24.10.2014
Aktif Kullanıcı :18
Toplam Üye :20973
Toplam Ziyaretçi :10567752

 Konu  Tartışma : 69 Cevap 

  Cevap Yaz  

ÇULLUK 35 YTL !!!

18.12.2006 22:52:14 tarihinde  Cem GÜLEÇ  yazdı!

Sevgili arkadaşlar,

Geçenlerde Sarsılmaz Özel Avlağının sayfasını incelerken,Çulluk için biçilmiş fiyat dikkatimi çekti.(gözüme battı,yüreğime dokundu)

Avlakta,Çulluğun 1 adet fiyatı 35 ytl imiş.

En sonunda ormanın efsunlu paha biçilmez güzelininde bir fiyatı olmuş.
Avcılık hayatımın büyük bir kısmı bu esrarengiz,gizemli kuşun peşinde geçti.

Alınır-satılır bir eşya gibi bir ederinin olmasını hiçbir zaman kabul edemem.Özel avlak fikrine tamamen karşı değilim.

Ama bence özel avlak sahipleri sadece ekmeğini,suyunu,buğdayını,mısırını verdikleri,kendi ürettikleri av hayvanlarını satmalılar.

Yurdunu kiralamakla,solucanını,böceğini,kurdunu vermedikleri,üzerinde hiçbir emekleri olmayan benim çocukluk aşkımı ÇULLUĞUMU satmaya kimsenin hakkı yok.

Çulluk kimsenin üzerinde ticaret yaptığı bir kuş olmamalı.Bu aşkı kimse alıp-satmamalı.

Özel avlakçılık dağın domuzunu,çakalını,gökyüzünün çulluğunu satmaksa eğer,ben bu işe kökünden karşıyım.

Bilmiyorum ben mi fazla duygusalım,yoksa birilerimi tamamen duygusal düşünüyor.

Ne dersiniz Çulluk avcıları,söyleyecek sözünüz yok mu?

Ayrıca domuz içinde 300 ytl fiyat biçilmiş,kaç öğün yemek vermişler bizim azılılara acaba?

Saygılarımla

Cem GÜLEÇ/Beykoz
İSTANBUL

ÇULLUK 35 YTL !!!

18.12.2006 23:03:55 tarihinde  BarışArtuğ  yazdı!

Biçerler kardeşim biçerler.çulluğada domuzada kargayada fiyat biçerler.bizim memleketde haksız kazanca emek verilmemiş kazanca ticaretin hertüründe rastlamak mümkün .ben duz ediyorum bir fiyat bari biçilmiş ya sülünün kekliğin yanına eşantiyon deselerdi.

ÇULLUK 35 YTL !!!

18.12.2006 23:13:49 tarihinde  Acar  yazdı!

Vuramayana parasini geri veriyorlar mi acaba????

Sevgiler,
Acar

ÇULLUK 35 YTL !!!

18.12.2006 23:32:35 tarihinde  Freddy Kruger  yazdı!

Vuramayandan ' avı strese sokma tazminatı' alıyolarmış.
En sevdikleri müşterileri karavanacılar...
Saygılarımla;
İlker Kalamanoğlu

ÇULLUK 35 YTL !!!

18.12.2006 23:38:14 tarihinde  Birdhunter  yazdı!

Vay beeee araziyi satın aldılar ya göç edip araziye konan kuşlarıda zimmete geçirip etiket koymuşlar hemen...

Valla gidipte çulluğa ve domuza o parayı veren enayi varsa adamları tebrik etmek lazım. Emeksiz yemek böyle oluyor bizim memlekette demekki...

ÇULLUK 35 YTL !!!

18.12.2006 23:48:19 tarihinde  ŞAHANKAYA  yazdı!

Biz İç Anadolu da ÇULLUK YOKSUNU ve YOKSULUYUZ...

İlk gerçek ÇULLUK avına Sevgili Cem GÜLEÇ in daveti ile gittik.

Sırılsıklam bir yağmur... (Sanki yağmurun kurusu var :))) Sağanak donumuza kadar ıslattı:)))

Boş döndük ama nefis spor yaptık...

Dostlar ile av köşkünde muhabet ettik. Şükür o günleri yaşadık.

Cem Güleç kardeşimin görüşlerine katılıyorum , bu GİZEMLİ KUŞ konusunda.

Saygılarımla.

ÇULLUK 35 YTL !!!

19.12.2006 00:14:10 tarihinde  Sabahattin Kırtunç  yazdı!

çulluklara kekliklere yada o güzelim çillere yada diğerlerine bedel biçmek içimi acıtıyor.
Birşeyler doğru birşeyler yanlış ama ben ayıramıyorum ..

ÇULLUK 35 YTL !!!

19.12.2006 00:29:13 tarihinde  İsfendiyar  yazdı!

Sebahattin bey evet birşeyler yanlış.
Lakin 1937 senesi bir kitapta da turfanda çulluğun 3 altın liraya satıldığı belgelidir.
Cem dostumuz da çok haklı .Ama Ananevi avcılığımız yanında tıpkı murat 124 ve porche gibi paralı avcılık ön plana geçiyor.Adam avlağı kuracak kuşa solucan bile bırakacak bak baklım sen çit etrafında tek kuş görebilecek misin.
Ben eski yöntemleri severim.Bana ne neden adam o kaaaa para döküyor avlak açıyor.Beni düşünseymiş zamanında.Şimdi fişek silah satamıyacakmı diye düşünüyor acep?
Yaaa Kulakları çınlasın bir arkadaşım Yaa isko git sen avını yap boşver demişti çok haklı.

ÇULLUK 35 YTL !!!

19.12.2006 00:30:39 tarihinde  Scolopaxrusticola  yazdı!

Bu arkadaşlarımızın Avrupa Birliği normlarını incelemiş olmaları gerekiyor.Eğer üye olursak(aslında umutsuz vaka ama) kokoreç in dışında bizleri birçok sorun bekliyor.İnanın şu anda yürütülen ikili görüşmelerde kazara avcılık konusu ciddi bir şekilde müzakere konusu olursa bugünleri mumla ararız.Çünkü çoğumuzun avcılık yapabileceğini sanmıyorum.Tipik bir örnek:
Yalnız çulluk avı yaptırılan estonya da (çulluğun en bol olduğu yer),köpekli fiat 20 Ağustos-31.kasım arası günde 6-8 adet gibi aslında sayı serbest,kaabiliyetinize kalmış 6 gün seyahat,4 net av günü üzerinden 1700 Euro.Yani hiçbir yerde geçit kuşları bedava vurdurulmuyor.tabii oranın yerel avcıları ne yapıyor onu bilmiyorum.Sırbistan da bıldırcın 4 euro adet,üveyik ve güvercin 2 euro.Üretilen sülün 6-15 Euro civarında geziniyor.Çil 10 ve tavşan 25 euro.Yani konumuz olan çulluğu yerel avcılar nasıl vuruyor bilmiyorum.Ama avrupa birliğinde serbest avlak kesinlikle yok.Heryer paralı ve üstünden geçen başka ülkede doğup büyümüş kuş bile para ile vuruluyor.Her yer sahipli.Gine de üzülmeyin.En azından torunlarınıza anlatacak birşeyleriniz var.Çok yakında iklim böyle giderse anlatacak birşey de kalmayacak.

ÇULLUK 35 YTL !!!

19.12.2006 00:31:48 tarihinde  İsfendiyar  yazdı!

Parayı veren düdüğü çalarmış.
Ben ne para veririm ne de DÜDÜK ÇALARIM.
Gider imkanlarım çerçevesinde Avcılığımı kendimce yaparım.

ÇULLUK 35 YTL !!!

19.12.2006 09:16:43 tarihinde  As  yazdı!

cem kardeşim düşüncelerine, fikirlerine aynen katılıyorum. daha çokkk şeyler görecez bunlar suyun yüzündeki toz zerrecikleri şu aan öğle olaylar oluyorki ilerde avcılığı çok arkadaşımız istemeden bırakaacak sebebide yapmak istediğimiz özel avlakları yüzümüze gözümüze bulaştırmak bunu keşke heryıl vergi verdiğimiz kuruluş doğy başka olanaklarda sunsa çulluk konuşmazdık sevgiyle kalın..

ÇULLUK 35 YTL !!!

19.12.2006 10:13:12 tarihinde  Ercantürk  yazdı!

Sevgili CEM Abi

Yazdıklarına bende tam anlamıyla katılıyorum.Üzerinde hakkın olmayan hiç birşeyde bir hak idda edemezsin.Göçyoluyla gelip meranda konaklayan çulluğu paraya çeviremezsin.
Avlaklar belli bir kesime hitap ediyor,bu durum yurt geneline yayıldığında durum ne olucak çok merak ediyorum.Çocukluğumdan beri avlandığım yerlere para karşılığı av yapmaya gitmek yakışık almiyacak.

sevgiler/akbabalı CEM

ÇULLUK 35 YTL !!!

19.12.2006 11:49:51 tarihinde  Kutsi  yazdı!

evet güzel bir tesbit biraz eksik ormanların kanatlı sultanı et yiyemeyen hastalar için vurulup guraba hastahanesine yollanan irisine de sultani denilen 35 ytl lik bir kuşmu acaba o avlak da şöyle yazıyor kahvaltısı var sigortası var öğle yemeği var kdv si de acaba av bitince faturayı nasıl kesiyorlar şu kadaar adet çulluk diyemi yoksa ???? 1.500.000metrekare arazi nerede istanbulda yani bir değim ile yüzük taşı şimdiden seyreltme çalışmaları başlamış çıkan odunlar nasıl değerlendiriliyor orada karaca da var ancak vurulması yasak çulluk ları vurduran yarın karacayı da vurdumayacağını kim garanti eder cem güleç tesbitini paylaştığın için sağol ancak italyanlar tanesine ytl değil avro öderler teypler kurulur çulluk toplanır ve vurulur olmayacağını kim garanti edebilir sayın avcılık as başkanı da tam vazifesine uygun bir iş seçmiş bizleri çok iyi temsil ediyor nasılmı sarsılmaz özel avlakda müdür olarak sayın federasyon başkanı ve as başkanına yeni işlerinde başarılar diler geçenlerde sayfa sayfa okuduğumuz acaristan katliamı bu avlak da aralistan olarak tecelli etmez.saygılarım ile.

ÇULLUK 35 YTL !!!

19.12.2006 12:23:31 tarihinde  Volkan ŞENGÜL  yazdı!

Sevgili Cem
Senin görüşüne tamamen karşı olmamakla birlikte tamamende katılamıyorum.Özel avlak işinde bildiğim kadarı ile tüm dünyada uygulama bu şekilde istenilen para vurulan avın değil işletmenin amortisman karşılığıdır.Bulgaristandaki yada Türki cumhuriyetlerinde yapılan paralı avlardada aynı şeyi görebiliriz yani burdada yabanıl hayvanların avından para alınır.Afrikada aslan avı yapılıyor bu aslanada kimse yem vermiyor ama vurulduğunda para talep ediliyor.Ben bu avlağa hiç gitmedim iyi bir ikramiye almadığım yada piyangodan para çıkmadığı sürecede gidebileceğimi sanmıyorum.Giden birinden duyduğum keklik ve sülünler kafesde değil merada salık durumdalar ava giriyorsun yanında çantacı zorunlu ve sadece vurduğun avın parasını ve çantacının yövmiyesini ödüyorsun bu arada köpeğin çulluğa ferma vermişse ki çok iyi çulluk tutan bir meradır ya pas geçicen ya 35 ytl ödiycen.
Bu merada salınmış olan keklik ve sülün zamanla cevreyede dağılacak belki 5-10 yıl sonra doğal bir popilasyon olacak umudu ile ben çok da soğuk bakmıyorum.

ÇULLUK 35 YTL !!!

19.12.2006 13:08:15 tarihinde  Kutsi  yazdı!

sayın şengül bir konuyu size açıklayayım vurulmak üzere salınan keklik lerin tamamı erkek dir çok fazla ise dişi de salınabilinir ancak bu daha hiç olmadı gibi bir şey bir de dağdaki sülünlerin geçen yıl o bölgeye orman tarafından üresin diye salınan lar olduğunu biliyoruz ayrıca o bölgede hububat ekimi yapılmadığı için de popülasyonun artması söz konusu değil.

ÇULLUK 35 YTL !!!

19.12.2006 14:42:23 tarihinde  M.erten  yazdı!

Cem,sitemlerinde haklısın laf yok.

Seninde dediğin gibi üzerinde hiç bir emeği olmadığı halde sırf avlağına kondu diye bir göçmen kuşun sırtından para kazanmak hiç de etik değil.Hiç emek vermeden sağlanan bir kazanç bence,çok yanlış buluyorum.Yasal olarak özel avlakların durumu nedir bilmiyorum öğrenmek lazım aslında.Eğer yapılan işlem yasalar içerisinde ise bize de ancak sitem etmek düşer ne yapalım arkadaşım.Saygılarımla.

Murat Erten

ÇULLUK 35 YTL !!!

19.12.2006 15:15:26 tarihinde  Stratonikeia  yazdı!

Değerli dostların görüşlerine aynen katıldığımı belirtmekle beraber bazı konularada değinmek istiyorum.
Avrupa birliği sürecinde önümüze konan dayatmaları kabül eden siyasiler olduğu müddetce AV VE YABAN HAYATI konusunda ileride biz avcıların karşısına daha ne zorluklar çıkacağını kestirmek bile zor.
Avrupada yaşayan halkın gelir seviyesi ile bizlerin gelir seviyesi neyazıkki bir değil.keşke olsaydı.o insanlar, ülkeler arasında av turizmi yaparken hangimiz ülke dışına çıkabiliyoruz?
Özel avlakların çoğalması durumunda korkarım, buraların dışında av yapamaz hale geleceğiz.
Avcılığı, kanaatimce bayağı zorlaştıracaklar öyle gözüküyor.Yerli yabancı birçok firmanın av turizmi gerekçesiyle özel avlak işletir hale gelmesi yakın gözüküyor.Tabii siyasilerinde işine gelecek bu durum.güya hem ülke ekonomisine katkı diyecekler hemde misafirlerine peşkeş çekeceklerdir.
Dilerim bu olaylar yaşanmaz ve biz avcılar olarak haftada bir iki gün kısıtlı imkanlarımız ile avlanmaya devam ederiz.saygılarımla.
Reha GÖRGÜLÜ

ÇULLUK 35 YTL !!!

19.12.2006 15:21:01 tarihinde  Zorkun  yazdı!

Marmara,Trakya ve Karadeniz Bölgesi avcılarının doyasıya köpekle yapabildiği tek av malesef ki çulluk avıdır.Elbetteki bazı bölgelerde tavşan ve domuz avına daha fazla gidilsede özellikle Marmara bölgesi avcıları çulluğa gidebiliyorlar.Çünki bizim bölgemizde keklik avı zaten yasak,olan yerlerede gitmek,kış aylarında hava şartlarından dolayı hem zor,hemde maddi açıdan külfetli.Bütün bunları yazmamın sebebi şudur ki, artık yapabileceğimiz avlar gitgide sınırlanmakta,yok olan habitat ve hayvanların yaşam alanı,avcılığı yok olma safhasına getirdi.Bu ve benzer sebepleri daha çok sıralayabiliriz.

Bütün bu sebeplerden dolayı,avı her hava şartına göre değişken ,hem zor hemde zevkli olan bu kuşun yaşam alanlarına ve kendisine sahip çıkmak,yasal olmayan yollardan yapılan avcılığını engellemek,her avcıya düşen bir görevdir.Çulluk kümeste yada merada yetiştirilemeyen ender hayvanlardan biridir.

Ben özel avlağa ve mantığına karşı değilim,ama sadece doğal ortamlarında yetişen,bu nadide güzel av kuşumuzun özel avlakta parayla avlatılmasına karşıyım.

Saygılarımla

Alpay Özkan

ÇULLUK 35 YTL !!!

19.12.2006 16:22:51 tarihinde  Ilgaz17  yazdı!

Cem Bey, birçok kişinin gözünden kaçanı siz yakalamışsınız, zaten avlağın fiyatlarını görünce şok olmuştum birde siz buna dikkat çekince iyice şoka girdim, bune cüret, bu nasıl duyarsızlık, kimin malını kime satıyorlar anlamak çok zor,herkese rasgele.

ÇULLUK 35 YTL !!!

19.12.2006 16:26:29 tarihinde  BREDA  yazdı!

Cem kardeş önemli bi konu ve çok ta haklısın

Ama bu olaya pek şaşırmamak lazım aslında bu ülkede göçmen kuşa limit koyarlar sana vurdurmazlar 4 adetten fazla, hayvan bizim burda çoğalır gider başka ülkeye elin adamı kuşu kırar yani biz adamlara kısaca alın biz vurmuyoruz siz vurun der gibi bişe bu

Ayrıca vurulan av hayvanlarının satılması yasak olan ülkemizde daha hayvan yeni göç etmiş ve havada uçarken resmi bir şekilde fiyat biçilmesi çok anormal bi durum. Yasakçı bir zihniyetle yönetilen bir ülkede ancak bu kadar saçmalık olur.

Selamlar
Zafer_YK
Adana

ÇULLUK 35 YTL !!!

19.12.2006 16:31:38 tarihinde  BREDA  yazdı!

Pardon elin adamı kuşu kırar derken bizde kıralım demek istmedim bu tamamiyle vicdan işidir. Yanlış anlaşılmasın.

ÇULLUK 35 YTL !!!

19.12.2006 17:24:26 tarihinde  Hunterrr.  yazdı!

Sevgili cem tezinde haklısın adı geçen avlak kiralanmış veyahutta satın alınmış bilmiyorum allahın çulluğundan domuzundan birşekilde parakazanmanın yolunu bulmuşlar benim korkum 5-10 yıl sonra ne olacak yarın eber gölü gibi gölleride özel avlağa çevirir lerse hiç şaş mayalım lütfen şöyle bir arkamıza dönüp merkez av komisyonunun limitlerine bir bakalım tamamen tutarsız bence bu işler danışıklı dövüş devlete her yıl avlan mapulu vs. vergimizi ödüyoruz bu ödediğimiz parayla milli parklar ne doğaya nekadar çil sülün, keklik, salıyor doğru dürüst biz avcılara bilği veriliyormu?ben isterimki devlete vergimizi verelim gerekirse iki ,üç ,misli vergi verelim ama devlette özel avlaklar gibi doğaya kekliği,sülünü cilkekliği doğaya salsın avcısı için özel avlaklar açsa olmazmı inşallah bu yazdıklarım olur ama hayalden öte değil galiba ben şahsım adına türkiye avcılığı için hiç umutlu değilim.
Saygılarımla.

ÇULLUK 35 YTL !!!

19.12.2006 18:26:16 tarihinde  Cem GÜLEÇ  yazdı!

Sevgili Volkan abi,

Öncelikle Özel avlak fikrine tamamen karşı olmadığımı yazımın başında belirtmiştim.

Karşı olmadığım kısmı seninde bahsettiğin gibi doğaya salınan,sülün ve kekliklerle ilgili bölümdü.Bu yönüyle faydalı olabilir.(Zafer başkanımın dediği gibi keşke devletimiz bizden aldığı paralarla bu işi,özel avlakçıların eline düşürmeden hakkıyla yapabilse.)

Çulluk konusunda neden hassas davrandığımı yorum yapan tüm dostlar anlamış gözüküyor.Göç kuşlarının parayla avlatılması,ülkemiz şartlarında kabul edilemez.Eğer bu iş bu şekilde devam ederse,yakında özel avlaklarda bıldırcına teyp kurulup adet başı para alınmasınada kimse engel olamaz.

Burada yazdıklarım sadece benim şahsi fikirlerimde değil.Bu bölgede yüzyıllardır yaşayan insanlarda aynı şekilde düşünüyor.

Özel avlak sahipleri hiç emek harcamadan bir bölgeye yerleşip,o bölgede yaşayan,oradan göç eden tüm av hayvanlarını paraya çevirmemeli.Bizim neden bu işe karşı çıktığımızı daha iyi anlamak için,herkes kendi bölgesinde yüzyıllardır avlandığı en güzel avlakların bir özel avlak tarafından kiralandığını düşünsün.En güzel keklik meralarını,en güzel ördek meralarını,en çok domuz olan avlaklarını.

Daha önce oradan geçip çeşme başında bir suyunu içmemiş insanların,o bölgedeki av hayvanlarının vurdurarak para kazanmasına hangi avcının gönlü razı olur.

Sonra bu iş bir yaygınlaşmaya başlarsa,sadece çulluk avlamak için bile büyük ikramiyenin bize çıkmasını beklemekten başka elimizden bir şey gelmez.Biz testi kırılmadan,yetkilileri uyaralım,kendimizde uyanık olalım istiyorum.

Avlanmak,avcılığımızı sürdürebilmek için en önemli şeylerden birinin doğal avlaklar olduğu gerçeğini unutmayalım.Çok küçük bir azınlığın,Ülkenin her yerinde en güzel avlaklarda gerine gerine avlanacağını düşünenler varsa onları şimdiden uyaralım.

Ağlayanın malı,gülene yaramaz...

Saygılarımla

Cem GÜLEÇ

ÇULLUK 35 YTL !!!

19.12.2006 19:28:22 tarihinde  Şahika  yazdı!

Değerli dostlarım konu mühim
yazarak görüş bidirildiği gibi açıkca durum mutalası yapılmalı.
Mademki çulluk üzerinde konuşup yazacagız , ÇULLUK kimsenin kontrolüne bırakılamaz ve akılı bir av kuşudur eğer kendi üzerinden rant sağlandığını bilse O bölgeyi terk eder bundanda eminim .
Çünkü çok avcı terletmiştir Kendisinin zorlu bir av olduğunu
kabul ettirmiştir , Üstünlük ondadır avcıyıda köpeğide madara etmesini
bilir. Zaten federasyon limit koymuş.Şimdi birde Özel avlakcılar
rant koymuş. Becere bilene de anlıyana da, YE KÜRKÜM YE olmamalı özel avlak bir okul gibi her avcıya açık olmalı.O yaklaşımla o fiyatlarla aynen YE KÜRKÜM YE ;
misali devam eder. Cem şahsını selamlar rasgele dileklerimi bildiririm.
Saygılarımla
Halil DAĞDELEN

ÇULLUK 35 YTL !!!

19.12.2006 20:33:27 tarihinde  Müzisyen  yazdı!

Sevgili cem, çulluğa biçilen değer 35 ytl ise benimderdim bize biçilen değerin 0 olması. Her avcı bunu seçimlerde değerlendirmeli nacizane fikrim..

ÇULLUK 35 YTL !!!

19.12.2006 21:06:36 tarihinde  Avci3405wolf  yazdı!

Merhaba avcı dostlarım.Cem kardeşim dediklerinde haklısın,fakat değerli büyüklerimiz bizden daha bilgili ki her şeyde olduğu gibi bu konularda da uzman.Gerek orman bakanlığı,gerekse M.P.lar koydukları yasak ,sınırlama ve maddi külfetlerle biz avcıları hep ezmiştir.Bu nedenlede kaçak avcılık çoğalmıştır.Teskeresiz,avcılık belgesi omayan,pul almayan canı istediğinde ava çıkan ve istediği kadar vuran çoğalmıştır.Çoğalmaya da devam edecektir.Bu anlayış olduğu sürece.En iyisi kendi imkanlarımızı kullanarak av yapmak.Ni tekim ben çulluk,domuz avında şile ye keklik,tavşan avında Çankırı,Ankara Kızılcahamam,Amasya,Bıldırcın,ördek,kaz avında da trakya ya gidiyorum.Sabit bir yere gitmektense değişik yerlere gitmek,değişik yerler görüp,yeni dostluklar kurmak daha cazip geliyor bana .Tüm dostlarıma gönüllerince kazsız,belasız,bereketli bol avlar dilerim.Herşey gönlünüzce olsun.Üsküdardan Engin Dağlı

ÇULLUK 35 YTL !!!

19.12.2006 22:07:06 tarihinde  SeRKaN41KoRFeZ  yazdı!

Nice avcilar gordu bu genç yurek, belgesini almış, pulunun parasını odemiş,takozunu takmamış ve hakkımdır istedigim kadar vururum diyen...Ve daha nicelerini de gordu tum kurallara uyan ama PARASI olmadığı için belge alamayan....Avcılıgı PARA aracı yapan ve RANT sağlayan herkese seslenmek istiyorum.BOĞAZINIZDA kalsın emi....

ÇULLUK 35 YTL !!!

19.12.2006 23:23:43 tarihinde  Tdulger  yazdı!

Sevgili Cem ve değerli Arkadaşlar

Çok ilginç bir konuyu tartışıyoruz. Dünyanın çeşitli ülkelerinde çulluk gerek köpekli olarak gerekse gece uçuşlarında erkekler (daha doğrusu dişiye kur uçuşlarında - rodding) para ile avlandırılıyor. Bizim ülkemize gelen çullukların önemli bir bölümü de bu tür paralı avlardan kurtulup gelenler ki bu da gösteriyor ki Bay Scolpaxrusticola nın dediği gibi AB sürecinde bizleri için de benzer bir av yöntemi görülüyor. Tabii her ülke kendi avcısına bazı istisnalar tanıyor. Malum avcılar da oy veren kişiler :) ama bu kimi ülkelerde ağza bi parmak bal çalmaktan öte gitmiyor. Ben bu sistemin doğruluğu veya yanlışlığı üzerinde fikir beyan etmeden bazı hukuki konulara dikkat çekmek isterim ki sanırım sevgili Hakimimiz Fatih gibi hukukçu dostlar bu konularda bize daha fazla doğru bilgi verebilir. Burada bir işletmecinin yaptığı uygulamayı yargılamak yerine Bakanlığın konu hakkındaki kişisel olarak açık noktaları olarak düşündüğüm konuları sorgulamak istedim. Çünkü dediğim gibi bu avlak sistemi görünüyor ki gelişecek bu nedenle bu noktalar A veya B işletmecisinin yanlış uygulamaları değil tüm avcılığı tehdit eden bir tehlike olarak karşımıza çıkacaktır. Yani kişileri eleştirmekten çok sistemi gözden geçirmekte yarar var bence.
Önce bazı noktaları saptayalım. Dediğim gibi hukukçu dostlardan veya yetkililerden varsa yanlışlarımı düzeltmelerini dilerim.

1. Bizim ülkemizde paralı av şirketlere tahsis edilmiş özel alanlarda belirlenen limitlerde ve alınan kota ve vurulan hayvan trofe değeri ölçüsünde Bakanlığa para ödeme esasına dayalı büyük hayvan avıydı.Tabii yerli avcılar bireysel olarak da kota alarak büyük hayvan avlayabilirler.

2. Ayrıca TC vatandaşı olmayanların paralı avlanması sadece büyük hayvan avı ile kısıtlıydı ve kuş avı yasaktı.

3. Bakanlık yaptığı bir düzenleme ile bir avlağı özel bir kuruma tahsis ederek kuş avlağı işini başlattı.

4. Hukuki olarak bu avlaklarda yabancıların avlak sahibi tarafından yetiştirilen hayvanların avlak sahibinin belirlerliediği limit ve kriterlerde av yaptırma yetkisi verdi. Ki yetiştirilen av hayvanları sayesinde kişiler Marmarada yasak olan keklik ve tamamen yasak olan sülün avını yapabilir hale geldiler.

5. Kişisel olarak doğru bulduğum bu sistemin amacı bir meradaki yerli kuş popülasyonunu tüketmek yerine üret -avlat -ekonomi ve doğaya katkı sağla idi.

6. Bu alanlarda yabancılara kuş avlama izni verildi.

7. Büyük avlarda trofe ve / veya alan kiralama üzerinden sağlanan gelir burada tabii arazi sağlama üzerinden sağlanırken. Bakanlık vurulacak hayvam limiti sayısını işletmecinin üretim kapasitesine bağladı.

Bu çerçevede aklıma şu sorular geliyor

1. Hukuki olarak bu tip alanlarda yabancılara yetiştirilen kuşu vurma izni verilmişken acaba tabii varolan veya göçmen kuşları da vurdurma yetkisi de verilmiş midir.

2. Her hangi bir avlakta oranın yerli veya doğal olarak göçmen olan kuşu yerli ve yabancı avcılara avlandırılma izni verilmişse popülasyon nasıl kontrol edilebilecektir. Limti denetimi nasıl sağlanacaktır. Örneğin ileride Kemaliye de keklik avlağı izni verilirse orayı kiralayan X işletmesi yoğun avladırma ile süre içinde keklik nufusunu yok edip gitme tehlikesi nasıl kontrol edilecektir. Bu tehlike büyük hayvanlarda Bakanlık uzmanlarının bölgesel belirlediği kotalar ile önlenmiş ve kontrollü avcılık sağlanmıştır. Kuşlar da nasıl bir önlem düşünmüştür bakanlık.

3. İşletmeci kiraladığı avlakta avlak kira bedeli ödeyip hayvan üretip avlandırarak ticari bir gelir elde etmektedir. Acaba Bakanlık göçmen kuşların avında göçmen kuşların avından işletmecilere neyin karşılığı olarak br ticari gelir elde etmesine izin vermiştir.

4. Teke gibi yerli veya Doğu Anadolu da yanabn koyunu gibi göçmen hayvanlardan vurulan hayvan başına gelir edinen Bakanlık göçmen kuşların vurulmasından nasıl bir gelir elde edecektir.

5. Özel avlaklarda av kuralları ve kurallar çerçevesinde kontrol işletmecilerin kontrolündedir. Halböyleyken bir avlakta MAK kararları dahilinde limit tanınan bir kuşun avının yasal şekilde (gece avı ve teyp olmadan) ve MAK limitleri dahilinde avlandırılmasını devlet yetkilileri nasıl yapacaktır.

Umarım bu tartışma gelişecek bir avlak sisteminin doğru kurulmasında yol gösterici olur.

Saygılarımla
Tolga

ÇULLUK 35 YTL !!!

19.12.2006 23:42:13 tarihinde  TÜRK ÇAKISI  yazdı!

Mükemmel sorular çok teşekkürler Sevgili Tolga...

Bu işin peşini bırakmamak lazım???

Üstelik Av Turizmi kapsamında yaptırılacak olan bu avlardan çevre halkının çıkarı ne olacaktır???

Murat Önügören

ÇULLUK 35 YTL !!!

20.12.2006 00:21:38 tarihinde  akbabalı sinan  yazdı!

bir başka moral bozan husus ise

yıllarca milli park olarak korunan tüm hayvanların sığınağı olan bir alanın hazır kümes havasında avlak oluşturulmasıdır

ÇULLUK 35 YTL !!!

20.12.2006 00:23:43 tarihinde  Acar  yazdı!

Allah ülkemizi avrupa birliğinden korusun!

ÇULLUK 35 YTL !!!

20.12.2006 12:05:59 tarihinde  Volkan ŞENGÜL  yazdı!

Arkadaslar ben tam olarak neye karsı olduğumuzu anlayamadım
1-) Özel avlaklaramı karsıyız
2-) Sarsılmaz ın özel avlagına mı karsıyız
3-) Özel avlaklarda gocmen kusların avına mı karsıyız

Ben yıllardır adı gecen ozel avlagın bulundugu Darlık merasına cok yakın olan mudarlı
merasında avlanıyorum.Ve burda bir özel avlak olmasında bir sakınca göremiyorum.
Hiç kimse özel arazisine teyp kurarak bıldırcın avlayamayacagı yada kendi mülkü dahi
olsa yasal limitleri asarak avlanamayacağı gibi ozel avlaklardada bu kurallar gecerli olacaktır
Olmadıgı takdirde bunun takibini yapmak yasal girisimlerde bulunmak bizlerin görevi olacaktır.
Ancak bunların hiç biri henüz olmamıştır.
Belki hiç yapamayacak dahi olsam Özel avlak sayesinde tüm Türkiyede yasak olan Sülün avı
yapılabilecek.Keklik için kilometrelerce uzaklara gitmeye gerek kalmayacak ve zaten çok az
olan doğal popilasyona zarar verilmeyecek.2 sülün 2 keklik çantacı dahil 230 YTL ödedi bir
tanıdığım 2 keklik için burdan Çankırıya gitsek sırf benzin bu rakamın üzerine çıkar.
Göçmen kuşların avlanmasına gelince bence bunu ava biçilen değer olarak değil oraya
yapılan yatırımın karşılığı olarak düşünün.Bunun avı satmakla arasında çok fark var.
Bir çulluk sevdalısı olarak Cem in hassasiyetini anlıyorum.

Aslında arkadaşlar tüm bu yazdıklarımın dısında Türk avcısının başına gelecek her şeyi
hakketiğine inanıyorum.
Bu gün Türkiyenin en büyük portaline sahip olduğumuzu söylüyoruz 11.000 üyeden bahsediyoruz
ama 150 kişi bir araya gelemiyoruz.Bakınız sessiz çoğunluğun dikkatine başlıklı tartışma formu.
Kuş gribi diye av yasaklanıyor domuz avcılarının kılı kıpırdamıyor.Ağır kış şartları diye
bahar havasında av yasaklanıyor ne üretici ne satıcı tepki vermiyor.3 milyon avcı oldugu soyleniyor
100 bin dekont satılıyor gerisi kaçak avlanıyor.
Kimse kusura bakmasın bu işler oturdugun yerden ahkam kesmekle olmuyor beyler.
Vakit istiyor Nakit istiyor Emek istiyor Yürek istiyor.
Bu konuyu günlerce sayfalarca tartıssak ne olacak
Niyetim kimseyi kırmak yada kötülemek değil yanlıs anlasılmamasını rica ederim sadece bu islerin
sayfalarca yazı yazıp tartısarak cozumlenmeyecegıne inanıyorum

ÇULLUK 35 YTL !!!

20.12.2006 16:47:53 tarihinde  TÜRK ÇAKISI  yazdı!

Volkancım sorun göç hayvanlarının ücret karşılığı vurdurulması. Özel avlaklara kimse karşı değil ki. Bende seninle aynı şeyleri düşünüyorum. Üret ve doğaya bırak, popülasyonu arttır. Üstelik bu tür av hayvanlarını ( sülün keklik ) avlama şansına eriş. Bunlar çok doğru. Ancak göç hayvanının oldukça yüksek bir ücrete avlandırılması doğru değil. Diyeceksin ki çantacı, köpek, organizasyon falan giderleri ne olacak? Bence o avlağa gidecek olan avcı zaten bunlar için bir ücret ödemeyecek mi? Ödeyecek tabii...
Kısacası göç hayvanı için belirlenen ücret çok yüksek... Ayrıca bu Av Turizmi gelirinden Devletimizin ve çevre köyünde maddi bir geliri olacak mı? Ben bunu merak ediyorum...

Diğer bahsetmiş olduğun konularda ki görüşlerinin altına da imzamı sonuna kadar atarım.

Sevgi ve Saygılar

Murat Önügören

ÇULLUK 35 YTL !!!

20.12.2006 17:51:35 tarihinde  ŞAHANKAYA  yazdı!

Değerli Katılımcılar,

Lafı uzatmadan, direk konuya girerek, hem genel hem de, Sayın Tolga Dülger beyin gündeme getirdiği somut argümanlara (tartışmalara) bildiğim ve dilim döndüğünce yorum yapmaya çalışacağım.

Bildiğim kadarı ile ;

1- Özel avlaklarda, AVLANMA :

a-) Özel avlaklarda üretimi yapılan veya yerleştirilen av ve yaban hayvanları,

b-) DOĞAL av ve yaban hayvanları,
olmak üzere iki ana başlık altında toplanıyor.

Bunlardan birincisinde, Avlanma esasları, zamanları ve limitlerinin tesbiti konusunda AVLAK SAHİPLERİ veya İŞLETMECİSİ YETKİLİDİR.

DOĞAL av ve yaban hayvanları konusunda da M.A.K. kararları esas alınır. Dışına çıkılamaz.

ÖZEL Avlaklarda, Yabancı ülke vatandaşı avcılar da avlanabileceği için , şahsen, M.A.K kararlarındaki , avlanma esasları, zaman ve limitlerine uygun olmak şartı ile Yabancıların da DOĞAL (veya GÖÇMEN kuşları) avlayabileceği yorumunu yapıyorum.

2- Özel Avlaklarda, yeni av ve yaban hayvanı üretme izini Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce verilir. Üretim yapılmıyor temin edilecek ise, yasal yollardan elde edildiği belgelendirilmek zorundadır.

Yerleştirilecek av hayvan tür ve miktarları belge ile özel avlağın bağlı olduğu yerin en büyük mülki amirliğine iletilir ve yerleştirme İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN bir yetkilinin gözetiminde yapılır.

Özel Avlaklarda “ Av Kayıt Defterleri” tutulması zorunludur. Bu tür avlakların ve buradaki işlemlerin denetlenmesi Genel Müdürlükçe veya 5442 sayılı İL İDARESİ KANUNU ile Mülki Amirliklerce de yapılabilir.

Yönetmelik, “Üretilip, salınan türler ÜCRET karşılığı avlanılır” demektedir. Ancak DOĞAL (veya GÖÇMEN ) Kuşlara ilişkin SARİH bir madde , ben göremedim. DOĞAL (Veya GÖÇMEN) Kuşlardan ücret alınması doğru mudur ? Ben NET olarak anlamış değilim.

3- Yukarıdaki açıklamalardan anlaşılacağı gibi, üretilen veya yerleştirilen av ve yaban hayvanları için popülasyon kontrolü ve limit denetimi sağlanmasında sorun olmayacaktır.

Doğal ( veya GÖÇMEN) Kuşlar için ise popülasyon kontrolünün ZOR olacağını ancak limitlerinin kontrolünün ise , KOLAY olabileceğini… Ancak , AVLAK SAHİBİ veya İŞLETMECİ, M.A.K. kararlarını delerek , daha çok para kazanma cihetine gittiği takdirde ZOR olacağını ifade etmek isterim.

Elbette , limit üstü vurdurulan DOĞAL Kanatlıların AV KAYIT DEFTERLERİNE aynen yansıtılmadığını varsaymak zorunluluğu vardır.

4- Üretilip, salınan veya yerleştirilen av hayvanlarının tahsil edilen ücretlerinin % 10 u Döner Sermaye İşletmesine yatırılacaktır. Bakanlığın , işletme ve avlanma dolayısı ile geliri bu olmaktadır.

DOĞAL ( veya GÖÇMEN) Kuşlar ile ilgili bu konuda bir açıklık şahsen bulamadım. Bunlar için de aynı oran yatırılmak zorunda diye yorumluyorum.

ÖZEL AVLAK TAHSİSİ ile ilgili olarak Bakanlığın genel bir TAHSİS KİRA GELİRİ de vardır. Ancak bunun kriterleri ve bedeli konusunda somut bir bilgiye ulaşabilmiş değilim.

5- Özel Avlakta çalıştırılması düşünülen personelin, öncelikli olarak çevre beldelerde yaşayan vatandaşlarımızdan oluşması ise bir başka olumlu yöndür diye düşünüyorum.

Yukarıdakiler tamamen şahsi görüşlerim ve yorumlarımdır.

Umarım tartışmaya katkısı olur.

Saygılarımla.

ÇULLUK 35 YTL !!!

20.12.2006 18:02:07 tarihinde  Tdulger  yazdı!

Sevgili Volkan

Ben de Murata katılıyorum. Kişisel olarak yaban hayatı habitatının korunması yasadışı avcılığın engellenmesi av imkanlarının artması açısından özel avlakları destekliyorum. Tabii ki kamusal alanlarda herkese açık av imkanlarını kısıtlamadığı sürece.
Ben Sarsılmaz avlağına da karşı değilim bu anlamda bir ilk olduğu için başarılı bir örnek olmasını örneklerin çoğalmasını temenni ederim.
Benim dikkat çekmek istediğim nokta hukuku açık noktaları ki kötü niyetliler bu konudan faydalanmasın.
Özel kuş avlaklarının temel olarak 3 esprisi var.
1. Bölgede bulunmayan kuşları avlandırıp av zenginliği sunmak.
2. Limitlerden ve imkanlardan çok daha fazla atış imkanı sunmak
3. Normal sezon dışında av imkanı sunmak.
Bu üç nedenle avcılar özel avlaklarda avlanır. Şimdi bir Türk avcısı MAK kuralı uyarınca avlanacaksa yani limit ve sezon açısından neden avlağa gitsin. Bir yabancı ise neden çok sayıda çulluk vurma limitleri aşma imkanı olduğu Kırım yerine bir avlağa gelsin o da tartışmalı bir konu.

ÇULLUK 35 YTL !!!

20.12.2006 18:24:02 tarihinde  TÜRK ÇAKISI  yazdı!

Bu arada yukarıda son dile getirdiğim konuda çok önemli bir şeyi yanlış anlaşılmaması açısından gündeme getirmek istiyorum.

Yabancı avcılarla yerli avcılardan alınacak ücretler aynı mı acaba?
Bence yabancı avcılardan göç hayvanları için bu ücretler alınabilir ama yerli avcılardan bu ücretlerin alınması ne kadar adil?

Teşekkürler

Murat Önügören

ÇULLUK 35 YTL !!!

20.12.2006 18:49:49 tarihinde  Berkaynet  yazdı!

Merhabalar Cem

Valla adamlar Mustafa topaloglu gibi marsta yasıyolar galiba fiyatlara bak Kral Faruk mu av yapacak buralarda 8 kişi sürek avı yapacak 8 cantacı 30 sürekci 9.550 YTL sakamı bu bu paraları isteyenler elbet culuğada para isterler:))))

SAYGILAR
BERKAY/GEMLİK

ÇULLUK 35 YTL !!!

20.12.2006 19:23:43 tarihinde  Cem GÜLEÇ  yazdı!

Sevgili Volkan abi,

1-)Özel avlaklarda göçmen kuşların para karşılığı avlatılmasına karşıyım.
2-)Özel avlakçılık,hiç emek harcamadan,dağın taşını,kurdunu, kuşunu,göğün çulluğunu,ördeğini,bıldırcınını satarak yapılacaksa,özel avlaklara karşıyım.
3-)Sarsılamaz özel avlağı,bu şekilde avlanılan bir yer olacaksa onada karşıyım.

Konu gelişmeye başladıkça,katılım arttıkça herkesin karşı olduğu fikirlerde haliyle artıyor.Ben baştan beri özel avlak fikrine temelde karşı olmadığımı söyledim.Hatta geçen yıl,bu konu gündeme getirildiğinde,fikirlerimi yazdım.

Özel avlakların mevcut doğal avlakların üzerinde kurulmasıda bende,ayrı bir rahatsızlık yaratmıyor da değil.Ama günümüzde gelişen ve değişen şartlarda özel avlaklarında yeri olduğu gerçeği kaçınılmaz.Talep varsa arz kendiliğinden gelişir.

Eğer çulluğu para karşılığı avlatmamış olsalardı,özel avlakların,doğal avlakların bir bölümünü işgal etmesine katlanabilirdim.Ama Çulluğa adet fiyatı biçerek bu işe girmeleri,geleceğe yönelik kaygılarımı arttırdı.

Göç kuşlarının para karşılığı özel avlaklarda avlatılması bildiğim kadarıyla bu avlakta ilk kez oluyor.Sevgili Tolganında belirttiği gibi bu işin birde hukuki boyutu var.
Ben yapılanın yasalara uygun olduğunada inanmıyorum.Bir şekilde yasalara uydurulmuş olsa bile itirazımda en ufak değişiklik olmaz.Çulluk benim için paha biçilmez bir kuştur.Çulluğun karşısına bir fiyat konuyorsa,satılıyordur.Bu konuda gördüğüme inanırım,Özel avlak sahibinin mazeretleri beni ilgilendirmez.

Bu ilk örnek avlakta,göç kuşlarının ve doğal yabanıl av hayvanlarının parayla satılmasına avlatılmasına izin verilirse,arkasından başka bölgelerde başka avlaklar için talep geleceği unutulmamalıdır.

ÇULLUK 35 YTL !!!

20.12.2006 19:40:25 tarihinde  akbabalı sinan  yazdı!

sağ yanımız avlak sol yanımız acarkent ortada çöplüklerde kedi kovan kopoylar martıya ferma basan zaarlar

ÇULLUK 35 YTL !!!

20.12.2006 19:49:04 tarihinde  Cem GÜLEÇ  yazdı!

Kişisel fikirimdir,Özel avlakta 500 ytl verip 10 keklik vurmaktansa,gerekirse binlerce km yol yapıp,aynı parayı harcayıp,vahşi doğada,2 keklik avlamayı tecih ederim.(Nefesim kesilinceye kadar tırmanmadan,kayadan yuvarlanıp bir yerlerimi kırma ihtimalim olmadan,sürüyü uçurup karşı dağlarda ötüşlerini dinlemeden,kelik avının tadı çıkmaz hani..)Paçamdan kalkan aciz kekliklere tüfek atmayı gururuma yediremem,hele birde attıktan sonra,yanımdaki çantacı,25-50-75 diye hesaplamaya başlarsa,hiç dayanamam...

Volkan abi avcılarla ilgili diğer sitemlerine katılmamak elde değil.Yalnız on 1 bin üyeli sitemizde sadece 200 kişinin,selam,ben burdayım,adım şu,deme samimiyet ve cesaretinde olması gerçekten üzücü.Ama on 1 bin sanal üyeyi,bir kaç bin gerçek üyeye indirmeninde zamanı gelmiş gibi duruyor.

Geriye kalan yazan,tartışan,düşünen,araştıranlara ise,yazı yazmakla bir şey halledilmiyor dersek biraz haksızlık yapmış oluruz.

Tüm eylemler,düşünceyle başlar.Bazen önce lafı yapılır,bazen yazıya dökülür.
Söz bazen eylemden bile güçlüdür.

Burada yazdıklarımız,kara sevdalısı olduğumuz,KARA GÖZLÜ ÇULLUĞUMUZUN alınıp,satılmasını engellediğinde,ne kadar haklı olduğumuzda görülecektir.

Saygı ve sevgilerimle

Cem GÜLEÇ

ÇULLUK 35 YTL !!!

20.12.2006 21:11:28 tarihinde  Sıkıdost  yazdı!

dostlar cemin haberini okuyunca içim burkuldu.yetiştirilmeyecek kadar efsunlu ve avladığımda dahi saygı duyduğum bu canlının bu denli aşağılanmasına üzüldüm.cem kalemine sağlık.

ÇULLUK 35 YTL !!!

20.12.2006 21:48:32 tarihinde  BREDA  yazdı!

Selamlar

Cem Kardeşime katılıyorum.

Aynı parayı harcayıpta Km. lerce uzaklara gidip keklik avlamak bencede daha cazip, özel avlakta av yapmak mesela keklik vurmak cihazla bıldırcın avlamak gibi bişeydir heralde (hormonlu avcılık --:) ) Her yıl Orman Bölgeye gidip Ave ve Yaban Hayatının gelişmesi ve korunması için Harç ödeyelim sonra gidip göçmen kuşa ücret ödeyip avlayalım çok saçma, Madem ödenen paraların %10 döner sermayeye kalıyor ayrıca Özel Avlak tesis kira bedeli bakanlığın kasasına giriyor Ozaman o özel avlakta av yapmayan km.lerce yol gidip bir keklik vurma zevkine sahip biz gerçek avcılardan harç alınmasın. Zaten Av ve Yaban Hayatı için de yapılan hiç bi şey de yok aksine DSİ yok ettiği sulak alan ve yaban hayat işin cabası tabiki.
Bunlarda benim kendi düşüncem. İyi Akşamlar.
Zafer_YK

ÇULLUK 35 YTL !!!

20.12.2006 22:22:56 tarihinde  Orion  yazdı!

sayın cem güleç ÇULLUĞA fiyat biçilemez!haklısınız!

ÇULLUK 35 YTL !!!

21.12.2006 00:39:28 tarihinde  Acar  yazdı!

Hayatımda sadece bir kere özel avlakta sülün avına gittim. Sevgili Cem bana sadece yanımızda olduğunu göstermek için köpeği ile birlikte silahsız olarak eşlik etmişti. O günü gerçek dostlarla dahada kaynaşmak adına olumlu düşüncelerle hatırlıyorum. Ama bir daha paralı avlağa gelir misin diye soracak olsaydınız sadece sizi kırmamak için evet der, tilda ile gelirdim, ancak silahımı asla yanıma almazdım. İyi ve deneyimli bir kara avcısı olma fırsatını çaktırmadan ilerleyen yaşım nedeniyle kaçırmış olsamda deneyimli bir zıpkın avcısı sayılırım. Geçirdiğim tüm talihsiz sakatlıklara rağmen bu tutkudan vazgeçmeyi asla düşünmedim. Bu nedenle avın peşini kovalamak, avı yaklaştırmak için çeşitli teknikler geliştirmek, tamamen yabani doğada tek başına olduğumu hissetmek, sabahın beşinde buz gibi havada çırılçıplak soyunup sulu kar altında önceden ıslattığım dalgıç elbisemi üzerime geçirmek, sabahın ilk saatlerinde o esrarengiz suya girdikten sonra derinlerden ansızın çıkıp gelen akyayı, kuzu gibi levreği yada barracudayı büyük heyecan ve umutla beklemek....
Bu duyguları karada da yaşayan ve bundan sonrada yaşamak isteyen yeteri kadar avcı arkadaşımız vardır sanırım. Bu özel avlaklar insana iş imkanı sunsada, içinizden hangi avcı doğup büyüdüğü, dedesinin, babasının nice güzel avcılık anısının olduğu köyünde avrupa standartlarında oluşturulan modern bir avlakta çantacılık yapmak ister?

Saygılarımla,
Acar Aykanat

ÇULLUK 35 YTL !!!

21.12.2006 10:28:32 tarihinde  Kutsi  yazdı!

peki bu işin başındaki federasyon başkanının avlak açması etikmidir asbaşkanın müdür olması sizlerce normal mi konuya bu açıdan bakmak gerekmezmi.

ÇULLUK 35 YTL !!!

21.12.2006 13:42:18 tarihinde  Volkan ŞENGÜL  yazdı!

1-) Cem sana katıldığım konu 11000 üyenin ivedilikle gerçek rakama yani 200-250 civarına indirilmesi satılık ilanlar bölümünde ismi foto albümünde resmi olupda bu güne kadar tek bir tartışmaya katılmamış hiç bir işde görev almamış arkadaşların artık silkinerek kendilerine gelme vakti.
2-) Özel avlağa karşı olmakla özel avlakta avlanmamayı sevmek farklı.Av sezonunun açık olduğu zamanlarda doğal avlanmayı bende tercih ederim.Ama hafta içi bir gün yada sezon kapalıyken hem arkadaş muhabbeti hem tüfek sesi hemde varsa yavru köpek eğitimi için Hemde Sercan beyin dediği gibi ava yeni başlayanlar için Özel avlağa gitmeyi düşünürüm.
3-) Bu avlağı herhangi bir Turizm şirketi yada İnşaat firmasının açmasındansa yıllardır Avcılık camiasının içindeki bir kuruluşun açmasıda bence daha iyi
4- ) Doğal av hayvanlarının para karşılığı avlatılması ise bana sizlere geldiği kadar ters gelmiyor.Bu iş kanuni ise bence çok büyük problem değil.Avlağa gidersin önünden çulluk kalkarsa ister atarsın ister atmazsın bu senin etik anlayışına kalmış bir şey.Ha sorun bu kuşun popilasyonu ile ilgili ise önce hafta içi hafta sonu gece gündüz demeden ve limit tanımdan avlanan teskeresi bile olmayanlarla uğraşalım öncelikle.
5- ) Bu avlağın az ötesi koskoca bir av merasıdır isteyen istediği zaman gelir ücret ödemeden avını yapar.Yani avlağın varlığı o bölgedeki avcıyı hiçbir şekilde etkilememektedir.
6- ) Bir avlak açma imkanınız olsa idi av kuşlarının seveceği barınacağı bir yer mi seçerdiniz yoksa kurdun kuşun yaşamadığı ulaşımın zor olduğu bir bölge mi Bahsettiğimiz milyon dolarlık bir yatırımdır.
7-) Acar beyin bahsettiği yerdeki sülün avını biliyorum hiç zevkli olmadığınıda ama bahsettiğimiz avlakta yaptırılan naturel av yani kuş kafesden salınıp 30 dk sonra ava girilmiyor kuşların zaten salık lar siz girip buluyorsunuz.Diğerinden farklı olduğunu düşünüyorum.
8-) Fiatlara gelince milyar düzeyindeki rakamlar konaklama dahil olan paket programlar.daha öncede yazdığım gibi bir arkadaşım 2 keklik 2 sülün çantacı dahil 230 YTL ödedi.kuşun tanesi 40 YTL ye gelir maliyetleri bilemediğim için kar oranı nedir bilemiyorum
9-) Cantacıların civar koylerdeki hatırı sayılır avcılardan olduğunu biliyorum hatta tanıdıklarım var hiç biri de burası dedemin avlandığı meraydı ağırıma gidiyor demiyor tam tersine 70 YTL yövmiye diyorlar
10-) Neden hepinize karşı bu avlağı bu kadar savunuyorum.Bunu bende bilmiyorum...

ÇULLUK 35 YTL !!!

21.12.2006 14:01:11 tarihinde  Ykopuz  yazdı!

Sevgili dostlarım,

Şu özel avlak denilen yerler varya,hepsi başka amaçla devletten ele geçirilmiş yerlerdir.Yada adam babasının malını özel avlak diye hizmete açar ve orada başka filimler çevirir.

Gerçek bir avcı özel avlakta avlanmaz.Tüyünü düzmemiş sülünü vurmakmıdır avcılık,çulluğu özel avlakta avlayıp ta 35 milyon verende avcı değildir,kerizdir elbette.Padişahlar bile çulluk beslemeyi becerememişler bu tarihe kadar beceren de olmamış,özel avlak sahibi nasıl çulluk beslesinde avlandırsın.Hal böyle iken özel avlağa gidipte çulluğa paran veren saftoriklere selam olsun.

Şimdi asıl mesele,özel avlak açıpta başka filimler peşinde olmak mı yoksa avcılık mı.
Elbette avcılık değil,bırakın gitsinler özel avlaklara bassınlar paraları,onlar zengindir,ne yapalım.Eğer avcı iseler meralara gelirler,özel avlak sahiplerinin para kazanmasına da sebep olmamış olurlar.

Ama gittikçe çoğalan bu özel avlaklar sayesinde ve gün geçtikçe yasaklanan av sahaları sayesinde meralarımız daralıyor.Bu ülkeyi idare edenlere seçim zamanı hadlerini bildirmekte avcılar ve yakınları olarak üstümüze düşeni yapalım.

Ama av sahası daraldıkça,bir gün gelir kimse yasak masak dinlemez ve avcı devletiyle kavgalı duruma düşer.
Dilerim büyüklerimiz doğruları görür ve çeşitli oyunlara vesile olmazlar.

Hani derler ya,çevremiz çöplükse hep birlikte çöplükte yaşıyoruz demekki,ama çevremizi temiz tutarsak çöplükten kurtulmuş oluruz.Benim param var gidp çulluğa milyonlar vereceğim diyenlere bu sözüm.

Türk insanı adam gibi avcılık yapar yada hiç yapmaz.

Selam sevgi ve saygılarımla.
Yaşar KOPUZ

ÇULLUK 35 YTL !!!

21.12.2006 14:22:17 tarihinde  Mutluyıldırım  yazdı!

Açıkcası ben özel avlak fikrine karşı değilim. Ancak özel avlaklar kurulurken burasının Türkiye olduğu, hayat standardının Avrupanın halen çok altında olduğu, fiyatlandırmanın buna göre yaılması gerektiğine inanıyorum.
Dünyaya baktığımızda her özel avlakta çulluğa tahtalıya tavşana ücret alınıyor. Üstelik çulluğa yüksek rakamlar konuluyor bu açık.
Ha dersenizki özel avlakta çulluğa gidermisin :) elbetteki hayır.

Bu avlağın bu fiyatlarla nereye kadar gideceğini merak ediyorum açıkcası.
Bildiğim kadarıyla rahat 10 binin üzerinde sülün aldılar diye hatırlıyorum sağdan soldan duyduklarım bunlar. Merak ettiğim bu sülünlerin hele serbestken avlakta kalıp kalmayacağı elbette dağılacaklar. Etraf zaten sülün merası. Bu açıdan güzel.

Acar abinin bahsettiği özel avlakta beraberdik bende o gün fotoğraf avcılığı yapmıştım.
Sülünle ilk orda tanıştığımdan bana güzel geldi, köpek eğitmek içinde ideal bence. Tabiki zevkler ve renkler tartışılmaz.
Bu arada ikinci ihale bartında açılmış ormanın sitesinde gördüm bakalım oraya ne yapılacak.

Saygılarımla
Mutlu Yıldırım

ÇULLUK 35 YTL !!!

21.12.2006 14:35:19 tarihinde  TÜRK ÇAKISI  yazdı!

Vallahi ben meraya 10 binin üzerinde falan sülün keklik vs. saldıklarını pek sanmıyorum. Bana inandırıcı gelmiyor. :(
Yıllar önce Karacabey deki bir özel avlakta sülün avına gitmiştik. Hayvanlar güya 1 gün öncesinden salınmıştı. Biz avlanırken hayvanlar hep yerdeydi önümüzden tavuk gibi yürüyerek geçiyorlar bazılarıda çalıların arasında kendilerince gizleniyorlardı. Yanımızda ki köpeklerin bizlerden ayrıldıklarında 5 dakikaya kadar ağızlarında birer sülünle geri geleceklerini biliyorduk ve nitekim de öyle oluyordu. :(
Açıkçası ben 1 tane bile sülün vurmadan avı tamamladım. İstesem elimle tutardım vallahi. :))) Yemin ederim.
Avlanmaktan zevk almadım ama yinede o havayı solumak, dostlarla birlikte olmak ve sofra başında ki yerimi almak güzeldi. ::))) Sonradan çevre köylüler yakmışlardı o avlağı ve avlak kapanmıştı.
Sözün özü doğaya 10 binin üzerinde sülün bıraktılarsa mutlaka yemliyorlardır da. Dolayısıyla o hayvanların orayı terketmeleri de zordur ki bu da yine oranın üstü telsiz bir geniş bir kümes olduğu anlamını taşır gibime geliyor. Ama gidilmez mi gidilir tabii... Av sezonu harici... Ama av sezonu haricinde özel avlakta ( MAK geçerli olduğuna göre ) avlanmak serbest olacak mı?

Değerli görüşleriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

Murat Önügören

ÇULLUK 35 YTL !!!

21.12.2006 14:46:06 tarihinde  Mutluyıldırım  yazdı!

Murat abi sayı hakkında bende emin değilim duyduklarımı söylüyorum.
ilerde ne olucağını hepimiz görücez.
Saygılarımla

ÇULLUK 35 YTL !!!

21.12.2006 14:49:34 tarihinde  TÜRK ÇAKISI  yazdı!

Dostlarım şimdi özel avlağın sitesini inceledim ve yukarıda sormuş olduğum bazı soruların cevabını buldum ::)))
Teşekkür ederim.

Sülün olsaymışım dünyaya erkek olarak gelmek istemezdim. ::))))

Murat Önügören

ÇULLUK 35 YTL !!!

21.12.2006 14:59:49 tarihinde  TÜRK ÇAKISI  yazdı!

Paket programlarda ki fiyatlar 4 avcı için toplam mı yoksa kişi başı mı? Bilen var mı dostlar? 4 avcı için toplam fiyatsa sülün için cazip bence. ::))) Ama fermada yada parlamada paaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrr diye havalanması şartıyla tabiii....

Murat Önügören

ÇULLUK 35 YTL !!!

21.12.2006 15:00:08 tarihinde  KANTARA  yazdı!

Sevgili arkadaşlar.

Sevgili Cem sana sonuna kadar katılıyorum.

Eski tarihlerde İngilterede sadece lordlar ve soylu dedikleri kesim av yapabiliyordu .

Yani özel avlak mantığı. Daha sonraları avcılık halka indi .

İngilterede çiftlik sahipleri av hayvanları çiftlik içerisinde çuğalınca ava izin vererek vurulan avın bir kısmını alıyor birazda para fakat bu fahiş fiatlar değil.

Kıbrıs rum kesiminde her yıl devlet rusat paralarından yetiştirdiği iki yüz bin kadar kekliği avlaklara bırakıyor . rum kesiminde kırk bin avcı var .

Rum avcılık federasyonu çıkartığı keklik civcivlerini isteyen köylülere bedava vererek yetiştirdikleri zaman parayla geri alıyor ve doğaya salıyor .yetiştiren ve avcı bundan karlı çıkıyor. Avcınında verdiği para boşa gitmiyor.

KKTC de devlet parayı avcıdan topluyor sağa sola harcıyor avcıda havaya bakıyor Türkiyedeki olduğu gibi.

Özel avlak sahipleri fiyatlarını birdaha gözden geçirsinler .Bir kekliği rahatlıkla 10 ytl ye avlatabilirler .Fakat amaç başka görülüyor zengin müşteriyi çekmek az olsun öz olsun mantığı .

Çulluğa gelince .Çulluk göçmen olduğu için bu kuştan para talep edilemez çulluğu ayrı tutmak lazım .kekliği sülünü yediriyorsun içiriyorsun ona lafım yok .

Avlak sahipleri bunu dikkate alırlarsa avcıların yüreğine su serpmiş olurlar bu kuşu free yapın lütfen...

BİZ DEĞİLSEK KİM ŞİMDİ DEĞİLSE NEZAMAN...

SAYGILAR...

ÇULLUK 35 YTL !!!

21.12.2006 20:27:46 tarihinde  Avcıoğlu05  yazdı!

Kuşa avının kralı Çulluktur krala fiyat biçilmez... yazık ne diyeyim başka...

Alp Osman Dişli AMASYA

ÇULLUK 35 YTL !!!

21.12.2006 20:57:11 tarihinde  ŞAHANKAYA  yazdı!

Değerli Katılımcılar,

Yanlış anlamalara mahal vermemek için yukarıdaki yazım ile ilgili bir not eklemek istiyorum.

Yazımdaki yorumlar :

ÖZEL AVLAKLAR ile ilgili 4915 sayılı KARA AVCILIĞI KANUNU ve 25464 Resmi Gazete numarası ile 16.05.2004 tarihli ilgili YÖNETMELİK hükümlerinin tarafımdan YORUMLANMASIDIR.

Sayın Tolga DÜLGER in açtığı tartışma konularına katkı için yazılmıştır.

Şahsi fikir beyan edilmemiştir.

Saygılarımla.

ÇULLUK 35 YTL !!!

21.12.2006 21:49:40 tarihinde  Kutsi  yazdı!

sayın kantara yazınıya katılıyorum ancak güney kıbrıs meselesin de yanılıyorsunuz gibime geliyor bir daha araştırınız ben 2 defa orada 1 aydan fazla süre içerisinde bulundum.

ÇULLUK 35 YTL !!!

22.12.2006 01:01:22 tarihinde  akçay_ergen  yazdı!

selam arkadaslar

ozel avlak reklamı kondugu gun herkes tarafından ıncelemeye alındı
ve eksıklerı fazlalıkları gorulmeye baslandı cemı tebrık ederım benım de kabul etmedıgım gercegı cem haykırdı sagolasın :)
ıslerın ve sartlar geregı nete gırmeye eskısı gıbı zamanım yok buna zamanda ayıramıyorum sadece bu sıralar takıp etmeye calısıyorum ama bu gece 2 satır karalayayım dedım.

federasyon bsk olmadan once,kus salımı projesıne katılmadan once, kus grıbı cıktıgında,ozel avlak acılmadan once neredeydıler avcılar hep buradaydı,buradalar olmayada devam edecekler secılmıs federasyon olarak avcıların haklarını ne zaman koruyacaklar.

ozel avlak acıp kara gozlu yarıme fıyat bıcerse,dağ,dere çayır ,tarla gezen domuza fıyat biçerse bunuda yıllardır korunan bolgede yaparsa ben bu işten cem gibi paronayak olurum.

cok sık yazmasamda ben buralardayım takibe devam edıyorum
akçay ergen

tekirdağ

ÇULLUK 35 YTL !!!

25.12.2006 22:45:57 tarihinde  Cem GÜLEÇ  yazdı!

Sevgili arkadaşlar,

Büyük Beyaz Adam,sitesinde Çulluk ve bagaj limitleriyle ilgili şahsıma mail olarakta gönderdiği yazıyı yayınladı.

Lakin,Küçük Beyaz Avcımızı kaybetmiş olmamızın derin hüznü,Kara sevdalısı olduğumuz Çulluğun üzerindeki çirkin fiyat etiketinin kaldırılmasına sevinecek hal bırakmadı bizde.

Edincikli Nişancı beni duyduğunu biliyorum,Çulluklar özgürlüğüne kavuşacak,merak etme.

Acımız hafiflediğinde,devam edicem...

Saygılarımla

Cem GÜLEÇ

Cem GÜLEÇ

ÇULLUK 35 YTL !!!

26.12.2006 02:35:47 tarihinde  Avcıkuş  yazdı!

SEVGİLİ DOSTUM CEM bende seninle ayni fikirdeyim bugünlerde acımız büyük olduğunda sana açmış olduğun haklı tartışma konunda anında sıcak destek olamadım kusura bakma kafam yerinde değil daha sonra acımız biraz soğusun ozaman düşüncelerimizi yazar ve savunuruz .görüşmek üzere
saygı ve sevgilerimle
Tarkan Temelgünzeki
BEYKOZ-İSTANBUL

ÇULLUK 35 YTL !!!

26.12.2006 10:18:56 tarihinde  ÖZKAN079  yazdı!

Cem Bey sizi kutlarım!

Böyle bir tepkide öncülük ettiğiniz ve sesimizi duyurmakta ilk sıralarda yer aldığınız için.

Tebrikler Cem Bey!

Yasin Özkan, ANTALYA.

ÇULLUK 35 YTL !!!

26.12.2006 11:28:38 tarihinde  TÜRK ÇAKISI  yazdı!

Öncelikle Sevgili Cem e bu konuyu gündeme taşıdığı için teşekkür ediyorum. Büyük Beyaz Adam ın açıklamaları sevindirici. Demek ki her konuda olduğu gibi hepimizin duyarlı olması gerekiyor. Bu ülkede maalesef denetim yeterli değil bunun bir örneği daha belgelenmiş oldu.
Bu vesile ile başta Sevgili Güleç yüzlü kardeşim olmak üzere Tüm Türkiye Avcılarına teşekkür eder, saygılar sunarım.
Büyük Beyaz Adamada bir avcı ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak teşekkürler. Umarım Türkiye Avcılarının haklarını her platformda el birliği ile savunuruz.

" Teşekkürler Güleç Yüzlü Beyaz Adam !... "

Murat Önügören

ÇULLUK 35 YTL !!!

30.12.2006 00:29:59 tarihinde  TÜRK ÇAKISI  yazdı!

Bu olay bir TÜRKİYE AVCISININ başarısıdır, gözlerinden öperim Cem Kardeşim.

Sevgi ve Saygılar

Murat Önügören

ÇULLUK 35 YTL !!!

30.12.2006 04:07:10 tarihinde  Kutsi  yazdı!

cem güleç başlattın ses getirdin latif aral aliş in özel avlağında yapılan usulsüzlükler kira şartnamesi dışında yapılan uygulamalar DKMP tarafından tesbit edilmiş olup yapılan tespit sonunda gerekli ihtar resmi yazı ile bildirilmiştir konuyu merak bilgi edinme yasasından DMKP den öğrebilirler.

ÇULLUK 35 YTL !!!

30.12.2006 10:15:01 tarihinde  Karadenizli Citillik  yazdı!

evgili Cem Çok önemli bir konuya değindiniz ama,konuyu takip ediyorum,gereğigibi üzerinde durulmadığı kanısındayım.

Fakat konu biz avcılar açısından çok önemli,hassas,hassas olduğu kadarda vahim,böyle giderse sonuçu biz avcılar için hayra alamet deyil.Bilindiği üzere av tezkereleri 5 yılda bir paryla verilirken,şimdi her yıl,parayla almak zorunda kaldık,avlanma puluda cabası.Bu bedeller tabiiki hersene artarak gitmekte,Av hayvanlarının bazıları devlet tarafından özel olarak para ile yaptırılıyordu,son yıllarda tümü parayla yapılmaya başladı.Bunlar yetmezmiş gibi birde özel avlak ihdas ettiler,hepten cılkını çıkardılar.Zannederim bundan sonra bir ticari kazanç kapısı olup çıkacak avcılık,olanda biz gariban avcılara olacak.Onlarda bu avcılığı sektör haline getirmenin sevincini yaşıyacaklar.O zaman biz avcılara birşey kalıyor.Yaşasın kaçak avcılık.

Arkadaşlar bu durum göz ardı edilemez.Çünkü büyük bir çoğunluğu ilgilendiriyor,har şeyde olduğu gibi parası olan avlanacak,olmayansa baka kalacak,böylelikle bu güzelim kültürümüzde herşeyde olduğu gibi yok olup gidecek avrupa sevdası uğruna.

Evet her şeyde olduğu gibi bir bedeli olmalı ama böyle ayrıcalıklı,sınıf yaratarak olmamalı,isfendiyar bey efendi çok doğru söyliyor,sonuç kaçak,yasadışı avcılığa teşvik gibime geliyor.

Biz avcılar bu sorun daha büyümeden,kural haline gelmeden,Tüm Türkiye avcılarının yararına olcak şekilde tedbirlerin alınması doğrultusunda yasalar çerçevesi içersinde kalmak kaydiyle tüm çabalarımızı gösterelim.Yoksa atı alan üsküdarı çoktan geçmiş olacak
Ben arkadaşlara diyorumki,Cem beyefendinin yazdıklarına kulak verelim,yoksa kendi mülkümüzdeki av hayvanlarını dahi bedeli mukabilinde avlamak durumunda kalmıyalım.Sonuçta olan biz avcılara olacaktır.Helede böyle bir bütünleşmeyi sağlamışken.

Tüm arkadaşlar bu konuda üzerine düşeni yapmalıdır diye düşünüyorum,Zararın neresinden dönersek kardır misali.Avına avcısına,doğasına sahip çıkanlara şükranlarımı sunuyorum.
Selamlar,sevgiler saygılar sunuyorum.
Fazlı Boz.

ÇULLUK 35 YTL !!!

01.01.2007 11:58:27 tarihinde  Cem GÜLEÇ  yazdı!

Sevgili arkadaşlar,

Öncelikle işin bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Tartışmayı başlatırken kişileri,kurumları hedef almadık.Yanlış gördüğümüz,yanlış olduğuna inandığımız bir olayı eleştirdik.Çulluğa duyduğumuz karşılıksız sevgi ve saygı tartışmanın başlamasının en büyük sebebiydi.

Evet en baştada söylediğimiz gibi,hiç evcilleşmeyen,kimsenin elinden bir şey yediği görülmemiş,kimseye mihneti olmayan bu efsunlu kuş bizim için paha biçilmezdir.

Paha biçilmez olarak kalmasını sağlamak hem görevimiz hemde ormanın kraliçesine vefa borcumuzdur.

Çulluk avıyla ilgili fikirlerimizi söylerken,özel avlaklar ve bu avlakların gelecekteki şekilleriyle ilgilide konuştuk.Geleceğe dönük çekincelerimizi,kaygılarımızı seslendirdik.

Geçmişten günümüze av meralarının,doğal hayatın değişimi göz önüne alındığında,çekincelerimizde haksız olmadığımızda görülecektir.
(25 yıl evvel Riva deresinden su içiyordum,şu an bazı günler el sokulmayacak kadar kirli)

Özel avlakların gelecekte nasıl şekilleneceğini,bizim bu gün yaptığımız itirazlarında belirleyeceği unutulmamalıdır.Özel avlakların faydalı olup olmadığı,o avlakta 70 ytl ye çantacılık yapanlara sorularak öğrenilmez.

Önemli olan avcıların büyük bir çoğunluğunun bu konuda ne düşündüğüdür.

Ayrıca;

Sarsılmaz,(bana göre)Ülkemizin en büyük ve saygın silah üreticisidir.
Sahibi aynı zamanda Türkiyede Avcılık federasyonu başkanlığı yapmaktadır.Söz konusu özel avlakta SARSILMAZ ÖZEL AVLAĞI olarak faaliyet gösterince,bu konularda,herhangi bir turizm yada inşaat şirketinden çok daha hassas davranılması gerekir.

ÇULLUK 35 YTL !!!

01.01.2007 12:29:31 tarihinde  Cem GÜLEÇ  yazdı!

Gelinen noktaya bakıldığında(özellikle çullağa fiyat etiketi konusunda)gerekli hassasiyetin gösterilmediği görülmektedir.

Gönül isterdiki bu işler baştan düşünülseydi.
(Tartışmalar sürerken Sayın Başkana ulaşmaya çalıştım,o sıra yurt dışındaymış,kısmet olmadı.)

Özel avlaklarda avlanmak isteyenlere saygı duyarım.İsteyen istediği fiyata,istediği kadar sülün,keklik vurabilir.Ortam lüx olmuş,fiyat çok olmuş,çok fazla sülün vurulmuş benim için hiç önemli değil.

Ama bir avcı çulluk avlamak istiyorsa,,köpeğinin arkasında,ormanla,merayla mücadele ederek,tüm avcılarla eşit şartlarda yapmalıdır.Bana göre yakışanı budur.

Sarsılmaz özel avlağının dört bir tarafı çulluk avlağıdır.Özel avlağa çulluk avlamaya gelenlere kapı kibarca gösterildiğinde,sorun ortadan kalkmış olacaktır.

Saygılarımla

Cem GÜLEÇ

Not:Büyük Beyaz Adama,sitemizi takip ederek bize bu konada yardımcı olduğu için teşekkür ediyorum.Biz doğru yapılan işi her zaman takdir ederiz.Saygıyı hak edene göstermek,boynumuzun borcudur...

ÇULLUK 35 YTL !!!

01.01.2007 18:06:45 tarihinde  Sniper  yazdı!

Özel avlaklar varsın açılsın, fakat av merası niteliğini kaybetmiş, doğal av rezervi bitmiş arazi üzerinde olmak şartıyla.
İstedikleri av hayvanını yetiştirip, dilediği fiyattan vurdursunlar.
Halen vatandaşın avlandığı avlakların satılıp özelleştirilmesini doğru bulmuyorum.

ÇULLUK 35 YTL !!!

01.01.2007 20:32:02 tarihinde  BREDA  yazdı!

Cem kardeşim tebrikler seni kutluyorum. Öncülük ettiğin davada çok haklıydın zaten bu ve buna benzer konularda herzaman arkandayım selamlar

Zafer_YK
ADANA

ÇULLUK 35 YTL !!!

05.01.2007 10:19:30 tarihinde  Mutluyıldırım  yazdı!

Sarsılmaz avlağının orman idaresi ile anlaşması keklik sülün ve çil avı olarak.
Domuz ve çakal avı ne olaki eğer böyleyse.
Özel avlağın idaresi bu konularda açık olmalı diye düşünüyorum.

ÇULLUK 35 YTL !!!

15.01.2007 20:22:27 tarihinde  Çiçek abbas  yazdı!

sevgili dostlarım ve avcı arkadşlarım ben bu yazınızı bugün yani 15-01-2007 tarihinde okudum ve çok üzüldüm yani böyle bişey olamaz bu işi organizeeden yani sarsılmaz avlağı kendi yetiştirdiği yemini buğdayını verdiğini pazarlasın iskandinavyadan yahut bilmem nerden gelen ve yurdumuzda konaklayıp ta gelen geçen kuştan da para alması bana çok acayip geldi. bunları belki kendi aramızda yazışıp paylaşıyor olabiliriz.ancak bu tip avlaklarla orman müdürlüğümü yoksa özel avlak idaresimi ilgilenir bilemiyorum ama bu tamamen bence duygusallık.hepimiz birimiz birimiz hepimiz için hep destek tam destek olmalıyız.bu benim fikrim herkeze rasgele

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16