24.04.2014
Aktif Kullanıcı :11
Toplam Üye :20973
Toplam Ziyaretçi :9904709

 Konu  Tartıþma : 38 Cevap 

  Cevap Yaz  

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

14.03.2007 17:14:13 tarihinde  Mpenez  yazdı!

Dün akşam yb tv deki özel avlaktaki tavşan avını izledinizmi.
Özel avlak ve paralı avlakları destekleyen arkadaşlara sesleniyorum SİZ BUNA AV DİYORSANIZ avcılığınızdan şüphe duyarım.90 avcıya 400 tavşan vur vur bitmez bittimi kafesten sal yine vur.Atılan fişekler ne sınır ne uzaklık dinlemiyor.Bizde de böyle olacaksa yazıklar olsun.Doğada av yapan arkadaşlar tepkilerinizi koyun bunun adı av ve avcılık olamaz.avcı koltuğunda oturacak,birisi tavşanı elinle tutacak haydi vur diyecek.
HADİ CANIM SENDE SEYREDERKEN SIKILIYOR İNSAN...

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

14.03.2007 17:34:36 tarihinde  Avcı oparatör  yazdı!

evet abicim bügün öylendede tekrar gösterildi bence bu avcılık degil günlerce kafeste kalan hayvalar bırakılınca koşamazlar ve 380 ve 400 gibi rakamlara ulaşırlar.tamam özel avlak hayvanı diye bilirler ama biz avcıyız katliyamcı degil.izledigim veya izledigimiz manzara (avcılık diyemiyorum) gerçektende katlıyam.bizavcılar avlanırken lütfen arkadaşlar elimizi vicdanımıza koymalım zaman gelecek avlamak için degil tavşan serçe bile bulamayız.zaten şuan eskiden zamansız ve dengesiz allanmanın acısını hepimiz çekmiyormuyuz.
saygı ve sevgilerimle
vejdi umman dilek

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

14.03.2007 17:49:42 tarihinde  TÜRK ÇAKISI  yazdı!

:((( Tamamen haklısınız. Yurdumuzda da farklı değilki. Yine geçen gün bir avcı kulübümüzün keklik avı ( Yaban TV nin özel çekimiydi ) sanırım özel bir avlakta yapılmıştı. Garibim keklikleri köpekler canlı canlı yakalıyorlardı, hayvanlar uçmayı bilmiyordu bile. Bu mu avcılık allahaşkına? Bu mu Yaban Hayatı?

Murat Önügören

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

14.03.2007 18:21:30 tarihinde  Avcı oparatör  yazdı!

murat abicim o avcı arkadaşlarımız gelsizlerde kekligi bol olan adıyamanın sert daglarında gezsinlerde bakalım 3-4 den fazla vura bileceklermi.köpeklerin yakaladıgı keklige mermi atmak kolay.gelsinlerde burada görelim

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

14.03.2007 19:12:26 tarihinde  Muratkocas  yazdı!

Sayın Mpenez

Özel avlak ve paralı av dediğimiz bu değil.Bu,adı av mı her ne ise bu işi o şekilde yapmak isteyenler için düzenlenmiş bir eğlence...

Paralı av,avcının avladığı av karşılığında doğadan eksilttiğinin yerine konabilmesi için bir sistem kurulması ve çalıştırılmasıdır.

Ben eksilttiğimin yerine konması için para öderim.Fakat böyle komik av yapmak istemiyorum diyorsanız,bunun nasıl olacağını oturup tartışabiliriz.

Yok değil de asıl karşı olduğunuz para ödemekse,istiyorsanız oturup onu da tartışırız.

Türkiye için avcılık modeli adlı tartışmada,bir çalışmanızdan ve bitmek üzere olduğundan bahsetmiştiniz.bittiyse paylaşır mısınız bizlerle...

Murat Koçaş

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

14.03.2007 20:34:27 tarihinde  Fikret ÜNVER  yazdı!

İster tv olsun isterse insan. yayınlanan programla ve kişilerin çevresindeki insanlara hayırlı ve güzel şeyler öğretmelidir. yaban hayatına yabancı hayvanları vurmak bir nevi egoları tatmindir. ama bu aklı başında bir avcı için doğru değil. ben şahsen benden kaçamayan av hayvanını vurmak yerine onukollarım. taki yaban hayatına adapte oluncaya kadar. av ve avcı arasında fırsat eşitliği olmalı bence. avcının avlama hakkı olduğu kadar avında kaçma hakkı olmalı. bencede bu tip program ve gösterilenler yeni yet,işen nesli olumsuz etkiler. bizler avcı olduğumuz kadar, yeri geldiğinde yabanı besleyenlerde olmalıyız. saygılarımla.rastgele. Fikret ÜNVER

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

14.03.2007 22:19:02 tarihinde  Selçuklu  yazdı!

Bana vurulan av başına para bile verseler yinede böyle bir avı yapmam. degil ki üstüne para vermekbence bizlerin tek ihtiyacı olan elimizdeki kaynakları koruyabilmek bunu başarırsak zaten bizi avutmaya yeter canım memleketimin avları. bence boş zamanımız oldukça yasak zamanlarda avlaklarımızı koloçan etmekle başlayabiliriz işe.

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

15.03.2007 00:14:36 tarihinde  Oğuz  yazdı!

hakikaten neydi o öyleyahu ortalarında açtım yayının önce bıdırcın avı sandımıştım :) sonra kameraman babi bunu alın diye
bagırıyor falan
kekligi kaldırmak için poposunu dürtüklüyorlar :)

ama köpek alıştırmak için muhteşem bir ortam.

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

15.03.2007 00:50:54 tarihinde  M.Ugur BARUTCU  yazdı!

Sevgili Arkadaşlar,
İngilterede seyrettiğiniz tavşan avında vurulan hayvanlar kafes yada çiftlik tavşanı değiller.European brown hare yani bizdeki ova tavşanının çok yakın akrabasıdır.Tavşan bildiğiniz gibi uygun şartlar oluştuğunda hızla üreyen bir hayvan.Medeni memleketlerde gece avı olmadığı, predatör kontrolü yapıldığı, tilki ve diğer zararlıların vurulmasına izin verildiği ve zirai ilaçların kullanımı çok kısıtlı olduğu için bu hayvanlar çok fazla ürerler. O kadar ki senede bir kaç kez tavşanlara karşı bu tip kalabalık popülasyonu kontrol altına alıcı avlar düzenlenir.Aksi taktirde sayıları arttığından dolayı tarıma zarar vermeye başlarlar.Üniversite yıllarımda 25 yıldır tüfek patlamamış askeri bölgelerde av yapmıştım.Filmi seyredince oralar aklıma geldi.Bu tip avlar karaca, hatta geyik için bile yapılır.Popülasyonu, dişi ve erkek bireylerin sayısının optimum noktaya gelmesi açısından kontrol edilmesi için toplu avlar düzenlenir.Özel avlak ile yahut yetiştirip salma ile bunun hiç bir alakası yoktur.
Bazı şeylere doğru yanlış demeden fazla kafayı takmayıp , iyi niyeti kaybetmeyip, körleme yorumlar yapmamak en iyisi ne dersiniz.Böylelikle yerimizde saymaz yada geriye gitmeyiz.Bir gün bizde de o kadar bol tavşan olur.Onlar zevksiz yöntemlerle avlıyorsa bizde zevkli yöntemlerle avlarız.Ancak bu seçimi yapma seviyesine gelmek için kafaları biraz değiştirip hedefleri yükseltmek lazım.
Bakırköy kulübünün keklik avı konusunda hem fikirim.Ama suç uçamayan keklikte değil.Yağmurlu havada keklik avına giden beyinlerde.Bir kanat sonra ıslanıyor.... hayvan ne yapsın.

Selamlar,

M.Uğur Barutcu

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

15.03.2007 01:21:09 tarihinde  Muratkocas  yazdı!

Sevgili Uğur

Bu bence avlak işletmekte de çok yeni olmamızdan kaynaklanıyor.

Yağmurda da sayısız keklik avına gittim.Sahibi olduğum hiç bir köpek gidip kekliğin yanına oturamadı.Saçma yememiş hiç bir kekliği gidip tutamadı.Benim köpekler mi dandikti yoksa:))

Selamlar Murat Koçaş

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

15.03.2007 08:20:58 tarihinde  Vedatt  yazdı!

köpek sesi dinlemeden.yataktan tavşanı fırlatmadan köpeğin kovarak geldiği tavşan ve yaklaştıkça köpeğin sesinin daha da yakından gelmesi.işte bu olay beni heyecanlandırıyor.ben o havayı yaşamak istiyorum.değil günde 300-400 tavşan ayda 1 tavşan vurim ama o havayı yaşiyim.bence avcılık budur.öbürtürlü trap at daha iyi bu bence tavşana yapılan katliamdır.

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

15.03.2007 08:24:16 tarihinde  Vedatt  yazdı!

sadece bu olaya değil özellikle gittiğim meralarda lastik izleri görüyorum.çok gece avcısı var.4 çeker araçlarla nerelere girdiklerini bir görseniz.buda avcılık değil.ÖZELLİKLE GECE AVINA ÇOKK KARŞIYIM.AKILLARI SIRA PROJEKTÖRLE TAVŞAN AVLIYORLAR.BU AVCILIK DEĞİL BÖYLE BİR AVCILIK OLAMAZDA.

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

15.03.2007 10:04:18 tarihinde  TÜRK ÇAKISI  yazdı!

Sevgili Barutçu,

Çok tuhafıma gidiyor. Bakırköy kulübünün yapmış olduğu avın hemen hemen aynısına yıllar önce Karacabey de şahit olmuştum. O zaman Bursa Karacabey de devlete ait bir örnek avlak açılmıştı sülün için. Bende sülün avlama sevdasıyla yanıp tutuşan bir avcı olarak davete icap etmiştim. Ancak gittiğimde durum keklik avında ki görüntülerden hiç farklı değildi. Ben durumu görünce tüfeğimi kılıfına koyup bıraktım avı ve geçtim sofranın başına.

Merak ettiğiğm şu. Acaba örnek yada özel avlaklarda durum hep böyle mi? O zaman bunun lunaparktan farkı ne olacak? Gerçekten de merak ediyorum. Aslında sevgili Murat ında dediği gibi yağmur yağmasa da o hayvanların aynı durumu sergileyeceğinden eminim. Ne olacak bu işin sonu. Kuş avına açık tüm özel avlaklarda ki durum sanırım aynı. İleride sadece özel avlaklarda av yapılacaksa ben bugünden avcılığı bırakmaya hazırım.
Yurtdışında doğaya bırakılan avların doğaya uyum sağlamaları nasıl oluyor peki? Benim kafama pek yatmıyor. Bir avcının ava gittiğinde garanti olarak av vuracağı duygusunu yaşaması güzel mi acaba? O zaman nerede kalıyor RASTGELE demenin değeri?
Bilgilendirebilirsen sevinirim.

Saygılarımla,

Murat Önügören

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

15.03.2007 10:51:50 tarihinde  Mert44  yazdı!

Daha öncede yazdım av rastgele yapılmalı. Yukarıda yazılanlar manasında yapılanlar avcılık değildir. Kimsi kusura bakmasınlar hayvan katliamıdır ve ava karşı olanların ekmeğine bolca da yağ sürmektedir.

Neticede ille uçan bir şeyi vurmak isteyen varsa poligonlar sonuna kadar açıktır. Yaban TV de gecen haftalarda bir büyüğümüzün arzettiği gibi her kes parasına göre istediği kadar plaka vurabilir. Hem daha ucuz.

Ama kimsenin paralı avcılık adı altında CAN a kıymaya hakkı yoktur. istediğin kadar tüfek atabilmek, limitsiz kuş öldürmek bu ülkenin insanına göre değil. Birçoğumuz bir keklik vurduğumuzda bile onun canına kıymanın bir şekilde içimizde sızısını duyarken, üçyüz dörtyüz keklikten tavşandan bahsedilmesini hayretle karşılıyorum. Bunlar rakam değil her biri birer can.

Avcılık böyle yaptırılacaksa benim tüfeğimin yeri de bundan böyle kılıfı olacak.

Para derseniz zaten veriyoruz. Getirilmeye çalışılan bu ülkeye üç numara büyük gelir. Avın bir ihtiyaç olmadığı, Parası olmayanın yapmaması mantığı, avın bir tutku olduğu gerçeğine çarpıp dağılıyor. Ben de o zaman diyorum ki parası olan yapacaksa ve böyle yapılacaksa hiç kimse yapmasın.

Tabancalar ve yivli tüfeklerin 5 yılda bir ruhsatlarının yenilenmesi olayına da artık karşı değilim. Bizim adımıza konuştuğunu ileri sürüp onlarca tabanca ve yivli tüfeği olanlar düşünsün...parası olana sorun yok ya nasıl olsa...

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

15.03.2007 11:54:17 tarihinde  Birtan Altınel  yazdı!

Yaban TV.de bugüne kadar gösterilen avlanma çeşitlerinin ortak noktası parayla avcılığın teşvikidir avcılık amatör ruhla rastgele mantığıyla yapılır inatla izliyor kendimden ve av çevremde gördüklerimden birşeyler bulmaya çalışıyorum ama nafile kullanılan silahlar bile farklı Yaban Tv. farklı bir modeli savunuyor bu avcılıksa ben avcı değilim.
Birtan Altınel

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

15.03.2007 11:57:53 tarihinde  Mutluyıldırım  yazdı!

Arkadaşlar yurt dışındaki ülkelerle, ülkemizi şuanda karşılaştırmak mümkün değil, predetör yok bikere,gece kaçağı yok, sokak köpeği yok. Bu tavşanların geyik ve karacaların bu kadar çoğalması o ülkelerde bu sebeble. Zaman zaman sayıyı düşürmeye çalışıyolar. Zaman zaman bu hayvanlar için sürek yapıyolar.

Benim Almanyada çok akrabam var hep anlatırlar. Sülünler bahçelere geliyor diye.
Yadırgamayı anlıyorum ama yabancı ülkelerdeki avcılıkla bizdeki avcılığın herşeyi ayrı. Biraz bu yönden bakmak lazım.

Bende daha evvel özel avlakta avlandım sülün avı yaptım kuşlar hiçte uçamamazlık çekmiyodu. Bunun üreticiyle alakalı olduğunu düşünüyorum.

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

15.03.2007 14:16:43 tarihinde  Avcı oparatör  yazdı!

arkadaşlar herkesin yazdıklarında dogruluk var ama.paralı avlaklara para ödenmesine bir diyecegim yok dedigim bırakılan hayvanların hemen vurulması.gerek keklik gerekse tavşanlar uzun süre kafeslerde kalıyor hayvanlar nerdeyse uçma ve kaçma yeteneklerinin büyük bir kısmını unutuyor bir insanı bir odaya hapsedip birden koşmasını isteyemeyiz çünkü o kafeste kala kala tembelleşir.kendini müdafa edemez ama bırakıldıktan birkaç gün sonra avlanmaya gidilse o şekilde yüksek rakamlarda av vurulamaz benim anlatmak istedigim bu.
ve 380 ve400 gibi sayılara çok üzülüyorum ben busene busitede en çok tavşan vuranlarda biri olduguma inanıyorum.bir günde önümden kalkan tavşan 4 ile5 arasında ama her kalkanı vurmadım bir günde en fazla 2 tane aldım ama her önümden kalkam tavşanı vursaydım önümüzdeki sezon tavşan avına hasret kalırıdım
evet arkadaşlar biz vicdansızca avlanırsak gece avı yaparsak biz zaman sonra av hayvanı bulamayız bunun bilincindeki arkadaşlardan teşekkür ederim
saygı ve sevgilerimle
vejdi umman dilek

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

15.03.2007 15:24:06 tarihinde  Cem GÜLEÇ  yazdı!

Sevgili arkadaşlar,

İngilterenin tavşanları için üzülmek,bizim tavşanlara bir yarar getirmez.

Dünyanın en hızlı üreyen av hayvanlarından biri olan tavşanın ülkemizde her geçen gün sayısının azalmasının nedenleri üzerinde tartışırsak daha faydalı oluruz.

Tv deki avlanma şekli(yada popülasyon kontrolü)benimde hoşuma gitmedi ama tavşanlar hiçte öyle kafesten çıkmış gibi durmuyorlardı.Avlanma şeklini beğenmesemde,tavşan bolluğuna imrendim açıkçası.

Bir ara bir belgeselde Avusturalyada tavşanın nasıl olağanüstü ürediğini seyretmiştim.Hatırladığım kadarıyla bir ingiliz avcı gemiyle tavşanın olmadığı bu ülkeye sadece 24 tane götürmüş.Yıllar içerisinde bölgenin üremelerine elverişli olmasınında etkisiyle sayıları milyonlarla ifade edilecek rakamlara ulaşmış.Artık iş çığrından çıkmış,resmen çekirge sürüsü gibi yeşil bir yer bırakmayacak şekilde zarar vermeye başlamışlar.Alınan önlemlerin hepsi yetersiz kalmış.(Siyah-beyaz belgeselde binlerce tavşanın ağlarla sıkıştırılarak,sopalarla öldürülme görüntüleri var.Çoluk,çocuk,genç yaşlı ellerinde odun,vurup duruyorlar.Tavşan ölülerindenden,tepeler oluşmuş,ölü tavşanları yakıyorlar.)

Milyonlarca tavşan,bu şekilde öldürülmelerine rağmen bir türlü azalmıyor.Yüksek tel örgülerle,tarım arazilerine geçmeleri engellenmeye çalışılıyor.Tavşanlar evrim geçirmiş alçak ağaçlara tırmanıyor beslenmek için.İşin içine bilim ve ilim adamları giriyor.Sadece tavşanı öldürecek bir mikrop geliştirmeye kadar gidiyor iş.O bile etkili olmuyor,tavşanlar bir kaç ayda hastalığa karşı bağışıklık kazanıyorlar...

En son Türkiyeden biz bu işi hallederiz diye bir teklif geliyor.Bir grup çiftçi,bir grup far ustası avcı,bir grup bohçacı ve eli tüfekli,başlarında bürokratlar ve bir kaç milletvekiliyle gurbetçi işçi statüsünde Avusturalyaya gönderiliyor.

Çok kısa sürede tavşan ülkemizdeki zararsız sayıya indiriliyor...

Not:Tv seyrederken uyuya kalmışım,belgeselin sonunu seyredemedim.Rüyamda böyle bir çözüm bulduklarını gördüm.Sizinle paylaşmak istedim :)

Saygılarımla

Cem GÜLEÇ

Saygılarımla

Cem GÜLEÇ

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

15.03.2007 15:30:05 tarihinde  Ansamselcuk  yazdı!

:))))))))))))

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

15.03.2007 15:54:27 tarihinde  Cem GÜLEÇ  yazdı!

Özel ve güzel avlakta keklik avı meselesine gelecek olursak;

Yumurtadan çıktı çıkalı sadece ayak kasları çalışmış bir keklikten doğru düzgün uçmasını beklemek ne kadar doğru.

Bana göre keklikler ıslanmasada,ikinci yada üçüncü kaldırışlarında zaten uçamayacaklardı.(İlk kaldırılışlarında her şeye rağmen uçmayı başardılar.)

Benim bir hayvanı av olarak kabul etmem için ya beni görünce kaçması,yada kaçmayıp üzerime saldırması gerek.Keklikler hayatlarında ilk kez çıktıkları doğada nerye kaçacaklarını biel bilmiyorlar.Bence vahşi doğadaki av hayvanlarıyla aralarındaki en büyük farklardan biri bu.

Tüm yabani hayvanlar,kaçarken düşünür,siz onu sadece kaçıyor zannetseniz bile o aslında bir yere gidiyordur.Bizim bilmediğimiz,ama kendisinin çok iyi bildiği bir yere.Her vahşi hayvanın sıkıştırıldığında,bildiği,daha önce sığındığı bir kaçağı vardır.Bu kekliklerin tek bildikleri yer,büyüdükleri volyer yada kümesleri.İnanıyorum vurulmasınlar bir müddet sonra kümeslerine dönerler.

Bir başka güzel avlak görüntüsünde ise(arka fonda hızlı,rock parça çalan,sanırım karacabey avlağı)köpekler bir tikenin etrafında dönüp duruyor,avcı sülünü yerde görüyor,yürüyüp bir tekme sallıyor.Hayvan tekmeden kaçmak için mecburen,istemiyerek uçmak zorunda.

Yapmayın beyler,tecavüzle,aşk arasında hatırı sayılır farklar vardır...

Saygılarımla

Cem GÜLEÇ

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

15.03.2007 16:14:49 tarihinde  Kemal.s.ş  yazdı!

sayın cem güleçin seyrettiği belgeseli ben de görmüştüm.Tavşanların akıbeti gerçekten çok trajik oluyor: Popülasyonu bir türlü kontrol edemeyen yönetim tavşan yuvalarını dinamitlerle havaya uçurmuştu.belgesel bu şekilde sona eriyor.(GERÇEKTEN)
SELAMLAR
KEMAL ŞÖLEN

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

15.03.2007 16:23:34 tarihinde  Mpenez  yazdı!

Cem bey ve avcı arkadaşlar
ben tavşanlar adına üzülmüyorum av yaptığını zanneden avcılara üzülüyorum.
Tavşanın yok olmasına sebep olan ve çok olmasına sebepte bizleriz.Cem bey bunu güzel bir örnekle ifade etmiş.
Yazı başlangıcında yarı mizahi kafes tavşanına benzettiğim tavşanı 40 yıllık avcı olarak az çok tanıyor kabul edin.
Sayın BARUTCU kardeşim her ne kadar körleme yorum da dese avlarını zevk tercihleri olarak görsede,popülasyon gereğinide belirtse kafa yapısı ve hedefte haksızlık yapıyor.
Kafama taktığım orada yapılan av değil,avcılık yapıldığını zannetmeleridir.yoksa avı tekrar çoğaltır tekrar vurdururlar.
HEDEF KONUSUNA GELİNCE.
Hedef olmadan hiç bir şey isabet kaydetmiş sayılmaz.
5 yıllık planlarla yönetilen ülkemiz de hedefimiz 25 yıllık planlarla yönetilmek olmalıdır. Zaten avcılığın bu günkü duruma düşmesi de zamanında hedeflerin seçilememesi ve küçük tutulmasıdır.
80/1 envantere tabi tutulmaya çalışılan ülkemiz av hayvanları popülasyonu hakkında neler söyleyebileceksiniz.

Bakırköy kulübünün yapmış olduğu av bizim yumuşak karda keklik avlarken kanadı ıslanan keklikleri hatırlattı. Uçamayan kekliklere tüfek sıkan avcılar av yaptıklarını mı zannediyorlar. Tüfeklerini aciz kalmış bu hayvanlar karşısında indirebiliyorlar mı. Avcılık etiğinde bunlar mı yazıyor.
70 li yıllarda Ercincan Kemaliye de binlerce keklik içerisinde 3-5 keklikle avlarımızı bitirirken popülasyon ayarlaması mı yaptık yoksa avcılığın gereğini mi.
Bu gibi av sahalarını milli park ilan ederek, sat-kurtul özelliştirmesi yapar gibi özel avlak paralı av peşinde koşanlar buraların popülasyon ayarını ne zaman yapacaklar.
Yoksa bizim gibi 2 keklik vurmak için 550 KM yol mu yapacaklar. zaman gelir inşallah bunlarıda konuşuruz.

Saygılar Tüm Avcılara...

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

15.03.2007 16:25:38 tarihinde  Mutluyıldırım  yazdı!

Özel avlak olayı farklı elbet, avlağa salınanlar belli süre orda yaşamalıki doğrusu olsun. Olması gereken o.
Tavşan olayına gelince ülkemizde çakala tilkiye bağlı çoğalma durumu benim fikrim.
Avustralyadan ithalmi etsek ne:)))

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

15.03.2007 16:31:27 tarihinde  Cem GÜLEÇ  yazdı!

Sayın Kemal bey,

Tavşan neslini yok etmekte,dinamitin tek alternatifi biziz demek..Helal olsun...Bomba gibiyiz...Allah nazardan saklasın..:))

Saygılarımla

Cem GÜLEÇ

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

15.03.2007 16:33:59 tarihinde  M.erten  yazdı!

Böyle avcılık olmaz.

Av tamamen doğal ortamda,doğada var olan av hayvanlarını avlamakla olur.Bence tabi.

Nelere şahit oluyoruz,her nasıl avcılıksa.Tüfeğini taşıtanlardan tutunda,daha uçmayı doğru dürüst bilmeyen kuşlara fişek atmak gibi.

Yakında kendini taşıtanlarıda görürsem hiç şaşırmayacağım artık.

Murat Erten

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

15.03.2007 20:56:56 tarihinde  Emekli Polis  yazdı!

özel avlaklarda bu bir bedel karşılığında üretilip yapılıyor ama doğal hayatta yapılanlara karşı çıkıyormususunuz acaba soruyorum??????

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

15.03.2007 22:15:06 tarihinde  Mpenez  yazdı!

Sayın emekli polis
Bizler neyin mücadelesini yapıyoruz
Doğal hayatta yapılanlara karşı çıkıyormusunuz derken vurgulama yaptığınız konulara açıklık getirirseniz memnun oluruz.Site ortamında tartışma ve yazışmada hedefimiz doğrularda buluşmak.Fikir alışverişinde bulunmak.Katılımınız için şimdiden teşekkürler. saygı ve sevgilerimle...

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

16.03.2007 16:58:25 tarihinde  Hakan Boduroğlu  yazdı!

Bir tepeye çıktığımda öbür tepede öten , o tepeye gittiğim de geldiğim tepede öten Keklikleri protesto ediyorum. Ve onları çok seviyorum...

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

16.03.2007 22:38:51 tarihinde  Emekli Polis  yazdı!

Saygı deger avcı arkadaşım
İngilterede yapılan avı bir avcı olarak karşıyım ben avın en iyi ölçülerde ve biliniç içersinde doğal ve özel avlaklarda olsun katliam yapılmadan kendi yetiştirdiğimiz veya dogal ortamda yetişen av hayvanlarımızı nesillerini tükenmesine ve nesilerimize kalacak sekilde avlanmasını istiyorum eger dogal hayata nesili tükenen bir av hayvanı salıp onun o ortamda üreme ve cogalmasımı saglıyorsak ne mutlu bize ben sizlerle aynı fikir içesindeyim benim sözüm bazı kişiler kendilerini avcı deyip far avı yapanlara ve birgünde fazla av vurup övünenlere sordum ben her zaman avına adil davranan ve avı yerinde zamanında yapanlara sayğım sonsuzdur sayğılarımla

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

18.03.2007 11:37:33 tarihinde  Mpenez  yazdı!

Sayın emekli Polis
Katulımınız için teşekkürler.
Suçlu olanlar kafalarını deve kuşu gibi kuma sokmaya çalışıyorlar.
Avcı kulup ve derneklerimizden bir ikisi hariç hala olumlu veya olumsuz cevap alamıyoruz.Üyelerinin hepsinin bilgisayar ve interneti oladığı malum Dernek üyelerinin fikir ve tepkilerini iletmelerni bekliyoruz.
SAYGILAR....

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

18.03.2007 16:39:45 tarihinde  Orion  yazdı!

görüntülerdeki tavşanlara imrenmemek mümkün değil ama av doğada bu popülasyona ulaşmalı ki av av sıfatını kaybetmesin!saygılarımla...Ata Halıcıoğlu/İzmir

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

19.03.2007 00:42:30 tarihinde  Emin olgaç  yazdı!

Arkadaşlar selam ilk defa yazıyorum
Mardin de uçar avsıyım 25 yıldır bu bölgede ayak basmadığım yer kalmadı nasıl batıda av azaldıysa doğudada eski popülasyon yok hep eskiden şöyleydi böyleydi der durur olduk yıllardır bizim bölgemizin stratejik konumundan dolayı av yapılmamasına rağmen av azaldı
peki istanbuldaki,izmirdeki ankaradaki avcı dostlarımız ne yapsın, derneği var postası var köpeği silahı her şey tamam av yok sadece bıldırcın ve çulluk o da azaldıya ne ise böyle olunca mecburen özel avlaka gidecek ben de olsam giderim bu durumda avlakların daha doğal ve zor bir ortama dönüştürülmesi lazım hayvanların daha önce salınması ve doğasına uygun yerlerde olması lazım mesela kekliğin ormanda olması, nemli bir ortamda bulunması hiç uygun değil
gün artık avımıza ve avlaklarımıza sahip çıkmak korumak ve kollamak günüdür.saygılarımla

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

26.03.2007 11:11:32 tarihinde  Avcierkan1  yazdı!

Arkadaslar ben 2 ay önce ingiltereye gitmistim orda ailem de var.Bu tür avlarada gidiyorlar.Orda tavsanlar yollarda geziyor.Yaban tv dekı avı bende gordum orda 354 tane tavsan vuruldu bu daha az bir rakamdı.Bu senede 1 olan bir avdır hatta yaban tv de son resim cekmeden önce seneye tekrar bulusmak dilegiyle deniyor.Bu av ÖZEL BİR AVLAKTA YAPILMIYOR.Bu bir ciftlik sahibinden kisi bası yaklasık 500stg(yani1200ytl civarı) bir para ile kiralanıyor. Bu rakam genel tabi.Yani o hayvanlar dogal bir yasamdan kafeste falan degil.Ama bu yasak bolgede av yapmaya benziyor.Burda limit yok o gün ne kadar vurabilirseniz.Ciflik sahibi zaten tavsanların zararından bıkmıs durumda ve bunu paraya ceviriyor bir bakıma.Arkadasları anlıyorum canilik gibi geliyor.Ama o hayvan senede o kadar tuketılmedigi taktirde cok buyuk zararlara yola acıyor ciftlikte.Yani bizim ulkemizle kıyas yapmamak lazım.

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

26.03.2007 13:04:29 tarihinde  TÜRK ÇAKISI  yazdı!

Peki bunun adı Av, orada tüfek atanlarda Avcı mı oluyor? Bu soruya İngiltere de ne cevap veriyorlar?

Murat Önügören

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

27.03.2007 08:55:13 tarihinde  ÖZKAN079  yazdı!

Merhabalar, Ingilteredeki Tavşan avını ben daha dün izledim. Burada verilen tepkilere nazaran abes kaçan ters olan çok fazla birşey yok. Tavşan nüfusuna göre düzenlenmiş gayet normal limitlerde yapılan bir av bence kaldıki Sene de bir defa yapılıyormuş.

Kimilerinin avcılık anlayışına ter düşebilir buna bir sözüm yok amma Gümede bek yaparak yapılan ördek avının da tavşan avına benzer tarafları var.

Yasin Özkan, Antalya.

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

28.03.2007 00:28:23 tarihinde  Baba torik  yazdı!

Avcılık kuralları

1 . Av hayvanını ararsın yerini tespit edersin.
2 . Kendine uygun bir yer seçersin ve beklersin
3. Av görünür uygun zamanı kollar atışını yaparsın
4 . Vuracağın ava saygı duyarsın(avcı olan vurduğu avı hep överek anlatır)

Şu ingiltere deki ellerindeki tüfekle canlılara ateş etmeyi avdan sayanlara ne desem bilmiyorum.ingiltereye ne luzum vardı MUDURNUDA tavuk çiftlikleri var.

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

28.03.2007 09:50:32 tarihinde  Karadenizli Citillik  yazdı!

Sevgili Avcı dostlar,bence bunu tartışmaya bile değmez,onlar avrupalı,Amarikalı,hazırcı,istilacı bir millet,onların zahmetsizce kazanma genlerinde var.
Ama burası Türkiye,bizler zoru seven,zor olanı secen,her şeyde doğallık arayan bir milletiz.
Onlarla örf,adet,gelenek ve görenek bakımındanda ayrıyız,uyuşmamız dahi mümkün deyil.
Ama bizim bazı insanlarımızda malesef avrupa ve ecnebi hayranlığı var.kendilerini onlara benzetmeye çalışırken,benzemek istemiyenlerede malesef dayatma uygulamak istiyor.
Burası Türkiye ben şahsen avrupalıya benzemek istemiyorum.Başımıza ne kadar kötülük gelmişse bu avrupalılara özenme ve taklitinden gelmiştir.
İnanmıyan şu AB.denen topluluğun,Türk Toplumuna yapmak istediklerini,dayatmak istediklerini bir irdelesin,onların gerçek yüzünü görecektir.Onlar aç millet bu işi av için deyil,karınlarını doyurmak ve ne kadar katliamcı olduklarını sergilemektir.
Ben avı Dedemden ve amcamdan hiçte böyle öğrenmedim.
Onlar yüz sene uğraşsa gerici,geri kalmış millet diye baktıkları dedelerimizin avcılığına ulaşabilmeleri için hayli yol almaları gerekmektedir.
Kuluçka makinasında üret,çayıra salıver katliam yap,sonrada deki bu avrupalının av tekniği,av şekli.
Soruyorum izliyenlere bunun neresi av,örnek alınacak,örnek gösterilecek yönü neresi allah aşkına dostlar.
Yapmayalım allah aşkına arkadaşlar,onları deyil,gerçek avcı atalarımızı örnek alalım,biz nlara örnek olalım.Gerçekten Bu avrupalıların övülmesinden kına geldim.Bu benim konu üzerinde görüşüm,düşüncem,Bence bizde avcılık onlardan daha ileride,bu medya sayesinde ve internet sayesinde yavaş yavaş ceherlerimiz ortaya çıkmaya başladı.İnşallah birileri birgün gelirde onları örnek götermeye başlarlar.
Kendimize geleim,kendi işimizi kendimiz yapalım,şu yabancı hayranlığındanda biran evvel kurtlmaya çalışalım.Özümüze dönelim.Bizler onlardan daha zeki bir milletiz.
Benim bu konu üzerindeki şahsi fikrimdir.
Avına avcısına vede doğasına sahip çıkan gerçek avcı dostlara selam olsun.
Fazlı Boz.

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

28.03.2007 10:38:11 tarihinde  ÖZKAN079  yazdı!

Fazlı Bey, konuya doğru bir şekilde yorumlamışsınız.

Onlarla bizim Av anlayışımız bir değil, bu konuda size katılıyorum.
Bu yüzden dediğiniz gibi boşu boşuna tartışmaya lüzum yok.
Burada arkadaşlar limitlere ve avın şekline epey bir tepki göstermişler anlışıldığı üzere.

Halbuki Domuz avıda bir nevi bu şekilde yapılıyor, belki domuza kaçma şansı veriliyor ama sonuçta, yerlerinden kaldırılan domuzlar avcıların kucağına doğru kaçıyor...

Yasin Özkan, Antalya.

İNGİLTEREDE TAVŞAN AVIDün

28.03.2007 11:33:49 tarihinde  CenkÖvgüer  yazdı!

Herkese hayırlı günler.Ben kısaca şunu belirtmek istiyorum,onlar avlaklar için av hayvanı üretip avlaklara bırakıp avlanıyor bizlerde avlanacak hayvanlarımızı üretip,koruyup doğaya bırakıyoruz avlanmak için. İşte bizlerin avcılık kalitemiz.Her zaman adil ve ahlaklı spor yapmak bizim için ilk şart olmuştur.Bizler kendi ahlakımızdan ödün vermeden gelecek olan kuşaklara ananelerimizi ve ahlakımızı aşılamamız gerekiyor.Herşeyde olduğu gibi yabancılara özenmeden kendi ekolümüzle örnek olmalıyız.Yüce Rabbim her zaman avların peşinde koşacak güç versin hepimize :) Saygılarımla

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16