19.12.2014
Aktif Kullanıcı :17
Toplam Üye :20973
Toplam Ziyaretçi :10742484

 Konu  Tartýþma : 21 Cevap 

  Cevap Yaz  

tahtalıya hangi fişenk

12.12.2004 16:52:04 tarihinde  Avcihasan1  yazdı!

arkadaş 1hafta kış izmimiz vardı değerlendirelim dedik tahtalı avına gittim.köyden adını ilk defa duyduğum 2 kutu sıkı aldım.sonuç ucara tünemişe 50 sıkı 1 tahtalı .varmı iyi bir sıkı bilen.

tahtalıya hangi fişenk

13.12.2004 12:45:46 tarihinde  alikerem33  yazdı!

Uçar avında ve uzak mesafe için cheddite aqulia 34 gram kullanın derim inanılmaz bir fişek.Saygılar

tahtalıya hangi fişenk

13.12.2004 13:25:06 tarihinde  terkozlu  yazdı!

rasgele,

Ben kendi düşüncemi paylaşmak isterim Mirage marka bir kutu dolu almıştım uçarda çok iyi sonuş almıştım tam anlamıyla dört dörtlük bir fişek 32 gr çulluk bıldırcın vs de çok iyi sonuç.34 - 36gr da üçarda gölde tam nooottt

Saygılar,

Doğa

tahtalıya hangi fişenk

13.12.2004 22:25:19 tarihinde  Hunterb  yazdı!

sevgili dostum kaç metreden vurmaya kalktığınızı da belirtirseniz iyi olur.
selamlar

tahtalıya hangi fişenk

14.12.2004 11:50:26 tarihinde  İsfendiyar  yazdı!

Tahtalı Gökçe avı:

Tahtalı ile Gökçenin aralarındaki farklar şunlardır.Tahtalı güvercinden büyükçe boynundaki halkadan tanınır ve özellikle kışın sürü halinde gezer.Gökçe ise tahtalıdan az büyücek ve rengi duman grisidir.Genelde 2 tane gezer.Her 2 ava da yaz aylarında koru kenarlarında rastlanabilir.
Oldukça saçma taşırlar.Bence uzun şok ve 1-3 no saçma iyidir.Yazın bazen yazın koru kenarlarında da bulunan tahtalı veya gökçelere 5 no saçma da atılabilir.Tabiki benim kendi fikrim bu.
Etleri gevrek ve lezzetlidir.
Avcılığında plastik mühre kullanılır.Mümkünse göç veya yerli zamanda mührenin gözle görülecek en yüksek yere konması gerekir.
Tahtalı üveyk gibi çok ürkek ve temkinlidir.Ama iyi teknik kullanarak çok verimli avcılığı yapılır.
Kış aylarında kalabalık sürülerle gelen bu av kuşu palamut tane özellikle de mısıra bayılır.
Avlanacak yeriniz mısır tarlaları ise sonunda yüzünüz gülerek av bitirirsiniz.
Ormanlık yerlerde yüksek yerleri seçer.Konacakları yere önce öncü kuşlar gelir konar.İyice tehlikenin olmadığına karar verirlerse gidip sürüyü getirirler.Bu yüzden göç zamanı buna dikkat edip sabredersek av şansımız artar.Aksi taktirde ürkerler ise kesin oraya bir daha gelmezler.
Kışın göç zamanı belli yerlerden geçtikleri için bu gibi oynak rotaları arazide önceden tespit etmekte fayda vardır.Sisli ve rüzgarlı havalarda alçak uçarlar. Eğer birkaç tane vurdu isek bunları da mühre gibi arazinin uygun yerlerine koymakta fayda var.
Ben gerek tahtalı avında gerekse üveyk avında mührenin (iyi ve uygun yere konan) faydasını çok gördüm. Uçarken çok uzaktan en küçük bir hareketi bile seçebilen bu kuş avında çok iyi gizlenme ve kamufle gerekir.İyi yer tutan ve iyi giyinerek saklanan avcının mutlaka yüzü gülecektir.Eti yağsız ama lezzetli ve gevrektir. Her türlü yemeği yapılır.
Not: Kişisel bilgi ve tecrübelerimdir. Hiçbir yerden alıntı yapılmamıştır.

tahtalıya hangi fişenk

14.12.2004 12:03:51 tarihinde  KANTARA  yazdı!

sevgili isfendiyar verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkürler .bende arada bir tahtalı avına giderim fakat bizde fassa olarak bilinir gökce fassamı acaba?
birde digital uyduda gösterir ağacın tepesine t gibi bir tahta üzerinde fassa makaralar aracılı ile kuşu aşağı yukarı hariket ettiriyorlar hazırladıkları mevziden de ateş ediyorlar deyişik bir avlama şekli saygılar.

tahtalıya hangi fişenk

16.12.2004 20:14:48 tarihinde  Avcihasan1  yazdı!

arkadaşlar tahtalı için avlandıgım yer kazdağları agonya cukuruydu yani tahtalının en bol olduğu yerlerden biri.attığım sıkıların mesafesi ise25 ile 40 metre arasında değisiyordu.tüfeğim ise çiftsan.

tahtalıya hangi fişenk

18.12.2004 20:40:15 tarihinde  İzmirli_hüso  yazdı!

Avcı hasan bende de bir adet çiftsan tüfek sahibiyim.Arkadaş çevremde de çiftsan kullanan bir çok arkadaşım var.Bu tüfeklerin özelliğimidir bilemiyorum çok ağır gramajdaki fişekler randıman vermiyor.Sana tavsiyem 30 31 32 gram civarındaki fişekleri kullanman.Faydasını göreceğine eminim.Tahtalıya ise saçma numarası olarak 5 veya 6 numara saçma kullanmanı tavsiye ediyorum.Rastgele...

tahtalıya hangi fişenk

22.01.2005 17:51:35 tarihinde  TEQUILA  yazdı!

Arkadaşlar Tahtalı kuşu 5 numara veya 3 numara 36 gr. fişek ister. uçarı olan bir kuş
saygılar

tahtalıya hangi fişenk

22.01.2005 22:01:19 tarihinde  Evrim k  yazdı!

Slm tahtalı avı için 6 no saçma ve mirage clever sıkı kullanmanızı tavsiye ederim tek kelimeyle mükemmel

tahtalıya hangi fişenk

22.01.2005 22:02:02 tarihinde  Evrim k  yazdı!

Birde 34 gr olması lazım

tahtalıya hangi fişenk

23.01.2005 21:32:07 tarihinde  Muratkocas  yazdı!

Tahtalı mevzil konusunda çok yanıltır.Kaz dağı nın eski tahtalı avcılarının biz o zamanki gençlere bir uyarısı vardı:
Ayağının rengini görmeden atmayın...
Selamlar Murat Koçaş

tahtalıya hangi fişenk

25.01.2005 23:46:46 tarihinde  Avcihasan1  yazdı!

alikerem33 sağolasın bayramın 3.günü senin tavsiye ettiğin cheddite ile ava cıktım.tek tahtalıya tek atış çantada.yanlız 33 gr kullandım.tavsiye yazan avcı arkadaşların hepsine teşekkürler.

tahtalıya hangi fişenk

01.02.2005 18:33:01 tarihinde  alikerem33  yazdı!

Yardımcı olabildiğime sevindim.Saygılar

tahtalıya hangi fişenk

09.01.2009 12:40:41 tarihinde  Aliisitez  yazdı!

abilerim ben genç avcıyım yaşım 22 ban pek laf düşmez ama ben mirage 34 gr 8 numara atıyorum yakın mesafe ama 25-30 metre cansız düşüyor hayvan tüfeğin etkisde olabilir falconet franchi kullandım o avda ama düştü hayvan

tahtalıya hangi fişenk

12.01.2009 10:06:47 tarihinde  Vethekim  yazdı!

Sn.Dostum,
Tahtalı hem mesafe tahmininde ençok yanılınan hemde saçmaya ençok dayanan kuşlardan bir tanesidir.50 metrenin üzerindeki mesafelerden av vurmayı tesadüf olarak nitelendirmek gerekiyor çünkü bu mesafenin üzerinde yere düşen herbir kuşa karşın yaralı giden çok daha fazla kuş olacaktır.Eğer uygun bir gümede avlanıyorsanız yani mesafeniz 25 metre civarındaysa 7 no saçma içeren herhangi bir fişek işinizi görecektir daha uzak mesafeler için 6 ve 5 nolu fişekler daha iyi sonuçlar verirler.Tüm dünyada tahtalı için özel olarak imal edilen fişeklerin ortalama -ençok imal edilen- saçma nosu 6 dır.Ve bu fişeklerin geneli35-36 gramdır.Enson olarak Winchester Pichon(piccione) 36 gr 5 no özel tahtalı fişeklerini denedim Rc KJ6 35 gramı çok aradım diyebilirim.Modified dan daha dar bir şoka da ihtiyaç olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.Yakın mesafe ince saçma iyi atış tabiki tüm bunlar için iyi güme veya bek yeri tercihi..

tahtalıya hangi fişenk

12.01.2009 10:10:20 tarihinde  Vethekim  yazdı!

Pardon jk6

tahtalıya hangi fişenk

14.01.2009 14:11:44 tarihinde  İsmailtalay  yazdı!

ah o gözünü sevdiğimin tahtalısı ; cok sacma taşır , vurursunuz bozulur toparlar devam eder . bu av için bir tüfek aldım. 76 namlu 12 cal. 1/2 şok .. bütün bunlara ragmen sadece 34 gr 4 numara bornage fişek kullanıyorum 25-50 mt arasında oldukca memnunum .

tahtalıya hangi fişenk

28.01.2009 21:21:58 tarihinde  BAHRİKISA  yazdı!

BENCEDE REMİKTON 34gr 4 VEYA 7 NUMARA ARASI SAÇMA YANLIZ REMİKTON HIZLI FİŞEK TERCİH EDİLMELİ RAST GELE

tahtalıya hangi fişenk

31.01.2009 13:56:13 tarihinde  Vethekim  yazdı!

Uzun denemeler sonucunda Remington express long range 36 gr 6 no,Winchester ranger plus 7 no 36 gram ve özellikle Winchester Prestige super xx 35 gr 5-6 no RC JK6 35 gr 6 no ile tahtalı ve ördekte modified şokla oldukça iyi neticeler aldım.Saygılarımla

tahtalıya hangi fişenk

09.02.2009 13:35:10 tarihinde  Bakasin  yazdı!

rc 32 34 kullanmanızı yada dene menizi tavsiye ederim 5/6 numara anacak
duyduğum doğru isebu yıl az olmasının sebeb yunanistanın bu hayvanları zeytine zarar veridiği için zehirlediği yani kıyım yapılmış bu yüzden bu yıl bu bölgede az olduğu söyleniyor
önceki yıllarda gördüğümüz o bin 2 bin lik sürüler bu yıl maalesef yok (demir ay ÇANAKKALE biga )

tahtalıya hangi fişenk

09.02.2009 14:13:06 tarihinde  Bakasin  yazdı!

ve kardeşim unuttuğum 1 şey silah çok önemli evet kullandığın fişekten önce silah

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16