30.08.2014
Aktif Kullanıcı :9
Toplam Üye :20973
Toplam Ziyaretçi :10420266

 Konu  Tartışma : 19 Cevap 

  Cevap Yaz  

AV TÜFEKLERİ

06.09.2008 23:00:21 tarihinde  Mehmetarpaz  yazdı!

Değerli arkadaşlar, yeni bir tartışma açarak fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.

Avlanma ve avcılık denildiğinde akla ilk gelen silahtır ve her şeyin başı odur. İlgili bulunduğu, T.C. Kanunları içinde adı av tüfeği olarak geçen silahın avcılık dışında başka bir amaçla kullanılmaması gerekmektedir. Alımı ve kaydının çok kolay yapılabilmesi av tüfeğinin her türlü amaç için kullanımını da kolaylaştırmaktadır. Tabanca kabzalı yapılmış, içine 7–8 fişek alacak şekilde imal edilmiş olan, M16 şekil ve sisteminde çalışan, av tüfeği ile hiç alakası bulunmayan, kesinlikle avlanmak amacı taşımayan silahların adı nasıl av tüfeği olabilir. Cinayet işlemeyi kafasına koymuş bir kişi için silah önemli olmasa da yazılı ve görsel medya da işlenen cinayetlerin “ Pompalı tüfek cinayeti” , “Av tüfeğiyle cinayet” başlığı altında verilmesi, bu cinayetlerin sanki avcılar tarafından işlenmiş imasıyla şekillendirilmesi biz avcıları son derece sıkıntıya sokmakta ve üzmektedir. Dolayısıyla halkımızın ve çevreci kuruluşların avcılara karşı ön yargıyla yaklaşmasına sebep olmaktadır.

Her kaçak avlanan avcının arkasına bir koruma memuru veya jandarma koyamayacağımıza göre mutlaka bir zorlamaya gitme zaruridir. Avcıdan başkasının av tüfeği kullanması hakkı toplum, yaban hayatı ve avcının menfaati açısından geri alınabilir. Zira av amaçlı yapılmış bir silahın başka amaçla kullanılması sakıncası ortadadır. Devlet kendi eliyle sattığı yarı otomatik yivli av tüfeklerinin taşıma ve avlanma ruhsatlarını iptal edebilmiştir. Burada gözetilen de yaban yaşamı, avcının ve halkın menfaatleridir.

Av tüfeklerinin jandarma ve emniyette kayıtları mevcuttur. Avlanma pulu alan avcı kayıtları da DKMPGM mevcuttur. Türkiye avlakları kapasite olarak 700 bin avcıyı barındırabilir. Zaten avcı olarak geçinen en az 500 bin kişi kaçak olarak avlanmaktadır. Bunlar için Kara Avcılığı Kanunu, Merkez Av Komisyonu Kararları zaten hiç bir şey ifade etmemektedir. Devlete 5 kuruş ödemeden hem gerçek avcılardan hem devletten hırsızlık yapmaktadırlar. İncelendiğinde 500 bin kişi 40 YTL değerindeki avlanma pulunu ve 67 YTL lik vergisini yatırmamaktadır. 100 YTL ile çarpıldığında 50 milyon YTL gibi bir hırsızlık ve vurgun ortaya çıkmaktadır. Doğaya verdiği tahribat ise rakamlarla ifade edilemeyecek büyüklüktedir.

Avcılığın tarihinin insanlık tarihiyle aynı olduğu bilinmektedir. Avcılık o zaman olmuştur, şimdi de oluyor ve gelecekte de olacaktır. O nedenle avcı ile eli tüfeklilerin kesinlikle ayırt edilmesi gerekmektedir. Jandarma ve emniyette kayıtlı bulunan ancak avlanma belgesi bulunmayan av tüfeklerinin avlanma belgeli hale çevrilmesi gerekir. Bu işlem için 1 yıl süre tanınabilir. Tanınan 1 senelik süre içinde kayıtsız olan tüfekler için bir af çıkartılmalı ve avcılık belgesi alması şartı ile kayıtları yapılmalıdır. Bu süre sonunda avlanma belgeli hale getirilmeyen av tüfekleri bulundurmaya çevrilmelidir ve kesinlikle taşınamamalıdır. Bulundurma olarak kalacak av tüfekleri sahiplerinden avda kullanılmayacağına dair taahhütname alınmalıdır. Avda veya araba içinde bulundurulan tüfekler için çok ağır para cezası getirilmeli ve bir daha bu kişiye şartları yerine getirse bile avlanma izni verilmemelidir. Bundan böyle av tüfeği satın alacak kişilerin öncelikle avlanma belgesi almaları sağlanmalı, sonra da emniyet veya jandarma da tüfek kayıtları yapılmalıdır. Taşıma amaçlı av tüfeği ruhsatı verilmemelidir.

Avcı rakamı artırıldıktan sonra avlanma pulu ücretleri düşürülmelidir. 500.000 avcının 15 YTL den pul satın aldığı düşünülürse 7 milyon 500 bin YTL döner sermaye kasasına para gireceği hesap edilebilir.

Bu zorlama getirildiği takdirde Türkiye’de kaç avcı olduğu belirlenecek ve kontrol altına alınacaktır. Elbette kaçak avcı olacaktır. Kaçak avcı onca mücadeleye, onca tekniğe rağmen Amerika’da dahi vardır. Ancak takipleri kolay olacaktır. Para ile ölçülemeyecek bir yaban hayatı katliamı önlenecek, avcılık için harcanacak gelir miktarı şimdikilerin 5 kat fazlasına ulaşacaktır.

Elde edilecek bu gelirle avcılıkta bir kalkınma hamlesi başlatmak mümkün olacaktır. Memeli ve kanatlı av hayvanlarının üretimi ve doğaya gerçek usullerle salınarak avlatılması hamlesi yapılmış olacaktır. Seçilecek pilot bölgelerde başlayacak bu olay seneden, seneye tüm Ülke için geçerli olacaktır. Avrupa ülkelerinin hepsinde uygulanan bu sistem sayesinde Türkiye’de de avcı itibarını kazanacaktır. Devamlı doğadan kullanma ortadan kalkacak, bir sene önce avlanan miktarın fazlası tekrar doğaya konacaktır.

Saygılarımla.

Mehmet ARPAZ

AV TÜFEKLERİ

06.09.2008 23:37:10 tarihinde  Kurtdereli  yazdı!

Mehmet Ağabey;

Konuyu her yanı ile çok güzel ele almışsınız, her kelimesine gönülden katılıyorum.

Bence konu sizin ele aldığınız bu şekliyle (avcı dernekleri aracılığıyla) bakanlığa sunulmalıdır.

Saygılarımla

Coşkun Maden

AV TÜFEKLERİ

06.09.2008 23:46:40 tarihinde  klavuz  yazdı!

Sayın Arpaz sitemizde son dönemde yazmış olduğunuz yazılarınız ve geçmiş dönemdeki makalelerinizi ilgi ile takip etmelteyim.

Sizin bu camiadaki tecrübeniz ve tartışmaya açtığınız konular şu zamanakadar açılmış en önemli konulardır ve devemının gelmesini sabırsızlıkla beklediğimi belirtmek isterim.

Av silahları ile ilgili bu yazınıza kendimce bir katkıda bulunmak istiyorum.

Bir dönem av bayiin de çalıştım çalıştığım bu dönemde (1998 yılı) Yarı otomatik silahların yeni piyasaya sürüldüğü ve çok ilgi gördüğü döbemlerdi.

Ençok karşıma çıkan silah edinme taleplerini kısaca.

1:Evde bulunsun (düğüncüler) isteyenler ve Türk halkının silaha olan ilgisinden kaynaklanan.

2:Tabanca edinmenin zor olmasından kaynaklanan savunma amaçlı silah edinme.

3:Avlanmak için avcıların edindiği silahlardır.

Benim düşüncem herkez silah edinebilmeli AMA NASIL OLMALI ?

Üçüncü şıktaki Avlanma isteği ile silah alanlar bir şekild kendini eğitiyor ve ya devlet tarafından eğtime teşfik ediliyor ve edildide.

Pekii diyer şıklar ?

Bu şıkları içeren silah edinenler ve Ruhsatsız silah bulunduranlara kesinlikle Bir kereye mahsus af çıkmalı ve bu af çok sıkı denetlenmeli şöğleki.

Bir köyde kimde ne silah ver en iği muhtar bilir Devlet muhtara demeliki :Ey muhtar biz affı çıkardık bu affa istinaden kimsede kayıtsız silah kalmamalı eğer kalırsa muhtarlık görevin bitse bile ilerde bu köyde kim de kayıtsız silah çıkarsa önce seni buluruz ! denmeli.

Köyler bu şekil.

Şehirlerde ise Yaptırmlar çok ağır olamalıdır bu tartışılır bir konu ki eğer yaptırımlar tam gerçekleşmez halka uyarılar ulaşmaz ise bir etkisi olmaz.

Son olarak isteyen silahını Devlete teslim eder isteyende Devletin gereki birimleri tarafından açılacak kurslara katılarak bu hakkı edinmeli hatta bir kişi bu şahsa kefil olmalı ki onun hareketlerini ve yanlışlarını gerektiği yerde müdahele edip düzeltmeli.

Silah edinen her şahıs senede bir kez poligona giderek hatrı sayılır sayıda Fişek atmalı.

Bence senede bir kez poligonda hatrı sayılır fişek atan kişi hem silaha olan hakimiyetini artırır hem silahın ne olduğunu anlar veya fişek parasından yılar fazla fişek atmanın verdiği bıkkınlıklada uzun zaman eline silah almaz veya bu işte pes eder.

Saygılarımla

Suat MERT

AV TÜFEKLERİ

07.09.2008 13:16:33 tarihinde  Nusret Ulucan  yazdı!

Sayın Arpaz

Kusura bakmayın ama ruhsatların bulundurmaya dönüşmesi bir çözüm değil.Zaten şu anda 3.000.000 tüfek bulundurma konumunda.Kayıtlara göre sadece 50.000 i avda kullanılıyor.

Buna kim inanır?Köylerde her evde bir tüfek var.Kaç tanesi pul alıyor?Kim denetliyor.Yeni değişiklik yapılan 4915 sayılı yasaya göre muhtarlar ve kır bekçileri avcıyı denetleyebilecek.Hangi muhtar yada kır bekçisi kendi köylüsünü yakalar?

Bunun çözümü bulundurma ruhsatı nı iptal edeceksin.Tüfeği olan herkesi avlanıyor kabul edeceksin ve tüfek başına vergi koyup diğer bütün harçlar vs.iptal edeceksin.Başka çaresi yok.

Sayın Suat Mert

Silah edinen birinin poligona gidip hatırı sayılı fişek atması fikriniz gayet olumlu.Ancak öncelikle TAF ın devletin verdiği avcı belgesini kabul edip poligonlarını avcılara açması gerekir .Malum halen biz avcılar TAF ın poligonlarından yararlanamıyoruz.Nasıl avcılık federasyonu ise avcılar içeri alınmıyor?Garip bir durum...

Saygılarımla..

AV TÜFEKLERİ

07.09.2008 14:52:30 tarihinde  Sistemss  yazdı!

herkeze selam,
mehmet ağabey sayesinde konular bile bir düzen aldı,doğrular görülür oldu.adım adımda gerçek lere yaklaşılıyor.

ben nusret beyin yazısına takviye yapmak istiyorum.
türkiyedeki atıcıların % 97 si hem avcı hem atıcı% 3 üde sadece avcılıkla uğraşmayan atıcı.

demekki atıcılarda avcı,ama bence atıcılar ayıp ediyor,poligon bu aşka gönül vermiş herkezin dergahıdır,bu dergah tekelleştirilemez,sınıf ayrılığına sokulamaz ...

iyiya madem öyle,bize poligona girmek yasaksa ,onlarada avlağa girmek yasak olsun,bizde bunu isteriz...

nedense bizim isteğimiz herkeze ters gelir,ama onların istekleri uygulanır.

bu işlerin çözümüne bir yol açma zamanı gelmiştir bence.zaman hesap sorma zamanı,hesap birlikle sorulur.birleşip bunlardan hesap soralım...

saygılarımla.

AV TÜFEKLERİ

07.09.2008 19:02:22 tarihinde  klavuz  yazdı!

Nusret bey avcıların poligonları kullanamadığını şimdi ve daha önceki yazılarınızda belirtmişsiniz.

Ankarada bulunan poligonu tüm avcılar rahatlıkla kullanabiliyor acab idarii farklılıktanmı kaynaklanıyor.

AV TÜFEKLERİ

07.09.2008 19:33:31 tarihinde  Sistemss  yazdı!

suat ankaradaki poligon kapanalı 2 ay oldu,kimsenin bişeyden yararlandığı yok,aynı zamanda tüm avcılar orayı kullanamıyordu.

saygılar.

AV TÜFEKLERİ

07.09.2008 22:27:05 tarihinde  Mehmetarpaz  yazdı!

Değerli avcı Dostlar

Güzel eleştiri ve fikirleriniz için hepinizi kutluyorum. Ancak burada bazı teknik ve kanuni kurallara biraz değinmek isterim. Hepimizin bildiği üzere 24 senelik bir Atıcılık ve avcılık Federasyonu sultasından sonra 4 yıl önce burası el değiştirmiştir. İstediğiniz her şeyi hemen yapabilmek mümkün değildir. Şu anda yeni federasyon özerk olmuştur. Şimdiye kadar bünyesinde hiç olmayan avcılığı yeniden bünyesine almış, ve ona bir bütçe koymuştur. İlk avcılık ile ilgili girişimi de 1. Avcılar Sempozyumu olmuştur. 2. si ise yoldadır.

Hal böyle olunca yeni girişimleri mevcuttur. Ama her girişim zaman almakta ve ha deyince yapılamamaktadır. Kanuni yönden de Türkiye Atıcılık ve Avcılık federasyonuna üye olan bir dernek başka bir federasyona üye olamamaktadır. Bütün bu birlik çağrılarımız bunun içindir. Federasyonun tüm avcıların yararlanabileceği avcıların av atışları yapabilmesi için kuracağı yeni poligonlar ( Muhtelif av hayvanlarının yanal geçiş halleri, tavşan atışları, vb.) yapılması için uğraşlar verilmektedir. Bunları yetkili ağızlardan duymak yazmak gerekir. Umarım böyle bir açıklama gelir.

Saygılarımla.
Mehmet ARPAZ

AV TÜFEKLERİ

08.09.2008 08:34:16 tarihinde  Nusret Ulucan  yazdı!

Sayın Klavuz

TAF a bağlı atış poligonlarına atıcı lisansı almadan giremezsiniz.Yani sadece devletin vermiş olduğu avcılık belgesi yetmiyor.Birde lisanslı atıcı olmanız gerekir.Uygulama tüm Türkiye için geçerlidir.Ankarada poligona girenlerin atıcı lisansları vardır.

Saygılarımla..

AV TÜFEKLERİ

08.09.2008 11:34:50 tarihinde  Mehmetarpaz  yazdı!

Değerli Avcı dostlar
Sayın Atilla İshak Tankut dan kendi e-mail adresime gelen yazıyı aynen yazıyorum

Sn.Arpaz bugüne kadar internet sitelerine yazılan yazılara pek cevap vermedim çünkü bazı yazılar birilerini ateşliyor onlarda bilip bilmeden vede aslını araştırmadan kendilerine göre yazılar yazıyorlar, buda gereksiz ve kısır çekişmelere sebep oluyor bende bu yüzden pek bir şey yazmak istemiyorum. Son günlerde internet sitelerinde resmi poligonlarda avcılarında atış yapmak istedikleri ancak lisansları olmadığı için kendilerine atış yaptırılmadığı ve TAFın bundan sorumlu olduğu şeklinde beyanlar okumaktayım. Türkiyedeki bütün poligonlar GSGMnin malıdır ve denetimleri onlara aittir, TAF bu poligonlarda nizami yarışmalar ve atışlar tertip eder tabiiki bu yarışmalara va atışlarada katılmak için lisanslı olmak şartı aranır.Şunun bilinmesini isterimki bu güne kadar ihmal edilmiş olan poligonlardan avcıların istifade etmeleri hususuda TAF tarafından gözardı edilmemiş ve Avcı Atışı yani sporting poligonlarının yapılması için düğmeye basılmıştır. Yurt dışından ithal edlmek üzere iki takım sporting makinası için ihale açılmış olup fiyat teklifleri beklenmektedir. Bu makinaların maliyetleri oldukça yüksek olup bütün ülke geneline yayılmaları içinde sponsorluklara ihtiyaç olacağıda ayrıca bir gerçektir bu konuda da araştırma ve temaslarımız devam etmektedir. İthal edilecek olan ilk iki gurup makina şehirler arasında dolaştırılarak avcılara tanıtılacak ve istifadelerine sunulacak ve daha sonra yeni makinalar temin edildikçe poligonlara sabit olarak monte edilecektir. Poligonlarla ilgili bir başka hususda Ankara ve İstanbul gibi merkezlerde poligon yokluğu veya azlığı konusudur, bununla ilgili olarak da Çevre ve Orman Bakanlığı ile Genel Kurmay Başkanlığına müracaat ederek arazi tahsisi talebinde bulunmuş olduğumuzuda belirtmek isterim. Yeni TAF yönetimi daha önce maalesef ihmal edilmiş olan avcılık konusunda büyük bir gayretle çalışmaya başlamış Çevre ve Orman Bakanlığı ve yetkili birimlerini karşısına alarak avcıların yanında olduğunu, onlarla daima birlik ve beraberlik içinde olacağını belirtmiştir, son yapılan üç MAK toplantıısı bunun açık delilidir. Avcılarımızın birlik ve beraberliğine son derece önem vermekte olduğumuzdan bu sene yaptığımız ve katılanların büyük beğenisini kazanan Sempozyumu 2009 senesinde daha büyük bir katılımla gerçekleştirmek üzere çalışmalara da başladığımızı bildirmekten mutluluk duyduğumuda ayrıca bildirmek isterim. Türk avcılığının bugünlerden daha iyi seviye gelmesi içinde kısır çekişmelerden vazgeçilmesini ilgili bütün bakanlıkların ve bunların birimlerinin, medya kuruluşlarımızın, Yaban Tv.nin, sivil toplum örgütlerimizin, kulüp ,TAF,Ayhak gibi avcı kuruluşlarının ve en önemlisi bütün avcılarımızın kolkola girerek koordinasyonlu bir şekide çalımalarını öngörmekteyim. Bizden sonra gelecek olan avcı nesline birşeyler bırakmak hepimizin görevidir, önce üretmeli sonra tüketmeliyiz ve hepimiz üzerimize düşen görevi seve seve yapmalıyız ki bizden sonrakilerin bizleri rahmetle anmalarını temin etmiş olalım. Bütün Türk avcısına selam ve sevgilerimi ileterek hepsine rastgele diyorum kalın sağlıcakla. Atilla İshak Tankut TAF Avcılık As Başkanı

AV TÜFEKLERİ

08.09.2008 16:39:17 tarihinde  Nusret Ulucan  yazdı!

Sayın Atilla İshak Tankut un açıklamaları memnuyiyet verici.Ayrıca TAF a da bu konuda yaptığı çalışmalar için teşekkür ederim.Ancak merak ettiğim şu,

Madem ki bu poligonların denetimi GSGM ait,bunca yıldır TAF olarak ilgili genel müdürlüğe başvurup poligonlardan avcılarımızda yararlansın demişlermidir,dememişlermidir?

Yinede çalışmalar iyi.Sporting poligonlar kurulana kadar mevcut poligonlarda trap ve skeet atmaya da razıyız.Yeterki avcı belgelerimiz kabul görsün.

Saygılarımla

AV TÜFEKLERİ

08.09.2008 18:05:22 tarihinde  Selgür  yazdı!

Ben geçende TEKLİF başlıklı konu açmıştım.Mehmet bey okudumu bilmem,ama biraz daha ayrıntıya girerek,durumu daha güzel açıklamış.
İşin özü sadece avcılık belgesi olan av silahı alabilmeli.
Yok efendim,ben kendimi koruma istiyorum, o nedenle evde silah olmalı diyenlerede olacaktır.Ama artık zaman değişti.Heryerde telefon var.O nedenle pek sorun olmaz.

AV TÜFEKLERİ

08.09.2008 22:47:58 tarihinde  Atca  yazdı!

sayın arpaz güzel konu bulmuşsunuz.

ben daha öncede belirtmiştim türkiyede yaklaşık 150 silah yapımcısı oldugunu duymuştum ve kalitelerinin daha yükseltip avrupa standarların yakalayıp dünya markaları olmaları gerektigini yazmıştım.

burdan şu sonuca varmak istiyorum okadar cok üretim varki köylerde her isteyen istedigi kadar şeker alır gibi av silahı alıyor.

silah yapımcıları bilinçlenmeli ve denetlenmeli.

birleşip daha az ama daha kaliteli av silahları üretmeli, kayılı ve kaliteli.

kimse yanlış anlamasın silahlarımız kalitesis işe yaramaz demek istemiyorum , daha iyi ve disiplinli üretip kayıtlı satışlar yapabilirler.

yasal düzenlemer olsa bile fazla üretim köylünün ve art niyetlinin

eline bi şekilde geceçektir sonuçta onlar bu işe tiçaret, devlette vergi olarak bakıyor.

bir sürü alkol üreten imalatcı varken ,devlette vergisine herzaman seve seve alıyorken

içeni ,içmeyeni, satanı satmayanı tartışmak biraz abes olur

saygılarımla m.t.

AV TÜFEKLERİ

09.09.2008 18:49:02 tarihinde  saraçoğlu  yazdı!

sayın MEHMET BEY,in bahsetmiş olduğu konuya tamamen katılıyorum millet olarak silahı severiz ama her olayda avla bir bağlantı kurulması,ben vergimi verirken evden av tüfeğini alıp ava çıkan şahıs benim hakkımı gasp ediyor.emniyet güçlerindeki kayıtlardan bunun önüne çok rahat geçilebilir tabi kayıtsız tüfeklerinde affıyla.ama şahsi kanaatim fişek satışına bir kural getirilmesi.çoçukluğumda barut tezkereye işlenir limitinin dışında almazdın.bu yüzden öyle her gördüğün şeye fişek atmak yoktu herkeste alamazdı.ama şimdi öylemi işim gereği çok geiyorum köydeki bakkal bile fişek satar hale gelmiş kontrol eden yok.en alakasız yerde satanlar bile var gençecik çoçuklar bakkaldan ekmek alır gibi alıp ava çıkıyor silahları bir şekilde kontrol altına alsakta bence en önemlisi fişek.avlanma belgesi olanlara ve emniyetce satışına izin verilen yerler haricinde bu satışı sınırlandırırsak baya bir yol alırız düşüncesindeyim.
saygılarımla/murat saraçoğlu

AV TÜFEKLERİ

09.09.2008 20:50:27 tarihinde  The_Racula  yazdı!

Bende sevgili Murat"ın dediklerine aynen katılıyorum. Bence av tüfeklerini av tezkeresi olmayanlara satmasınlar. Savunma ve bulundurma için tüfek alacaklar, tüfek yerine bulundurma ruhsatlı tabanca alsınlar. Adı üzerinde av tüfeği bu. Avcılıkla resmi olarak alakası olmayana av tüfeği satılmasın. Nasılki tabanca mermisi için mermi alım belgesi ve ruhsat şartı var, av tüfekleri içinde avlanma belgesi olmayana fişek satmasınlar. Gerçi fişeği başkasınada aldırabilirler ama silahları en azından kayıt altına alır ve her av tüfeği için avlanma belgesi şartı getirilirse hem kaçakların önü kesilir hemde kaybolan para ve yenen haklar geri edinilir.

Kemal UYGUR

AV TÜFEKLERİ

09.09.2008 21:31:28 tarihinde  klavuz  yazdı!

Metin abi şu an Ankaradaki poligon aktiftir !

Arkadaşlar

Sayın Arpaz ve sayın Tankut un teşhisleri kesinlikle doğru olup avcılığı temsil eden kurumların birlikteliği olmadan hiç bir işi başaramayız.

Saygıalrımla

Suat MERT

AV TÜFEKLERİ

10.09.2008 10:47:14 tarihinde  Mutluyıldırım  yazdı!

Büyüklerimiz anlatırlardı 12 eylülde silahların köy meydanlarında nasıl toplandığını. O günün teknolojisi ile bu yapılabiliyorduda şimdimi denetim altına alınamıyacak.

Şahsi kanaatimdir. Avcılık belgesi olmayan yada sırf sağa sola sıkıyım diye alınmış bu silahların toplanması yada kayıt alştına alınıp cüzi bir harç la(bugünkü harç rakamları köylümüze ağır gelmektedir) toplanın harcın tekrar doğaya döndürülmesi en az yüzde 25 iyileştirme sağlayacaktır yaban hayatında.
Tabi o harcı orman idaresi milli parkların kamp alanlarında ateş yakma yeri ihaleleri ile çar çur etmezse.

Saygılarımla

AV TÜFEKLERİ

10.09.2008 12:20:05 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

unutulan şey dostlar belgenin adının yivsiz tüfek ruhsatı olduğu malesef

keşke denilenler gibi sadece avcı alabilse tüfeği ama malesef anlattıklarınızın ve konuşulanların inkanı yok...Avcıdan çok evlerde ve arabalarda gezdirilen tüfekler var..

AV TÜFEKLERİ

10.09.2008 12:21:08 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

Yani şöle ruhsat değil av tezkeresi iken çok rahatla bu tüfekler toplana bilirdi...Avcılık belgesine geçiş süresince bence trenn kaçmışdır...

AV TÜFEKLERİ

16.09.2008 21:54:55 tarihinde  Prototip  yazdı!

dediğiniz yapılırsa ülkenin kaçak silah ve yvsiz tüfeklerden geçilmeyeceğini unutmayın 12 eylül öncesi dönemde bütün Türkiye sıkı yönetim altında ve askeri idare ile nizam sağlanıyordu darbe öncesinde bile buna rağmen sadece Bulgaristan dan Türkiye ye kaçak olarak sokulan silah sayısının ne kadar olduğunu biliyormusunuz? niye o zaman önlememedi dersiniz ?
Bulgar silah kaçakçılarını zengin etmiştik o dönemde bu günde diyorum ki sıkıysa Türkiye deki kaçak kaleşnikofları bir toplayın hele ondan sonra sıra dediğiniz şeye gelebilir tahminim

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16