakarsanız bakın 12 ga 71 cm namlu tek tetik e(N)jektörlü :-D superpoze ya da çifte veya magnum? yatak 71 namlu 7+1 y. otomatik satılmakta ve kalitesini değiştirmeye kalksan ne kadarını değiştirsin zaten! çelik aynı çelik kasa aynı kasa oynasan oynasan namlu boyuyla oynarsın ya da çift tetik yaptırırsın ya da magazin kapasitesiyle oynarsın 4+1, 11+1 falan vs! o yüzden ihraç malı farklı mı değil mi diye bence çok fazla sorgulamaya gerek yok bence! aldığınız malın merdiven altı olmadığından emin olduktan sonra yeterli olacaktır inancındayım! Ancak ne olursa olsun bu ürün bi silah ve öldürme gücü ve amacına sahip bizler Avrupaya ihraç edilen malların kalitesini sorgulayacağımıza iç piyasaya verilen tüfekleri kullanan tüketiciler olarak kendi kalitemiz avrupa seviyesinde mi ona bakalım....

selam ve saygılarımla
aykut

kral süper poze

14.07.2010 11:04:26 tarihinde  Kadir79  yazdı!

Sayın Aykut Bey öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
Dediğiniz doğru.Aslında demek istediğim malzeme kalitesi.Bir kral marka tüfekle beretta bir değil.çünkü işçilik ve kullanılan malzeme çok farklı.
Ben tamircide Çifsan süperpoze tetik yayını gördüm kalitesiz olduğu o kadar belliydiki.Gelde kalite bekle.herhangi bir marka yarım oto da kullanılan parça ,horoz kaşık gazlı otolarda kilit sistemi vs..kaliteyi bunlar belirliyor.bunuda ancak zaman gösteriyor.
Yoksa dipçik ceviz nosu, işleme
vs. bunlar tamamen kozmetik..
Saygılarımla

kral süper poze

14.07.2010 17:31:35 tarihinde  Abezirganoglu  yazdı!

selamlar

zaten beretta ile kıyaslamadım, üç kuruşa beş köfte olmaz. kral marka bir tüfek 600-650 tl iken beretta tüfeklerin fiyatlarını bi inceleyin. kastedilen Türkiyeden ihraç edilen ürünler. bir de çifsan tüfekler o kadar kalitesiz değildir. tüfeği aldıktan sonra beğenmediğiniz parçaları yenileyebilirsiniz bir de ava yeni başlayanlar için çift tetik çifsan superpoze bence alınabilecek en ideal silahlardan biri! dün bi arkadaşıma aldık! kaba, ağır falan ama ateşe atıp yaksan canın acımaz 350 tl ye aldık. ayrıca yerli tüfeklerin bir kaç marka haricinde hiç birinin bir diğerinden farkı yok! olayın kozmetik kısmı ise kullanıcın keyfine kalmış. açıkçası benim nazarımda yok gümüş üstüne altın kabartmalı ördek gravürü falan filan PALAVRA! aynı kabartmayı tütün tablasına da işletirsin :-) bir de kullanmayı bilen, temiz bakan adamın tüfeği de işin aslı kolay kolay eskimez. ne marka olursa olsun bunlar tüfek, demirden yapılmış alet. SKT si yok temiz kullan ömrü billah kullan!

selam ve saygılarımla
aykut

kral süper poze

14.07.2010 23:34:19 tarihinde  Kadir79  yazdı!

Sayın Aykut Bey
Görüşlerinize katılıyorum.Aynı şeyleri söylüyoruz zaten.
Saygılarımla..

kral süper poze

15.07.2010 13:25:34 tarihinde  Yy3134  yazdı!

Arkadaş doğrumu söylüyo bilemem ama ben o ATTIĞINI garip BENELLİ ile atmaya cesaret edemem...

olabilir...
slm.

kral süper poze

16.07.2010 11:18:05 tarihinde  Gkemik  yazdı!

Yakın bi tanıdığımda var bu tüfek. Ejektörleri çalışmıyo desem yeri var çoğu fişeği fırlatmıyo berbat bi tüfek. O tüfek semi magnumu çatır çatır atamaz. eğri oturup doğru konuşun. atsa atsa bi kaç kutu zorla atar ondan sonra kesin sorun çıkarır.

kral süper poze

22.07.2010 11:54:54 tarihinde  balalıfırtına  yazdı!

arkadaşlar polemiği baştan sona okudum ben birmakina imalatcısı olarak şunu söylemek isterim evet kral marka tüfek arkadaşlarımda y.otamatik bendede poze var aliminyum kasa ondan önce çelik kasa 76 cm namlusu vardı bayici arkadaşımdı ruhsata işletmeden bi ava götürdüm denedim bende sarsılmaz y otm de var ekip arkadaşımdada bakın o tüfekle kral pozeyle 5 no saçmayla 20 mt kaya güvercinine 2 el ateş ettim tabiri caizse hayvanı havada yoldu yerde kovalamayla zor yakaladım başka şeylerede denedim namluda sorun oldugunu anladım parasını vermiştim arkadaşımdada başka marka tüfek yok aliminyum kasa 71 cm namlu bi tüfek aldım ruhsata işlettim bu seferde üst ejektör kovanı atmıyor ve 32 gr fişek kullanıyorum kasadan resmen talaş kalkıyor açıp kapatırken poze sevdam hayalkırıklıgına ugradı köde duran emektar klasik üzümlünün gözüne bakıyorum şimdi
kralı 575 tlye almıştım keşke sarsılmazmı alsaydım acaba ?
yorum sizin
saygılar
osman akan ankara

kral süper poze

18.12.2010 17:47:36 tarihinde  atilgan kümür  yazdı!

bu tüfeği herkese öneriyorum. hafif gramajları seviyor. hele rc 32 4 no ile tavşanda inanılmaz sonuçlar aldım.

kral süper poze

18.12.2010 18:34:26 tarihinde  Ferhat Savci  yazdı!

Bende çelik kasa 50cm namlulu var. Ejektör yerine ekstraktörlü tercih ettim.

Çoğunlukla trapın sonunda keyif için kullanıyorum (24g Clever Mirage T1`lerle). Alt-üst yakınsaması hatalı, 40m değil, 20m civarında (namlu kısalığından değil, 71cm namluyla da aynı). Avda (B&P MB light 30g ya da MB classic 32g ile) bıldırcın ve tavşanda kullanıyorum, sorunum yok.

Alırken neden aldığımı ve ne için kullanacağımı biliyordum ve zorlamıyorum. Magnum ya da semi-magnum dolu kullanmak için (bence) daha güvenilir tüfeklerim var, ama onlarda da ağır dolu kullanmıyorum; 50g fişeğin ne işe yaradığını hala da anlamış değilim (avcının cüzdanını avlaması dışında).

Diğer taraftan namluyu kızdıracak kadar üstüste atış namlu güvenliği açısından akıllı bir iş değil. Çelik yüksek sıcaklıklara çıkıp yavaş soğutulması durumunda yumuşayan bir materyaldir. Bıçak olsa daha kolay bileylenip daha çabuk köreldiğinden çeliğin yumuşadığını farkedebilirsiniz. Namluda bu şansımız yok. Yumuşama basınca karşı dayanıklılığı etkilediği gibi, namlunun zamanla eğrilmesine de neden olur.

kral süper poze

23.12.2010 00:31:51 tarihinde  Emre Balcı  yazdı!

Selamlar.Arkadaşım av tüfeğinin namlusunu kızartanı ne duydum ne gördüm.Sen bir kaç tane de 66 gramlık fişekler var 89 mm.onlardan at kızaracak mı namlu ne olacak?

Şaka şaka sakın deneme.Tüfeği namluyu parçaladığın gibi sakat edersin kendini ALLAH korusun.
Saygılar...

kral süper poze

04.01.2011 16:35:28 tarihinde  Ybayrakli  yazdı!

bizdede kaliteli silah yapanlar var zaten fiyatından belli oluyor 500-600 tl süperpoze çiftenin kalitesi ile 1500 2000 tl satılan yerli silahların tabiki kalite ve işçilik farkı olacak .

kral süper poze

15.03.2011 18:14:38 tarihinde  Splak  yazdı!

Emre balcı kardeşim,seri atıştan sonra kızaran namlu görmediysen,tüfek ve fişek konusunda hiç konuşma bence.

kral süper poze

27.12.2011 14:00:22 tarihinde  VALMENT61  yazdı!

arkadaşlar 3 ay kadar önce ava yeni başlayan bir arkadaşıma kıralın 71 süper pozesini aldık yaklaşık 5 kutru fişek sıktık tüfek çok hafif taşımaya elverişli şahsen ben çok beğendim saçmayı iyi dağıtıyor bir sıkıntısı yok arada seri üretimde tek tük arazlar olur

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16