18.04.2014
Aktif Kullanıcı :11
Toplam Üye :20973
Toplam Ziyaretçi :9887291

 Konu  Tartışma : 12 Cevap 

  Cevap Yaz  

ŞİŞME BOT HAKKINDA BİLGİ

06.03.2009 00:30:52 tarihinde  OLDHUNTER  yazdı!

Arkadaşlar
Malum balık sezonuna az kaldı.Ankarada gölet ve barajlarda turna avında akülü motorla kullanılabilecek ikibuçuk 3 m.arasında ne tip ne marka bir bot tavsiye edersiniz.Kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Herkese rasgelsin.

ŞİŞME BOT HAKKINDA BİLGİ

07.03.2009 22:47:56 tarihinde  OLDHUNTER  yazdı!

Arkadaşlar
Alakanıza teşekkür ederim
Hepiniz sagolun.

ŞİŞME BOT HAKKINDA BİLGİ

07.03.2009 22:48:13 tarihinde  Emekli Polis  yazdı!

Merhaba Yarenler
Sayın oldhunter bey ben şişme bot tavsiye etmem hele göletlerde ala bilirsen ufak geçmeli fiber kayık yapanlar var iki bölmeli daha sağlam oluyor şişme bot batma riski çok ya çok sağlam olanlardan al yada fiber yaptır ben onun darbesini yedim sizlerin başına gelmesini istemem sadace bir örnek balığın yüzğeç kılçığı batınca ne olursun onu düşün sevgiler ve selamlar Hacı BULUT

ŞİŞME BOT HAKKINDA BİLGİ

08.03.2009 12:38:50 tarihinde  EnginDağlı  yazdı!

Sayın oldhunter...
Göllerde kullanabileceğin bot çeşitleri albashop sitesinde ve eğer istanbulda ikamet ediyorsan karaköy katlı otopark civarı çok çeşitli ürünler bulabilirsin.Ben kürekli 2.60 m kullanıyorum.5 ayrı bölmeli.Hem ördekte hem balıkta işimi görüyor.
Eğer çok sazlık,çalılık,kamışlık yerlerde kullanacaksan bu faktörlere dikkat ederek dayanıklı bir bot ve ya Hacı beyin dediği gibi fiber kayık almanızı tavsiye ederim.

Herşey gönlünüzce olsun.

ŞİŞME BOT HAKKINDA BİLGİ

08.03.2009 16:59:52 tarihinde  İlhan KARABIYIK  yazdı!

Arkadaşlar bu konuyla alakalı bir sorum olacaktı.

Amasya daki göletlere bot veya kayıkla açılmak yasak,, Acaba bu bölgesel bir yasakmı yoksa dsi nin tüm göletleri için geçerlimi?

Kalın sağlıcakla

ŞİŞME BOT HAKKINDA BİLGİ

08.03.2009 19:39:24 tarihinde  EnginDağlı  yazdı!

Sayın Karabıyık neden özellikle Amasya daki göletlerden örnek verdiniz anlamadım.Ben Amasyalıyım fakat Amasya da hiç bir gölet ve sulak alanda avlanmadım.Memleketime gittiğimde genelde keklik ve tavşan avı yaparım.

Neden yasak olduğuna gelince de kesin bildiğim bir genelge yok.Ancak Baraj kapaklarına ve sulama istasyonları gibi kuruluşların olduğu yerlere 300 mt den fazla yanaşılması yasak bunu biliyorum sadece.

Daha detaylı bilgi almanız için M.P. sulak alanlar yönetmeliğine ve D.S.İ. yönetmeliğine bakmanızı öneririm.
Umarım sorunuza gerekli cevabı vermişimdir.
Her şey gönlünüzce olsun.

ŞİŞME BOT HAKKINDA BİLGİ

09.03.2009 00:25:28 tarihinde  İlhan KARABIYIK  yazdı!

Engin bey,, Bende Amasyalıyımda ondan,, Burayı bildiğim için öyle örnek verdim.
Bende arkadaşlarımda birçok kez bu yasakla karşılaştık balık avında.

ŞİŞME BOT HAKKINDA BİLGİ

09.03.2009 00:42:27 tarihinde  İlhan KARABIYIK  yazdı!

Engin bey, Verdiğiniz linkten yaptığım araştırmada, konuyla alakalı olarak ilgili iki yasak buldum :)

-İç sularda, 1 km kareden küçük göllerde, motorlu veya motorsuz, tekne ve botlarla avlanılması yasak

- İç sularda 7.5 metrenin üzerindeki teknelerlede amatör balık avcılığı yasak.

Demekki, artık balığa gideceğimiz göletlerde yüz ölçümü araştırması yapmamız gerekiyor.

Teşekkür ederim

Kalın sağlıcakla

ŞİŞME BOT HAKKINDA BİLGİ

09.03.2009 20:31:55 tarihinde  Avşarbeyi  yazdı!

Merhaba arkadaşlar.

Bu fiber geçmeli kayık için adres,link ve marka verebilirmisiniz?Uzun zamandır aklımdaydı.Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla...

ŞİŞME BOT HAKKINDA BİLGİ

10.03.2009 16:22:27 tarihinde  Emekli Polis  yazdı!

Merhaba Avşarbeyi
Ben daha önce Antalya Sanayi sitesinde yapan bir yer vardı orada sormuştum ve isteğe göre yapıyorlardı ama şuan yapıyorlarmı bilmiyorum Antalya lı avcı arkadaşlar sana belki yardımcı olur egr kartı bulursam burada adresi yazarım selamlar Hacı BULUT

ŞİŞME BOT HAKKINDA BİLGİ

10.03.2009 18:18:33 tarihinde  Müzisyen  yazdı!

Hayati bey,Be3nde çok araştırma yaptım,sonunda aleminyum kayıkta karar kıldım.Balıkcılığım yok ama ördek avlarında kullanıyorum.Tamiri çok basit ve 45-50 kg cıvarında iki kişi romoktan indirip göle alıyoruz.Altı düz.İlla bot diyorsanız,altı fiber olanları tercih edin.Kesik kamışta sornn yaşarsınız.Birde biliyorsunuz botun havası tam indirilip katlanırsa gam yapıp kırık yerlerden patlama riski var.Motora gelince mutlaka kısa şaft 3-4 hp bir motor alın.Çünki yedek jel aküsü ile birlikte elektrikli motorlar pahalıya geliyor.Zonguldaktan sevgilerimle.

ŞİŞME BOT HAKKINDA BİLGİ

10.03.2009 20:36:22 tarihinde  OLDHUNTER  yazdı!

Arkadaşlar
Alakanıza teşekkür ederim.
Şimdide kafama bu alimunyum tekneler takıldı.Bunlar römorklamı taşınıyor.Eger öyleyse arabaya birde çeki demiri gerek.Üstelik ruhsat işlemleride çıkacak.Arabam Kango.

Gerçi Ankara kazan ben kepçe oldum.Biryerde Promariner 2.85 tabanı tahtalı 450.Tl.ye biryerdede 2.60 Navigatör tabanı şişme yataklı 375. tl.ye buldum.
Bir arkadaşım Ukraynadan tabanı yine tahta Zodyak tipi 3 metrelik botu 100 Dolara getirtti.Ordan cevap bekliyorum.Eger olmazsa Promarineri düşünüyorum.
Çünkü 175 tl ye 44 lb motorunu 2.ci el aldım.Kaldı bot işi.
Herkese rasgelsin.

ŞİŞME BOT HAKKINDA BİLGİ

11.03.2009 14:18:25 tarihinde  Borano_52  yazdı!

Sn Oldhunter
Tabanı şişme yataklı değil tahtalı olanı tercih edin zira devamlı üstünde oldugunuz için patlama riski yüksek.En önemliside yatak esnediği için bot giderken türbünlerin ve şişme omurganın üstünde kalamıyor ve yol yapamıyor.
Rastgele

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16