25.04.2014
Aktif Kullanıcı :26
Toplam Üye :20973
Toplam Ziyaretçi :9906420

 Konu  Tartışma : 189 Cevap 

  Cevap Yaz  

SOHBET SAYFASI

06.08.2008 23:36:02 tarihinde  Sistemss  yazdı!

herkeze selam.

arkadaşlar,mademki sohbet odamız açılmıyor,bizde ,site yönetimimizde uygun görürse ,her akşam kendimize bir sohbet sayfası açalım,bu sayfada aynı sohbet odasındaymışız gibi hoş sohbetler yapalım.

ilk sohbet konumuz,dağda çay demleme olsun.

eğer demliğimiz yoksa dağda nelerle çay demleyebiliriz?

görebildiğim kadarınca ,kıbrıslı 35 ,sercan akalay ,ferhat savcı,ve mpenez çevrimiçiler,ayrıyetten 56 da görünmeyenimiz var.

herkezi sohbete bekliyoruz,demlik yok,çay demlenecek,de ,nası demlenecek??

saygılarımla.

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 00:09:56 tarihinde  Mpenez  yazdı!

Sen çok yaşa Metin

Ki bizler yeni tartışma konularına hasret kalmayalım.

Kırık kurşun kalemime açacak olan BBB buluşması sonrası yazmaya kendimce karar vermiştim.

Çay demleme tabiki kara çaydanlık işi.yoksa termosa koy dağda iç.daha kolay ve rahat olur.

Ama avcı çayı dedinmi işte orda iş değişir.
Önce iyice bir yorgun olman gerekecek.yaş odun parçaları kuru ot ve yaprakla duman dumana yakılmaya çalışılacakki işin içine alın teri girsin.
İsten simsiyah olmuş düşe kalka eğribüğrü olmuş sapı başı belli olmayan,içi katmer katmer çay bulaşığı demliğe konan su iyice bir kaynayacak.
Sonrası yeter miktar çay atılıp,yaş kıçını ateşte ısıtan avcı gibi,demliğin bir yanı köze gösterilip demi beklenecek.
Demlenen çay yeri gelecek şeker unutulduğunda şekersiz içilecek.
Çay kaşığı unutulduğunda parmakla karıştırılacak.bardak unutulduğunda kırıldığında ayakkabıylada olsa içilecek.
Çünkü biz hissederek avlanan avcıların olmazıdır bir bardak demli çay.....
Yorgunluklar onunla unutulur en tatlı sohbetler onla başlar...

Kara demlik su tutmaz yada unutulmuşsa......

Biz biraz yaşlı avcılar aliminyum mataraları tercih ettiğimizden o kara demliği tutmasada mecburiyet doğar.
Matara plastik fişek plastik dipçik plastik herşey plastikse....
demlik yerini plastik poşette kaynatılan su alır deneyin görün.

Yani oğlan plastik kız plastik doğan bebe plastik....

Naylon plastik kokan çaya razı olun....

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 00:11:04 tarihinde  klavuz  yazdı!

Yokmu artıran ben başka yöntem bilmiyom çayıda pek sevmem zaten..

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 00:20:28 tarihinde  ŞİNASİ MARKET  yazdı!

Büyük veya küçük meyve suyu paketleri aynı işi görür sadece üstündeki kağıt yanar içindeki folyo yanmadan kaynatılabilir.

Metin abi müsaade olursa domuz bek avı ilgili sorularım olacak
Saygılarımla

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 00:27:15 tarihinde  Sistemss  yazdı!

sercan abi,siz dağda aç kalmazsınız,mehmet abi,bu plastik bebek,hani şu şişirilenlerdenmi:),plastikten oluyorya:)))

demek çaresiz avcılar icat etmiş::)))

bir yöntemde benden.

kavunu yanlamasına ikiye kesin,içini kaşıkla oyulmuş misali alın,içine suyunuzu ve çayınızı atın,közün üzerine koyun.

15 dk sonra şekere gerek duymaksızın ,çayınız hazır,hemde aromalı.

saygılarımla

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 00:28:14 tarihinde  Sistemss  yazdı!

şinasi bey sorularınızı bekliyorum.

saygılarımla

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 00:32:48 tarihinde  ŞİNASİ MARKET  yazdı!

Ben domuz avına bir kez gittim başkada gitmedim uçar avını daha çok seviyorum Bdomuzda beklemek beni çok sıkıyor yalnız merak ettiğim konularda yok değil .

Bizde tarlaya gece gidilir domuz gelmesin diye daha çok vurmak için değilde korkutmak için yemleme işini merak ediyorum

1-Nasıl yem kullanılıyor
2-Yemleme işi kaç gün öncesinden başlıyor hep aynı yem mi kullanılıyor
3-Bir yerde devamlımı yoksa yakın yerlere de mi yemleme yapılıyor
4-Suya yakın bir yer mi seçiliyor
Saygılarımla

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 00:52:11 tarihinde  Sistemss  yazdı!

şinasi bey,

yemlemede ilk evveli ,iz keserek ,hayvanın devamlı çalıştığı bölgeyi tesbit etmeniz gerekir.

domuzun yemediği birşey olmaz,ne bulsa yer,fakat domuzun vazgeçilmezleri,mısır,nohut ve elmadır.

yemleme yapılacak yer tesbit edildikten sonra,yemin döküleceği yere yarım metre uzunluğunda ve yaklaşık 25 santim çapında bir kazık çakılır.

kazık çakıldığı yerden çıkarılır,ve oluşan oyuğa seçili yem doldurulur.

çevresinede koku yapacak şekilde elmalar püre yapılıp sürülür.

yemin oyuğa dolduruluş sebebi,domuzun yemin başına geldiği zaman ,oyuktaki yemi çıkarmak için toprağı kazması ve uğraş göstermesi gerekir.

buda hayli bir zaman alır,bu sürede avcının avını avlayabilmesi için rahat zaman kazanmasına sebep verir.

ayrıyeten oyuğa konulacak ,özellikle,nohut ve makarna,hayvanınyem yeme esnasında ,çok uzaktan duyulabilecek ,katırtı ve kütürtüler çıkarmasını sağlar.

buda hayvanın yeme geldiğini sizin anlamanıza yardımcı olur.

yemlemeyi ne kadar çok noktada yaparsanız,domuz avlama ihtimalinizde o kadar çok olacaktır.

bu bilgiler ,bir örnek avlak sahibi arkadaşımla edindiğimiz paylaşımlarımızdır.

güvenirliği ,denenerek% de 100 lere ulaşmış bir metoddur.

biraz meşakatli bir iş ,ama garantili yöntem.

rastgele.

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 00:57:33 tarihinde  ŞİNASİ MARKET  yazdı!

Metin abi çok teşekkür ederim bazılarını tahmin ediyordum ama kazık çakma işini ilk defa duydum ve öğrenmiş oldum teşekkür ederim

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 01:02:07 tarihinde  Sistemss  yazdı!

domuz avı gerçektende çok hoş bir av ,sizinde bu ava gönül vermeniz temennilerimle.

avla kalın

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 01:09:56 tarihinde  ŞİNASİ MARKET  yazdı!

Benim dükkanı kapatmam lazım sizlere iyi geceler

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 01:12:20 tarihinde  Sistemss  yazdı!

arkası yarın.

bende kaçıyorum,herkeze hayırlı akşamlar.

saygılarımla

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 21:17:17 tarihinde  Sistemss  yazdı!

herkeze selam.

bu akşamın sohbet konusunu aramızda açmak isteyen varsa bekliyoruz.

av dolu,sevgi dolu sohbetler bizlerle olsun.

saygılarımla.

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 21:34:35 tarihinde  Töre  yazdı!

bir gecenin vaktinde munzur dağında magrada olmak isterdim kara meşeden ateşi yakmış ateşin sesi bana besteler yapardı rakımı yudumlarken ateşin önünde mataramı çay suyu hazırlanırken magra önünde tu tu kuşlarını dinlerdim gök yüzünü seyrederken sanki yıldızları tutaçak gibi oluyorum sabah şafak sökerken güneşin bulutları kızartmasını seyretmek saygılar

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 21:51:30 tarihinde  UÇAN TENEKE  yazdı!

Mehmet abinin (ŞAHANKAYA) bu ayki Av doğa dergisindeki yazısını okuyan bilir.

Bulgur dolusu..

Varmı böyle muziplik yapan anılarını anlatmak isteyen.

Bıldırcına Bulgur dolusu yapıpda arkadaşına bu fişekleri hediye edip ona şaka yapan.

Ellerine sağlık Mehmet abi çok güzel yazıydı;soluksuz okudum.

Sevgilerimle

Kaan KUZUCU

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 22:01:14 tarihinde  Mehmetefem  yazdı!

slm üstatlarım sayın metin ağbi herkese iyi akşamlar benim bir sorum olacak tüm dostlara.DOMUZ SÜREK AVI NEDEN YASAKLANDI ?NEDENİ NEDİR?

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 22:04:59 tarihinde  Mehmetefem  yazdı!

BUNU YASAKLARKEN NE AMAÇLA YASAKLIYORLAR.ÇİFÇİLERİ DÜŞÜNEN YOKMU YANİ.tarlada gece gündüz beklemekten usandı köylüde bizde.geçen sene 20 lik olan sürüler bu sene 50lik sürü oldular .her gece bekle uğraş ver.1 gün gitmedinmi yada acil işin oldumu sabah göreceğin manzara .nasılsır bu yasağı koyanlar bunu biliyor ama neden yasak.1 açıklaması vardır elbetteki saygılarımla

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 22:06:29 tarihinde  Töre  yazdı!

yazımın devamı pateteslerı soğanı sarmısagı ölü ateşin içine kömdunmü bir yandan güvecin içine kele pacalar ateşin bir kenarında onada yer var sabaha hazırlık

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 22:25:19 tarihinde  Töre  yazdı!

ikibin metre altımızda akan munzur çayının sesini dinlemek ayrı bi keyf

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 22:33:14 tarihinde  Töre  yazdı!

geceyarısı bir fırtına kopuyor fırtınanın taşlara çarpan seslerı bana sabaha kadar NAZIM HİKMETET şihirler okuyor

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 22:33:48 tarihinde  ŞİNASİ MARKET  yazdı!

Keklik avına gittik avlanıyoruz bir arkadaş daha acemi bir ağabeymizde tam avcı aramızda fanatik diyoruz acemiyi yanına aldı arazide dolaşıyoruz bir keklik yere konmuş oraya vardık arıyoruz fanatik ağabeymiz acemiye burada dur kalkarsa sana gelir demiş keklik fanatiyin önünden kalktı vurdu.

Acemi sen bana tüfek atarsın beni buraya diktin ama sen kekliyi vurdun diye muhabbet başladı ,sonra ava devam ediyoruz dereden yukarı çıkıyoruz acemi arkadaşla beraber çıkıyoruz ortalara vardık önümüzden keklikler kalktı ama sadece ikimiz gördük dedik bir oyun atalım buna biz keklikler kalktı derenin aşasına gitti dedik ama keklikler yukarı gitti sıralandık keklikler kalkmaya başladı ben bir tane vurdum tüfekler patlıyor bizim fanatik derenin altından küfrede küfrede çıkıyor yanımıza geldi hala söyleniyor onunda köpeyi yavru o zaman köpek fermada bekliyor ya abi köpek fermada bak şuna derken keklik kalktı onuda vuramadı mı bizim ki hepten köpürdü .

Akşam buluşmasında bile aynı muhabbet devam etti kızdırmalar gülüşmeler bizim için hoş bir anı olarak kaldı.

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 22:35:19 tarihinde  Sistemss  yazdı!

herkeze selam.

sayın töre,günümüzde 250 promil alkolle,80 milyon insana ,hatta dünyaya , tv proğramı yapan duayenlerimiz sizin yazınızı okusalar,ya duayenliği bırakırlar,yada DUAYEN OLURLARDI.

sizin yazılarınızı ,sizin avcılığınızı ,çok ama çok beğeniyor ve takdir ediyoruz.

sitemizde ,bize duayen avcı kim diye sorarlarsa ,gururla sizi göstermek isteriz.

saygılarımla.

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 22:59:06 tarihinde  06 HELVACI  yazdı!

burdan yazışmak iyi fikir her gece devam ettirelim

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 23:01:01 tarihinde  06 HELVACI  yazdı!

burdan yazışmak iyi fikir her gece devam ettirelim

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 23:04:06 tarihinde  06 HELVACI  yazdı!

pette çayı bende içtim çok da enfes oldu yalnız ilk denememde pet uçan balon oldu Allah tan su üzerimize değmedi dikkat etmek lazım

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 23:05:19 tarihinde  Sistemss  yazdı!

sayın mehmet efem.

iş gösteriyorki bu yasak pek tutmayacak,ya bu yasağı koyanlar sizin mahsullerinize gelen zararı karşılayacak,yada bu saçmalığı ortadan kaldıracaklar.

pirince giderken bulgurdan olmak buna denir.

köylümüz mahsulleri ile domuzları besleyecek ,ejnebi gelip seçmece trofelik domuz vuracak,paralı av yaptıranlar köşeyi dönecek,köylümde aç kalacak.

şimdi tarlası talan olan köylümüz ,

hırsızlıkmı yapsın?

tarlasınımı satsın?

yoksa bir sene açmı otursun?

ağlanacak haldeyiz,ne hikmetse hala gülüyoruz...

saygılarımla.

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 23:05:38 tarihinde  06 HELVACI  yazdı!

Çıkmak zorundayım herkeze hayırlı geceler dilerim

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 23:13:23 tarihinde  Töre  yazdı!

19 agustosta munzuru ziyarete gidiyorum av için degil cırcır böcekleri ve tu kuşlarını dinlemek için gidiyorum sabaha kadar cırcır böcekleri ve tu kuşları ses sese verip sabahın 4 ne kadar onları dinleyecem buda bana ayrı bir duygu veriyor onları dinlemek beni ayrı dünyalara götürüyor anlatmakla olmuyor yaşamak muhteşem

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 23:22:08 tarihinde  Töre  yazdı!

sabah güveçin agzını açıyorum kemiklerini tek tek alıp atıyorum kemiklerine hiç bakmıyorum niye derseniz etleri erimiş kemiklerde et yok olmuş ilikleri süzülmüş sonra sosa geliyor sıra sarmısak pul biber bol limon isteyene sirke afiyet olsun dostum

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 23:23:02 tarihinde  Sistemss  yazdı!

mehmet abi tu kuşu dediğin hani şu boyları, 60 -70 cm olan munzurun eteklerinde yaşayan, kartal baykuşlar değilmi?

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 23:30:22 tarihinde  Töre  yazdı!

evet metin kardeş her bir zirveye bir tu kuşu oturur karşılıklı ötüşür ama sırayla tu tu derler hiç biri birine saygısızlık etmez sırayla öterler o an benim içimde öyle huzur olurki o an ölsem gam yemem onları dinlemek anlatamam onu yaşayan bilir

SOHBET SAYFASI

07.08.2008 23:42:32 tarihinde  Töre  yazdı!

aylardan aralık köydeki evimdeyim gece saat 0.2 camı açıyorum karşı dağlardan tekelerin pışkırmasını dinlemek bana ayrı bir keyf veriyor guzineli sobam agır agır yanıyor üstündeki sular bana ayrı bir müzik yapıyor ateşin seslerini dinlemek ve kalbimin sesini bile duyuyorum bundan daha güzel bir yaşantı varmı

SOHBET SAYFASI

08.08.2008 00:02:22 tarihinde  The_Racula  yazdı!

Muhabbet iyiymiş :)

Konunun başında arazide çaydanlık olmadan nasıl çay yapılır denmiş...

İşte size ilginç bir yöntem daha!

Ava giderken yada araziye çıkarken çaydanlık unutulmuş olabilir ama mutlaka yanımızda su ve bir pet şişe olur sanırım. Pet şişeyi ağzına kadar su ile doldurun ve kapağını kapattıktan sonra bildiğiniz közün içine direkt koyun. Şimdi diyeceksinizki olurmu öyle şey??? Evet oluyor ve pet şişenin eriyeceğini düşünenler yanılıyor. Biz bunu askerdeyken yapardık ve gerçekten çok etkili ve kolay bir yöntemdir. yalnız kaynama ısısına yaklaşmadan önce kapağa ufak bir delik açmayı yada kapağı hafifçe gevsetmeyi unutmayın :) Sonra çayınızı petin ağzından içeri salın ve demleyin... 10 dakika sonra hayatınızın en ilginç yapılmış çayını içmeye hazırsınız...

Afiyet olsun :D

Kemal UYGUR

SOHBET SAYFASI

08.08.2008 00:16:39 tarihinde  ŞAHANKAYA  yazdı!

Sevgili Töre,

Bir gün bizi de götür, gittiğin o muhteşem yerlere...

Sevgili Akalay ve bizler de hazırız.

Kim bilir ? Bize nasip olur...

İlla av amaçlı olması şart değil...

Selam ve sevgiler.

SOHBET SAYFASI

09.08.2008 23:41:17 tarihinde  Sistemss  yazdı!

sayın töre,mehmet ağabey sana ihtiyacımız var.

sana zahmet bizi munzura götürürmüsün abi

saygılarımla.

SOHBET SAYFASI

09.08.2008 23:41:58 tarihinde  Sistemss  yazdı!

hiç değilse bu akşam.

saygılarımla.

SOHBET SAYFASI

10.08.2008 00:07:54 tarihinde  Töre  yazdı!

metin kardeş munzur da merhamet arama acımasızdır o dağlar 2006 ekim 27 dört arkadaş dört at üçüne bindik birine odun yükledik her türlü mazemeyi aldık odun götürüyoruz çünki rakım yüksek oldugu için orda odun bulamasın mağraya gittik hava güllük gülistanlık mağrada her şeyimizi hazıladık sabah ava çıkacagız altı saat atlarla yol gittik sabah bir mağradan dışarı çıktımkı ortalık bir birine giriyor sis yamur yükseklere kar atıyor hemen hazıllandık geri geldik gelene kadar neler çektik sisten on metre önümüzü göremiyoruz hata bir arkadaşımız kestirmeden geleyin derken yolunu şaşırmış acımasız dağlar zalım dağlar saygılarımla

SOHBET SAYFASI

10.08.2008 00:15:08 tarihinde  ŞİNASİ MARKET  yazdı!

Açık havada yatmak kadar güzel bir şey yok sabahleyin o soğuk popaya vurdumu biraz daha battaneye sarılıp uyyumak gibisi yok en çokta onu özledim

SOHBET SAYFASI

10.08.2008 00:23:57 tarihinde  Sistemss  yazdı!

mehmet abi saygıyla seni dinliyorum.
o dağlar azizliğini ve güzelliğini kimseden esirgemez.

bildiği gibi davranır,sadece o an orda olmak vardır,menüde ne varsa onu alırsın ,seçim hakkın yoktur.

sana hak görülen neyse onu yaşarsın.

dağların güzelliğide budur.

mücadelesi bile ayrıdır,bulutların arasından aşşağıyı izlemek,ve erişememek...

şu an barış mançonun bir şarkısı geldi aklıma.

dağlar ,dağlar,kurban olam,yol verin geçem...

saygılarımla.

SOHBET SAYFASI

10.08.2008 00:29:33 tarihinde  Sistemss  yazdı!

sercan abi nerdesin?

gidecekmiyiz munzura abi?

çayı çorbası olmasa dahi....

saygılarımla.

SOHBET SAYFASI

10.08.2008 00:42:42 tarihinde  Töre  yazdı!

1999 senesinde beni dağlar çagırdı gittim bizim köy 1700 rakım 2470 çıktık haberlerde hava durumunu dinliyoruz erzincan 1180 rakım eksi 40 biz 2470 deyiz orda eksi kaç olur siz düşünün ağzımız burnumuz sarılı avda bir arkadaşıma kızdım ve agzım daki atkıyı çıkardım ona biraz bagırmak için beş dakıka geçmedi sol tarafıma bir agrı girdi köye zor geldim evdeki termosta ki su sabahleyin bakıyorum yüzü kaymaklamış buz tutmuş neyse sabah 0.4 kadar bekledim agrılarım geçmedi yatamıyorum oturamıyorum iliçten resulu çagırdım sabah 9 da geldi beni doktora götürdü ciyer içi kaslarımı üşütmüşüm iyne ilaç derken köye geri geldim sabah gene ava gittim istanbula geldim 45 günde düzeldim kendi kendime dedimki ava daha gitmem ama sürekli mağra dağlar beni çagırıyor gelde gitme bu nasıl iştir anlayamadım

SOHBET SAYFASI

10.08.2008 22:04:35 tarihinde  @namiturhan  yazdı!

Metin Bey,
Bu gece sohbeti Köylülerin merada avcıya karşı davranışları üzerinde yapılım mı ne dersiniz.
Saygılarımla
Nami Turhan

SOHBET SAYFASI

10.08.2008 23:05:54 tarihinde  Sistemss  yazdı!

herkeze selam.

olur nami bey neden olmasın buyurun,sanırım baya bir sıkıntılısınız bu konuda.

ilk evveli sizi dinleyelim dilerseniz,sorunlar nelerdir acaba?.

saygılarımla.

SOHBET SAYFASI

10.08.2008 23:37:53 tarihinde  @namiturhan  yazdı!

Metin Bey İyi geceler,
Sıkıntı ortak sıkıntımız,birsürü hazırlık yapıyorsunuz,yer belirliyorsunuz,hevesle gecenin bir saatinde yola çıkıyorsunuz,meraya varıyorsunuz bir müddet sonra karşınıza bir milletin efendisi çıkıyor "burda avlanmak yassak kardaşım" diye.Buyrun buradan yakın anlatıyorsun izah etmeye çalışıyorsun karşınızdaki zır cahil veya işine öyle geliyor.Çoğu zaman dersini arazide veriyoruz ama bazan iş uzuyor,jandarmaydı,karakoldu derken bütün zevkinizin,keyfinizin içine limon sıkılıyor.

SOHBET SAYFASI

10.08.2008 23:50:27 tarihinde  Sistemss  yazdı!

nami bey haklısınız.

bizde defalarca bu tip olaylarla karşılaştık.

eğitim,eğitim,eğitim,kim ne derse desin herşeyin başı bence eğitim.

özellikle taşrada ,bu hadiseler çok yaşanıyor.

arkadaşlarımızdan bu konuda şikayetleri olan varsa onlarıda dinlemek isteriz,yaşanmışlarını,önerilerini.

saygılarımla.

SOHBET SAYFASI

11.08.2008 21:33:55 tarihinde  Mpenez  yazdı!

Tüm avcı Arkadaşlar

meradaki sorunlar malesef şu anki sistem ve mekanizma ile biz avcıları mağdur etmektedir.

Eskiden bizleri kucaklayan misafir eden evlerini bizlere açan köylü kardeşlerimizle ne oldu da düşman olduk.

kendimizi her iki tarafa yönelterek tahlil yaptığımızda o kadar çok sebepler varki.

geçen sene yaşadığımız olay,
köyün içinden geçip av sahasına gideceğiz.Sabah baktıkkiköy yolu pullukla sürülmüş ve derin bir kanal açılmış.ava açık saha herşey kanuni jandarmaya haber ver gelmesi kaç saat tahmin edin.haftada bir gün çalışan avcıların pazarı var oda rezil oldu gitti.kimden şikayetçi olacaksınız.Kime yolu açtıracaksınız.

Yine bir ağız dalaşı üzerine köylü jandarma çağırdı.Şikayet ne bilirmisiniz.Karımıza kızımıza laf attılar.Buyrun burdan yakın.
Jandarmaya derdinizi nasıl anlatacaksınız.Mahkeme mahkeme gezmekmi istersiniz.
Hala hukuk sistemimizde bir açık görmekteyim bu yaşadığımız dağdaki ve meradaki sorunlarımızı

SOHBET SAYFASI

11.08.2008 21:45:53 tarihinde  @namiturhan  yazdı!

Değerli arkadaşlarım,
Bana göre işin özünde kıskançlık var.Eskiden bir köyde kaç kişide tüfek vardı ki.Çok olsa üç dört tane onunda dörtte üçü tek kırma,şimde sağ olsun bir ara mantar biter gibi türeyen yarı otomatik tüfek imalatçıları harmana senet herkese tüfek mantığıyla binlerce ruhsatsız kayıtsız tüfeği milletin efendilerinin emrine tahsis ettiler.Köylerde çoluk çocuk avcı kesilde başımıza.Adam ava başlayınca kendi merasında başkasını avlandırır mı? haliyle avlandırmaz,başladı sürtüşme olaylar ardı arkasına gelmeye başladı.Bana göre bunun çözümü ruhsatsız silahların toplanmasıdır.İnanın her evde enaz bir tane yarı otomatik silah var.Böyle giderse ne av kalacak nede avlanacak mera.Allah sonumuzu hayır getire.
Saygılarımla
Nami Turhan

SOHBET SAYFASI

11.08.2008 22:28:26 tarihinde  TempesT  yazdı!

Sayın Turhan köylüler ava gitmesinler mi veya köylüler tüfek almasınlar mı? Köylülerin ava gitmesiyle sizin ava gitmeniz arasıda bir fark varmış gibi yazmışsınız da...

SOHBET SAYFASI

11.08.2008 22:39:01 tarihinde  Sistemss  yazdı!

mehmet abi buyur abi,dünyanın derdi bitmez.

dün,munzur da yaşanaları anlatacaktın, konu bölündü seni dinliyoruz abi.

saygılarımla.

SOHBET SAYFASI

11.08.2008 22:40:22 tarihinde  @namiturhan  yazdı!

Ben öyle bir ifade kullanmadım ama sorarım size tanıdığınız kaç köylünün ruhsatlı silahı var avcılık sertifikası için kaç tanesi kursa katılmıştır,kaç tanesi yıllık avlanma pulu ve ruhsat harcı ödemektedir,kaç tanesi mevsiminde limitler dahilinde avlanmaktadır,bunları yapan kaç köylü var,yapmayanlar bizim hakkımıza tecavüz ediyorlar ve tabiri caizse merada karşımıza çıkıp dangalak dangalak burada avlanamazsın diye dayılanıyorlar

SOHBET SAYFASI

11.08.2008 22:49:00 tarihinde  İzmirli_hüso  yazdı!

Nami bey size katılıyorum.Bende bir köylü çocuğuyum.Köyümde hemen hemen her evde tüfek var .Birçoğunda eski bulundurma belgesi var pullu avcı bir tane.Geri kalanı yabam tv nin de dediği gibi bohçacı.Ama olaylara bir de şu açıdan bakmanızı rica ediyorum.Bu gün avlanma vizesi pulu harcı teskeresi bilemem nesi 400 500 ytl ye yakın paralar gidiyor.Benim köyümde bu kadar maaş alan adam sayısı 3 5 kişiyi geçmez.Adam hangi parayla alıcak vizesini pulunu .Emin olun onlarda almak istiyorlar dışarılarda avlanmak istiyorlar.Farklı yerlerde dolaşmak istiyorlar.Ama onları bu derece fakirleştirenler utansınlar.

SOHBET SAYFASI

11.08.2008 22:50:55 tarihinde  Töre  yazdı!

sevgili sistemss konu dagıldı arkadaşlar kalp kırmayalım

SOHBET SAYFASI

11.08.2008 22:53:01 tarihinde  Sistemss  yazdı!

mehmet abi sana acil ihtiyaç var

kaldığın yerden rica etsem munzura devam edermisin.

belki pu kuşlarının saygılı sesi,herkezi huzura kavuşturur.

saygılarımla.

SOHBET SAYFASI

11.08.2008 22:56:43 tarihinde  @namiturhan  yazdı!

Değerli arkadaşım,
Sizin bölgenizi bilmem ama harmanı kaldırdıktan sonra rakıyı kamyonetle götüren adamlar 40 YTL avlanma pulunu almaya gelince fakir oluyorsa benimle aynı merada avlanmaya hakları yok diye düşünüyorum.Yeri geldi üstümüzden başımızdan sigaramızdan feregat ettik ama ruh-
satsız kuralsız avlanmadık

SOHBET SAYFASI

11.08.2008 22:56:54 tarihinde  Sistemss  yazdı!

nami bey ilerleyen saatlerde bir yaşananımıda ben anlatacağım ...

ama şimdi gecenin derinliğinde ,bence mehmet abiye kulak verelim.

ve hasret kaldığımız huzurla kucaklaşalım.

saygılarımla.

SOHBET SAYFASI

11.08.2008 23:24:11 tarihinde  Töre  yazdı!

1994 senesiydi arkadaş gurubuyla munzura çıktık bir gurup mağraya döndük ama üç arkadaşımız kara suratı almaya gitti hava da çok bozuk bir yerden çıkaçaklar çirkin herifi aldıktan sonra aynı yolldan geri dönecekler onun için o yolda silahlarını montlarını agırlık etmesin diye birakmişlar agırlık olmasın diye nasıl olsa burdan geçeçekler herifin yanına çıkıyorlar hava bindiriyor bir anda her taraf buz kesdi akşam karanlık bastı gelen giden yok aşagı inemiyorlar kayalar bir anda buz kesiyor orda kalıyorlar biz aşagıdan silah atıyoruz kimseden ses yok onlar bize bagırıyor ama biz duymuyoruz yanımızdan çay akıyor çayın sesinden biz duymuyoruz biz onların silah larıni aşgıda bıraktıklarını bilmiyoruz biz dedik onlar kesin öldüler bizde oraya çıkamıyoruz neyse mağraya döndük ben sabaha kadar uyuyamadım sabah 0.4 oldu ben üç ekmek içine bol limonlu helva koydum yanımada bir arkadaş aldım onların bulundugu istikamete doğru yola çıktık bir buçuk saat sonra yanlarına gittiki adam yaşıyor ama dudaklarına sanki mürekep sürmüşler dudakları sim siyah olmuş helvalı ekmek leri yediler birde ateş yaktık arkadaşlarımız ölümden döndü zalim munzur saygılarımla

SOHBET SAYFASI

11.08.2008 23:27:27 tarihinde  klavuz  yazdı!

Ben 1998 yılın da resmii olarak ava başladım Ankara Gölbaşı civarında avcıları pek sevmezler hatta hiç haz etmezler özellikle Haymana bölgesinde Arabalarımızın lastiklerini keser camlarını kırarlar.

Bu olayların nerden kaynaklandığın araştırmak istedim 2003 yılın da sayın Mehmet Emin BORANIN bir kitabı elime geçti ARPACIK atlı bu kitapta EMİRLER olayı diye anlatılıyor.

Emirler köyü Ankaranın sayılı bıldırcın avlaklarından biri idi ozmanlar 2000 yılından sonra orada kuş tutmadı gerçide .

Tarım bakanlığından bir mühendis köylülerin Kımılla mücadelesi için bilgilendirme toplantısı yapıyorbu toplantıda Bıldırcın kımılın baş düşmanı diyor ve ekliyor MERANIZA AVCI SOKMAYIN.

Emirler köyü ahalisi oldukça yobazdır yabancıyı sevmezler.Bu olaydan bir zaman sonra köymerasına iki otobüs dolusu avcı gelir rivayete göre Bursalılarmış köylü bunları görünce ayaklanır ve ortalık karışır Ozmanki TAF başkanı dahil il jandarma alay bile oraya sökün eder fakat köylü kararlı sokmaz avcıyı.

Zaman geçer Ankaranın avcısı dahi gitse kovar raziden dişi geçmez ise arabasına zarar verir.

Bu olay gel zaman git zaman tüm Gölbaşı özelliklede Haymana bölgesine örnek olur ve sonuçta oalan biz avcılara olur.

Sene 2008 Haymanada 3 yıl yasaklanmış bir araziye Keklik avına gidiyoruz köyde tanıdığım bir amcanın evine arabaları bırakıyoruz ne olur ne olmaz diye .

arazi küçük av kısa sürecek belli araziye giriyoruz kısa sürede limitler tamam 5 alay keklik kalkıyor ortalama 50 şerli guruplar biz nasıl olsa bu hayvan burda değip öğlen olmadan avı bitirip meradan çıkıyoruz.

İlerki zamanlarda Metin abi ile domuz avlarımız devam ediyor bir ara kendisinden müsade isteyip aynı araziye kekliğe gidiyoruz.

Bir önceki gördüğümüz kekliklerden eser yok kuş namına hiç bişey yok dağda selam verdiğimiz çoban bile köpeklerimizi boğsun diya kendi köepeklerini üstümüze salıyor ki saldığı köpekler adam yer okadar büyükler.

Bu hayal kırıklığı ile Amcamızın evine geri dönüyoruz.

Fakat amcamız bize soğuk duruyor anlam veremiyorum dayanamayıp soruyorum ne oldu ?

Köyün meydanında oturan köylüleri gösterip beni uyardılar ne olur birdaha gelmeyin çok kızıyorlar diyor.

Neden diyorum ve anlatıyor.

Sizin gelmediğiniz arada karşı köyün köylüleri Bursalı tanıdıklarını buraya ava getirdiler onlarda başkalarını getirdi !

Adamlar iki minübüs gelmişler bayram tatilinde üç gün kamp yapmışlar dağda taşta ne varsa temizlemişler .Kamp sırasında köyün çeşmesini keklik tüyleri ile batırıp bahçelerin kenarındaki korkuluk misali koyulan ağaçları çalmışlar yakmışlar oda yetmemiş suya gelen davarı suya yanaştırmayıp çobanı tartaklamışlar daha neler neler .

Bu olayı yaşayan köylü arziye avcı sokmama kararı almış hatta karşı köyle aralarında husumet bile doğmuş.

Bizi canı gönülden karşılıyan bardak bardak ayran yapıp bize ikram eden varını yğunu şehirden gelip onu onurlandıran biz avcıların önüne seren bu adamın ve köylünün günahı ne sizce.

Şu anda Haymana bölgesin de eğer avcı olduğunuz belli ise arabada gider ken selam veriyorsanız adamlar önce plakaya bakıyor ondan sonra selam alıyor.

Birde olayın bu boyutu var bence.

Saygıalrımla

SUAT MERT

SOHBET SAYFASI

11.08.2008 23:56:27 tarihinde  Sistemss  yazdı!

mehmet abi selam.

poşe deresini bilirsin,üstünde mağralar vardır.

sabah fırattaysan ,akşama mağralara anca çıkarsın,mağra ağzında kara meşeyle ateşini yakarsın,

terini soğutmak için sırtını soyar,bir yanınıda ateşe yaslarsın.

ateş,dağda nimettir,onunla ısınır,onunla aşını yapar,onunla dinlenir,onu izleyerek ,geceye dalarsın.

peşinden binbir türlü hayvan sesi kulağını çınlatır,bertisi böceği ,ayaklısı yürürü...

bir anda karşılardan kurtların uluması peydah olur,ürperirsin,dağ susar ,kurtlar başlar...

mağradan çıkar,sesin geldiği tarafa bakarsın,ama hiç bir şey göremezsin..

yüzünü karla yıkar tekrar bakarsın.

sanki yanıbaşındalarmış gibi ,kulağını delen sese kulak verirsin...

büyülü ses ,seni önce korkutur,sonra huzura çağırır...

döner ateşe iki odun daha atrsın,mağaranın kenarında,keçe kepenek arasında ,kurt sesleriyle ,huzuru bulur ve uykuya dalarsın...

sana huzur veren ,o an canını alacak olsa dahi ,kılın kıpırdamaz olur,kendini huzura bırakırsın...

saygılarımla.

SOHBET SAYFASI

11.08.2008 23:57:51 tarihinde  Töre  yazdı!

sevgili arkadaşar ben biraz köylüye birazda avcıya dokunacam ama önce avcıya 1998 senesinde benim üç arkadaşım erzincan iliçe gitmişler ama av bulamamışlar beni aradılar ben onları bir arkadaşımı yönlendirdim onları otelden aldı evine götürdü sabahta keklige götürdü okadar güzel bir av yapmışlarki sevinçlerinden köylüye tüfek söz vermişler köylünün tüfegi yokmuş sana bir av tüfegi göndereceyiz demişler bir gün sonra o arkadaşımın cenazesi varmış onlara demişki bugün ava çıkamaycagız gene beni aradılar bu sefer başka köye gönderdim orda başka arkadaşım bunları çil kekligine götürmüş ordada çok güzel av yapmışlar onunda tüfegi yokmuş onada bir tüfek söz vermişler istanbula gelince iliçe bir tüfek göndermişler ama iki tüfek söz verdikleri halde bunlarında bir birinden haberi yok o diyorki füfek benim öbürü diyorki tüfek benim bunlar bir birini öldüreçekti haber bana geldi cebimden parasını vererek etem uçardan tüfek alıp gönderdimde bunlar kavga etmedi peki soruyorum köylü bunlardan tüfekmi istedi işleri bitince unutuyorlar yarın akşam devam edecem sıra köylüye geleçek saygılar

SOHBET SAYFASI

12.08.2008 00:36:53 tarihinde  Töre  yazdı!

sevgili metin ben yüce dağlarda hayvan seslerini dinlerken şehirlerde yaşayan insanlar aklıma geliyor kendi kendime diyorumki şehirde yaşayan insanlar neler kaçırıyorlar ben o vahşi vadilerdeki o sesler bana öyle bir huzur veriyorki tarifi zor sizde bilirsiniz saygılar

SOHBET SAYFASI

12.08.2008 00:54:30 tarihinde  Sistemss  yazdı!

zirveye sararken ,dönüp aşşağı bakıyorsun,sanki harita odasındasın,biraz daha ,biraz daha diyorsun,ne kadar uzaklaşırsan,o kadar mutlu oluyorsun...

sonra bir ince su izi...

durup ,kuruyan ağzını ıslatmak istiyorsun.

toprağı eşeleyip,ufak bir gölet yapıyorsun,göletteki suyun durulmasını beklerken,karnın acıkıyor,sırtındaki çantadan ,iki lokma ekmek ,bir parça kavurma çıkarıyorsun...

hiltona yemeğe gitsen,o tadı asla alamazsın...

kavurmayla ekmeği azıklanırken,bir kurusoğan denk geliyor çantada,alıp bakıyorsun, soğanını yemeden evvel,Allahına şükrediyorsun...

alelacele atıştırdığın lokmalar boğazına diziliyor,çamurlu sudan eğilip bir bir nefes çekiyor,yine Allahına şükrediyorsun...

Allahım verdiğin nimetlere hamdolsun.

SOHBET SAYFASI

12.08.2008 00:54:40 tarihinde  Töre  yazdı!

eskiden olan bir olayı anlatayım size bu anlatacagım insanlar babamın av arkadaşları iki arkadaş akşamdan anlaşmışlar sabaha karşı ava gidecekler tabi kara surat avına bir arkadaşı sabah kalkıp obür arkadaşını kaldıraçak erken kalkaçak adamım ismi bırıhıli biride hifsi bırıhıli sabah kalkmışki köyde biri ölmüş cenaze var kendi kendine demişki hifsinin haberi yoktur cenazeden ben erkenden hifsiyi ava götüreyimde av yerinde söylerim av yeride üzak nasıl olsa geri gelemez avıda yaparız diye hifsiyi kandırmiş neyse av yerine gitmişler oda hifsiye demişki köyde cenaze var hifside niye köyde söylemedin demişki söyleseydim av gidemezdik

SOHBET SAYFASI

12.08.2008 01:02:09 tarihinde  Töre  yazdı!

bazende köyden öyle uzaklaşıyorsunki dağın doruguna allahım ben bu yolu nasıl dönecem canımı burda alsan dedigim çok oldu azmetli dağlarda

SOHBET SAYFASI

12.08.2008 01:18:38 tarihinde  ŞİNASİ MARKET  yazdı!

Çocukken koyunlarımız vardı eniştemizinde keçileri var onların yanında bende gidiyorum dağda sıklık meşelik,fındıklık olan bir yer onlar keçileri oraya salar bende düzlükte koyunları otlatıyorum, rüzgar var kuvvetli esiyor tek bir tane çam ağacı var nasıl uğulduyor o gün korkmuş ve ağlamıştım geçenlerde aynı yere gittim ilk önce gözüm o çam ağacını aradı baktım yok o yerden bir dağ yolu açılmış çam ağacı kesilmiş içimi bir hüzün bastı beni korkutan o çam ağacı için şimdi üzülüyorum keşke yine orda olsaydıda o uğultuyu zevkle dinleseydim

SOHBET SAYFASI

12.08.2008 22:12:42 tarihinde  Hunterchef  yazdı!

merhaba dostlar. sohbet odası çok güzel oldu kimi dostlar bizi o eski günlerimize götürdü. bende ava nasıl başladığımı biraz yazmak istiyorum...
daha 3 yaşımdayken elimde bir sapan babamın avdan gelişini gözlerdim ha bide çakım vardı tüm oyuncaklarım bundan ibaretti bolunun seben ilcesi susuz köyünde biraz buyuyunce ailendeki tüm erkekler avcı neredeyse bende kuş avlardım sapanla kışında kapanla. serçe falan bazen karatavuk veya ardıç kuşu vurunca büyük avdı .
biraz büyüdüm 11 yaşıma geldiğimde bizim yaşıtlarımız tüfekle gitmeye başlamışlardı babalarıyla.
babamın bir dolma çiftesi vardı birgün bana hedefe ateş ettirdi bende o hevesle hep tüfeği istedim ondan ava gitmek için ama vermezdi tüfeği bi sakatlık yaparsın derdi dolma tüfek tehlikeli derdi
artık yalvarmalarım ağlamaya dönüşmüştü bana dediki amcanda eski bir 20 no tekkırma var git onu iste bu kış onu ben kullanabilirmiyim diye sor dedi hemen koşarak gittim amca babam dediki diye istedim tüfeği oda bana paslı tek dolmadan çewrilme tek kırmayı bana veri hemen çarşamba gününü beklemeye başladık fişek almak için bizim ilçenin pazarı çarşambaydı ve ancak 5 ad fişek bulabildik o dönem 20 no rağbet görmediğinden fişeğide bulunmazdı babam fişekleri bana doldurdu karabarutla dolma tüfeğinin cephanesiyle bende artık ava gitmeye başlamıştım birkaç gün içinde fişekleri bitirdim boş kovanı karabarut yarıyor oraya babam bant yapıştırıp tekrar dolduruyo bana bide iyice tembihliyor kuşlara atma diye ama ben dururmuyumkaratavuklara atıyorum kekliğe attım vuramadım diyorum bazende arkadaşlarla yedik kekliği diyorum kızmasınlar diye...
birgün kar yağdı sabah iyi avhavası var erken kalktım babama çağırıyorum baba herkes gitti hadi gidelim diyeoda kalkmadı bana sen git dedi ben gelirim peşimden dedi ama banada akşamdan nerede duracağımı söyledi gittim meraya zaten ewe 1 km mesafa kopoylar yırtıyo ortalığı tavsan çeviriyolar babamın bana dediği yere dikildim uzaktan gördüm tavşanı benim biraz uzağımdan geçecek hemen hazırlandım tavsan oturdu mesafe biraz uzakcana horozu kaldırdım tık tekrar kaldırdım ateş ettim ama olmadı koşup baktım tüy kalmış biraz ama gitti tepeye tepedeki avcılardan biriside kara hüseyin dede acayip asabi bir dede karahüseyinin horozlu çiftesi 2 el patladı dedimki tavsanı vurdu hüseyin dede diye düşündüm canım sıkıldı yukarı doğru yürüyorum tavşanı kara hüseyin yaralamış arka bacak kırılmış direk bana geliyor 7/8metre nişan aldım ateşşşş tavsav vuruldu benim saçmalarda diğer baçakları kırmış hemen kestim tavsanı babamda o arada geldi tüfek sesini duyunca beni yolladığı yeride biliyo ya nefes nefese ne oldu dedi gösterdim tavsanı ama uçuyorum sewincimden babam dediki tavsanı kara hüseyin deden vurdu dedi ona vermemiz lazım dedi neden dedim adetmiş arkabacağını kim kırarsa av onundur ama sen ona deki tavsanı kim vurdu diye sor dedi gittim kara hüseyin dedenin yanına yakmış sigarasını ardıç anızının üstünde çekiyor hüseyin dede tavsanı sen vurmuşsun dedim daha ben kelimeyi bitirmeden adam sert yok dayının sen vurdun tavsanı dedi nasıl sewindim biraz daha avlandım kopoylar bir tavsan daha çıkardı ona atamadım babam diyor oğlum sen git diye ama gitmiyorum akşama tüm avcılar toplanınca gidecem elimde tavsanı sallayarak havasıda olacakya uzaktan görenler çocuk vurmuş tavsanı diyolar yaşım 11 daha akşama avcılar toplandı köyün yakınına yaklaştık bende bir yürüme var sormayın kasıla kasıla eve gelince dedemde inanmadı yaşım 37...26 yıl önce yaşadığım ilk tavsan avımdı saygılarımla .
cahit cabbar

SOHBET SAYFASI

12.08.2008 22:22:35 tarihinde  Mpenez  yazdı!

Arkadaşlar nerelerdesiniz kabarut fişekmi doldurursunuz yarınki ava......

SOHBET SAYFASI

12.08.2008 22:31:32 tarihinde  Sistemss  yazdı!

mehmet abi selam.

cahitin ilk avı çok heyecanlı geçmiş,ilkler hep özelimizdir.

mehmet abi ,seninde ilk avını bize yazarmısın?

saygılarımla.

SOHBET SAYFASI

12.08.2008 22:37:48 tarihinde  Mpenez  yazdı!

evelki sene genç avcı arkadaşlarla bıldırcındayız.

Büyük bir anız içinde acayip bir bıldırcına rasladık
.anız yer yer kelleştiği için bıldırcın uzak kalkar tüfek attırmaz doğru bitişikteki karpuz kavun tarlasına.

Bu hususta hassas olduğumdan bostana karşı silah atan gençlere bağırıp kızıyorum.

Bostan bıldırcın dolu gençler girmeye yeltelendi hepsine mani oldum.vurduğumuz bir güveçi dolduracağından avı bırakıp söğütlerin altında serinleniyoruz
karşımızdaki karpuzlarda karpuz hani.
İnsanın o sıcakta içi gidiyor.
Sahibi olsa parasıylada olsa bir tane alacağımı ifade ederken.Ağaçların arasından bir köylü arkadaş çıkıp yanımıza geldi.

Yaptıklarımızı ve konuştuklarımızı dinlemiş. ilk defa böyle avcılara rasladım diyerek bizleri kutladı
yanındaki azığını bizlere zorla yedirdi.
5 tane en büyük karpuz getirip bizlere ikram etti.
Sonra yetmezmiş gibi arabanın bagajını karpuz kavun doldurdu.
Hakkını helal et köylü kardeşim yine
o zaman helalleştik ama yine helal et.
biz avcıyız gururluyuz.

sen köylüsün gurur duymalısın.

SOHBET SAYFASI

12.08.2008 22:39:17 tarihinde  Av Cenneti YUSUFELİ  yazdı!

aaaaaaa yarın avmı var??????????

SOHBET SAYFASI

12.08.2008 22:43:39 tarihinde  Sistemss  yazdı!

başkanında ilk avını dinleyeceğiz .

öyle kurtuluş yok,bu akşam ilk avlarımız akşamı olsun,haydin buyurun ilk avlarımıza.

saygılarımla

SOHBET SAYFASI

12.08.2008 22:45:19 tarihinde  Mpenez  yazdı!

Aşıyı yediğim ilk avım......

Rahmetlik babam beni altı yaşıma girmeden Uşak ta üzüm bağlarının üstüne ava götürdü....

O yaşta yarı yürüyüp yarı babamın omuzlarında av mahalline kadar geldik.

Zaten av bol uzağa gitmeye bile gerek yoktu..

Bir kuşburnu yığınına giren keklikleri görmüş beni oraya kadar omuzunda getirmişti.yere indirdi gidip keklikleri taş atıp uçurmamı söyledi.
Keklikler sürüyle havalandı babam çifteyle iki taneyi duble atış indirdi.
Ben keklikleri alıp babama getirdim ve ilk tanışmam böyle oldu
Sonrası bu aşı tuttu...
Vücudu avcılık ateşi sardı....
Halada sönmedi...
Sönmeyecekte....

SOHBET SAYFASI

12.08.2008 22:51:45 tarihinde  Av Cenneti YUSUFELİ  yazdı!

nerdeeeee böyle aşı şimdiki gençlikde.al silah çık ava.mekteplimi alaylımı belli değil vallahi.kırk gün taban eti bir gün av etini zaten tanıyan bilen yok muhterem.

SOHBET SAYFASI

12.08.2008 22:57:21 tarihinde  Mpenez  yazdı!

Sonrası.......

Senelerce çantacılık usta avcıların arkasında.
Onlarla ava gidebilmek bile büyük şeref..
fişek doldururken seyretmek helede boş kapsülleri çıkarmak.karton fişeklere saçma numaraları yazmak.onları fişekliğe yerleştirmek..

Avda senelerce bir çifteyi 15 dakka alıp avlanmak için koştum durdum
Yeri geldi bir çifte ile babam ben ve ufak kardeşim av yaptık

Okulunda değil ama merasında avlağında öğretmenim babam usta avcılar arasında avcı olmaya çalıştım....

Hala öğrenemediğim çok şey var..
Bana bir harf öğretenin kölesi olmaya hazırım.

Hepsini rahmetle anıyorum bana doğruları öğrettiğiniz için.......

SOHBET SAYFASI

12.08.2008 22:57:32 tarihinde  Sistemss  yazdı!

başkanım ilk avınız nasıldı?

hatırlıyormusunuz?

bekliyoruz,şinasi bey sizide alalım.

saygılarımla

SOHBET SAYFASI

12.08.2008 23:10:17 tarihinde  Av Cenneti YUSUFELİ  yazdı!

ilk avım ilk silahım 7.65 mauser le taze sağilmış süt kovasıydı rahmetli babamla.sonra kırpi sonra şimdilerde çok çok pişmnan olduğum kapana yakalanmış bir kurt.ve avı serbest iken ayı- keklik domuz devam etti.sonra turizm avcılığı vs devam etti.

SOHBET SAYFASI

12.08.2008 23:26:30 tarihinde  ŞİNASİ MARKET  yazdı!

Rahmetli amcamla tavşan avına gittik bende tek kırma var 3 tanede fişek verdi amcam dağın yukarısında bende eteklerdeyim amcam tavşanın girdiği pardalığı görmüş sesleniyor önünde dikkatli ol az daha yaklaştım tavşan fırladı attım gidiyor bi daha yine gidiyor ama peşinden bende koşuyorum yelerde ıslak tavşan yavaş gidiyor tarla yoluna girdi gidiyor üçüncüyüde attım bende fişek kalmadı zaten soluk soluğa kaldım bıraktım amcam sesleniyor oğlum vuruldu koş bende nerde vuruldu gitti diye bağırıyorum köpekler de geldi arkasından gittiler az sonra köpeklerin sesi kesildi amcam oğlum köpekler yakaladı diye sesleniyor vardım tavşan yerde köpekler başında kesecem ama çakı yok ne yapayım derken bir taş altına bir keskin taş aldım tavşanın başını kestim amcam geldi neyle kestin dedi anlattım av sohbetlerinde yaptığımı diğer avcı arkadaşlarına anlatırdı.

Tavşanın niye oğün yavaş gittiğini öğrendim, ayaklarına yapışan çamurdan dolayı yavaş gideceğini amcam öğretti.

Tam rahat olmadan yazıyorum tam başlıyorum bir müşteri geliyor yanlışlarım varsa özürdilerim

SOHBET SAYFASI

12.08.2008 23:36:15 tarihinde  ŞİNASİ MARKET  yazdı!

Unutmadan yazayım amcamla yine bir tavşan avında ikimiz birden attık tavşana vuruldu kim vurdu dedim sen vurdun dedi hakikaten ilk avlara başlayan kişilere böyle durumlarda SEN vurdun demek çok önemli ava alıştırmak için başka bir arkadaş yazmıştı yukarıda usta avcılık bu olsa gerek

SOHBET SAYFASI

12.08.2008 23:57:04 tarihinde  Sistemss  yazdı!

bende ilk avıma yaklaşık 11-13 yaşlarım arası başladım,belki biraz daha erkendi.

babamla bana bir 870 -28 cal 50 cm namlulu,kibarmı kibar bir pompalı aldık.

neyse ,yaklaşık 2 sene boyunca pompalıyı boş halinde ,evde pompaladım durdum.

yatağa bile tüfekle giriyodum,yemek yemesem ,annem,bak tüfeğini alır saklarım,bidahada sana vermem diyince ,tencerenin dibini kazıyordum:))),sanırım ondan biraz iri kıyım oldum:)

fişekler babamın çelik kasasındaydı,istemedim ama ,istesem dahi alamazdım,kasa hep kilitliydi,sadece av günleri açılırdı.

hatırlarımda,babam rahmetli ,ablama boş oyuncak tabancayı çevirdim diye,beni iyi bir pataklamıştı.

ilk kaide buydu,ne olursa olsun silah ,insana çevrilmezdi.

ilk eğitimim buydu.

pompalıyı biraz fazla boşa pompalamışımki,iki kez iğnesini,bir kezde horozunu kırdım:),parçaları sağdan soldan tedarik ettik.

bir kaç kez piknikte falan ,olur olmaza attım,sığırcık falan vurdum .

sonunda o heyecanlı gün ,geldi çattı.

ava gidiyroduk,sabahtan kapının önünde arabalar toplandı,paşa dağına yolculuğumuz başladı,ekipte kimler yokki.

tarlaya dizildik ,tarak misali,rahmetli enver acar abim,öncü şu bebene sahip ol bizi vurmasın dedi,beni en sona babamın yanına attılar.(bana çok güvendiklerini biliyodum,yoksa bırakın onlarla ava gitmeyi,yanlarına bile acemi avcı sokulamazdı.)

av başladı,avdaydım,herkezle aynı taraktaydım,daha 100 metre yürüdük yürümedik,önümden bir çil kalktı,çilki yoz,cakırtısından heyecandan,gözlerim yuvasından çıkacaktı,kaldırdım tüfeğimi ,patlattım,çil düştü,bir pompa yaptım,sağıma soluma bir bakındım:)

şapkamı yere attım(boş kovanı kaybetmemek için)baktım herkez benim kuşu almamı bekliyor,taraktan çıktım,yana baktım,keratalar beni bekliyor,dedim içimden gülerek:)))

koştum kuşumu aldım ,kıtkaya taktım,sıraya girdim.

daha millette tık yok,4 de bıldırcın aldım:)))

babam yanıma geldi,herkez bana bakıp bişeyler konuşuyor,kafam karıştı,acaba yanlış bişimi yaptım diye düşünüyorum,babam kulağıma eğildi,kıtkanı enver amcana götür,deki,enver amca kuşlar ağır geliyor ,sen şunları taşırmısın?,ben bi kaç daha bıldırcın vurayım ,de ,dedi.

babamya hemen inandım,koştum,babamın dediklerini aynen dedim,kıtkayı bıraktım.

oysa şaka ne büyükmüş:))),sonradan anladım:)

bir anda toplan borusu çalındı,eski avlar böyleydi.

herkez etrafımı çevreledi,anam ben kesin bi yanlış yaptım,sopayı yediim ,dedim.:)

rahmetli enver amca beni kucağına aldı,yeni avcımıza öncünün oğluna benden 300 fişek dedi.

fethi atan amcada ,bir puma av bıçağı hediye etti,peşinden osman hattat abi,derken bir anda ,biçok av malzemem oldu,babamın gözüne baktım,okeyi çakınca,herkezin sırayla elini öptüm.

enver amca,taze ..oka çok sinek konarmış,hadi senin avın bitti,yallah arabaya dedi,.

sevinçten uçuyordum,arabaya gittim,tüfeğimi sevmeye başladım:)

ah eski günler,ah eski avlar...

şimdilerde hiç bir şeyin tadı kalmadı,anca şad ederek mutlu oluyoruz...

saygılarımla.

SOHBET SAYFASI

13.08.2008 00:14:08 tarihinde  Sistemss  yazdı!

mehmet şahankaya ağabeyimize tüfek tutmayı bilmediğini söyleyen tipler var,oysa onun tam bir avcı olduğunu hepimiz biliyoruz.

muhtemelen mehmet ağabey bu sayfayı geç okur.

mehmet abimizinde ilk avını dinlemek isteriz.

buyurun arkadaşlar ilk avlarımız hepimize açık,tüm avcıları bekliyoruz.

saygılarımla.

SOHBET SAYFASI

13.08.2008 01:02:18 tarihinde  Töre  yazdı!

kendimi bildim hep babamı kendime örnek almaya başladım babam büyük avlara giderdi ozaman babamın fişegi çok kısıtlıydı iki veya üç fişekle munzura ava giderdi fişeklerin bazısıda çürük çıkardı bende bitişik köydeki bir arkadaşimdan pişto öğrendim mauzer kovanın bir agacına yuva yaparak telle baglardık kovanin arkasından iki santim ince bir delik delerdik önce barut üstüne bir bez sonra çakıl taşı onun üstüne gene bez ben nişan alırdım arkadaşım salih kiprit çakardı barut ateş alınca patlardı babamın bunlardan sonra haberi oldu çünki evde barutlar yavaş yavaş bitmeye başlamıştı tabiki benimki av degil sadece barut patlatmak piştoyla av olurmu yanlış benim hoşuma gidiyordu sesler babam tütün içiyordu tütünleride alıp sarıp içiyordum ama babam bunların hep farkındaydı ama bana bir gün bile bana hiç kızmadı bana dediki sen avcı olaçaksın bu munzurda ava gideçeksin bana tek bir sözü var bu munzurda arkadaşına sahip çık arkadaşın başına birşey gelirse kendini vur dedi yani arkadaşına sahip çik anlamında dedi benimle baş edemedi bizim üç tüfegimiz vardı mauzer 98 ikide tekli tüfek biri 12 diyeri 16 noluydu 16 altı kovan yarıyordu ama ben onu seviyordum saçma bizde hiç yoktu babamım hurda kurşunları vardı ben kurşunları çekiçle döve döve uzatır kelpetenle saçma boyu keserdim sonra düzgün bir taşa koyar ikinci bir taş elimde onları yuvarlardım saçma hazır olurdu sıra gelirdi fişek doldurmaya 7.9 benim ölçegimdi bir 7.9 barut üstüne bir çaput üstüne bir 7.9 saçma üstüne çaput yukrıde bez edim şimdi çaput diyorum ikiside aynı yanlış anlaşılmasın ben havada atmasını bilmezdim ben meterisler yapardım meteris kekliklerin devamlı geldigi yere taşdan duvar örüyorsun aralara mazgal deligi koyuyorsun keklik gelince meterise yanaşıp mazgal deliginden tüfegi uzatıp kekligi vuruyorsun ilk keklik avımda ben meterise yanaşıyorum bizim köyün muhtarıda kazaya gidiyor oda beni izliyor ben farkındayım neyse kekliklere yanaştım mazgal deliginden tüfegi uzattım bir hedef kendime sectim tetige bastım keklikgi vurdugumdan emnim ama ortada keklik yok ara ara bir saat yok muhtarda beni bekliyor ben ara sıra ona bakıyorum en sonunda buldum keklik tüfegi yiyince bana doğru gelmiş bende hep ileride arıyorum o günü hiç unutamam ben şimdi evimdeki merminin sayısını bilmiyorm babam çok zorluklar çekiyordu saygılar

SOHBET SAYFASI

13.08.2008 01:50:17 tarihinde  Töre  yazdı!

bir gecenin vaktinde sobanın sicagında uyandım gözlerimi açtımki annem babama çay yapmış babam kavaltı yapıyor bende kalktım babama eşlik ettim anladımki babam ava gideçek babam bana dediki git ismail amcanı kaldır ava gidecegiz bende gittim ismail amcanın kapısına kapıyı çaldım ama ismail amca ava gelmeyceni söyledi babam tek gitti ama yatı yapaçaktı üstündede hiç bir şey yoktu sadece kötü bir palto vardı ben köyden ses dinliyordum bir gün sonra tek bir tüfek atıdı tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiioh biraz sonra bidaha tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiioh ben dedimki babamın bir fişegi kadı oysa ben biliyorum babamın üç fişegi vardı biri çürük çıkmış ikisi pallamiş akşam babam köye geldi olan olmuştu devirsi gün kara bir eşşegimiz vardı ayaklarına buz mığı çakardı av yerine giderdi avı köye getirirdi herkese pay ederdi

SOHBET SAYFASI

13.08.2008 23:30:00 tarihinde  Sistemss  yazdı!

herkeze selam.

arkadaşlar ,böyle olmuyor ama,biz,üçbeş arkadaş anlatıyoruz ,sizler dinliyorsunuz.

bu sayfa hepimiz için,herkezi bekliyoruz,anılar tazelendikçe canlanır.

e haydin.

saygılarımla.

SOHBET SAYFASI

13.08.2008 23:39:45 tarihinde  ŞİNASİ MARKET  yazdı!

Metin abi isterseniz grup avlarında yapmamız gereken nelerdir onları biraz irdeleyelim ne nedersiniz

SOHBET SAYFASI

13.08.2008 23:48:58 tarihinde  Sistemss  yazdı!

olur şinasi bey ,neden olmasın.

grup avcılığını bozsalar dahi,biz bilgilerimizi yitirmeyelim,gerçi tek grup avı,domuz sürek avı dağil.

grup olarak yapabileceğimiz bir çok avda var.

grup avı derken ,hangi avın grup avıysa,ona göre yapmamız gerekenleri konuşalım.

ördek kaz,keklik tavşan,bıldırcın,çulluk,üveyik,ve daha bir çok kuş avı var.

şinasi bey ,dilerseniz siz ,hangi ava grup olarak gidiyorsanız,o avda yapılması gereken grup kurallarından konuya başlayın,gerisinide diğer avcı dostlar getirsin.

buyurun ,söz sizde.

saygılarımla.

SOHBET SAYFASI

13.08.2008 23:51:12 tarihinde  İzmirli_hüso  yazdı!

selamlar iyi geceler

SOHBET SAYFASI

14.08.2008 00:06:33 tarihinde  Sistemss  yazdı!

A.S.buyurun hoşgeldiniz,sohbetimize katılmak istermisiniz?

saygılar.

SOHBET SAYFASI

14.08.2008 00:13:02 tarihinde  ŞİNASİ MARKET  yazdı!

Ben genelde uçar avını seviyorum en çokta keklik avını av yerine varıldığında o yeri en güzel kim biliyorsa avcı başı o gün olması lazım.Burda küçük büyük kimin olduğu önemli değil.

Dağılımı onun düzenlemesi burada genç ve yaşlı ayrımı olabilir,istirat,yemek molası yani aklınıza ne gelirse onun dediği olması lazım her kafadan bir ses çıkdımı av da rezil oluyor moralde bozuluyor.Av vurmak herkez ister ama önemli olan mutlu bir şekilde av gününü tamamlamak hoş sohbetlerin olması daha önemli.

Çok hırslı olmak diğer avcıların avını bozmak olmamalı diye düşünüyorum.

SOHBET SAYFASI

14.08.2008 00:19:08 tarihinde  Ahmet Recai  yazdı!

Selam dostlar.İyi geceler

SOHBET SAYFASI

14.08.2008 00:33:21 tarihinde  Ahmet Recai  yazdı!

Metin bey diyecek Recai abi bir anını yaz bakalım diye.
Hafta sonu bir gün sabah ezanıyla birlikte 3 kişi ava çıktık.İsmet ben ve Postacı Nail.Sabahın tertemiz oksijenini ciğerlerimize çekerek motorsiklere bindik.Av yerine doğru yol almaya başladık.Vardığımız da hava daha karanlıktı.Bir sigara molasından sonra hava aydınlanmaya başladı.Ara tara bir şey çıkmadı.Öğlene doğru daha bir şey vuramamıştık.Nasibimiz kapalıydı sanki.Canımız çok sıkkın.İsmet arkadaş yanıma geldi.Şu postacıyı bir işletelim dedi.Neyse planı anlattı bana.Ayrıldıktan sonra hem koşuyor hem de fişek atıyordu.Ahmet tavşan geliyor.Bu sefer ben koştum 2 fişek de ben attım.Postacıya bağırdım.Nail tavşan geliyor.Oraya koştu buraya koştu,tabi bir şey yok.Hiç bozuntuya vermeden yanına gittik.İsmet dedi ki.Ule ne salaksın.Öününden geçen tavşanı görmedin.Len valla gördüm.Köşeyi birden dönünce atamadım.Bir halimizi görseydiniz.Gülmekten yerlere yattık.Gözlerimizden yaşlar geldi.Tavşan falan kalkmamıştı ki önümüzden..

SOHBET SAYFASI

14.08.2008 00:41:20 tarihinde  Ahmet Recai  yazdı!

Metin şu domuz hakkında biraz bilgi ver bize.Domuz konusunda uzman olduğunu biliyorum.Bu zamana kadar hiç yaralı domuz saldırdı mı sana?Saldırdıysa en yakın ağaca mı çıkarsın,yoksa bıçağı çeker mücadele mi edersin.Veya b planı olarak erkekliğin onda dokuzunu mu devreye sokarsın?Domuzu tek bir kurşunda alt etmek için neresine ateş etmeliyiz.Gece bek avında tek kurşun mu,dokuzlu mu tavsiye edersin.Hiç belli olmaz şu anda beke gidebilirim.

SOHBET SAYFASI

14.08.2008 00:44:42 tarihinde  Sistemss  yazdı!

:)))))))))))))))

ahmet abi,sen çok yaşa emi:)))

saygılar

SOHBET SAYFASI

14.08.2008 01:05:03 tarihinde  Sistemss  yazdı!

benim bir hala oğlu var,adı ümit.

anası ,yeğenim ümidim çok içkiye düştü,sana takılsında dağda taşta içkiyi unutur ,dedi.

hay demez olaydı,ben ümide içkiyi unutturacam derken, az kalsın ümit beni alkolik yapıyordu:)))

neyse ,bir gün beypazarı karagölde bungalolarda , inceden rakı yaptık.

kıbrısçığa doğru ,aşşağı inerken,sol tarafta eski çöplük vardır.

şurayı bir yoklayalım dedik,ladayla girdik sola 50-100 mt dere yatağına doğru indik,tam meşeyi döneceğiz kocca bir azılı kalktı ,yönünü aşşağı doğru verdi.

arabadan palanpandras indik ,bağajdan tüfekleri çıkardık,fişekleri sürdüm, sağıma döndüm,birde baktım azılı geri dönmüş kapatmış ,öne çıkan ümidin üzerine geliyor.

ümit bir tarafdan yürüyor ,bir taraftanda bredaya fişek sürmeye çalışıyor.

bağırdım,ümit geliyoooo.

ümit döndü,ne geliyor ortağım?...

domuz ümide 10 mt .

tüfeği yüzüme aldım ,ümit önümde ,demuz arkasında.

yaaaat ,arkandaaaa ,dememle ümit olayı anladı ,yerle bir oldu.

domuz ümide 3 metre ,tek atış şansım var,biliyorum,direk kafaya ,3 inch federali yapıştırdım.

domuz bodozladı ,kafayı yere koydu,kaydı ,ümide yaslandı kaldı...

ümide baktım rengi aynı a4 kağıt beyazı....

döndü,bir domuza baktı,birde bana baktı.

bundan sonra avda ,av bitmeden evvel alkol alan ,fenerli olsun dedi:)))

ümit beşiktaşlıdır,fenerlileri asla sevmez,onun en büyük yeminide ,fenerli oluyumkidir:)))

ve o olaydan sonrada av bitmeden evvel ,asla ,oda bende ,alkol almadık...

saygılarımla.

SOHBET SAYFASI

14.08.2008 01:08:56 tarihinde  Sistemss  yazdı!

ahemt abi,sen sen ol ,domuz avında tekkurşundan başka bir şey asla kullanma.

saygılar.

SOHBET SAYFASI

14.08.2008 01:37:22 tarihinde  Ahmet Recai  yazdı!

Gözünü sevem Metin, bu anını avcı palavrası de bana.Yoksa ağacın en uç dalına çıkmak zorunda kalacam.Biliyorsun bende ki domuz korkusunu..

SOHBET SAYFASI

14.08.2008 03:08:59 tarihinde  ŞAHANKAYA  yazdı!

Merhaba Sevgili Metin Menderes,

Sormuşsun!

İstendiği için yazdım, çok sevdiğim bir kardeşim için, senin için…

Eline av tüfeği alamayan ve tutamayan bir ağabeysinin anısı de geç git !

1978 yılıydı. ODTÜ yü kazanmıştım.Hasan Tan yüzünden okul boykottaydı. O yaz Dayımın görev yaptığı Orta Anadolu Rafinerisin deki lojmanlarında her hafta sonu misafir edildim.

O zamana kadar hep balık avına çıkmıştık. Hirfanlıda “ ak levrek”, Kesikköprü, Kapulukaya, Gölbaşı , Eymir ve Dikilitaş dökelterinde “ sazan” ve “turna “ ve Kızılırmak, Sakarya ve civarı geceleri “turna” ve “ yayın “ , Kastamanonu yaylaları nda “ gökkuşağı alabalık”…

Rahmetli Babam dan dinleyemedik av hatıralarını… 11 yaşımda kaybettim. Yakın dostlarından dinledik, sonraları… Batman da görevli iken çıktıkları “ kınalı keklik “ avlarını... Ne bereketli imiş o yıllar… Sonradan bildik….

Rahmetli Babam, Yüksek mühendis ve Jeoloğ olduğu için ( Bs.c. Columbia University, NewYork, U.S.A., - M.S., The University Of Texas, U.S.A.,) arazi arazi dolaşırmış, Güney Doğu Anadolu yu…Bu arada hem petrol arar hem de avlanırmış, fırsat buldukça…

Ne yazık ki, ne av anılarından , ne de avcı arkadaşına hibe ettiği tüfek ve ekipmanlarından haberimiz oldu…Yıllar sonra “ hatırası için “ alacak oldum, “ sattık “ dediler. Üzüldüm…

Dedim ya ! 11 yaşında idim , kaybettiğimde…

Kara avcılığını hep onun anılarından dinledim…

Çantacılığım olmadı …

Mankemeleyi bilemedim.

Silahı yüzüme almayı da öğrenemedim.

Öğrendiğimde ise “ silah muhteşemdi ve fişengler”…

Ben silahı yüzüme almayı ; el kundağını, kundak ve dipçik ayarını hiç bilemedim…

Sonradan öğrendim.

İlk ava çıktığım gün Dayımın “ çok amaçlı VICTORINOX hediyesi çakısını kaybettim, avda ve aptalca…

Çünkü desteksiz, kot pantolonumun kemer tokasına takmıştım. Acemiydim….

Üveyik için girdiğimiz Ayçiçek tarlasında, büyük ihtimal taktırmış ve kaybetmiştim…

Kimbilir, kime rast gele !!!

1978 yılında, KIRIKKALE de İlk Avcı Başım Yaşar Evirgen – Makine Mühendisi, Raşit Er – Makine Mühendisi, Kemal ağabey - sanırım Kimya Mühendisi idi- Kemal Ağabey in ANADOL arabası ile, KESKİN de ava gittik.

( O Anadol araba sonradan duyduğum kadarı ile bir anız yangını sonrası, anız tarlasına yakınlığı dolayısı ile komple yanmış idi )

O yıl, Yaşar ağabey, ilk defa beni KIRIKKALE AVCILAR Klübüne üye yaptı, sonra ruhsat pulunu ve sair yatırdı ve beni tam 18 yaşımda YASAL avcı yapmıştı.

Yaşar ağabeyin babasından kalma, 65 ,kaval namlu , tek tetik , çifte ,Winchester korkunç av tüfeğini , o av için , bana emanet etmişti…

Bir gün önce yaptığımız av temrinlerinde, bana sadece namluyu ava yöneltmek yetiyordu.

O anlamda, ne av tüfeğinin arkasında göz gerekti…

Ne de bir takım insancıkların savladıkları gibi, “benim özel bir hareket yapmam gerekmiyordu”.

Nitekim öyle oldu…Hoş “çiller” kalktığında, gürültüden… Altıma sıçacak gibi oldum…Korkumdan.

Cıscıbıl ve acemi bir avcı iken, sadece silahım dolayısı ile- sadece hedefe doğrulttum ve sıktım- ilk etapta, önümdeki 25-30 lu çil alayından , iki ÇİL KEKLİK aldım…

Bilirsiniz ! Yazdılar ! Ben silahı yüzüme almayı beceremem… Ben sadece yüzüme aldım ve namluyu yönelttim… Nasılsa “ elde ettim”…

Daha sonra , KINALI KEKLİK vurduğumda , her iki hayvan arasındaki farkı anladım . Oysa kimse bana anlatmamıştı. Benim gibi acemi avcının , daha ilk günde KIRIKKALE- KESKİN avlaklarında, İKİ adet Çil Keklik avlamamı, o gün ava gittiğim – Yaşar ağabey hariç- hiçbir avcı kabul edemedi…Hele bu iki çil kekliği, sofrada , herkes için “ ortaya atacağıma” kimse anlam veremedi… Ve beni “ avcı saydılar” !

O gün bana “ AVCI “ olduğum payesi verdiler.

Ben “ hala o günkü gibi avcı olduğumu sanıyorum “…

Çünkü ben “ PAYELENDİRİLMİŞTİM “, o gün …

Hepinize rast gele.

Saygılarımla.

SOHBET SAYFASI

14.08.2008 11:10:15 tarihinde  Oğuz ULUBEY  yazdı!

selam dostlar

Mehmet abi biliyorum biraz kırgın bira limoniyiz ama her zaman abimsin.

İLk avını az evvel okudum ve demeden gfeçemeyecem.....

Bu iş sanırım biraz kanla geçen genetik bi olay sende de bu yeti sonuna kadar var vesselam....

Bende ava başlamamda dedemden bana yadigar kalan bu güzeeliğin direk kandan geldiğine inanıyorum. Birazda heves olunca işlem tamamlanıyor....

Selamlar sevgiler
Oğuz ULUBEY

SOHBET SAYFASI

14.08.2008 16:50:54 tarihinde  BÖRTEÇİNE 05  yazdı!

değerli ustam sayın emin ASARKAYA nın organize ettiği bir av günü..

arif abi,babam ve ben.

tüfeğimin teskeresini yeni almıştım.
daha öncede çantacı olarak bile gitmediğim biyere gitmiştik.

güneş sanki benim için doğuyodu o gün,çok güzeldi.yeni aydınlatmıştı heryeri o güzel meranın.

hazırlığımızı yaptık. tüfeğime çok dikkat etmem lazımdı, çünkü ilk tüfeğimdi.babamın hediyesi S.K.B. japon 4+1 idi.

ve ilk fişeklerimide aldım babamdan, babamın vazgeçilmeziidi RC marka.

başladık ava,bir süre gittikten sonra babama yakın keklik sürüsü kalktı. güneşe doğru uçuyolardı, sabahın ilk ışıkları babamın gözlerini almıştı. rast gele atmıştı ama nafile..

ardından,karşıdan bi ses(gravvv) arif abi tavşanı aldı.. yeğen dedi bu senin kısmetin.sırt çantama koydu.sağol arif abi..

bi (gravv)daha babamdan. tavşanı son anda farketmiş, yaralı tavşanı arıyoz..

babam emindi, dize kadar otluk alanın içinde, çıkamadı dedi.

biz tavşanı ararken,ayaklarım beni olağanüstü bir manzaraya götürdü.dalıp gitmişim. uçurumun üzerindeydim.

bikaç dakika bakakaldıktan sonra,arkamda bi çıtırtı,kuru yaprak sesleri,döndüğümde oda ne,tavşan.

tamda sık çalılıklara girmek üzere,o heyecanımı tarifedemem..o anda sanki profesyonel avcı gibi düşünmeye başladım.çalılara dönerse asla bidaha bulamazdık.

tüfeğimi doğrulttum,son zıplayışı arkasından (gravv) eyvah girdi bile çalılıklara.birde çalılıkların içine (gravv) tüh kaçırdım..
aslında iyi atıştı derken,çalılıklara yöneldim ve meğer ilk atışımda vurulmuş..

ve tüfek sesine bizimkiler geldi.babam elimi sıktı. ve av arkadaşının yanında gururundan gözleri yaşarmıştı..

ben babamın gözlerinden okuyodum (büyüdünde avcı oldunda ilk tavşanını vurdun)dercesine baktı bana..

ben hala olayın şokundaydım,tavşanı görüpte sonraki düşündüklerimin toplamı belki beş saniye içerisinde gelişmişti..

arif abii ben kısmetimi aldım bak bana verdiğin yine senin kısmetinmiş.güldü tabi kerata aferin sana..

ve ilk tavşanımın kuyruğunu kesip kurutup anahtarlık yapmıştım..

sonra çok kez tavşan avlamıştım,ama o gün benim için çok özel kalacak..

sağlıcakla kalın..
saygılarımla engin ASARKAYA..

SOHBET SAYFASI

14.08.2008 21:50:56 tarihinde  Sistemss  yazdı!

arkadaşlar,geceniz şen,muhabbetiniz daim olsun.

bağzı kendini bilmezler,sitemizi topstar sitesi sanarak,misafir sanatçı olmakta va kıyıdan köşeden yazılarla, avcılarımızı rencide etmeye çalışmaktalar.

geceye ilklerimizle devam edip ,düşman çatlatalım derim.

buyurun,sitemizin tüm üyelerinin ilk avlarını dinlemek isteriz.

çevrim dışı görünerek siteyi izlemek yok,genç yaşlı herkezi bekliyoruz.

saygılarımla.

SOHBET SAYFASI

14.08.2008 22:57:40 tarihinde  akbabalı sinan  yazdı!

metin abi

neyi anlatim şimdi ben bildim bileli avlarım çok güzel taş atarım heleki kaçara

bu avlama güdüsü atalardan geçme babamın babaennsi ayı avlamış bir kadın o zamanlar geçim ayının yağıymış bahçe yok ekim yok

sülale ayı avcısı anlıcan

e banada bulaşmış işte ailede ava tutkun yok ama atadan geçmiş işte

çocukluk yıllarında taşla karatavuk vurduğum oldu baygın düştü kopardım kafasını ordada yedim yarı çiğ yarı pişmiş
çokta doyurduya çocukluk işte

orta okul zamanına kadar çifte bendeydi hep yaşadığım yerde bunlara musaitti

lise zamanı çifte gitti tüfeksiz kaldım arkadaşlarda emanet alırdım çulluk peşinde dolaşırdım

lise bitti cemle çok avlandık onun conisiyle kahve köşesi bilmezdik habire çıkardık sabahtan akşama geceleri kopoylara çakal kovdururduk sabaha kadar ormandada uyur kalırdık

cem ustamın oğludur beraber büyüdük kuş bi zaman sonra bizi tatmin etmedi ahırdadad kopoy dolu çakalla başladık kopoylu ava

daha sonrası usta aldı sazı eline önce ADAM OLMASINI ÖĞRETTİ ava saygıyı büyüğü küçüğü öğretti saygıyı öğretti bunlar önemli şeyler şimdi saygı yok kimsede

10 yıldırda domuza gideriz sıkı bir disiplinle

bu işide iyi yaparız

SOHBET SAYFASI

14.08.2008 23:09:11 tarihinde  akbabalı sinan  yazdı!

ustam ARİF ERCANTÜRK

İSTANBUL BEYKOZ AKBABA

SOHBET SAYFASI

14.08.2008 23:15:04 tarihinde  Mehmetefem  yazdı!

slm avdaşlarım öncelikle metin ağbi sağolasın her gece farklı 1 konuyla renklendirdiğin için.ilk avımı paylaşayım sizlerle .yaş 12 yer angaranın başkenti AYAŞ köyümrahmetli babamın tek kırmayla dayım aldı götürdü tavşan vurduracam diye ilk tüfeği alışım ilk kullanışım ozamanlar bizim köyde ve meralarda onlarca tavşan kalkardı şimdi oda yok.rahmetli dayımın 1 sözü vardır( sinek taze b..ka konar diye) kus bakmayın.ve merada 2 tavşan birden kalktı mesafe 6 7 metre arası var yok ateş ettim 1 tanesine yuvarlandı 1 2 metre gitti ve pes etti elim ayağım birbirine dolaşmıştı bağıramadım dayıma 10 dak sonra kendime geldim tavşanın yanına gittim ve sol gözü patlamıştı 1de kulak arkasında çok az bir kan akmıştı dayımı çağırdım oda tüfek sesine koşarak geliyormuş zaten tepeden aşşağı .heycanla geldi yanıma ne oldu diye koca kulağı kaldırıp gösterdim lan dedi pirinçle nasıl vurdun lan dedi tavşanı .şaşırdım kaldım.nasıl pirinçle değil tüfekle vurdum dedim yok dedi sen cebimden fişekmi aldın dedi.yok dedim verdiğinle vurdum namluyu kırdı baktı gerçektende verdiği fişeği görünce tüfekte oda şaşırdı ulan dedi ben onların içine pirinç koydum dedi sakatlık çıkartırsın diye öteki fişekleri kesti içini açtı işte sen tavşanı bunla vurdun dedi sinek taze b...ka konar dedi aynı lafını dedi eve gidip tavşanı temizlerken herkese gösterdi mesafe yakın olduğu için pirinç tavşanın gözüne girmiş patlatmış v 2 3 adet kulak arkasına girmiş ve ben halen anlamış değilim o pirinç tanesi nekadar etkiliymiş ne fişekten nede tüfekten anlardım ozamnları tabiki mesafe yakın olduğu için etkili oluyormuş rahmetli her gördüğüne anlatırdı bizim yiğen pirinçle kocaman tavşan vurdu diye ama kimisi pek inanmazdı olsun .RAHMETLİLERİN MEKANLARI CENNET OLSUN BANADA BU HASTALIĞI BULAŞTIRDIĞI İÇİN ALLAH cc RAZI OLSUN BİZİMKİDA İŞTE İLK AV ANISI BÖYLE OLDU saygılarımla tüm avdaşlarıma

SOHBET SAYFASI

14.08.2008 23:24:46 tarihinde  Töre  yazdı!

5 yaşlarındaydım babamın tekli agızdan dolma bir tüfegi vardı bir köyde ustalık yapmaya gitmişti yeymiyesi karşılıgı iki gözlü agızdan dolma bir çifte satmişlar babam getirdi duvara astı babamın hiç bir tüfegini ustalık takımlarını evde kimse izinsiz el süremezdi ben korkumdan bakamadım ama meraktan çatlıyordum agbeyimde koyunları otlatmaya gitmişti karanlık basmıştı köyün yakınına gelince koşarak agbeyime haber verdim babam yeni tüfek aldı dedim eve geldim oçaklık dedigimiz bir yer var yemekleri annem orda yapardı tüfekde orda asılı oçak yanıyor oçagın işikları orayı işiltiyor eletirik yoktu oçagın bir tarafında annem bir tarafinda ben oçagın işikları altında gözüm duvardaki tüfekte bakır tencerede yemek pişiyor o anda agbeyim koşarak içeri girdi duvardan tüfegi alır amaz annem le benim aramıza tutarak horozlugu kaldırıp tetige bastı bize mesafesi yakın oldugu için annem le benim aram da saçmalar geçerek toprak sıvaya yapıştı duvarda bir çukur açtı ben baba korkusuna bakmaya cesaret edemedim dedimki agbeyim gelir duvardan indirirse ben de bakarım ama işler buralara vara cagını hiç düşünemedim kılpayı ölümden kurtulduk eski avcılar bilir dolma tüfek sürekli duvarda dolu olur annemle ben uzun süre kendimize gelemedik demekki fazla meraklı olmamak lazım agbeyime kızmıyordu bende agbeyimi kulanıp bende bakayım dedim ama agbeyim avcı olmadı saygılar

SOHBET SAYFASI

14.08.2008 23:35:15 tarihinde  Töre  yazdı!

metin kadeşim sohbet sayfası süper oldu bizi eski mazilere götürüyor sen olmasan bunları nasıl hatırlayacagız teşekkür ederim beni kırk sene önceye götürdün saygılar

SOHBET SAYFASI

14.08.2008 23:36:39 tarihinde  Avci3405wolf  yazdı!

İLK AVIM

Merhaba avcı dostlarım…
Sizlere okul çağlarındaki sapanla avcılığımdan başlamaktansa tüfekle ilk avımı anlatmak istedim.
İlk tüfekle avcılığımı mahallemizdeki avcı Turgay ağabeyimle askerden geldiğim 1992 senesinde Ömerli Sırapınar köyünde üveyik avıyla yaptım.Askerde konumum itibariyle ve de silahlara olan büyük tutkum sebebiyle Turgay ağabeyime hep beni de bir gün ava götür derdim.Oda sezon açılsın gideriz derdi.Ailede de üç amcam,babam,iki de dayım avcıdır.Köyde onlarla çocukken vurduğum karatavukları saymıyorum.Başta da dedim ya çocukluk dönemlerini geçerek yazıyorum diye.

Sezon nihayet açıldı ve biz sabah 5.30 da kalkıp Üsküdar dan şileye kalkan 6.30 otobüsüne yetişip bindik.Sırapınar köyünde 8.00 de inip 15 dk. Yürüyüşten sonra meraya vardık.Mera mısır ve yoncalık ekili alan.Yerlerimizi aldık.tek tüfek var Turgay ağabeyimin üzümlü sp.tüfeği.Yanlış hatırlamıyorsam ikinci karavanadan sonra üçüncü üveyiği havada vurdum.İlk aşıyı orda aldık.Daha sonra 1994 senesinde ilk teskeremi ve ilk tüfeğim 16 kalibre çiftsan sp. mi aldım.O günden beride teskeremi yeniler,pullarımı da alırım.Başım dik kimseden korkmadan çekinmeden gönül rahatlığıyla daha bilinçli avımı yaparım.Turgay ağabeyimle hep ilkleri vurdum.İlk çulluğumu koçulu da,ilk,domuzu korucuköy de,ilk ördeği Sırapınar da sadece ilk bıldırcını Bayram ağabeyimle vurdum Şile kumbaba da,ilk kekliğimi ve tavşanımı Amasya da ,ilk Kazı Kandıra Bağırganlı köyün de .Ava gittiğim ekipteki en genç bendim yaş38 olmasına rağmen av arkadaşlarım 45 den başlıyordu.diğerleri de 50 nin içinde.yani ustalarım.Şimdi 2 senedir guruba daha genç arkadaşlarımızda dahil oldular.çok güzel hoş sohbetli avlarımız oluyor.Önemli olan da bu değilmi zaten.Ava gittiğin arkadaşın kafa dengin olacak.Avda stres atacaksın,stres olmayacaksın.
Üç seneden beri de av günlüğü tutuyorum.Ava gittiğim günü,kimlerle gittiğimi,hava durumunu,gittiğimiz aracı,kimin neler vurduğunu yazıyorum.İlerde kitap yazacağım.Kamil Üçbaş ağabeyime de baskısını yaptıracağım))))))

Tüm avcı dostlarıma Kazasız,belasız,bereketli,limitli avlar dilerim.

Her şey gönlünüzce olsun.

Engin Dağlı

Üsküdar…İstanbul

SOHBET SAYFASI

14.08.2008 23:54:14 tarihinde  Oğuz ULUBEY  yazdı!

12 -13 yıl evvelyidi maddi imkansızlıklar ve okul şu bu derken vakit bulamamıştık içimizdeki av güdüsünü dışa vurmaya ve barut kokusunu içimize çekmeyeeee… Ama aklımda hep rahmetli dedemin kara düzen doldurduğu sıkıları avucuna döktüğü saçma ve barutla el dirhem göz terazi ayarlar epey bi uğraşır ama tam ayar ederdi hepsini o zamanlar fişek bulmak sıkıntılıydı tabi kıymetliydi barut ve saçma .. gerçi çoğu zaman dedem kendi dökerdi saçmaları hep bir şey söylerdi o da vuramayacağın aklının ucundan geçiyosa tüfek kaldırmak avcıya haramdır derdi… bu muhabbetleri sonrada uzun uzun yazarım Hala bende duran 16 numara horozlu piperi kaldırınca sadece bir sefer tetik düşerdi . İkincisine hiç denk gelmedim…..

İşte böyle bir duyenin yanında kanıma işledi avcılık….

İlk avımada bizim tonton suat mertle gittim… Konya yolunun sağ tarfındaki ormanlığa çıktık.
Saat sabahın 8 i evde nişanlım ve suatın eşi bekliyo o da yeni evli sayılır. Yani elimiz boş dönmemek gerek….

Yanımızda da ilk köpeğim paşa var dı. Sarı kafa pointer ( daha öncede paşa ile çok maceralarımızı yazmıştım) Akşamın dördünece gezdik o dere senin bu dere benim. O sıklık senin bu sıklık benim diye ama hiçbir şey çıkmadıııı. Paşanın bile hali kalmamıştı yürümeye hayvanın gözerli resmen küfrediyor gibi bakıyodu… Çeşmenin başına geldiğimizde…. Biraz soluklanıp dönüş yoluna başladığımızda 50 100 metre sonra önümüzden 5 veya 6 tane keklik kalktııı. Hepside baba yiğit yoz kekliklerdi… Uçumıyolardı bile doğru dürüst hantallıktan. Neyse telaşla ve heycanla attık ama elimiz boş ikisinin kendilerini attığı yeri gördüm. Paşa da o tarafa doğru yollanınca tüfekleri doldurup suat üstten ben alttan yamaca yanlamasına kekliklerin indiği yere doğru yollandık ilkinin indiği yerden izine paşa girde ama hayvan kaymıştı…. Paşanın fermasını hala hatırlarımmm. İkincinin olduğu yer de biraz daha ileride gördüğüm için suata ses sizce işaret ettim bu sefer o tarafa doğru yürümüye başladık o kalktı. Önümüzden yanlamasına geldiğimiz yönün ters istikametine dereden aşağı doğru kanada bindi. Suat üstte olduğu için daha yakın dı ve ilk o attı keklik bi takla attı ama yoluna devem etti. Bende yüzüme almıştım tüfeği ve keklikle beraber zaten izinde dönerken takladan sonra devam ettiğini görünce tetik sırası bana geçmiş oldu ve bu sefer ben ezdim ve ilk barut kokusunu kendi tüfeğimden ve kendi avımda orda aldım….

Keklik vuruldu ve o hızla kendini karşı yamacın üzsüne doğru attı. Düştüğü yer tam karışı tepemizdi . Tepenin biraz üzerinde inşaat işçileri çalışıyorlarken durup bizi izlemeye başlamışlardı tüfek seslerine ....
Önde benim köpek paşa arkada suat ve en arkada da ben vurmuş olmanın keyfilyle marur marur giderken suatın sesini duydum… Tam o sıra eve ilk avımda bir şeyler götürecem diye aklımden geçirirken suatın bağırtısı hayallerimide bozduuu. Bacanak koşşş paşayı getir Diyordu can havli ile ve nefes nefese . İlk başta anlamamıştım neden böyle söylediğini. Tepeyi koşarak çıkıp yamacın üstüne gelince olayı anlamıştımmm. El kadar bir tilki belki kendinin iki katı kekliği sürükleyerek az evvel bizim indiğimiz tepeye çıkmış ordan da geri dönmüş bize bakıyorduuuu.. Hemen yanımızdaki işçiler gülmekten yıkılıyolardı… Böylelikle ilk avımızı da yine doğadan alıp doğa ya teslim etmiştik…. Ama böyle bir macerayıda daha yaşamadım. İşte size ilk avım. Haa bide evde yaşananlar var tabi o da başka sefere inşallah….

Sevgiler selamlar
Oğuz ULUBEY

SOHBET SAYFASI

15.08.2008 00:01:12 tarihinde  Sistemss  yazdı!

bu aşka gönül veren tüm gönül dostlarını ,saygıyla selamlıyorum.

bizleri bu günlere getiren ,bu gün aramızda olmayan,hakkın rahmetine kavuşan ,tüm üstadlarımızın mekanı cennet olsun.

aramızda olan üstadlarımızında ,ellerinden öperim.

bizleri kırmayıp ,aramıza katılarak ,bizleri onure eden üstadlarımızada ,saygılarımı sunuyorum.

en kötü avlarımız böyle olsun,daha nice avlara.

saygılarımla.

SOHBET SAYFASI

15.08.2008 00:35:23 tarihinde  Töre  yazdı!

2470 rakımdayım agayla randevimiz vardı randevisine sadık kalmiştı ama ortaya çıkmıyordu bende onu bekliyordum o an bir sovuk çiktı benim vücütümda sanki morfin vurmuşlar gibi uyuşmaya başladım orda odun bulamasın ayagımda kıl çorapları var altında ince çoraplar var dedim ince çorapları çıkarıp yakayımda ellerimi isitayım ama nafile çorapları yakamadım ellim tutmuyor çakmagı çakamıyorum baktım donacam uykum gelmeye başladı çantamda testere dahi var ama odun yok hemen oradan indim vadiye bir güzel ateş yaktımkı iliklerime kadar isindim bir döndüm zirveye baktımki aga vilasından çıkmış beni izliyor ben o an onla sanki bir telapatı kurdum dönüp dönüp bana diyorki nehaber adamım ne oldu sana o merhametsiz dağlarda barınmak her babayigitin harcı degil metin kardeş saygılar

SOHBET SAYFASI

15.08.2008 00:46:41 tarihinde  @namiturhan  yazdı!

Selam Arkadaşlar,Metin bey herkez birşeyler yazacak bağlanmadan yazılanları okumak yok diyor bende ilk kaz avımı yazayım dedim.
Sene 1977 Karamandan Konyaya taşınalı daha birkaç ay olmuş Ocak ayının ortaları hava sağuk ama öyle böyle değil tabiri caizse tu desen tak diye yere düşüyor Cuma akşamı her hafta olduğu gibi soluğu dayımlarda alıyorum.Acaba bana da arabada yer varmı diye.O yıllarda tavşan keklik bol göle kaz-ördek avına gidene batakçı diyorlar ama ekip bir defada kaz avına gitmeye karar vermiş.Murat 124 ün önünde dayımın yanında oturmak kaydıyla banada yer var,sevinçten havalara uçuyorum.Cumartesi günü itina ile fişek dolduruyorum.Avlanacağımız yer Aksaray yolu üzerindeki Eşmekaya Köyü.Gece saat 03 de kapının önündeyim avcumun içinde içtiğim sigaradan üçüncü nefesi çekmeden araba köşeden dönüyor.Önde dayımın yarı kucağında yarı el fireninin üzerinde yerimi alıyorum.İki saat sonra ayaklarım uyuşmuş adeta yerlerinde yoklar ama ne gam ilk defa kaz avına gidiyorum ne olursa olsun razıyım.Arabadan inip araziye dağılıyoruz,bir yandan arabanın nerede olduğunu kaybetmemeye çalışıp bir yandan kendime uygun bir yer ararken biraz ilerimde kındıraların arasında gayet muntazam yapılmış bir küme görmemle içine dalmam bir oluyor.Kümenin içinde 30-40 kadar 12 numara avrupa boş kovan içinde 3-5 sigara kalmış HB sigara kutusu ve hala sakladığım Ronson marka çakmak bana kümeyi daha önce kullanan avcının armağanı oluyor.Bir müddet sonra ortalık iyice aydınlanmaya başlıyor ve uzaktan ilk alay kaz görünüyor,arabada sıkı sıkı tenbihlendim ilk gelen alaya tüfek atmamam konusunda,içim gidiyor ama dayımdan ve meşhur tokatlarında korktuğum için elim tetiğe gitmiyor bile.Birkaç dakika sonra alaylar arka arkaya yüklenmeye başladı ve benim 16 numara 76 namlu tek kırma huğluyla ilk atışımda karavana,ikinci karavana,nihayet üçüncü atışımda kaz bohça gibi arkama düşüyor.Artık atış biçimini kavradım arka arkaya attığım üç alaydan iki kaz daha düşürüyorum,dünyalar benim artık
birkaç karavanadan sonra iki kaz daha düşürmeyi başarıyorum.Artık alayların arkası kesilmeye başlıyor
bir ara karşıdan kalabalık bir alay kuş sürüsü geldiğini görüyorum.Kaz desen değil,ördek desen değil epeyce de iriler.Dayımın ne olur ne olmaz diye doldurup fişikliğin sonuna koyduğu şevrotinlerden birini namluya sürüp tüfek yüzümde beklemeye başlıyorum.5-6 lık alay 30-40 metre kadar solumdan geçerken tetiğe basıyorum.Bir tanesi alaydan ayrılıp 100 metre kadar ileriye düşüyor.İkinci şevrotini namluya sürüp yaklaşıyorum,ben varıncaya kadar ölmüş şimdiye kadar hiç görmediğim büyüklükte tanımadığım bir kuş,bacağından tutup sürüyerek kümeye getirip dayımı beklemeye başlıyorum.Bir satta kadar sonra Ali amcayla beraber uzaktan görünüyorlar.Vurdukları kazları zor taşıyor ikiside.Kümenin yanında durup ne yaptın yeğenim diye sorunca ilk önce vurduğum kazları daha sonrada tanımadığım büyük kuşu çıkarıyorum.Görür görmez ikisi birden bana sarılınca şaşırıyorum.Afferim yeğenim nasıl denk getirdin bu Toyu diyince adını daha önce duyup hiç görmediğim kuşla tanışıyorum.Avcılık hayatımda vurduğum ilk ve son Toy bu oluyor.Daha sonra av tercihimi daha çok kazdan yana kullanıp senelerce unutulmaz avlar yaptım ama ilk kaz avımı ve ilk kaz avında vurduğum toyu hiç unutmadım.
Saygılarımla
Nami Turhan

SOHBET SAYFASI

15.08.2008 12:31:54 tarihinde  Sistemss  yazdı!

herkeze selam.

sayfamıza ali yücel abimizi davet etmek istiyoruz.

ali abinin ilk avını merakla bekliyoruz.

saygılarımla.

SOHBET SAYFASI

15.08.2008 20:10:38 tarihinde  Saglam  yazdı!

Evet doğru Ali beyi davet ediyoruz
bende bir kaç anımı anlatıyım
Bilecikte avdayız köyün ismi tozmon
domuz avı köy kahvesinde hararetli pazarlık bizim rahmetli Fethi ATAM Abimiz köylü ile pazarlık yapıyor adamı yevmiyeci tutacak ordaki domuz avı çam ağaçların üstünde yer yaparlar geçiş yerlerine avcılar çam ağacına çıkar avını bekler bizim Fethi abide ağaca cıkacak ama korkudan baltalı yevmiyeci tutuyor sen ağacın altında beni bekle yevmiyen kaç paraysa vericem diye yarı espiri yarı ciddi
İkinci anım Domuz avı yer Çankırı Kurşunlu Belören köyü bükler var büklere posta kurduk azılılar büyük
köpekleri saldık bir büyük azılı arkadaşın önüne çıkıyor tüfek patlıyor bir kaç sefer yanına gittik azılı düşmüş vurana bakıyoruz rengi solmuş bembeyaz birde pantolunu ıslanmış kolay değil öyle bir azılı ile karşı karşıya gelmek
şimdilikbu kadar dükkanı kapatıyorum devamı geleblir gaza bağlı saygılar
Bekir sağlam

SOHBET SAYFASI

01.09.2008 20:40:33 tarihinde  Sistemss  yazdı!

evet can dostlar ,mübarek ramazanın ilk gününde herkeze selam.

sayın töre munzur ziyaretinden yeni dönmüş,yediği içtiği onun olsun,gördükleri neler?,neler?neler?,acaba.

mehmet abi,munzurda durum nasıl,dağ yerindemi:)),kayma varmı?.

pu kuşları huzurlumu?.

saygılarımla.

SOHBET SAYFASI

01.09.2008 21:09:07 tarihinde  Töre  yazdı!

yeni geldim munzurdan av için gitmedim köydeki evimde tadilat işlerim vardı işleri bitirdikten sonra munzuru kuçaklamadan geri gelinirmi deli fıratı ziyaret etmeden munzura çıkılmaz önce arkadaşlarımla fırat kenarına kap kurduk balık tuttuk süper ateş kara demlikte çay güzel bir gün geçikdik daha sonra atlarımıza bindik başladık munzura tırmanmaya saat birde arkadaşarın çadırlarına gittik gidişimizi bir süt kuzusuyla karşıladılar yemegimizi yedikten sonra zirvede fotoçektik akşam şehirde yaşayanlar sivrisinek kovalarken iki kat yün yorganda güzel bir uyku çektik gece çadırın önünde munzurun koynunda yıldızları seyretme ayrı bir keyf ama herşey kısa geçti gene geldik kürkcü dükkanına

SOHBET SAYFASI

01.09.2008 21:43:45 tarihinde  Sistemss  yazdı!

mehmet abi ,oraların uzunu olmazki,bir sene kalsan yine insana zaman kısa gelir,doyulmaz.

keklik bu sene ne durumdaymış abi,köylülere sordunmu?,tüm bölgede keklik zayıf diyorlar,aslı varmı?.

saygılar.

SOHBET SAYFASI

01.09.2008 21:57:22 tarihinde  Töre  yazdı!

yol kenarlarında bolca palazların resimlerini çektim ama çok zayıf geçtigimiz sene kadar yok ur da çok zayıf

SOHBET SAYFASI

01.09.2008 22:08:37 tarihinde  Sistemss  yazdı!

hatırlarımda,ılıçtan yukarı ,yakupluya doğru sararken,bir anda toprak kayıyor sanardım.

ancak dikkatle baktığımda,binlik keklik sürüsünün ,yürümesi olduğunu anlardım.

babam rahmetlide aynı yerde daha büyük sürüler gördüğünü söylerdi.

demek git gide kekliğimizde yokoluyor.

belki bir gün gelecek,20 lik sürü gören ,kendini mutlu hissedecek.

saygılar.

SOHBET SAYFASI

01.09.2008 22:15:56 tarihinde  Töre  yazdı!

evet keklik buğdayı bile tanımıyor benim evin elli metre önünde hersene en az 12 sürü olurdu bu sene üç sürü keklik vardı her sabah onların sesiyle uyandım palazların seside bir hoş oluyor

SOHBET SAYFASI

01.09.2008 22:32:32 tarihinde  AVCI024  yazdı!

hayırlı akşamlar memet abi ve diğer avcılar muhabbetiniz bol olsun iyimisiniz hoşmusunuz

SOHBET SAYFASI

01.09.2008 22:43:57 tarihinde  Töre  yazdı!

cengiz kardeş sagolasın

SOHBET SAYFASI

01.09.2008 22:48:05 tarihinde  AVCI024  yazdı!

memet abi bayramda türkmenin buruna matara çayı içmeya gidecem diyeceğin yollayacağın birşey varmı senin içinde çay içeyimmi kara suratlıya diyeceğin varmı

SOHBET SAYFASI

01.09.2008 23:00:10 tarihinde  Sistemss  yazdı!

cengiz bey merhabalar,hoşgeldiniz.

ben metin menderes korkmaz,tanıştığımıza memnun oldum.

şadiye gidin ,o size kuzmağranın dibinde bir çay demlesin,benim yerimede için.

saygılar.

SOHBET SAYFASI

01.09.2008 23:05:01 tarihinde  AVCI024  yazdı!

bende memnun oldum sizin muhabetiniz her zaman geçti memet abiyle beraber inş daha yakındanda tanışırız memet abinin sayesinde her çayda memet abi ve sizin adınıza içecem inş makbule geçer saygılar .

SOHBET SAYFASI

01.09.2008 23:11:56 tarihinde  Sistemss  yazdı!

eğer ılıca gidipte dağ yukarı saracaksanız ,katırınızı yanınızda götürün.

şadi, babası rahmetli olduktan sonra lokantayı ele alınca ,ılıçta eşşek ,katır ve at popülasyonu baya bir düşüş göstermiş:)))

şadinin orda et yiyecekseniz,dikkatli olun ,yemeklerin içinden nal çivisi çıkıyormuş:)))

kendini görürseniz çokça selam edin.

saygılar.

SOHBET SAYFASI

01.09.2008 23:16:06 tarihinde  AVCI024  yazdı!

geçen yemek yedik memet abiyle bende diyorum bu yemekler niye böyle lezzetli sebebivar mış soramadık ama bidaha gittiğimde soracam saygılar

SOHBET SAYFASI

01.09.2008 23:22:15 tarihinde  Töre  yazdı!

metin kardeş şimdi nal çivisi çıkmıyor neden dersen melmekette nalbant kalmadı katır ve atlar cıblak ayakla dolaşıyor sahipleri nalda çakmıyor şadi gene yırtı işi daha iyi yutturur şimdinin at ve katırları nalla hiç tanışmıyor

SOHBET SAYFASI

01.09.2008 23:26:47 tarihinde  Sistemss  yazdı!

eşşeğe denkgelmişsinizdir:)))

eşşek yumuşak oluyorda,o katır varya,kendi gibi etide inatçı,tencere pişiyor,katır pişmiyor.

:)))

mehmet abi sen böyle tongaya pek düşmezdin ama karşındaki şadi olunca düşünmek lazım:)))

enişteye ,yani babasına ,ta o zamanlar trene binip ,istanbula gidip,spanish fly getirip 1000 dolara sattığını bilirim:))) (eski dönemin viagrası)

orda birde o zamanlar bir dedemiz vardı,dedenin yemeğinede damlatmıştı:)))

dede kızardı,bozardı,hele ben bir eve gidem,dedi gerisinde neler oldu kimbilir?:)))

saygılar.

SOHBET SAYFASI

01.09.2008 23:33:07 tarihinde  Poseydon  yazdı!

slm arkadaşlar ben aranıza yeni katılan biriyim av işine yeni yeni meraklanmaya başladım ve kardelen magnum markalı bir pompalı aldım ama nasıl bi silahtır bilmiyorum dogrusu:))kac gr.fişek almalıyım falan falan anlıyacagınız acemiyim daha beni biraz aydınlatırsanız sevinirim herkeze iyi geceler.

SOHBET SAYFASI

01.09.2008 23:36:44 tarihinde  Töre  yazdı!

metin kardeşim sana daha iyi yardımcı olur

SOHBET SAYFASI

01.09.2008 23:37:12 tarihinde  Sistemss  yazdı!

selam arkadaşım,dediğin tüfeğin namlusunun üzerini oku,3 inch magnummu yazıyor3,5 inch magnummu yazıyor.?

ona göre yardımcı olalım.

saygılar.

SOHBET SAYFASI

01.09.2008 23:38:27 tarihinde  Töre  yazdı!

kardelen çiçeklerini duydum ama silahını hiç duymadım

SOHBET SAYFASI

01.09.2008 23:46:32 tarihinde  Moderasyon  yazdı!

Sayın Poseydon,

O marka DAĞDELEN olmasın ?

Saygılarımızla.

SOHBET SAYFASI

01.09.2008 23:47:12 tarihinde  klavuz  yazdı!

Sayın Poseydon bahsettiğiniz marka hakkın da fazla bilgimiz yok.

Tahminim yan sanayi bir markadaır yurdumuzda onlarca yan sanayi marka silah üreten atölyeler var.

Size tavsiyem bilinen markalar veya üretiminden emin olduğunuz markaları tercih etmeniz.

Saygıalrımla

Suat MERT

SOHBET SAYFASI

01.09.2008 23:47:26 tarihinde  Poseydon  yazdı!

bu marka daha cok avrupaya satıyomuş türkiyede birkac yerde bayiligi varmış valla bütün bildigim bu 3 inch mangnumsa neoluyo 3,5 inch se ne oluyo bana acıklarsanız sevinirim namlu boyu 50cm.

SOHBET SAYFASI

01.09.2008 23:51:57 tarihinde  klavuz  yazdı!

3' inch= 76 mm atım yatağı uzunluğu

3.5'inch =89 mm atım yatağı uzunluğu

SOHBET SAYFASI

04.09.2008 14:56:21 tarihinde  Ahmetonurtürkeş  yazdı!

merhaba benşm de sohbet odam açılmıyordu ve ben bunu Ali beye ilettim bugın denediğimde yeni bir java sürümü yükle öıktı ve şimdi açılıyor bir deneyin isterseniz

SOHBET SAYFASI

18.09.2008 16:39:35 tarihinde  Avkırann  yazdı!

SELEM ABILER BEN YENI GELDIM ARANIZA SIZLERLE TANISMAYI VE BILGILERINIZDEN YARARLANMAYI COK ISTIYORUM HERKEZE MERHABA

SOHBET SAYFASI

18.09.2008 19:02:35 tarihinde  Sistemss  yazdı!

sayın avkıran aramıza hoş geldiniz.

umarım sitemizde hoşça vakit geçirir,bir çok bilgiyide paylaşırsınız.

sohbet sayfamız site yöneticilerimizinde müsadesiyle,av ve avcılık üzerine her türlü tartışmaya ,av anılarınıza,beklentilerinize açık bir sayfadır.
umarım hoşça vakit geçirirsiniz.

eğer av kırmaktanda vazgeçerseniz,başımızın tacısınız:).

saygılarımla.

SOHBET SAYFASI

18.09.2008 19:11:54 tarihinde  Avkırann  yazdı!

ABI AVKIRAN BENIM SOY ISMIM YA AV KIRMAYLA ALAKASI YOK ABI YA SU ORDEK AVI ICIN DUZGUN BI DUDUK NASI ALABILIRIM YARDIMCI OLURMUSUN TSK

SOHBET SAYFASI

18.09.2008 19:41:16 tarihinde  Sistemss  yazdı!

sayın avkıran öncelikle sizi tanımak,tanış olmak isteriz,neredensiniz?,yeni avcımısınız?,en sevdiğiniz av türü nedir?,gerisi kolay iş ,sualinize bir çok doğru cevap gelecektir.ama birde hangi cins ördek için düdük soruyorsunuz?,birde buda var:).

saygılar

SOHBET SAYFASI

18.09.2008 20:48:08 tarihinde  Avkırann  yazdı!

sayın abıcım kayserıdeyım otelde elk. olarak calısıyorum yaklasık 12 yıldır av yapıyorum daha kucuk yasta babamla gıderdım avcılık bam baska bısey benım ıcın anlatamam abı aslında amac vurmak deyıl gıtmek hayatım bu benım ya hele ordek avı super abı ya ama daha cok eksıgımvar tam bılınclı bı avcı olmak ıstıyorum bu yuzden sızlerle bırlıkte olmak ıstedım ben yesıl ve bızım deyımımızle kirik dudugu almak ıstıyorum aslında var ama ıyı bulmuyorum cvp ıcın cok tsk abı

SOHBET SAYFASI

18.09.2008 22:51:56 tarihinde  klavuz  yazdı!

Sayın Avkıran

Öncelikle aramıza hoş geldiniz .
Sayın sistemss in uyarısı üzerine sizin ördek düdüğü ile ilgili sualinize cevap vermek istiyorum.

Öncelikle sitemizde Ansam Selçuk arkadaşımız markalar konusun da oldukça tecrübeli ve bilgi sahibidir ama yurdumuz da bulabileceğiniz bazı ördek düdüğü markaları ve önemli noktaları için bazı bilgileri ustalarımın yüksek müsadeleri ile vermek isterim.

Sayın avkıran ülkemizde genelde en kolay buluna bilen düdük markası Haydells marka düdüklerdir genelde yeterli olmakla bereber kalitelidir de.

Yalnız şunu belirtmek isterim ben şahsım genelde İrfanlı da av yapmaktayım bura da edindiğim deneyimler sonucu plastik gövdeli düdükler yüksek nem ve soğuktan dolayı düdüğün zamanla sesinin değişmesine neden olmaktadır bu nedenle özellikle iç anadolu bölgesin de kullanacağın düdükler genelde ahşap gövdeli ve çift dilli olursa iği sonuç alırsın.Diğer bir uyarım da düdüğü denemeden alma.

Ben fazla düdük kullanmadığım için markaları takip edemiyorum bu konu da ördek avın da daha tecrübeli ustalarım bize marka isimleri vereceklerdir.

saygılarımla

Suat MERT

SOHBET SAYFASI

18.09.2008 22:56:05 tarihinde  Sistemss  yazdı!

sayın avkıran tekrar hoşgeldiniz ,ne hoş ,bir dost daha kazandık.

yazılarınıza bakıyırum,ördek tüfeği,ördek fişeği,ördek düdüğü, ? ördeği kıracaksınız gibi görünüyor:).

bir ördek düdüğü markası söyleyeyim ,zink power double magnum bir düdüktür.

umarım limitleri aşmazsınız.

not(birde yazılarınızı büyük harfle yazmazsanız ,yazılarınız silinmez)

saygılar.

SOHBET SAYFASI

18.09.2008 23:03:09 tarihinde  Sistemss  yazdı!

suat senin düdüğe ne ihtiyacın varki,ben senin gibi öten görmedim,ördeklere ne söylüyorda kandırıyorsan hepsi tepene geliyor.

ama bakıyorum ,hep yeşiller geliyor:))

onlara ne söylüyorsun ,lutfen anlatırmısın .

duck man suatı dinliyoruz.

saygılar.

SOHBET SAYFASI

18.09.2008 23:14:06 tarihinde  klavuz  yazdı!

Anlatamam abi onlarlan benim aramde anlatırsam tılsımı bozulur :::)))))))

SOHBET SAYFASI

18.09.2008 23:17:55 tarihinde  06 HELVACI  yazdı!

Muhabbetiniz bol olsun ağalar umarım düzcede buluşuruz bir arada olmayı özledim.

SOHBET SAYFASI

18.09.2008 23:20:28 tarihinde  06 HELVACI  yazdı!

Ben bayiden körüklü bir ördek düdüğü aldım hirfanlıda ve ırmakta denedim harika iş görüyor düdük çalmanın acemilerine çok uygun körüğü sallamak bile yetiyor.

SOHBET SAYFASI

19.09.2008 11:57:05 tarihinde  Avkırann  yazdı!

abılerım bılgıler ıcın cok saglun benım nıyetım kırmak deyıl bılınclı ve profosyenel bır avcı olmak ördek avını cok sevıyorum ve kusursuz hazırlanmak ıstıyorum sezona saygılar...

SOHBET SAYFASI

19.09.2008 12:03:33 tarihinde  Sistemss  yazdı!

hazır gümeyi ve magnum mühreleri unutma,tabi kamuflajında avlandığın yere uygun olmalı,durumun müsaitse cabelası bir ziyaret et .ilgini çekecek çok malzeme bulabilirsin.

bilinçli avcılığa herzaman evet.

saygılar,rastgele.

sistemss

SOHBET SAYFASI

19.09.2008 12:14:36 tarihinde  Avkırann  yazdı!

abıcım muhre magnummu olması lazım normal fazla kalıtelı olmayan bır muhre kullansak olmazmı yada kaybım ne olur tesekkurler abıcım...

SOHBET SAYFASI

19.09.2008 12:17:43 tarihinde  Avkırann  yazdı!

bırde sayın abım muhre duzulusu ve kalıtesı cok onemlımı rasgele dagıtsak suya ne olurkı bıde bunu soylersen cok memnun olcam saygılar tsk

SOHBET SAYFASI

19.09.2008 13:51:38 tarihinde  Sistemss  yazdı!

avkıran daha adını söylemedin,ama neyse ben yine sana yardımcı olayım.

ördeklerde ,büyüklük ufaklık mefrumu pek çalışmaz.amerikada ördek şeklindeki yada kaz şeklindeki gümelerde av yapıyorlar.

mührenin magnum,yani büyük mühre olması,uzaktaki ördeğin gözüne takılacaktır,eğer düdüğünle onun konuştuğu dilden konuşmayı başarırsan ,onu ikna edip ,yanına çağıracaksın.

sana yaklaşan ördeklerin ,mührenin içine girebilmesi için,yerin şekline göre ,ağız açarak atman gerekecek.

eğer su köpeğin varsada ,tercihim labradordur,mührelerini köpeğinin beklerken göreceği şekilde düz iki şerit halinde at,köpeğin aralara düşen kuşu alabilsin ve mührelerin ipine takılmasın.

mühre atarken bunlara dikkat et.

rastgele.

SOHBET SAYFASI

19.09.2008 14:10:17 tarihinde  Sistemss  yazdı!

bu göl avı yani derin su avı için uygulanan metoddu.

birde çipil avı için olan metod var,çipillerde gümeni varsa kanal yakınındaki kamışlığa kur,kanal yoksa aynalara kur .

mühreni ördeğin çalıştığı yöne at yine ördeğe sortisini kestiği zaman mühreye inebileceği ağız aç.

kimi zaman önden iki yada dört ördek gelir,atmazsın mühreye inerler,kımıldamadan beklersin,asıl sürü hem mühreni görür hem canlı ördeğini görür,ikide düdük attınmı,sürüden yeşillere seç seç at.

ama limitinden fazla vurma:)

rastgele.

SOHBET SAYFASI

19.09.2008 18:09:46 tarihinde  Avkırann  yazdı!

ısmım mesut avkıran abıcım ben bukadar ayrıntıya gırmıyodum avda cunkı bılmıyodum ama sımdı sızlerın sayenızde ogrendım ama burda yanı kayserıde oyle cok ordek nerdeee abıcım secıyımde vuruyum gectıklerını gorsem yetıyor abı 2 tanede vursam tamamdır cokta gozum hıc olmadı sayın abım emın olun sızden az vuruyorumdur

SOHBET SAYFASI

19.09.2008 18:43:05 tarihinde  Sistemss  yazdı!

mesut kardeşim selam.

hani insan dostlarının en güzel edevatla avlanmasını isterya ,bendeki düüncede o işte.

ama malum yurdum avcısı zor durumda ,bunlarıda hesaba katmak lazım.

keşke sizin avlaklarınızda güzel olaydı,daha iyi avlar yapabileydiniz.dsi her tarafı kanala aldı,gün geçtikçe sun kuşlarının yaşam alanları daraltılıyor.

evvelden cihanbeyli kaz cennetiydi ,artık kazlar göç yollarını değiştirdiler,Atatürk barajında konaklıyorlar,dengeler bozuldu,yağlıpınar hemen ayağımızın altı ,gölbaşına gelen suyun olduğu kanal boyu,en meşhur ördek avlağımızdı .kanalda şimdi su yok ,orası çoraklık oldu...

sayın melih gökçek ,kızılırmağı oradan borularla geçirdi ama suyu gölbaşına yetecek kadar veriyor,gölün eymir gölüne akmasına müsade vermiyor.

eğer odtü gölünü büyükşehire verirlerse su vereceğini ,imkanları oraya yönlendireceğini beyan ediyor.

eğer odtü büyükşehire geçerse bence herkez oradan faydalanabilir,şu anki durumundan daha iyi olacağı kesin,çamlar hep yarıbeline kadar solmuş,bakan yok...

konu nerelerden nerelere gitti,neyse ,sayfamız sohbet sayfası ,sohbete devam,belki birilerinin sohbetimiz ilgisini çekerde ne demek istediğimizi anlarlar.

tüm türkiye avcılarına saygılarımla.

SOHBET SAYFASI

19.09.2008 19:40:35 tarihinde  Avkırann  yazdı!

cok dogrusun sayın abım ama kımseler duymaz bızı duysada umursamaz bılıyosun ben 24 yasındayım eskı senelere bakarak kus kalmadı abım ya gecen sezon bır tane kıl ördegı gormedım ya bılıyosunuzdur sultan sazlıgı yok oluyo abıcım ne su kaldı ne kus boyle yerler turkıyede sayılı bılıyosunuz cok yazık oluyor abıcım ıcım sızlıyor gıdıp geldıkce sımdı kaldık barajlara

SOHBET SAYFASI

19.09.2008 22:23:19 tarihinde  klavuz  yazdı!

Sevgili Mesut

Ördek avı çok koplike bir avdır bunu unutma hadi bu gün ördeğe gidelim ördek avı yapalım diye bir ev şekli olmaz havasını yakalıyacaksın yerini gümeni çok önceden yapacaksın ki hayven ürkmeyecek sürekli değişen su rejimini kontrol edeceksin .

Mühreni kaliteli kullanacaksın ki uzun ömürlü ve verimli olsun kimsenin bu zamanda çok para harcamak gibi bir lüksü yok birde yerli mühre en fazla iki avda kullanbilirsin üçüncü avda boyası dökülür.Bunun da önüne geçmek için Mat siprey verniklen vernikleyeceksin birde yeni çıkan kanatlı mühreler var onlarda avı kolaylaştırıyor ama çok ta kolay olmaz ördek avı eğer istersen bende hazır yazılı arşivler var istersen sana verebilirim.

Şunu unutma burda yazılanlar kesinlikle deneyimlerle sabit ve kolay şartlarla elde edilmemiş kim burda ne yazarsa yazsın saygı duy çünki kolay bilgiye ulaşıyorsun!!!

kubur06@hotmail.com

beni msn ne ekle

SOHBET SAYFASI

21.09.2008 14:30:04 tarihinde  Avkırann  yazdı!

sayın abılerım vermıs oldugunuz bılgıler ıcın cok tesekkur ederım sızlerle olmak cok guzel cok sagolun. sımdıkı sorunun kacak avcılar okadar cok varkı burda elımden bısey gelmıyor cok zoruma gıdıyor ben bakıyorum onlar vuruyor kımsecıkler ılgılenmıyor bu nasıl ıs anlayamadım ben ruhsatlı oldugum halde ufacık bı hatamda tepeme bınıyolar ama o sahıslara kımse bakmıyor ben bu kontrollerın korumanın cok yetersız oldugunu hatta ılgılenılmedıgını dusunuyorum bızler bos yere caba harcıyoruz gıbıme gelıyo yada nasıl yapcaz bu kacak avcıları sayın abılerım..... saygılarımla

SOHBET SAYFASI

23.09.2008 02:22:06 tarihinde  OLDHUNTER  yazdı!

iyi geceler dostlar
bazılarınızın bildigi gibi uzun bir süre siteden uzak kaldım ama hayat devam ediyor
ben ilk avımı degilde bir anımı anlatmak istiyorum
80 li yıllar.kayınbiraderle onun fortla kaza gidecegiz.gece 12 sularında ankaradan çıktık.her zamanki gibi makasta çay çorba molası verdik.o zamanlar şimdiki gibi sagdaki lokanta daha yoktu.solda eski salaş bir lokanta vardı.zaten o zamanlar o saattede oraya avcılar vede kamyoncular ugrardı.tavanından şıp şıp sular damlar sigara dumanından göz gözü görmezdi.saat 3 e kadar orada 8 10 bardak çay içer günün programını yapardık.ogünde öyle yaptık ama dışarda alaca belece yer yer kar vardı ısı ise eksi 15- 20 arası
neyse gölyazıya varmadan saga kümelerimizin oldugu tarlaya girdik.
mühreleri serdik.80 tane kaz mühresi.
felakette bir ayaz var ve tarlalar beton gibi don.
daha şafagın atmasınada epey vakit var arabada oturduk çaylarımızı içtik birşeyler atıştırdık.
vakit geldi kayınbirader arabayı aldı bir iki kilometre öteye zulaya bıraktı geldi.artık gözlerimiz ufukta bekliyoruz.
saat yedibuçuk oldu kanat yok saat sekiz oldu kanat yok hafiftende bir lodos çıktı
saat 9 oldu hala tık yok lodosta kuvvetlenmeye başladı

SOHBET SAYFASI

23.09.2008 03:41:35 tarihinde  OLDHUNTER  yazdı!

buzun donun düşmanı lodostur.
baktık olacak gibi degil eger tarlaların donu bir çözülürse bir dahaki dona kadar arabayı imkanı yok çıkaramayız.
iyi güzelde herzamanki gibi milyonlarca olan bu kaz nerde.
bari çevirme yapalım dedik.ama amaç kaz görmek.oda yok.
neyse çobana rastladık.
lan oglum neyaptın bu kazları diye sorduk
oda abi kaz yolu geçmiyor.bütün kaz adalarda dedi.
eeee ne yapalım dedik.oda :
abi bugece kalın yarın ben sizi götüreyim dedi.
ahmete: olurmu
olur dedik.
çoban davarı kardeşiyle gönderdi
bizde dogru kalmak üzere çobanıda alıp cihanbeyliyi gittik.zaten havada kararmak üzereydi.

[sahur vakti geldi devamı yarın]

SOHBET SAYFASI

23.09.2008 21:59:41 tarihinde  Sistemss  yazdı!

herkeze selam.

hayati abi ne günlerdi değilmi,sanki film senaryosu gibi.biz birde 70 in ordaki benzinliği icad ettiydik,orda sabahlıyoduk .kaza 70 in altına gölbeğe inerdik.orası o zamanlar dev bir çipildi kamışlık yerleri vardı,binbir çeşit su kuşu vardı.

akşam yatıya gelirdi kazlar,tam hava kararmak üzereyken tuz gölü tarafından sökülür gelirlerdi.avdan dönerdik kulaklarımızdan kaz sesi iki gün gitmezdi,devamlı kulaklarımızda kaz sesi olurdu.

şimdi gölbek çöl olmuş...gölbaşına gelen dere artık akmıyor.mogan gölünden girip ,eymir gölüne ordanda mühyeden imrahora dökülen derede kurumuş.

biz çocukluğumuzda imrahordaki tuğla ocaklarının göllerinde büyüdük,derelerinde yüzdük.balığını tuttuk.

şimdileri oralar tamamen çöl,dere kenarındaki söğütler bile solmuş...

neyse abi ,biz geçmişe takılmaya devam edelim,gelecek bu gidişat ile insanın içini karartıyor.

birileri çıkmalı ,birileri bu yanlışlara dur demeli,küresel ısınma ülkemizi kasıp kavurmaya başladı,eldeki su rezerv imkanları iyi değerlendirmeli,bu konu üzerine birimler oluşturulmalı,ancak bence böyle tabiatımızı ayakta tutabiliriz ,yoksa çölleşeceğiz.

ramazanınız mübarek olsun.

saygılarımla.

SOHBET SAYFASI

29.09.2008 01:47:23 tarihinde  Mehmetefem  yazdı!

sayın metin ağbi o dediklerini bizde göremedikki ve siz görmüşsünüz onada şükredin ve inş bu dediklerinde olurda eskiye döneriz inş.ve bunca savaşımız vede çabalarımız boşa gitmez saygılarımla

SOHBET SAYFASI

02.10.2008 19:56:56 tarihinde  Sistemss  yazdı!

mehmet abi selam.

üzerinde sanki munzur kokusu var,kara meşenin iside burnumuza dokundu.

işin doğrusu,munzur ne durumda ağbi?yaşıyormu?

saygılar.

SOHBET SAYFASI

02.10.2008 20:23:26 tarihinde  Töre  yazdı!

munzura av için gitmedim kadastro için gitim ama güzel anılar yaşadım evime dörtyüz metre mesafede keçilere 25 kilo tuz döktüm 30 keçi geldi tuz yaladı bende seyrettim keçi gıdık çebiş karışık ama baba ları yoktu evimin 40 metre önünde 50 kekligim var onlar benim tavuklarım oldu onları camdan seyrettim güzel bir 15 gün geçirdim ama elime tüfek almadım sadece seyrettim

SOHBET SAYFASI

02.10.2008 20:30:45 tarihinde  Töre  yazdı!

köyün koyunlarına kurt daldı üç koyun boğdu bir gün sonra dağda kurdun ulumasını dinledim o gün gök yüzünde hiç bir canlı yoktu birgün sonra akbabalar kartallar gök yüzünü kapadı vadiden vadiye herkes bir birine haber verdi ve arslan lar gibi beraber paylaştılar adelet onlarda

SOHBET SAYFASI

02.10.2008 20:36:47 tarihinde  Töre  yazdı!

yanlız pu pu kuşları göce gitmiş olaçak randevisine sadık kalmadılar 15 gün hergün bekledim gelmediler

SOHBET SAYFASI

02.10.2008 20:51:00 tarihinde  Sistemss  yazdı!

mehmet abi ,güzel av olmuş,av tüfeksizde yapılır,sen avını yapmışsın 50 keklik,30 keçi görmüşsün,bundan büyük avmı var?

kurtlar,köylü şimdi bir cayırtı koparır,o kurtları vururlar,diye çekiniyorum,kurtlar o dağların,doğasıyla yaşayan hayvanları,bence kurtlar o dağların en nadide süsü ,inleyen nameleri..

inşallah başlarına bir iş gelmez.

saygılar.

SOHBET SAYFASI

02.10.2008 21:00:20 tarihinde  Töre  yazdı!

kadastro yaparken köyün bütün arazisini mecburen geziyoruz her tarafdan keklik bıldırcın parlıyor benimde elimde deynegim vardı deynegimi tüfek gibi kulanıp ateş ediyordum memurlar bana şaşkın şaşkın bakıyorlar belkide bana delimi ne diyorlardı

SOHBET SAYFASI

02.10.2008 21:03:53 tarihinde  Töre  yazdı!

benim köyümde iki hane var bunlar av bilmez tüfek tutmasını bile bilmez degilki kurt vuraçaklar çok zor benim köyümdeki hayvanlar ançak yaşlanır eceliyle ölür

SOHBET SAYFASI

02.10.2008 21:30:26 tarihinde  Sistemss  yazdı!

mehmet abi,dağların kokusunu anlatsana bize ,içimiz açılsın,yağmurdan önceki ve yağmurdan sonraki kokular neler ağbi?

saygılar.

SOHBET SAYFASI

14.10.2008 22:07:05 tarihinde  Sistemss  yazdı!

mehmet abi selam.

bu gün yaşgünüm,gitti canım bi sene daha:)
mehmet abi munzurda gökkuşağının tam altında çektirdiğin resim bence oscara aday bir resim,çok hoş.

kaçmak yok abi ,size benim eninde sonunda yağmurdaki kokuları anlattırmam lazım,ben tarif etmeye çalışacağım ,beceremiyeceğim,
gözümüz gönlümüz nuruna anlat abi o kokuları,ortalık mis gibi kokulara bulansın.

o dağlardan kurt ulumaları,pu kuşu sesleri hiç eksik olmasın,çünki bir munzurumuz kaldı,onuda yitirirsek,doğal doğaya hasret kalacağız.

saygılarımla.

SOHBET SAYFASI

14.10.2008 22:20:58 tarihinde  Töre  yazdı!

metin kardeş nice senelere diyorum saglık ve sihatin yeride olsun yıllar geçsin ama sen yaşlanmayasın yılları durduramıyoruz bol avlar ayrıca düzcede bize göstermiş oldugun ilgi ve alakana teşekkürederim sagolasın 7 babayı gene konuşturmusun duydum

SOHBET SAYFASI

14.10.2008 23:37:18 tarihinde  ŞİNASİ MARKET  yazdı!

Metin abi ailenle birlikte nice yıllara sağlık ve mutluluklar dilerim.

SOHBET SAYFASI

15.10.2008 02:47:57 tarihinde  hunter.nzm  yazdı!

Metin abi nice senelere nice avlara ALLAH uzun ömürler versin. Nazım cabbar.

SOHBET SAYFASI

16.10.2008 21:47:09 tarihinde  Sistemss  yazdı!

sağolun dostlar teşekkür ederim.

mehmet abi resimlere hayran oldum.kekliği yumurtanın üzerindeyken ,öyle bir tekeyi yayılırken,hepsi bir yana o mağra görüntün varya muhteşem.içeride bir yavru daha var,resmi yaklaştırınca belli oluyor
,iyi cesaret,başına bir iş gelmez inşallah.

varsa devamını tüm dostlarımıza yollarmısın abi.

saygılar.

SOHBET SAYFASI

16.10.2008 22:04:48 tarihinde  Sistemss  yazdı!

kamil abinin bir sözü vardı,o hep kamerası yanında ava gelir.

av yapılırken ,ben av hayvanını kameraya alıp tetiğe basıyorum,avlamış kadarda zevk alıyorum demişti.

düşünüyorumda çok haklı,işin o boyutuda yabana atılacak gibi değil.

amerikalılar tüfeğe bağlanan bir kamera yapmışlar,tüfeği yüzlüyorsun,artıkıldan nişan alıyorsun,tetik düşürdüğün an
kamera resim çekiyor,fişek patlamıyor ama,patlasa hayvanı neresinden vurduğunuda sana gösteriyor,o resmi bir av anısı olarak saklıyorsun.

bence buda yabana atılır bir avcılık değil,ama daha bize göre bir av şekli olamaz ,ama ileride buda başlayacak.

dünya bunu yıllardır yapıyor,bu avın adı sessiz ve kansız av.

gelelim bize,domuzda çekim yapacağız,avcı arkadaşlarımıza rica ediyoruz,çekebilirmisiniz diyoruz,sürü çıkıyor,hayvan kameranın önüne gelsinde,görüşüne girsinde öyle vuruyum diye bekliyosun,domuz kameramanın önünden geçecek ,tüfeği yüzüne alacaksın ,bir bakıyosun kameraman kamerayı atmış,çifteyi kapmış,domuzlara girişiyor.:)))

ya sen ne yaptın diyincede,ben avcı değilmiyim arkadaş,dayanamadım naapıyım ,diyorlar:)))

yıllardır o kadar av yaptık,bir çekimimiz yok bir avcıyız.

ama kamil abi varsa,avın her anı çekiliyor demektir.
kendisine buradan teşekkürlerimi sunuyorum.inşallah kendisiyle bu senede güzel avlar yaparız.

saygılarımla.

SOHBET SAYFASI

16.10.2008 22:10:37 tarihinde  Töre  yazdı!

metin kardeş ben avlanmadan ziyade yaban hayvanların dünyasına girip yakından onları izleyip fotolarını çekmeyi seviyorum beni görüp kaçmasalar saatlerce izliyorum onlar iki kardeşler bu iş biraz tehlikeli bana korkunç heycan veriyor kalp atışlarım degişiyor avdan daha zevkli ben munzurda yaşayan her yaban hayvanının yattıgı yeri bilirim saygılar

SOHBET SAYFASI

16.10.2008 22:15:27 tarihinde  Sistemss  yazdı!

mehmet abi resimlerinden gönderirmisin ?.

saygılar

SOHBET SAYFASI

16.10.2008 22:29:10 tarihinde  Sistemss  yazdı!

annelerine dikkat et ,yoksa yavrulara akşam yemeği olursun allah göstermesin.

bana tirilyon verseler ben iki ayının yavrusunun durduğu mağraya gidipte resim çektirmem.ama domuzlada aynı konuda dalga geçerim,çünki çekip vurma imkanın var,avı açık.

neyse anneleri bir çıkacak.süüpriiiiizzz:))),ayıkla pirincin taşını.

kaçsan olmaz,dursan olmaz,tüfek atmaya kalkarsan zaten sinirlendirirsin ,o an bitersin,en iyisi tünel kazmak:)))

kolay gelsin diyeceğim,diyemiyorum,allah kaza bela vermesin diyim,başka ne denebilirki:)

abi gel istiyosan senide domuza götürelim,bu aralar kimi görsem domuza davet ediyorum:)

yetkililer uyuyormuuu:)
ama arabada 3 kişiyi asla geçmiyoruz,formul bu,3 kişiysen kimse bişey diyemiyor.

buna yapabilecekleri birşey şimdilik yok,en son bu kaldı,bizde böyle yapıyoruz.

saygılar.

SOHBET SAYFASI

25.10.2008 09:48:14 tarihinde  Karadenizli Citillik  yazdı!

Sevgili Töre beni l969 yıllarına geri götürdün,bin yaşıyasın.
49 a 3 tertip özel topçu olarak Erzincan 59.cu Topcu tugayına gittim.l2 mart l971 muhtırasında terhis oldum.
Oranın muhteşem,azametli kışını çok iyi yaşıyanlardan biri olarak ve de nöbet değişimini l5 dakada bir yapan biri olarak o memlekete uğramamaya ant içmiştim.
Şimdi sizler o yöreyi anlatınca Arka tarafımda vaskirt,yantarafımda Kurutelek köyü ve karşımda muhteşem duruşlu Munzur dağları bir filim şeridi gibi gözümün önünden geçmedi desş yalan olur.
Sadece dışa açılan penceresi olan kemah boğazı varki kurutelek,Trabzon yolundan seyreylemeye değer.
Çok fırtınalı gecelerini yaşadım.Uluyuşunu anlattığın kutlar yüzündende Devriye gezerken az süngü takmadım.
Sen anlatırken kap kara suratlı,bir o kadarda azametli görünen dağları özlemişim herhalde.
Tüm Erzincanlılara ve Erzincanda askerlik yapan dostlarla,Tüm Türkiye avcılarına selam olsun.
Fazlı Boz.
Fazlı B

SOHBET SAYFASI

15.11.2008 20:18:29 tarihinde  Töre  yazdı!

sevgili fazlı agbey sizde bin yaşayın

SOHBET SAYFASI

26.11.2008 16:25:06 tarihinde  Zorkun  yazdı!

Sevgili Mustafa Helvacı Kardeşime...

Tarih 21 Kasım 2008 Cuma
____________________ _

İşyerinde karşımda duran
televizyona gözüm ilişiyor, hava durumunu sunan spiker, yarın lodos fırtınası beklendiğini söylerken, ilgilileri, kömür sobası yakanları,denizcileri ve ardından gelecek olan fırtınayla şehirlerde yaşayan bizleri uyarıyor.İçimden, ama avcıları uyarmadı diyorum gülerek.

Öğleden sonra çalan telefonda Cem Güleç yazıyor, ziyaretine geliyorum, ordamısın diyor.Hafta sonunun planını yapıcaz, akşamda SAYHAD ın rutin haftalık toplantısı var, oraya gidicez.

Yanıma geldiğinde yarın bakarız, olmazsa Pazar günü gideriz gibilerinden konuşuyoruz.Akşam Ali Abi Sercan Abi, Cem ve ben ,genel konular hakkında haftalık değerlendirmemizi yapıyoruz.Toplantının ardından hava lodos olduğu için akşamdan gitmek yerine, sabah sekizde buluşup,Cem ile köye gitmeye karar veriyoruz.

Tarih 22 Kasım Cumartesi
_____________________

Sabah buluşup köye doğru yol alırken, lodos fırtınası patlamış, ağaçlar sanki yerinden sökülüyor, yapraklar savruluyor, ama ikimizdede kurt var, bugün mutlaka ava çıkıcaz ve derin vadilerdeki dere kenarlarına bakıcaz, mutlaka bir iki kuş uçururuz diye planlıyoruz, ok yay dan çıkmış bi kere.

Köye geldiğimizde ikimizde kahveye dalıyoruz, Cücü nün babası Şahap Amcayla sohbete dalıyoruz.Partal a , Yuvan a dere kenarlarına, Salimin Hüseyin bahçeye bakın oralarda bulursunuz diyor, diyor da, ortalık uçuyor mübarek, bir de duyuyoruz ki, Karaköy İskelesi bile batmış, yinede şansımızı deneyelim diyoruz, bu arada Cem ,daha önce Cücü nün donuna kadar battığı Partal deresini hatırlatıyor, bizde batmayalım sonra diyor gülerek.

Geçtiğimiz sene Cücü, köyden bir arkadaşıyla ,aşağı derelere çulluğa çıkar, birgün önce yağmur yağmış dere kenarına mil biriktirmiştir, ayağını atar atmaz, batmaya başlar, bu arada Arkadaşı Alpaslan a bağırır yetişşşş batıyorum diye, Alpaslan gelene kadar beline kadar batmıştır, çamurlu elbiseleri sırtına koyar, kazağını pantol yapar, o şekilde köye kadar gelir, tabi Cücüyü gören gülmekten yıkılır, işte Cem in söylemek istediği batma hikayesi budur(sakın Cücüye söylemeyin, aramızda kalsın).

Cem eve gidip hazırlanıp geliyor, tek köpek,iki avcı lodos fırtınasında çıkıyoruz ava.

Arabayı Yafta ya bırakıp, yavaş yavaş aşağılara süzülüyoruz.Partal ın derinliklerinde lodos zayıflıyor, ha buldu ha bulacak derken, Kral basıyor fermayı, bibippppp ,bibippp, Cem in işaretiyle köpeğin çaprazına yola duruyorum, kuş Kralı fazla fermada bekletmeden parlıyor, Arkasından Cem in tek atışıyla kuş ağaca takılı kalıyor, Kral dönüp dolaşıyor ağacın etrafında.Sallayıp düşürüyoruz kuşu alıp getiriyor sahibine onu.

Bu arada karnım acıkıyor, etrafta koca yemiş arıyorum, ama nafile, fırtına ağaçlarda bir tane bile bırakmamış, mecburen kokusu çok güzel ama kendisi çok ekşi yaban elmalarına fit oluyorum .

Cem önde ,köpek sol üstümüzde patikada yürürken, sesimizden ürken, son anda farkettiğim kaçak kuşu haber veriyorum Cem e, hemen arıyoruz konduğu yerde, Kral ferma... ardından aramızdan kalkan kuşa beraber tüfek atıyoruz, mecburuz, yaprak çok ,kuşu görmek zor.İkiliyoruz kuşları.

Yuvan a doğru giderken lodostan hayalet olmuş bir kuş kaldırıyoruz, deli ediyor Kralı, nefes nefese bırakıyor bizi, epey uğraştırdıktan sonra, 30 -35 metreden el sallıyor bize.

Kral yine bir kuşa ferma veriyor, ama atamıyorum, emniyet kapalı.Arıyoruz bulamıyoruz konduğu yerde, kuş huylu, uzayıp gidiyor.

Derken Cem ve ben yine mankeliyoruz Kralın ferma verdiği kuşa, çok müsait ama olmuyor işte.

Biraz sonra Kılıçlı meralarının altında derinde pislikte, Kral ın fermasına yetişip atamıyorum, kuş gidiyor, çünkü emniyet açısından tüfek kırık vaziyette.Ama olsun, hiç bir kuş arkadaşımın hayatından önemli değil, giden kuş olsun...

Derken çok güzel fermaya Cem yine mankeliyor.Gülüyoruz birbirimize bakaraktan.Daha sonra giden kuşu arıyoruz, tek atışta Cem önünden kalkan kuşu indiriyor, biraz öncenin rövanşını alıyor.

Bu lodos fırtınasında sekiz kuş kaldırıp üçünü vuruyoruz.Ormanın kokusu, derelerin şırıltısı,yaban elmaları ,mankelerimiz yetiyor bize.Hepsi birbirini tamamlayan yapbozun parçaları gibi sanki...

23 Kasım Pazar.

O gece Alpaslan ın orman kenarındaki arazisinde medeniyetten yoksun kulübesinde ,kuzine sobasında pişiriyoruz yemekleri.

Elektrik yok, ev tahtadan, yağmur bardaktan boşanırcasına yağıyor, gece evin etrafını çakallar sarmış, uluyorlar, Alpaslan ın yaşlı köpeği, usanmış çakallardan, kılını bile kıpırdatmıyor, çakallar ormanın kralı sanki.

Cücü ile Alpaslan ın horultusundan bile kaçmıyorlar:)

Sabah olunca Cücü lerin evinden köpeğim Barbiyi alıyoruz, çıkıyoruz tekrardan karşı yamaca , yaprak kıpırdamıyor, güneş açmış, hava mükemmel, tam çulluk havası.Derken Barbie dalıyor fermaya, ama Cücü yetişemiyor , kuş kalkıyor, bir gece öncesinden fırtınayı yiyen kuş, çok tedirgin.Arayıp duruyoruz etrafı ama nafile, iniyoruz tekrardan Yuvan derelerine.

Barbinin fermasında kuşu Cücüye bırakıyorum,o atsın diye, atıp vuruyor, yüzler gülüyor.

Ondan sonra ara ara, tam üç saat bişey göremiyoruz.Taki Barbinin biperı çalana kadar, Alpaslan ın yaşlı köpeğiyle beraber kaldırıyorlar kuşu, çiftemin sol gözü affetmiyor, kuş dereye düşüyor, dere son sürat akarken, Yaşlı Thomas alıp getiriyor onu dereden.
Çok hoşuma gidiyor su aportu.

Ardından dönüş yoluna geçiyoruz, Şeytan çatlatan yokuşundan yukarı çıkarken ,pilimiz bitiyor.

Aç , bitap kulübeye zor atıyoruz kendimizi.Bahçeden sarımsak çekip, yarım ekmek arasına maydonoz ve marul koyup , birazda tuz ekip, indiriyorum nefessiz.Sonra hep beraber oturuyoruz sofraya, Allah ne verdiyse paylaşıyoruz.

Yafta, Partal, Yuvan, Bozhane ve Kılıçlı Köylerinin meralarının bölgesel isimleridir.

İşte benim hafta sonum böyle geçti Mustafa.Şimdi sıra sende kardeşim.

Sevgi ve Saygılarımla

Alpay Özkan

SOHBET SAYFASI

26.11.2008 22:44:59 tarihinde  akbabalı sinan  yazdı!

eksik yazı devamını benmi yazim senmi

SOHBET SAYFASI

26.11.2008 22:59:03 tarihinde  Zorkun  yazdı!

Senin ağzından dinleyelim, daha güzel olur.

SOHBET SAYFASI

26.11.2008 23:39:41 tarihinde  06 HELVACI  yazdı!

Kalemine sağlık sevgili dostum ah bir ava gidebilsem yazacağım ama kısmet olmadı bu hafta sonu niyetleniyoruz bakalım yaşayıp yazacağız inşallah.

Kentsel dönüşüm nedeni ile evden olduk ev arama taşınma eşin dostun akrabanın ev aramasına yardım taşınmasına yardım derken bugüne geldik ava gidemedik.

Ankaradan selam sevgi ve saygılarımı sunuyorum tüm dostlara ve avcı kardeşlerime.

SOHBET SAYFASI

27.11.2008 11:52:45 tarihinde  Esem  yazdı!

uzun zaman sohbet sayfasını açmaya çalışmadım ama bugün yanlışlıkla elim gitti bir küçük yükleme programı çıktı yükledim sohbet açldı ama benden başka kimse yok
Herkesi davet ediyorum
ümit ederim
herkes girebilir

SOHBET SAYFASI

13.02.2009 00:05:12 tarihinde  Töre  yazdı!

.....

SOHBET SAYFASI

13.02.2009 10:00:36 tarihinde  Seyit ali  yazdı!

sayın avcı dostlarım benim bildiğim 2 yöntem var;

birincisi

bildiğimiz kola veya gazoz petşişeleri...... litresi fark etmiyor 1,1.5,2.5 olabilir yanlız pet şişenin ağzına kadar su ile doldurmak gerekir ve ateşin üzerine koyacaksınız fakat kor parçaları ve yanan oduna temas etmemesi gerekiyor aralarında 1-2 cm olsa yeter

ikinci bir yönem ise

gene sıklıkla kullandıgımız kutu (teneke) kola veya teneke bira kutularıdır aliminyum karışımı olduğu için daha çabuk kanar ve evinizde yaptıgınız çaydan daha lezzetli olur..

pet şişede kaynayan suyun tadıda bir değişik oluyor sanırım pilastıgın kokusu suya siniyor.....

saygılarımla seyitali

SOHBET SAYFASI

13.02.2009 10:39:07 tarihinde  Yeniay  yazdı!

Töre devamı yokmu

SOHBET SAYFASI

23.10.2009 00:51:40 tarihinde  Töre  yazdı!

Sevgili arkadalarımla bugün birdaha munzura gittim size teşekkürederim
Mehmet Töre

SOHBET SAYFASI

04.02.2011 20:34:06 tarihinde  Sistemss  yazdı!

Sayın Töre selam.

çalınan tüfeklerinizden haber varmı?.

saygılar.

SOHBET SAYFASI

14.04.2011 20:57:38 tarihinde  Sistemss  yazdı!

Mehmet ağabey küsmüyüz?.Hoş sohbetinizi,av kokan cümlelerinizi ,Munzuru özledik.ordamısınız?.

saygılar.

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16